90 napos diéta - a XXI. század fogyókúrás csodája lenne?:-) Várom a tapasztalatokat, véleményeket, recepteket, beszámolókat sikerekről és kudarcokról, egyszóval mindent, ami megkönnyítheti mindazok dolgát, akik úgy döntenek belevágnak!:-)
Én holnap szeretném elkezdeni a dolgot,de lenne pár kérdésem,mert még sohasem csináltam és gondoltam mivel ti annyira benne vagytok ebben a diétában talán tudnátok válaszolni pár kérdésemre.
1. Csak vizet szabad inni? (csak mert én nem nagyon bírom a vizet, hányingerem van tőle. Szörpöt vagy gyümilevet szoktam inni) Az ízesített víz esetleg nem jó?
2. A kenyér a kaja mellé szól vagy, vagy ez vagy az? Pl: a protein napon: az világos hogy főtt vagy sült hús vagy tojás vagy sajt, de a kenyér az ezek mellé vagy az is egy választási lehetőség?
3. Zöldségeket és salátákat bármikor lehet enni? Akár nasi gyanánt is? Úgy is lehett pl hogy a proten napon eszek egy sült húst pl francia salátával, párolt zöldségekkel stb?
Jah és le tudná nekem írni valaki vagy ha tud valami táblázatot a kajákról, hogy mi melyik csoportba tartozik. Jó persze vannak egyértelmű dolgok mint a hús meg ilyesnek de pl a krumpli hová tartozik? Mert zöldség de keményítő van benne. Meg pl a rizs, kukorica.
Hát lehet hogy most baromi hülye kérdéseket tettem fel de remélem nem fog mindenki hülyének nézni :D
Az elmúlt év során kétszer csináltam végig ezt a diétát. Nagyon megszerettem, és meggyőződésem, hogy számomra ez mutatja meg majd az utat egy olyan étkezés felé, amellyel megtarthatom a súlyom, és ami a legfontosabb, jól érezhetem magam a bőrömben. Ezzel az étkezéssel olyan tiszták lesznek a belső hangok, hogy szinte érzem, hogy hol vannak a belső emésztőszerveim, jól érzik magukat, nincsenek megterhelve. de amikor összevissza zabálok - mint most karácsony óta ismét sajnos - csupán egy nagy gömböt érzek a hasam helyett, amely tele van nehéz, feszítő érzésekkel. Szörnyű. Szóval tegnap ismét hozzáfogtam - fehérjenap természetesen - és ma már izgatottan várom, hogy mit is fogok majd csipegetni. Olyan, mintha egy nagy nagy ajándékot kaptam volna, hogy ismét csinálhatom.
Örülök, hogy sokan vagyunk itt a tavalyiak közül :D
Nekem december elején fejeződött be az első 3 hónap. A végeredmény -12 kg volt J , a kúra végén lement még majdnem 1 kg, aztán jött a karácsony meg az ünnepek :S itt 2 hét alatt 4,5 kiló jött vissza (pedig reggel tartottam a gyümit és annyit nem is ettem mint ami jól esett volna)
Január 3. kezdtem újara. Én mindig a gyümi nap után mértem magam (ezt vezettem táblázatba is sokat segített a kitartásban), az első eredmény -2,3kg tehát ez van most. Célom, hogy még 10 kilótól megszabadulni :d
Hajrá (vagyis háj le!!! ez vicc akar lenni) nektek is! Várom a beszámolóitokat! Szép estét!
Ma van az első gyümölcsnapom. Még régről (kb. 5 éve csináltam) vannak olyan emlékeim, hogy a gyüminapokon délutánra már igencsak fájt a fejem és nagyon fáztam. Aztán rájöttem, hogy néhány szem maggal (dió, mogyoró, mandula) a fejfájás megelőzhető, így mellékhatásként remélem, hogy ma csak a fázás marad.
Sziasztok! Én is tegnap kezdtem el a szétválasztó diétát. Aki már túl van rajta írjon, hogy milyen eredménnyel zárt, légyszi. Írjatok arra is, hogy hogyan tudtátok kibírni azt az időszakot, amikor éhesek voltatok. Gyümit csak reggel lehet enni? Van vmi, amit "nassolhatok" napközben (magvak, alma, keksz, stb..)? Előre is köszi.
Szerintem reggelire célszerű magas víztartalmú gyümölcsöt fogyasztani, mert jobban telít. Pl: alma, narancs, én szerintem nem célszerű gyümölcssalátával helyettesíteni
Sütő Enikőtől hallottam egyszer, hogy minden étel jobb a gyomornak ha nem keverjük mással. Én amikor csináltam nem voltam ennyire szigorú és olyan gyümit ettem ami épp volt és megkívántam. Ha a salihoz nem raksz mást csak gyümölcsöt az nem isuem, hogy probléma lenne.
Most kezdtem a 90 napos diétát. Szeretném tudni, hogy a reggeli gyümöcsöt lehet-e gyümölcs salátával helyettesíteni. Akinek tapasztalata van legyenszives ossza meg velem.
