Érdekes, hogy amikor Abrosz a segélyeket, meg a nyugdíjakat akarja adóztatni, akkor nem jut eszedbe, hogy ő is a mások zsebében turkál. Mondjuk az igaz, hogy ő a nyomorgók zsebeit forgatná ki.....
kinek a zsebében túrkálok én buksi?
ha megfeleznék holnap a zadómait meg a járulékaimat még akkor is bőven nettó befizető vagyok...mútkor gondolkottam, miafaszt veszek igénybe egyáltalán a zállamtól?
hát a röhejes összegű csp-n meg némi közútkoptatáson kívül más nem jutott eszembe, ezé' fizetek 7 számjegyű összeget havonta
""Megfontolandó, hogy a miniszterelnök fizetésénél ne lehessen nagyobb fizetés kis hazánkban."
"A tudásával, képességével mindenki keressen annyit, amit bír"
Hogy hozod össze ezt a kettőt? Skizofrénia a rulez? Duplabeszél?"
Válasszuk a legjobb képességű magyart miniszterelnöknek, és mindenki jól jár.
De esetleg tovább is olvashattál volna. Ott azt írom, hogy ha ez kevés, akkor valamilyen szorzót lehet alkalmazni. A lényeg az, hogy csak egy ötlet volt, ami akár megfontolandó is lehet, hogy legyen plafonja a béreknek.
kartacsno termekdijas tanfolyasra jar. meseli nekik a vpop-s eloado, a viragboltok ellenorzesenel rendszeresen felfedik es buntetik azt a hianyossagot, hogy a viragos nem rendelkezik semmifele nyilvantartassal a tuzogepkapocsrol - marpedig azt ok nyilvanvaloan csomagolasra hasznaljak tehat termekdijkoteles. :-(
Na ja, a válság nem válogat. Csak ha van hozzá egy válságkezelő kormányunk is, na akkor lehet bexarni. Mondjuk a 13-ik havi lenyúlása már régóta érett, csak túl későn jött Bajnai, Gyurcsány meg újra mozgolódik, hamarosan nyugiemelés lesz a láthatáron ....
Az, hogy pont a világgazdasági válság kellős közepén próbálnak még többet kisarcolni a gazdaságból - az csak azt mutatja, mekkora a tanácstalanság és kétségbeesettség
Bizony, a mostani "adócsökkentés" is több mint nevetséges, miközben a tényleges problémákról még csak szó sem esik.
Nem látok kitörést, a lógás csak nő, s nem látom, ki fogja visszafizetni.
Én 48 vagyok, 34 éves munkaviszonnyal, közlöm, hogy keressenek más balekot, nekem lassan öngondoskodnom kell, mert a nyugiellátásokban nem bízom és joggal.
Én nem akarok egyenlősdit jáccani. Nagyonis differenciálnék.
Ha pl. valaki az átlag 2-3-szorosát keresi, az azzal jár, hogy nagyon sokaknak az átlag alatt, mindjuk az átlag felét kell keresni. Ez esetben a társadalmi különbségek ugyebár hatszorosak. Ez azért az egyenlősditől egy kicsit távol esik.
És akkor ugye még csak szakmán belüli eltérésekről beszéltem. Az egyes szakmák közt is lehet eltérés. Mindig van divatos szakma, ahol nagyobbak a pénzek, mint máshol. Ez is növeli a társadalmi egyenlőtlenségeket, pedig még ez is belefér a lelkivilágomba.
Szóval elgondolkozhatsz, hogy ki egyenlősdizik itt.
a rizikó meg az, hogy esetleg mizantróp revizort fox ki, aki a negyedéves penzumát csak úgy tuggya teljesíteni, ha megvág mongyuk 200 ezer adó- és járulékhiányra, 100 ezer bírságra
Én eddig betartottam a játékxabályokat. Mindig, 18 éve befizető vagyok/voltam, nem is kaptam ellenőrzést a 4-5 nyugtaadásin kívül. Befizetem amit kérnek, évente úgy 3,5 millát a 25 milliós bruttó bevételemből. Ezért nagy árréssel dolgozom, ami egyre nehezebb. Főleg Bács-Kiskunban.
De ha bejön hozzám egy ilyen majom, aki csak azért büntet meg, mert kell a büdös kölkének a Playstation 3, akkor más stílust veszek fel. Legalább a felét el tudom patkánykodni, s még nem is kell hozzá oltári nagy könyvelő ész.
Ha az általad vázolt verzió lesz, akkor drámaian vissza fog esni az adóbefizetésem, s még csak meg sem tudnak fogni.
