Nagyobb kiszerlésben se számíts olcsóbbra, kb 650 - 700 Ft/ kg nettó a CMC HV...és ha jól tudom csak 25 kg-os kiszerelés van.
A festékboltoshoz képest annyi a különbség, hogy min. 3x erősebb, tehát ugyanazon árért jobban megéri, illetve por halmazállapotú, ezáltal jobban elkeverhető.
Lalibátyó tudja a beszerzési helyet. (nem lehet venni minden sarkon...)
Nem tudom mennyi infót szedtél össze,de ház alá (szuterén,pince)nem javaslok vízgyűjtőt építeni. A zsomp aljára sóderágyat javaslok 15-20 cm vastagságban, amit lehet cserélni v.mosással tisztítani. Geotextilt csak akkor ha: -sziv.védelmében akarod -"megfelelő" időközönként tisztítod,nehogy visszatartsa a vizet Üdv
Csak annyit akarok kérdezni hogy a zsomp aljába szűrőt akarok rakni,kavics,geotextil meg nem tudom kell e más és ennek a sorrendjét alulról felfelé akartam meg kérdezni ill. hogy miilyen vastagon rakjam a rétegeket bele?
Köszönöm szépen. Eddig ez a leg részletesebb recept.
Hétvégén ki is próbáljuk!
Nekem a következő miatt lenne szükségem a bentonitos fúró iszapra!
20m-ig agyagban haladtunk de utána volt egy rétegváltás ahol már száraz homok volt és az össze fúró fizünk elszívodott kb 30perc alat 1m3.
Következö lenne a kérdésem: Ez a recept amit ajánlottál erre a helyzetre is megfele? (nagy problémánk az volt, hogy már magát a lyukat se tudtúk feltölteni!)
Egyszerű józan paraszti gondolkodással itt először nem kellene egy bentonittal dúsabb fúró iszappal elkezdeni feltölteni a lyukat, hogy lezárja a homokos részt és csak útána elkezdeni a teljes feltöltést és fúrást.
Eddig nem álltál velem szóba,most sem "kell". Személyesen én sem ismerek itt senkit. Viselkedésed mindenképpen méltánylandó! Javaslom,hogy álláspontodon módosíts(egy időre) mint pl. Maradok olvasótok. Üdv
Én pedig a magam részéről elnézést kérek ha bántó voltam. Belátni és beismerni a tévedést, nem kis erény. A papír lobogtatással nem jutsz előrébb, ahhoz tapasztalni kell, és hajlandónak lenni tanulni. Erre jöttél rá itt, tehát nem volt haszontalan a dolog.
Ez nem egy zárt fórum, (gondolom) én pl. akkor írtam először, mivel a fórumot is nemrég kezdtem el olvasni, mert én is szeretnék egy kutat, de egyelőre azt szeretném megtanulni, hogy mi alapján válasszak kútfúrót, vagy esetleg ha érzek majd magamba annyit, hogy nem csak egy lukat csinálok a kertbe, hanem évekig működő kuatat, akkor megcsinálom magam, de inkább rábízom egy tapasztalt emberre, aki nem csak kisérletezik, mint én tenném.
Szerintem ne vedd zokon a dolgot, senki nem tökéletes. Tanulni, tapasztalni kell. Ennyi.
Szeretnék elnézést kérni mindenkitő akit felbosszantottam mérhetetlen ostobaságommal. Bár váljon mentségemre, hogy abban a tudatban éltem egész eddig hogy nekem ezt így magyarázták. Ellenben annyira gyökérnek ez miatt nem érzem magam, mint aminek leírtatok. De ezt ti tudjátok. Úgy vettem észre ez egy zárt közzösség ahol szinte mindenki ismeri egymást és az idegeneket nem nagyon szívlelitek. Egyúttal szeretném befejezni rövi,de szaftos fórumos pályafutásomat!
Nagyon gyenge az érvelés. Te és a szürkeállomány eldöntheted hová tartozol: "akinek nem inge ne vegye magára de akinek inge az öltözködjön már fel végre!"
Nem vagyunk egyformák (ettől szép az élet) de ha én segítséget kérek valami fórumon akkor naponta legalább egyszer benézek. Persze jöhetnek váratlan dolgok is közbe mindenkinek.
Ment mi hogy ki a kemény csávó, ki tudja tovább fogni ... Azon csodálkozom hogy pár kocsi ott állt mellette és senkinek nem jutott eszébe egy darab dróttal a villanypásztorra kötni valamelyiket.
Miért vagytok meglepődve? Négyesre vizsgázott??? És??? Ez konkrétan semmit sem jelent, ismerve a tudászint megfelelő értékelését ezen a tanfolyamon (persze tisztelet a kivételnek)...Példának okáért: 1. a kissrác aki anyucival! jött a gyakorlati vizsgára, életében összesn 2x jelent meg az előadásokon, gyakorlaton egyszer sem --- közepesre vizsgázott... 2. A volt mezőgazdasági vállalkozó, akinek az volt a ceglédi gyakorlaton a legnagyobb gondja hogy a hordozható mobil méretű TV-n nem tudja nézni a Forma 1 időmérőt, mert szar, hangyás a kép, hang meg nincs. (persze a háta mögött meg fúrt az URB) pedig jobban érdekelhette volna a fúrás, még addig berendezést is csak képről látott --- jelesre vizsgázott...
(pont minap hívott, hogy húúú de neki AZONNAL csináljak egy szelvényezőt mert nem tud nekiállni fúrni, nem fogja tudni hol a vízadó...:-)
Én meg közepesre. Leszarom. Én CSAK A PAPÍR MIATT mentem és végeztem el. Vagyunk szerintem ezzel még így páran...
Neked meg c.kari csak annyit:
Gödöllőn -2160 m mélyen 96 bar volt az iszapszivattyú nyomása.....akkor hogy van ez a 100m = 10 bar??? (ha nem hiszed akár elküldöm a napijelentést is...)
Szerintem töröld ki azzal a papírral amin az a négyes van, csak vigyázz mert könnyen felsérti a lukat, hiszen kemény borítású...:-)
Saválló acél lapát van benne, az nem egy kopós fajta, jó a felületi kopás ellenállása és vékony falú, ezért nem lesz nagy mértékben kiegyensúlyozatlan.
A csapágy meg filléres árú, gondolom sima golyós van benne.
Hát nekem is nagyon tűrtőztetni kellett magam hogy ne a picsába küldjem el a 4 es bizonyítványával. Legalább cukrász vagy pék lenne mert ha ott elkúr valamit meg tudja enni és nem látszik de itt !
Talán még a nejlon zacskót is berakná béléscsőnek a pasi ha nem lenne átlátszó :)
Köszi! Láttam hogy nem játék szivattyú. Még jó a csapágyazása azért csendes, aztán mikor a lapátkerék úgy kopik hogy elmegy a kiegyensúlyozottsága akkor már nem lesz az és a csapágyakat is lehet cserélgetni majd gyakrabban.