Es hogy ki, mire hasznalja. Mert ha a nap jelentos reszeben netezik, webet hasznal emailt ir, akkor baszhatja a simulast, a nagy kepernyo mindent visz.
Ő a folyosón toporog, ha telefonálás közben pisilnie kell. Minden más telefonunk nyugodtan használható a fürdőszobában egyébként, csak ezek nem (azért ezek, mert térerőproblémákra hivatkozva kétszer cserélték már, a munkahelyén a gyártócsarnokban sem mindenhol van rajta rendes térerő). Egyébként az elődje is valami Nokia volt, az is hasonlóan viselkedett, akkor még a Voda volt szar szerinte, akkor raktam át a kártyáját egy V3-ba, amivel nem voltak ilyen problémák. Egyébként apámnak vettünk egy 6300-at, az sem a szőlőben, sem a telken nem működött. Akkor lett egy E51, az mind a két helyen használható.
Ha egy tévé manuálja megengedi, hogy óránként három percre elsötétüljön a kép, attól az még egy vicc.
Gondolom a tévégyártó manuálját nem kell egy tévéüzemeltetési hatósághoz beadni engedélyezésre, és nem írja elő törvény, hogy óránként 3 percre is elsötétülhet (sem azt, hogy nem sötétülhet el).
Amúgy ha benne volna a tv manuáljában az elsötétülés (mint a termék szokásos működése), eldönthetem, hogy meg akarom-e venni úgy a terméket. Ugyanígy az ÁSZF-ben benne van, hogy milyen feltételekkel kötsz szerződést, az ÁSZF-be meg az kerülhet, amit a törvény/hatóság megenged ill. előír.
Azon mondjuk pont mindenki erzi, hogy egy best of ubazdmeg sztorihalmaz, amivel az evek alatt talalkoztak, nem pedig mentegetozes. Kell nemi rosszindulat hozza, hogy ezt valos magyarazkodasnak nezze az ember. Jobban meggondolva, te ennek nem is vagy szukeben. ;)
A földszinti lakást leárnyékolta a trolibusz. A panaszból csak annyi derült ki, hogy naponta többször megszakad a hívás, de a rendszer naplófájljaiban semmilyen okot nem találtak. Csak helyszíni méréssel és megfigyeléssel jöttek rá, hogy a gigantikus jármű okoz galibát.
A Keleti pályaudvaron egy adott időszakban megszakadtak a hívások. Kiderült, hogy az egyik nemzetközi járaton volt egy jelerősítő, amiről nem tudtak, ezért az nem volt beleintegrálva a hálózatba.
Egy biztonsági őrnek rossz volt a mikrohullámú sütője, és mindent lekapcsolt, amire az volt írva, hogy mikro. A mikrohullámú átjátszó áramellátását is sikerült lelőnie, ezért egy nagyobb területen szünetelt a szolgáltatás.
Tolvajok viszik el a fémet, a dízelgenerátorból a gázolajat
Az aratáskor keletkező por eltömítette a légkondi szűrőjét
A vasúti vezetékek közé kihúzott optikai légkábelt átlőtték söréttel
Pesten valaki hosszabb ideig blokkolta az összes GSM-sávot egy illegális jelzavaróval, ezért a környéken nem lehetett telefonálni, a segélyhívó szám sem működött. Hatósági eljárás indult ellene.
Egy online üzenetküldő app (nem árulták el, hogy melyik, ez lehet a Facebook Messenger, WhatsApp, Skype vagy Hangouts is) hibásan volt megírva. Amikor leálltak az üzenetküldő szerverek, a kliens a tíz másodpercenkénti fölösleges lekérdezésekkel túlterhelte a rendszereket.
Lekapcsolták az áramot Ukrajnában, és a határ menti településeken lévő mobilok egyszerre zúdultak rá roamingolva a magyar hálózatokra
Egy építkezésen a daru befordult két mikrohullámú átjátszó közé, ezzel teljesen blokkolta az átvitelt.
Valemelyik csúcskategóriás mobil hibás módon jelentkezett fel a hálózatra, és szoftvert kellett frissíteni, hogy ez ne okozzon több problémát
"Hát, hol máshol lenne leírva, hogy a pénzedért mire számíthatsz?