" automatikusan feltételezed, hogy aki havi 600 ezer felett keres, az csak tisztességtelen lehet "
Nem. Először is nem 600 ezerről, hanem hatmillióról van szó, másrészt meg egyáltalán nem azt mondom, hogy tisztességtelen.
Azt mondtam, hogy én is felveszem ezt a pénzt, ha valaki megfizeti.
De. Attól hogy nem tisztességtelen, társadalmilag még haszontalan, sőt, valszeg káros, ha a szabályok ilyesmit megengednek.
Megfontolandó, hogy a miniszterelnök fizetésénél ne lehessen nagyobb fizetés kis hazánkban. De ha ez túl szigorú, akkor legyen egy szorzószám hozzárendelve.
"De te meg akarod ideologizálni, miért kell büntetni azt, aki nem zacskó zizit keres."
Egy lófauszt. A tudásával, képességével mindenki keressen annyit, amit bír, a delikvens helyzetéből, a kapcsolataiból meg maximálva legyenek a lehetőségei.
Ez lenne a kivánatos, de jelenleg épp fordítva van.
"Miért állandóan más zsebében akarod megtalálni a problémáidra a megoldásokat?"
Érdekes, hogy amikor Abrosz a segélyeket, meg a nyugdíjakat akarja adóztatni, akkor nem jut eszedbe, hogy ő is a mások zsebében turkál. Mondjuk az igaz, hogy ő a nyomorgók zsebeit forgatná ki.....
Breien, most anélkül, hogy véleményt nyilvánítanék a Zsanett-ügyben (nem akarok offolni, és nem ismerem - nem is nagyon érdekel), azért elég érdekes lett volna, ha a bíró azért napolja el a tárgyalást, mert pont nőnapra esik. Esetleg erre tekintettel az ítéletet ne változtassa meg...?
Ne aggódj, a pesti boltos is vergődik. Az, hogy van pár, akinek azért megy a bolt - az nem jelenti azt, hogy a többség nem tátog ugyanúgy, mint a partra vetett hal.
Az, hogy pont a világgazdasági válság kellős közepén próbálnak még többet kisarcolni a gazdaságból - az csak azt mutatja, mekkora a tanácstalanság és kétségbeesettség. És, ezt nem is csodálom, mert a megelőző években még az esélyét is eljátszottuk, hogy nagyon keserves nadrágszíj-húzás nélkül ezt át lehessen vészelni. De ugyebár a többség nem óhajt nadrágszíjat húzni...
Megteheted, nem ez a gond... az a tréfli benne, hogy amíg Te, vagy a könyvelőd ezt leírjátok valamillen eljárásban, addig sem pénzet kerestek, söröt isztok, hanem fasságokkal tőtitek a drága időt... a rizikó meg az, hogy esetleg mizantróp revizort fox ki, aki a negyedéves penzumát csak úgy tuggya teljesíteni, ha megvág mongyuk 200 ezer adó- és járulékhiányra, 100 ezer bírságra, oszt' mehecc fellebbezni a Tekintetes Bíróság színe elé, és jó esetben 2 év múlva ki is mongyák a verdiktet, hogy a zadóhevatal márpedig mennyen a búsba...
Az volt ugye az alapkérdés, hogy a "nyelvvizsga" mennyiben emeli a diploma értékét?
Különben, az ország mai helyzete a bizonyíték arra, mennyit ér valójában az eddigi "kemény munkája, karrierépítése"
Továbbra is fenntartom, ha ezek után is ebben az országban akarja végezni az eddigi "kemény munkáját, építeni a karrierjét", ez az ország teljesen tönkre fog abba menni.
Mindezt, a fórum- beli "teljesítménye" alapján írtam. ( ez, nem csak neki, hanem a hozzá hasonlóaknak is szólt )
Még istenes vótt a mostani TJK - tevékenységre jellemző kereset - agyrémhez képest
S mi van akkor, ha lexarom, vidéki lúzer kerékcentírozó bótos vagyok a válság kellős közepén, na erre határozzanak meg egy normális kvótát, főleg annak tudatában, hogy az ágazat is bukóban van ..... nincs olyan adóhivatalnok, aki nekem bemagyarázza, hogy a pesti bótosok pedig a Trek vázas 700e kerékpárjukkal űberfaszák ..... jöjjön le vidékre a szatócsba, s majd nekiáll rögtön sajnálkozni .... de adok neki rögtön melót, 300 forintért azonnal kicentírozhatja Józsibá tyúxaros kerekét, amin csak a kerékanya jó, a többi hulladék ....