Keresés

Részletes keresés

többedik Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139701
Most bepillantást engedtél nyújtani az agyadban uralkodó mély sötétségre.
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (139647)
többedik Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139700

Naná.

Épp most szaladtam bele egy önkormányzati pályázatba. Több, mint kétszeres áron csináltatják a munkát. Igaz, a 85 %-át az EU fizeti.

A pályázat meg úgy van kiírva, hogy "külsős" véletlenül se tudjon bezavarni.

Más. Két hónapja adtam egy visszautasíthatatlan ajánlatot. (Semmit se kértem.) Nem is utasították vissza. Csak.....visszajött a füles. Támogatott projektről van szó.

Megcsinálják a támogatásból, és még a megrendelőnek is visszaosztanak belőle.

Mindez konkrét, kiforrott, működő konstrukció.

(Na igen, én nem tudok fizetni azért, hogy dolgozhassak....)

Ez van, hölgyeim és uraim.

Van itt pénz.

Előzmény: zotya-DUB (139646)
Fulika Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139699
"Áldozzuk fel a demokráciát, és vezesse be a Jobbik a diktatúrát és a csendőrséget?"
Egyrészt a szlovákok is megoldották valahogy, lehet tanulni, másrészt lehet, hogy most is látunk élőben ilyet a görögöknél. A jobbikból én nem kérnék.

"Mert csak fegyverrel lehetne elnyomni nagy tömegek lázadását."
Viszont a nincsből egyszerűen nem lehet szórni. Ha idáig jut a helyzet, akkor úgyis ez lesz. A maszop sokkal kisebb dologért is simán szétverette a tömeget, hidd el képes erre más is.
Előzmény: Törölt nick (139686)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139698

De nyugodtan propagáld csak azt, hogy a helyes gazdaságfilozófia az, hogy a terheket tartsuk ezen a szinten, és majd 10 év múlva jobb lesz...

Ez is aljas rágalom. Pontosan az ellenkezőjét mondom.

Nem tudsz hazugságok nélkül írni?

Előzmény: Erzsébeti (139696)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139697

Nálunk ezt már nem tudta megtenni a ballib, mert a megszorításokat csak az a kormány tudja lenyomni a nép torkán, amelyikben bíznak az emberek.

Gondolj bele, túl voltunk egy bűnös privatizáción, az útépítéseket könyvelési csalásra alapozták, aminek következtében 10%-ra ugrott a költségvetési hiány. Az útépítések is hemzsegtek a korrupciótól. Ezek után előállt Gyurcsány 2006-ban, bocs nem jött be, nem sikerült az EU-t átverni, meg ez a hülye Járai felfedte a könyvelési csalást, most el kell vennünk tőletek a korházi ágyakat, meg jópár korházat is, hogy visszavigyük az útépítésen elfüstölt hiányt. De ezt mi eladjuk nektek reformként, hozzuk a magánbiztosítókat, mert oda is tudjuk még tartani a markunkat, mielőtt végleg elhúzunk innen, mint a vadlibák.

No, ez így nem megy el, ezek után nem Gyurcsány az az ember, akire rá lehet bízni a szociális kiadások lefaragását, és főleg ennek elfogadtatását.

Előzmény: zotya-DUB (139693)
Erzsébeti Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139696
Az első hozzászólásom neked íródott, de nem csak neked szántam, hanem a "párodnak" is. Amint láthatnád (ha nem lennél ilyen izé....) nem szó szerint neked íródott, semmiféle személyedre irányuló nem volt benne max az, hogy a te hozzászólásodra lett megírva.

A "kurvaanyázást" én használtam egyedül, és azért is lett macskaköröm alá téve, mert nem szó szerint értettem, hanem mintegy jellemzést arra ahogy kezdtek viselkedni.

Azt látom, hogy ez a hozzászólás amire válaszolok már teljes tajtékban ért, sajnálom.
Te saját magad kergetted bele ebbe az utcába, én nem tettem érte semmit. Kihallani vélsz olyan dolgokat amire én még utalni sem utaltam. Most mit tegyek?
Aljasnak nevezel, pusztán abból kifolyólag, hogy félreértesz valamit...

"Ki kérem magamnak, a "kurvaanyázást" nem írtam, ez a te stílusod, asztaloskám.

"Kurvaanyázod" az inasaidat is? Szegények...

