"Nálunk 2 baj van: erőtlen a hazai tőke - a fokozódó adóztatás ezt tovább gátolja. A másik: a gazdagodás "nem csorog le", kettészakad a társadalom. Ezen oktatással, munkahelyteremtéssel lehet valamit elérni - nem pedig a látható jövedelmek progresszív adóztatásával."
Nnna, kisokos....miért is van nálunk ez a két baj???
Mitől erőtlen a hazai tőke? Nem lophatott eleget? Dehogynem. Hát akkor????
Na igen. A helyzet az, hogy az általad olyannyira favorizált globáltőke ugyanakkor többszörannyit lophatott. Ettől gyenge a hazai tőke. Mert elkurtátok.
És vajon miért is nem csorog le a jövedelem????
Igen, pontosan azért, mert az elvtársaid minden jövedelmet központosítanak, hogy aztán könyökig duskáljanak benne. Igen, a ballib elit, meg az értelmiségi holdudvara a globáltőkés puszipajtásokkal.
Oszt nem marad már "lecsurognivaló".
És ha ezt figyelmesen végigolvastad, akkor azt is tudod, hogy mit kell (kellene) tenni a fidesznek.
Véleményem szerint már nincs honnan elvenni, inkább lazítani kellene. Most pl. gépkocsikra luxusadó.Mit ért el vele? Még kevesebb lesz a bevétele.Hogy miért? Mert az így is magas regadóval rendelkező luxuskocsik zöme ez után már biztos hogy külföldi rendszámmal fog szaladgálni.Csökenntett regadóval,luxusadó eltörlésével "legalizálná" a külföldi rendszámú kocsikat tehát a csökkentett regadóbol pl. nagyobb bevétele származna összeségében.De ez csak egy példa a sok közül.
Építőipar. És milyen érdekes, hogy őt nem érintette a z építőipar válsága. Egyszerre több helyen is dolgoztak, alig gyözték a munkát. Másik hasonló cégek (nálam, de nem miattam) sorra tönkrementek.
Vége lesz a mutyizásnak, pártkatonáknak. Nekem is van olyan ügyfelem aki az utobbi 8 évben hatalmas bevételeket produkált, de már a héten panaszkodott, hogy vége a bevételforrásának, ebben az évben mégy egy munkát sem kapott (valószinüleg lebukott az mszp-s pénztárnoka akitől származtak a munkák)......:))) Igaz ez nekem sem túl jó hír, mert kiesik egy ügyfelem, de a politikai előnye kárpotól.
Dehát pont azt írtam, hogy 1-2 millióból nem lehet elvenni, mer' szó szerint hal éhen a dóggozó... 3 millerből marad annyi nettó, hogy nagyon szerényen, de már el lehet lenni...
Hello emberek.Most vagyok itt először de bekapcsolódnék és kifejteném a véleményem a topic címéről.A válság nem is volt nem is lesz, és az én véleményem szerint egy mesterségesen direkt gerjesztett kacsa hír hogy a hiszékeny embereket megdöntse és legyen mire fogni az országok szar helyzetét.Saját vállalkozásom számaiban kifejezve: 2007 nettó 207m forint,2008 nettó 316m forint,2009 nettó 513m forint árbevétel. Idén cél a milliárd :) mifféle válság van itt?
felejtsd el a progresszív adóztatást, kelet-európában nem működik, túl alacsonyak a jövedelmek
a társadalom kettészakadása pedig a felzárkózás természetes velejárója, nem kell ezt túldimenzionálni, okos szocpol kell (ami a valódi rászorulókat segíti, nem úgy mint most)
"Te már akkor sem értetted a "vegyes társadalombiztosítású egészségbiztosítást"." Halvány lila gőzöd sincs arról, hogy én mit értek és mit nem. Mindenesetre te azt állítottad, hogy tőlünk nyugatabbra azért jobb az EÜ ellátás mert a finanszírozása biztosítási alapon történik. Hát ez egy orbitális fasság! Egyrészt nálunk is biztosítási alapon megy a finanszírozás (vagyis nem a konkrét ellátást fizetem, amikor igénybe veszem), az más kérdés, hogy milyen elcseszett szabályok alapján. Másrészt az, hogy milyen módszerrel szedjük be a működtetésre fordított pénzt, az másodlagos ahhoz képest, hogy mennyit tudunk beszedni. Nyugaton nagyobb a kondér (az állam által gründolt szabályozás alapján beszedett adó, járulék, stb... 1 főre jutó pénz mennyiség) ezért ebből több jut az EÜ-re is. Na ezt láttad te, nem a biztosítási matematikát. Persze, mivel egy bekattant hőbörgő seggfej vagy ezt sosem fogod belátni :(
veled ellentétben én nemcsak gorenjéért voltam külföldön 20 éve utoljára, hanem sokat utazom és láttam olyan országokat ahol valóban nagyok voltak a társadalmi különbségek
Ebben atopicban már évekkel ezelőtt lefolytattuk ezt a vitát. Te már akkor sem értetted a "vegyes társadalombiztosítású egészségbiztosítást". Amint látom, azóta csak felejtettél, még annyit sem értesz belőle, mint akkor. Mit kezdjek akkor most veled?
"....elmúlt időszak helyes gazdasági lépéseivel ...."
Most sirjak, vagy nevessek?:-))))
(A helyes gazdasági lépések eredménye, hogy a 2002-es 8500 milliárdos államadósságunk mára több, mint duplájára emelkedett, és az esztelen autópályaépítések költségeit meg gyakorlatilag még csak ezután kezdjük törleszteni.)
A topic címe természetesen ma is érvényes és eléggé egyértelműnek tűnik az, hogy aki vészmadárkodik és károg, az nem látja, hogy az elmúlt időszak helyes gazdasági lépéseivel milyen hatalmas lépéseket tett meg hazánk a fejlett világhoz való végérvényes csatlakozás felé.