Azt meg a megalapozott reklamáláshoz illene tudni, hogy neked mi jár, hogyan."
Azért itt megalapozott reklamációra szerintem senki nem gondolt, esetleg a virtuális asztalverésig sikerült eljutni. :-)
Nyilván ha perre akarna menni, böngésszen ÁSZF-et először (meg mérjen műszerrel meg dokumentáljon stb.), de azért annak eldöntésében, hogy valamilyen szolgáltatás jó-e vagy pedig pont rossz, általában a józan ész a legjobb. Ha egy tévé manuálja megengedi, hogy óránként három percre elsötétüljön a kép, attól az még egy vicc. És ennek eldöntéséhez lehet az ember síkhülye is a fizikához, elektrotechnikához, satöbbihez, elég azt tudni, hogy a konkurenseknek ez megy.
(Gondolom, te se olvastad el a BKK/BKV ÁSZF-jét 5-ös busz ügyben.)
1. Az ÁSzF-ben szerintem tuti nincs leírva, hogy 100%-os (critical) üzembiztonságot kapna a felhasználó a havi 3e Ft-jáért, azért mondom, érdemes lenne elolvasni.
2. Úgy rémlik, hogy a középiskolai fizikában volt pár szó a hullámterjedésről (első gugli találat is ezt mutatja).
3. Amire te célzol, az majdnem lehetne is igaz (az egyik cég 2012-ben pl. 30Mrd-os nagyságrendben fizetett ilyen-olyan különadókat tudtommal, ezt persze az Áfa meg nyereség meg iparűzési meg egyebeken felül, azóta sem csökkentek az ilyen terhek, sőt); ettől még fejlesztenek a cégek (a vitaindító cikk alapján a Pannon idén 1000 "új" állomást indít, a Voda tavaly jött ki az országos 3G-vel, a T 2016-ig legalább 60Mrd-ot fektet be hálózatfejlesztésre stb.). Plusz itt a ma már linkelt 100Mrd-os frekvenciapályázat, olvasta-e valakiu a 160. oldal környékén a vállalásokat, amiket tenni kell hogy nyerhessen valaki?
Amire helytállóbb lehet a megállapításod (lásd az energiaszektor reakcióját a rezsiharcra) az az üzemeltetési költségek csökkentése, a kieső szolgáltatásokat mennyi idő alatt vállalják megjavítani mondjuk).
A 4S wifije sem tul acelos, kb a Ray szintje, a nexus5 erezhetoen jobb. A cegnel sikerult ugy lefedni az irodat, hogy bizonyos sarkokban alig van wifi. Na ott nekem meg eppen van, 4s-en hol van, hol nincs.
Valamennyire értek a tornyokhoz én is, 2001-ben core network desing csapatban dolgoztam az Ericssonnál, de ez akkor lenne igaz, ha az ukrán határnál lennénk, ahol a szomszédok tankkal lőtték a bázisállomásokat.
Egy torony kiesése a Király utcában konkrétan semmit nem okozhatna.
Egyébként az volt a szép az egészben, hogy előtte fejben azon gondolkodtam, mikor nem reagálta le az első érintős nyomást a telefonom, hogy bazzeg ha dani ezt látná, már kapnám is az ívet, de hát lehet, hogy igaza van, egy iPhone bissztos nem hagyna cserben, erre bemegyek az épületbe, ahol megtörtént az eset, amit leírtam. Rögtön irányba állított, hogy nincsenek hibátlan márkák, ahogy autókból se minden Lexus hibátlan.
Amúgy szerintem sincs igaza Totyának sem abban, hogy ÁSZF-olvasgatásra akar biztatni, sem abban, hogy ennek köze lenne a gimis fizikához (mármint jobban, mint a gimis matekhoz vagy a gimis nyelvtanórához), viszont lenne egy kérdésem. Mely hivatkozások is voltak "nevetségesek"?
(Szerintem amúgy lehet simán annyi a sztori, hogy beintettek: srácok, különadó, mi? Akkor nesztek zéró hálózatfejlesztés, have fun.)
Nem, amúgy nem vettem észre semmi ilyet, nincs jobb térerő semmilyen másfajta telón sőt, a mobilnetem jellemzően minden egyéb telónál gyorsabb, telefon meg u.az.