"asztaloskám"... csak nem lenézzük a kétkezi dolgozókat?:)
apropó! Inasok nem léteznek. Sem nyelvtanilag, és gyakorlatilag fizikálisan sem...
Igaz én már befizettem előző hónapban erre egy csekélyke összeget, csak hogy hogy nem nem nagyon képződnek ilyenek.

Akire te gondoltál azok a tanulók, de ilyen mint írtam gyak nincs...
De szerintem te inkább a segédekre gondolhattál....
Jelzem ők sincsenek, mivel munka sincs!

De nyugodtan propagáld csak azt, hogy a helyes gazdaságfilozófia az, hogy a terheket tartsuk ezen a szinten, és majd 10 év múlva jobb lesz...
Baszki ez szajkózták eddig is a szocik!
Most rosszabb, de majd valamikor jobb lesz elvtárs! Addig is húzd az igát!

Összeért a platformotok, észre sem veszed?
Előzmény: Törölt nick (139689)
többedik Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139695

Nem Rónáról volt szó, hanem Pitti-ről.

Ennyit a kritikádhoz.....

Előzmény: Abrosz Tisztakosz (139643)
többedik Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139694
Jelentem, utána néztem. Egész frappáns volt a meghatározásom.
Előzmény: lajafix (139639)
zotya-DUB Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139693
ja, emlekszem mikor a Dzurinda-kabinett bejelentette hogy januartol felezik a tamogatasokat es minden egyes segelyt felulvizsgalnak. Nem kerdezte meg az erintetteket, hanem bejelentette es kesz. Pontosan tudta hogy ettol nem fognak egesz falvak elpusztulni naponta. Persze ez sem csodafegyver, de talan osztonzott par embert munkara es kifeheredett a gazdasag....az egykulcsos adonak is koszonhetoen persze. Ott persze nem dilettansok ultek a parlamentben hanem gondolkodo emberek. Biztosan ok is szakitottak extra penzeket, de felviragoztattak az orszagot. Nem ugy mint nalunk, hogy nem csinaltak semmit, csak mutyiztak es elloptak mindent amit lehetett. Oriasi bojtje lesz meg ennek.
Előzmény: Eleon Nóra (139687)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139692
Elnézést kell kérnem tőled, most látom milyen videót tett fel breien és jobbaljobb.
Előzmény: Fulika (139684)
kopasznyakú Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139691

és mi lesz?

ha sokat tüntetnek kapnak majd hitelt nyugdíjra meg jóléti ökörségekre?

Előzmény: zotya-DUB (139688)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139690
Nincsen válság!
Tények számokban:

Szikár SZÁMOK
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139689

aham:)
ha nem tetszik a "kurvaanyázás" akkor már érzéketlen is vagyok a belső feszültségekre.

Aljas vagy. Úgy tagoltad, mintha én írtam volna a "kurvaanyázást".

Ki kérem magamnak, a "kurvaanyázást" nem írtam, ez a te stílusod, asztaloskám.

"Kurvaanyázod" az inasaidat is? Szegények...

Előzmény: Erzsébeti (139685)
zotya-DUB Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139688
a gorogoknel nem lesz semmi elorelepes, hiaba akar a kormany (kicsit keson) megszoritasokba kezdeni, emberek szazezrei es millio lesznek az utcakon. Jelenleg peldaul az osszes repter zarva van, allnak a korhazak, a kompok es az egesz 10 millios orszag. Es ez csak a kezdet. A kozszolgak hihetetlen elonyoket elveznek, raadasul 2,5 millionyian vannak. Aki pl a nemzeti bankban kezdet dolgozni 18 eves koraban, 15 ev utan nyugdijjba mehetett 1 gyerekkel es kap havi 1000 eurot, 33 eves koratol. Ezeket az elonyoket nem fogjak csak ugy feladni. Vagy hogy 60 ev a nyugdijjkorhatar. A mentalitassal kellene leszamolni, ami lehetove tette ezt a hatalmas elqrast naluk. Nalunk meg nem ennyire rossza a helyzet szerencsere, de nagyon hasonlit a ket orszag ebben a tekintetben.
Előzmény: Fulika (139682)
Eleon Nóra Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139687
Szlovákoknál is megoldották. Nem lettek hatalmas belső feszültségek.
Előzmény: Törölt nick (139686)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139686

Ezzel látod egyetértek.

