Köszi a sok infót, igazad van! Próbálok a páromnak segíteni... amúgy a hátsó ködfényzáró lámpa és a visszajelzője már a helyzetjelző felkapcsolásával világít és ha végigkapcsolgatom a bajusz kapcsolót ez a nulla pozíciót kivéve mindig világít.. Zolit hívom majd hétköznap holnap nem akarom zavarni.
Kérnék egy kis segítséget! Párom 2002-es smart fortwo-ja 0.6 benzin az alábbiakat produkálta az elmúlt hónapokban:
1. kiadós eső után pótféklámpa folyamatosan világít, fékezéskor elalszik...és másodpercenként kattog egy relé a a bizti táblán. (anno kiderítettem vmi központi zár mikrókapcsoló hiba miatt asszem)
2. pár hónappal később, kisebb eső után világítást felkapcsolva a sárga ködlámpa visszajelző is világít a műszerfalon....
3. mai napon elindítás után a hátsó ablaktörlő folyamatosan megy az előző problémákkal együtt...
Kerestem a csomagtartóban valami testhibát, hátha de nem találtam beázás nyomokat sem...
Szóval, ha bárkinek bármi ötlete lenne azt megköszönnénk!
van mert nélküle nem lehetne az alkatrész rendeléseket pontosítani. (már nem járműazonosító nálunk sem)
a 450es motorszáma a kuplungharag önindítót elkerülő "zsebén" van gyakorlatilag láthatatlan helyen csak kiszerelt állapotban vagy spec kukucskáló kamerával lenne látható de a legtöbb esetben az aluminium oxidációja miatt alig olvasható.
a 451es benzines motoron aknából látható hátulról a jobb féltengely mögött a blokk oldalán az egyes henger vonalában. a dízelnél maradt ugyanott ahol régen...
Az iránt érdeklődnék felőletek, hogy esetlegesen van-e valakinek hiteles információja a 2015-2016 között gyártott elektromos Smart-ról.? Az az milyen futás teljesítményig érdemes venni, itt nem az amúgy is kopó alkatrészekre gondolok, illetve -, ill + információ jól jönne.
amire utalsz hogy olvastál az a ForTwo-ra vonatkozik.
itt ritkán fordulnak elő ForFour gazdik és olyanok is akik javítják, arányaiban ritka darab és kevés a tapasztalat vele. tul. képpen egy álruhás Colt amit jóval drágábban tudtak így eladni.
Autóvásárláson gondolkodunk a feleségemmel és kacsintgatunk a Smart forfour tipusok felé. Igazából második autónak kellene a nejem használná főleg. Én csak akkor ha szervizelni kell :)
Mintha itt a fórumon olvastam volna, hogy viszonylag kis km futás után már fel kell ujitani a motorokat. Mi ebben az igazság ? Mennyire szervizigényes ez az autó ? Tudom, hogy Mitsubishi Colt és Mercedes keverék, ezért gondolom a szervizigénye átlagos. A vételnél mire figyeljek oda, mik a tipushibák ?
Az lemaradt, hogy persze nem vagyok szerelő, ha valaki megnézi és azt mondja átvertek vagy akármi és ki kell borítani a motort legyen, csak tudjam biztosra mi a baja, ebben tudnál segíteni esetleg?
Azért mert először a régi trafóval kötöttük vissza és ugyan úgy csak két henger ment, az újjal már mind. 106 ezer van benne, azért vettem meg mert két-három éve 100-körül motorgenerál lett rajta (egy köteg számla van a kocsi mellé) szerelő srácé volt, jobban mondva az édesanyjának rakta össze de már alig járt vele. Tavaly turbó csere is stb. Nem eszik olajat, nem füstöl nagyon szép, egyben az autó. Semmi előjele nem volt gyönyörűen húzott.
Kis segítséget szeretnék kérni. A páromnak vettünk szaladgálni egy 2001-s 600-t. Valamelyik nap bedobott egy check enginet minden előjel nélkül és két hengerre váltott. Megnéztük géppel nem volt hibakód trafó gyanús volt. Vettem egy trafót elkezdtük kicserélni és akkor látszott, hogy a gyújtókábel elszakadt éppen áthúzott kicsit (persze a trafót hazavágta). Ezt a helyszínen csak blankoltuk és rákötöttük az újra így elindult a henger. A kérdésem arra irányul, hogy lehetséges e teljesítmény vesztés ez miatt ugyanis induláskor alig megy, alig merek kifordulni a kereszteződésekből olyan lomha fos lett, 20-30-tól már viszonylag rendesen mint előtte (legalábbis úgy emlékszem:)) Van e valaki hozzáértő vagy tudtok javasolni aki megnézné nekem én a XVI-ban vagyok. Előre is köszönöm!
Sajnos ez nem egyedi eset. De a másik gond az h a károsult semmit nem tesz. Pl feljelenti a tagot meg ilyenek. Akkor előbb utóbb tisztulna a helyzet. Én is találkozok ilyennel igaz nem smartban ahoz ritkán van szerencsém max anyameban. Vagy inkább hozza se nyúlt volna mert látót már kocsit és azt hiszi megtudja csinálni. De sok más szakmában is lattom ugyan ezt.
mennyi idióta szerelő van, komolyan, sok szerencsétlen nem hozzáértőt hitegetik mindennel, egy rahedli pénzt ott hagy az ügyfél aztán semmit sem csináltak a kocsival :(
Pátyon van az autó és elvileg ma jönnek megcsinálni.az a furcsa hogy használta a autót és másnap már nem látta a kulcsot az autó,elem csere csak utánna volt.azt is mondták lehet a mágnes vesztett az erejéből és ez lehet a hiba...hát nem tom de ma talán kiderül.
Van a páromnak egy Smart 450 600cm2 benzin 2002 évjárat
A hibajelenség nem húz ,nem pörög igy felváltani sem akar . Hibakód nincs . Átnéztema vákumcsöveket , turbót ,kipufogót , viszont ha leveszem az akusarut utánna megy mindadig amíg nem nyomok egy kövér gázt egy gyors kör és visszabutul.Ithon csak alap hibakód olvsóm van . Ha valakinek van ötlete örömmel venném