Sziasztok! Újra bindult a gépezet, túl vagyok a második napon lassan...Meg volt az edzés is, friss és üde vagyok. Ebéd egy kis zöldségleves, és kukorica, vacsira ugyanez. Van még valaki aki 3-án kezdte el? Kitartás mindenkinek :)
Túl az újrakezdés első napján, ez a fehérje nap, én ezt szeretem a legjobban :))) De most az ünnepek után semmi kedvem nem volt a húshoz, így tojáspörköltet ettem ma ebédre, és sajtot vacsira.
Vf1, köszönöm a bíztatásod:) Remélem, mihamarabb csatlakoztok ti is, újra, és hasonló szép eredményeitek lesznek, mint tavaly:) (Nálam már üres a hűtő!!! ) :)))
Na újra itt vagyok:) Ma szénhidrát napom volt:) Nem annyira szeretem ezt a napot, mert szerintem ez a legrosszabb:( ma ettem 4 pogit, egy kis szelet beiglit ja és 2x egy kis tányér krumplis tésztát amiből próbáltam csak a tésztát megenni...Komolyan mondom hogy már várom hogy holnap legyen hogy ehessek egy csomó gyümölcsöt, mert valahogy most nem vagyok olyan boldog, ráadásul a 2. kis tányér kaját kb. 20 perce ettem meg.:(:( Ti mikor szoktatok utoljára enni? vagyis hány óra után nem szoktatok semmit se enni? Szerintem én a 6 vagy 5 órát próbálom betartani....a lényeg hogy később már nem eszek semmit!! Holnap Éljen a gyümölcs nap!!!! Higgyétek el hogy mindenki eredményes lesz és mindenki bomba nő lesz illetve férfi, már ha van ilyen itt:) Ja és én 181cm és 90 kg vok:) fény koromban 74-75 kg voltam és izmos mert sportoltam 13 évig....de miután abbahagytam nagyon sok feljött rám....és igazából azért akarok lefogyni mert még csak 21 éves vagyok...SIKERÜLNI FOG!!!!!!!! Ölelek mindenkit és kitartás!!!! Szép estét!!!
Örülök, hogy többen is kezdtük együtt tegnap! Együtt könnyebb! :o)
Én is leírom, hogy honnan hová szeretnék eljutni, remélem, hogy sikerül.
Jelenleg 164 cm vagyok és 76,5 kg. A cél a -15 kg és aztán annak a megtartása is. Méretkezni inkább a gyümölcsnapok utáni reggelen fogok, mert az a tapasztalatom, hogy az a leglátványosabb :o)) és az ad erőt a továbbiakhoz is!
Kitartást mindenkinek, aki ma velem együtt keményítő-napot tart és persze a többieknek is.
Ismét elkeztem a fogyókúrát, a mai nappal. Kb. egy évvel ezelőtt már megcsináltam, és sikerült is leadnom kb. 13 kilót, amiből -saját kitartásomnak köszönhetően- szinte egy kiló sem jött vissza:) A saját kitartást arra értem, hogy tartottam a reggeli gyümölcsöt, és oly annyira hozzá szoktam, hogy azóta is azt reggelizem, illetve sosem ettem össze-vissza, napokra nem választottam szét, de próbáltam figyelni arra, hogy egy étkezéskor egy fajtát egyek. Viszont, még így is van rajtam kb. 10-15 kiló felesleg, ezért kezdtem el újra. Az első próbálkozásnál nem sportoltam, és nálam úgy is eredményes volt, de most beszeretném iktatni a rendszeres sportot is.
Remélem, mindenki, aki elkezdte, eredményes 3 hónapot tudhat majd maga mögött!! Én csak azt tudom mondani, hogy mindenkinek kitartást!!!
Bár szégyellem, de azért megírom, hogy legyen kiindulópont: Jelenleg 87 kilórol kezdem, és a cél 75 kiló!!!
Nagyon Boldog új évet kívánok Mindenkinek!!! Mint mondtam ma elkezdtem a fogyókúrát:) igaz hogy nem rég keltem:):) Ettem egy kis gyümölcs keveréket, aztán két óra múlva eszek egy kis sült husit savanyú ubival.... Én tavaly csináltam ezt a módszert, bár nem csináltam végig, csak mésfél hónapot csináltam meg . De így is lefogytam 8 kilót. Sajnos az összes visszajött, de most újra erőt érzek hogy elkezdjem!!!! Hajrá mindenkinek!!! Most érzem hogy végig tudom csinálni!!!! De ha nem akkor meg segítetek na meg én is Nektek!!!!!
Én 2005-ben már lefogytam ezzel a diétával, de sajnos azóta a duplája visszakúszott rám. Most újra nekilátok január 2-án! Remélem, hogy összejövünk itt páran kezdők és újrakezdők, hogy egymást segíthessük.
Sok sikert mindenkinek az új esztendőben is, akik már csinálják és akik most kezdik!
Ezzel a receptkönyvel, azért ovatosan, mert pl a gombát, zöldségnek veszi, amit pedig fehérje napon lehet fogyasztani, de sok jó ötletet lehet meriteni belőle.
Csak azért kérdeztem,mert ha véletlenül valamiért abba kéne hagynom,akkor elkezdhetem-e újból vagy várjak vele pár hónapot?Előre is köszi!Boldog karit!
Alapvetően én nem értem mért akarnál 3x belefogni? Ha 1x csinálod jól egy évben töbször nem fogod szükségét érezni, meg a szervezetednek is szüksége van időre, hogy alakalmazkodjon.