De hogyan lehet gyorsan megoldani hatalmas belső feszültségek, éhséglázadások nélkül?

Áldozzuk fel a demokráciát, és vezesse be a Jobbik a diktatúrát és a csendőrséget? Mert csak fegyverrel lehetne elnyomni nagy tömegek lázadását. Ebből nem kérek, nem szeretném ha a helységeimet felgyújtanák.

Előzmény: Fulika (139684)
Erzsébeti Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139685
aham:)
ha nem tetszik a "kurvaanyázás" akkor már érzéketlen is vagyok a belső feszültségekre.

Te.
Mi lenne ha érthetően írnál nekem értelmes dolgokat.
Az ilyen semmilyen válaszok mire jók?
Előzmény: Törölt nick (139683)
Fulika Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139684
"1.) A fogléalkoztatottság növelése hosszú távú, mintegy 10 éves távlatú"
Nyilván, bár így is erősen kétséges, mivel az általános foglalkoztatottságon erős a nyomás a csökkenés irányába. Persze a pofa nagy volt eddig, de ezt érthető is, mint ahogy ez a menekülőpálya a fidesz részéről.

"2.) Ne várja senki, hogy a kormányváltás után gyökerestül fel lehet forgatni az adórendszert. Ez az állami kiadások leépítésének és a foglalkoztatottság növelésének függvénye, ami legalább tíz évet igényel."
Nincs 10 évünk. A kiadásleépítésnek sokkal gyorsabbnak kell lennie, különben csőd. Egy barátomnak kis cége van, mondta, hogy a minimálbér kivételéhez 70e feletti terhet kell havonta becsengetnie. Jövőre valszeg elmegy rokkantnyugdíjasnak...

"Úgy látom lila ködben vannak a kisvállalkozóink, azt hiszik, a választások után rögtön csökkenni fog az adójuk vagy 20%-kal."
Úgy látom lila ködben vagy, ha azt hiszed, hogy ezt így még 10 évig lehet húzni.
Előzmény: Törölt nick (139676)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139683
Ismerem a  nézeteidet. Nyilván ez saját érdekeltségedből ered. Azt látom régebbi hozzászólásaidból, hogy érzéketlen vagy a belső feszültségekkel szemben. Ennek nem kutatom az okát, csak jelzem, hogy szélsőséges álláspontot képviselsz, mint ahogy az SZDSZ is szélsőségesen felelőtlen volt a belső feszültségek iránt. Lásd az eredményét: az SZDSZ politikája generálta a Jobbik előre törését. Ide vezetett az SZDSZ felelőtlen politizálása (persze az MSZP sem volt jobb nála)
Előzmény: Erzsébeti (139679)
Fulika Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139682
"ha viszont nem szamoljuk fel a feketemunkat es a korrupciot akkor a gorogok sorsara jutunk"
Nem vagyunk messze tőlük. A fehéredéshez viszont elengedhetetlen egy megfizethetőbb adórendszer. A sorrend is adott az, hogy először mindenki kifehéredik, aztán majd csökkentünk, egyszerűsítünk nem megy. Ebbe már a Gyurcsánynak is beletörött a bicsakja, ami nem is véletlen.
A sorrend adócsökkentés, aztán szigorú fehéredés, máshogy kizárt, hogy menne, még így is kétséges.
Előzmény: zotya-DUB (139673)
Fulika Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139681
"Mondjuk nagyon megcsináljuk, lesz 2 x annyi munkahely mint most.
kinek adod el a többletet?"
Ezt képtelen megérteni, úgy nem lehet munkahelyet teremteni, hogy a munka ereményének nincs meg a felvevő piaca. Az a szocializmus volt a bújtatott munkanélküliségével.
Előzmény: Erzsébeti (139671)
Fulika Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139680
"Fel sem fogod amít írtam. "
Dehogynem, önellentmondásokkal operálsz. Valamerre el kell indulni, és az az irány, hogy majd 4 év múlva esetleg jó lesz, nem nagyon járható már. Valamennyi adócsökkentés kell.

"Ha az adócsökkentésből fogyasztás lesz, nem pedig új munkahely, akkor az nem több a vállalkozóknak adott szociális segélynél. Ez ilyen egyszerű kispofám."
Ha pedig nincs fogyasztás akkor nem lesz új mukahely, nagyobb export aktívumot elérni jelenleg eléggé sérves. Ez ilyen egyszerű kispofám.

