A GC felületen legöedülő menüböl lehet választani a paraméter típusokat.
Az edzés szakaszok vége lehet LAP gomb nyomása is nem csak idő vagy táv megtétele. Ha pl nincs konkrét táv vagy idő a bemelegítéste, hanem majd ha odaértél a kinézett kezdő ponthoz akkor kezded a gyorsat. Pl városban forgalomban kocogsz a 400 as rekortánhoz résztávozni. Illetve a levezetés végét is gomb nyomáshoz rendelem így lehet több is mint az előre kitalált táv vagy idő.
Felfelé én mindig a legvékonyabb, legrövidebb szettemben mentem, ha volt legalább 8-10 fok. Kb. 8 foknál kellett egyszer a polar betétes bringás felsőm mint második réteg, de lehet, hogy csak azért, mert aznap reggel semmi sem stimmelt. Megint szédülnk kezdtem (azóta is tart vmennyire), a szállás reggelije botrányos volt (nulla felvágott, sajt, csak vajas-lekváros péksüteményt lehetett applikálni vagy gabonapelyheket). Szóval aznap nemcsak kellett plusz egy réteg, de akkor fel is adtam a mászást, illetve lezártam az egész utat, s hazaautóztam. A többi megmaradt jövőre, vagy sohára.
Szóval ha ad 1) elmúlik ez a cseszett szédülés ad 2) legalább egy 15-20 km-es jól eső futást összehozok a héten, akkor szívesen csatlakozom a tókörhöz. Bár amikor múltkor őszi tókerülésről volt szó, nem gondoltam volna, hogy ennyire speciálisan korai őszi.
2 éve 3 Celsius fokban még az ülés huzatot is ki akartuk venni a kocsiból, hogy felvegyük annyira fáztunk:)
Egyébként és természetesen, téli kamásli, vízálló kamásli, polár téli szélálló gatya, több réteg felső polár betétes téli biciklis kabát és téli kesztyű, van akin símaszk is volt. ;) komolyan készülünk meg minden, de ez ilyen ;)
Az egész az álmatlanság a fáradság miatt, de főleg a 15 km emelkedőn megizzadva az utána következő 10 km gurulás miatt nehéz.
Az igaz, hogy neked kell, de menni is fog a legutóbbi 30-as tempója alapján. Ráadásul nem kell a maraton tempójában futnod.
Az ilyen pihenő idős résztáv edzést simán létrehozod a GC appon és feltöltöd az órára. Elég jól megérthető a használata. Főmenü Edzések, Új edzés létrehozása. Beteheted a naptárba és akkor edzés indításra kapásból ez fog indulni nem kell külön menüben kiválasztani. Csak arra kell vigyázni ne nyomd meg a részidő gombot edzés közben, mert a következő edzés fázisra ugrik. ( letiltható amúgy ez a gomb a menüben)
Én a hágókról még a (fenti) 15-20 fokban, napos időben is egy nagy őszi/téli esőkabátban jöttem le, mert nem volt kedvem kedvem a vizes, a tekerés elmaradása miatt szépen lehűlő rövid ujjú/szárú bringás szettem miatt addicionális eü-i panaszokat összeszednem. Volt is lent a völgyekben csodálkozás, amikor az ottani 28-30 fokban megérkeztem, s levetettem a “bundát”.
Volt is 30 perc halálfélelem az első hágóról lefelé. Mikor szétverte az eső a szemgolyónkat, tök sötét, remegve fáztunk és teljes erővel behúzott fékkarokkal se lassult a bringa, közben minden meredek lejtő végén egy hajtűkanyar várt :) Pont nekünk való :)
Jut eszembe a hétvégén Szőlőskör volt.Szerénysége és tehetsége kimagasló hallotessek futótársunknak. Edzésként megfutotta a 21 kilométeres félmaratoni távot, 1 perc különbséggel a dobogó második helyére állhatott fel az eredményhirdetéskor. 300 méter fölötti szintemelkedéssel is hozta a 4:22/km átlag tempót. Vasárnap a 2 órás edzése sem maradt el, szintén tempó futással, jóval 4:40/km tempó alatt hozta a lötyögős résszel együtt. Alakul ez a NY Maraton :-)
4 perc 10 másodperces ezer métereket a 3 óra 20 perces maratonhoz kell tudnod. Szóval csak nyugalom. 4 órás maratonhoz 4 perc 50 másodperces ezrek is elegek, mondjuk inkább 6x1000m, 2 perc pihenővel. Hajrá! :-)
Más: ma rájöttem, higy fogalmam sincs, hogy kell résztávot mérni az órámmal. 4x1000 m volt a penzum, közte 2 perc kocogással. Az első ezret kereken a 4. km-nél kezdtem, így annak tudom a pontos idejét, ahogy az utolsóét is. De a 2 perces kocogások miatt a középső kettőt tört km-eknél kezdtem, így nem tudom az idejüket. Mindenesetre az biztos, hogy futottam egy 4:17-est, ami nekem már a tüdőkiköpés határa. Kanyargásmentes, teljesen sík úton talán össze tudnék hozni egy négyperces km-t, de az a maximum.
Ma befutottuk a Vadlán végét 56 km lett. Ez nem is lenne érdekes, de így még nem jártam, 30-35 km-nél elfáradtam. Bennem lehetett még a szerdai 400 km bringa, egyszerűen nem volt semmi erő a lábaimban. Ettem ittam jól is voltam, de a lábaim olyan fájós erőtlen gyenge szarok lettek. Ahogy beértem minden rendben volt pár kilométert gyalogoltam is hazavezettem minden rendben, de ott akkor csak nehezen tette a dolgát.