Hatulrol ugy nez ki, mintha radobtak volna a tetore egy franciaagyat, es az megnyomta volna. :)
Az orra profilbol meg kifejezetten boszme, fuggoles tomeg, ami mar a Rollsnal is necces volt, de itt csak otromba. A tobbi resze meg kb ugyanaz, csak mashogy hullamzik.:P
Az atkotes ott kezdodott, amikor SB azt irta, hogy leszarja a cloudot mert van NASa. :)
Egyebkent nekem a zenek kezdtek kihizni mindent illetve muszaj volt valami raid es megoldas, annyi munkam (es penz is) van mar benne. Vettem egy sima USB s WD dual diszkes, hw raides 2 teras hddt, az ment evekig. Csak kezdtem felni, hogy bedoglik. A zeneszerver ment az asztalin, ami jobbara 0-24ben zabalta az aramot es ugye a konyvesbolt is azon futott. Jott a win7 es a wdtv kezdte ruhellni igy a filmnezessel is bajok voltak (csak DLNAn ment, de ugye ott a feliratokkal sziv az ember). Uj lejatszot nem akarodzott venni (bar mar nem sokon mult) amikor kaptam ajiba a NASt. Igy aztan jol atkoltoztem ra, es azota orom meg bodottsag. :)
Ja azt meg nem is mondtam, hogy a muholdas belterik is arra rogzitenek, igy a pc n felvett filmeket is latom a haloban es forditva. Valamiert a haloszobai belteri nem akart win7es path t elfogadni, de a synologyval a wdtv mellett ez a bug is megoldodott. Bamulatos, talan meg a hajhullasomat is megallitja egyszer. :)
Azért nem flame ez, mert alapvetően mások az elvárások. A telefonok mentéséből indultunk. Aztán eljutottunk a fullHD filmek tárolásáig.
Nekem nincs sok terra zeném, nincs 200 filmem. Amit kell letöltöm és törlöm az otthoni gépen megoldva ezt, ha kell onnan megosztom lakáson belül.
A telefonon tárolt képeknek, a szimpla jpg fotóknak a fényképezőgépről és a doksiknak meg bőven elég a felhők tárhelye.(persze ezen kívül van egyéb biztonsági mentés, de az esetleges)
Ezzel indítottam, hogy a család meg tudjon nézni 50 képet vagy én meló közben hozzáférjek pár doksihoz nem fogok nagy beruházni.
Ha meg is történne, akkor is egy PC lesz, mert csak :-)
Az optikai meghajtó helyére HDD-hez hasonló a vita, egyébként :-)
Mások az igények, de telefonnal akkor sem szaroznék kábelekkel az biztos :-) ahogy külső vinyót se használnék ha van lehetőség beépíteni. Ebben meg én vagyok Maces, zavarnak a kábelek :-)
Ha nem flamenek kezelned a temat, talan tobben is ki tudnanak halaszni némi hasznos infomorzsat. Mondjuk én is.
Szoval szivesen hagynam nyitva, mar csak azert is, mert ha valaki en aztan tenyleg vagy 10 eve varom a cloud eljovetelet. Alapvetoen ket dolgot (na jo, harmat, de az utobbinal hajlok a kompromisszumra) kellene mindig, es gyorsan, korlatozas nelkul elernem:
A zeneimet, amikbol tobb mint 2000 album van, flacban es Squeezebox Serveren keresztul jatszom le. Ezt nem ohajtom lecserelni mert mind a mai napig az egyik legjobb ilyen lejatszo. Egyelore viszont ugy tunik hogy nem talaltam mukodo megoldast a google driveon tarolt zenek bemappelesere. A gond ott van, hogy a lejatszo igenyel egy szervert, ami ha az asztali gepen fut, talan meg elkepzelheto, hogy eleri a cloudot, de a Synologyn aligha fogom tudni bemappelni. Marpedig a Squeeze servernek azon kellene futni, ha nem akarom az asztali gepet 0-24ben mukodtetni csak emiatt. A melohelyen is az otthoni archivumot hallgatom, igy aztan tenyleg fontos, hogy mindig elerhessem. Azert meg fogom tesztelni az asztalirol, de erdekel hogy egy filescan mennyi ido alatt fut le. :) Meg LANon is orakra meg tudja tekerni a halozatot, mire az osszes IDtaget bescanneli.
A masik a fenykepeim, amiket NEW ill DNG-ben tarolok es szerkesztek Lightroommal. A zenekkel egyutt ez mar 1 TB korul van es lassan de biztosan novekszik. Itt kulonosen fontos a sebesseg, raadasul felfele is, mert a kepszerkesztesnel 8-15 mb-os vagy akar megnagyobb fajlokat is ir a LR. Csak ezert nem vennek olyan elofizut ahol felfele is van vagy 30 mbitem.
Es akkor meg ott vannak a filmek, amiket szinten ki kell valahogy es valahova kolcsonozni:), majd onnan a fullHDs streameket akadasmentesen tolni.
A cloud ára havidijas, megpedig 10 dollár egy 1TB, de ugye egy 1 tb nekem mar most keves es akkor a filmeket hanyagoltuk. Pedig en mar nagyon megszoktam, hogy napkozben eszembe jut egy film (mert dumalunk rola, beleakadok egy hulye forumban :), es mire hazaerek melo utan, mar ki van kolcsonozve.
Szoval nem hinnem, hogy nekedezeket is megoldja a felho. De ha igen, tenyleg erdekel hogyan es mennyiert es milyen sebesseggel.