"Miért a leghülyébbek a legkitartóbb fórumozók?"
Nem venném észre, hogy különösebben kitartó lennél.
Előzmény: Törölt nick (139666)
Erzsébeti Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139679
"Ennyit az általad a saját hozzászólásodat "magasröptünek" érzékelt megjegyzéseidről. Csak azért tettem hozzá, hogy visszadjak neked egy kis szart is, amit rám dobtál.
"

Vedd már észre, hogy dobáljátok egymásra a szart nélkülem is, szinte "kurvaanyáztok" már.

Erre értettem, hogy magasröptű.

A fidesszel meg kezd tele lenni a tököm...
Ahogy közelednek a választások úgy kezd kioldalazni az addigi állításaiból ill. sugalmazásaiból...
Előzmény: Törölt nick (139676)
breien Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139678
Fulika.

"olyan vagy mint agyerek, hall valamit , aztán azt böfögi hónapokig, berágódik az agyadba aztán csak dől összefüggéstelenül.
Tudom , kirándultál a csörsz ároknál ( amiről előtte azt sem tudtad, hogy létezik), ezután mindenről ez jutott eszedbe."

Nos, azt a részt már az ötvenes évek óta ismerem, amióta a nagybátyámat oda helyezték erdésznek és gyakran voltam kinn nála az erdőben. Abban igazad van, hogy csak októbertől gondoltam végig a "desztináció marketing " sajátosságaira hogyan lehet felépíteni az ott található történelmi, kultúrális és természeti értékeinket, mely sajátosságait tekintve egyedi, másoktól különböző. Valóban a turisztikai szempontokat vettem elsősorban elő, mivel a meglévő infrastruktúra kihasználtságát növelve, a "válság idején" ezen a területen látok a legkisebb befektetéssel elérhető reális profitot termelni, ami nemcsak a turisztikának, de a helyi gazdaságnak is egy lökést adhatna a válságból való kilábalásra.
Gondold végig, a hazai fogyasztás a "válság miatt" nem fokozható, egyedüli lehetőségünk erre, ha az idegenforgalmat próbáljuk először a csökkenést megállítani ( tavaly több mint 9%-al esett vissza az idegenforgalom bevétele), ami ebben az évben már eredményt jelenthetne, ha nem csökkenne tovább.
Ennek oka éppen abban keresendő, mert állításoddal ellentétbe a pénzpiacon eluralkodott a DM értékesítés, melyet már tovább nem tudtam felvállalni. A 90. évek elején éppen a desztináció marketing technikával értük el, hogy öt év alatt a futottak még kategóriából a biztosítót a harmadik legnagyobb biztosítóvá hoztuk fel úgy, hogy az utánunk következő piaci részesedése nagyságrenddel volt kevesebb akkorra mint a mienk.

Nem figyeltél a legfontosabb különbségre, amit leírtam a desztinációs marketing és az MLM között.

"A desztináció marketing értéket, maradandó értéket állít elő, továbbít, míg az MLM tömegárút értékesít azoknak, akiknek azt el tudja adni"!

Ebben a mondatban benne van minden, ami a mai leszakadásunkat okozta az elmúlt öt évben. Sajnálom, de csak azt tudom figyelembe venni, amióta az EU tagjai lettünk és a környező országokhoz viszonyítva elért "eredménytelenségeinkre" keresem a választ, mivel máshol bebizonyították, hogyan tudtak élni az EU-tagsággal járó lehetőségeikkel.

Tudod, Fulika ami jellemző volt ebben az országban az elmúlt hatvan évre, te azt mutatod be évről évre. Megpróbálod megmagyarázni, hogy mit miért nem lehet megcsinálni, ahelyett, hogy alternatívákat keresnél és dolgoznál ki a megoldásokra. (állítólag közgazdának mondod magad. megsúgom néked, egy közgazdának elsődleges feladata, felmérni az adott helyzetet, kockázat elemzést végezni és alternatívákat kidolgozni a megoldásokra és ezt a döntést hozók felé tálalva meggyőzni őket arról, hogy más lehetőségük nincs a problémák megoldására. Ha ez megvan, ( a desztináció marketing segítségével , mely az együttműködő partnerekre épül ) megszervezni és moderálni azt a társadalmi vitát, amivel a választó polgárokat együttműködő partnerré teszi, hogy sikeresen megcsinálják a szükséges átalakításokat"!

Ezt vártam volna el már évekkel ezelőtt is a közgazdáktól, mert ez lenne az elsődleges feladatuk egy modern társadalomban.

No, hogy kedvedbe is járjak, válaszolok az itt felvetett "kérdéseidre"? ( a videóval kapcsolatban )

- Megduplázódott a munkanélküliség. ezt már évekkel ezelőtt tudtuk, hogy ez fog bekövetkezni. (most nem akarok a 90- évekre hivatkozni, mert azt itt nem tudom bizonyítani, ) a 2008-as válság kitörésekkor azért indítottam a "politika szerepe a modern társadalomban, hogy ott szedjem csokorba azokat a lehetséges alternatívákat, amely kiinduló pont lehetne a gazdaságunk talpra állításában. erre hoztuk fel az alternatív energiahordozókat, mint előre menekülés lehetősége , amiből ugye, mind a mai napig nem lett semmi. ellenőrizheted.

- cégfelszámolások száma ( figyelmen kívül hagytad az offshore cégeket, különös tekintettel arra, hogy az adófizetők befizetett pénzét hogyan "varázsolják át magánvagyonná" - különös tekintettel arra, hogy a jb elnök is akkor menekítette ki a magán vagyonát, amikor hivatalosan ezerrel nyomatta, hogy "minket nem érint a válság"? annyira nem tartom szakmailag alkalmatlannak, hogy ne tudta volna felmérni a valós helyzetet.

- az államadósság 2,5xre nőtt. Közgazda létedre, hogyan nem tudod figyelembe venni, hogy a "külső adósság 130%-os mértéke és a deviza alapú eladósodottsága a legnagyobb kockázati tényező ennek az országnak? ( a csehek, a szlovákok és a lengyelek is saját, nemzeti valutájukban adósodtak el, így őket nem érintette annyira az "árfolyam veszteség", nem voltak kitéve annyira a "spekulatív kockázatoknak" ( a nyersolaj hordónkénti 130 USD ára, vagy a mostani árfolyam spekuláció megint csak padlóra viheti a HUF-ot)

manhattan nem véletlenül nyitotta 2007. 07. 26-án ezt a topicot. (remélem, az MT -ben az "évértékelőit" ismered? (bevallom, 2008-ban a politika szerepe topic indításánál őt "plagizáltam" .

- fejetlen Metró építés. azzal csak annyi a probléma, hogy pl. Madridban cc. 120 mrd-ből építettek ugyanolyan hosszban Metrót és ott azóta már évek óta azzal utaznak az emberek. (időközben Bp. "szerkezete is megváltozott" és nem biztos, hogy a megépítendő vonalnak azon az útvonalon kellene most mennie -) jah! és hány kampányt finanszíroztak eddig abból a pénzből? az EU miért nem fizeti ki a vállalt részét? - egy közgazdának ezeket a kérdéseket nem csak illene feltenni, de a válaszokat ellenőrizni is illene nekik.-

- ismét csökkentek a nyugdíjak reálértéke. "éppen ideje volt.." ez a válasz jellemző azokra, akik a "szocializmus kegyeltjeiként szocializálódtak" és életükben még soha nem hoztak létre maradandó új értéket, csak azt tanulták meg, hogyan kell lenyúlni a másét! - korodnál fogva ezen nagyon csodálkozom, és ezért is írtam a minap, hogy 1et értek a Járai szkeptikus kijelentésével, mert ezért vagyok én is a jövőt illetően szkeptikus.-

- a Gyes összege, sajnos ti itthon csak azt nézitek, hogy mit kaptok kézbe, ha a gyermek támogatásról van szó. Az első unokám megszületésekor egy hónapig voltam kinn a leányoméknál, és láttam nemcsak a klinikai ellátást, de az utána történt gondoskodást is. A második unokám megszületésekor is ellenőrizni tudtam. Tudod, nálunk a nők még álmukban sem tudják elképzelni, hogy ott milyen ellátásban részesülhetnének csupán az egészségbiztosításra befizetett pénzükért, és ott csak a "plexi kártyával" kellett igazolniuk a jogosultságukat. - azt sem előtte, hanem órákkal az ellátás után. ott voltam, láttam mikor kérte el a nővérke a leányomtól. ott nem azzal kezdik "taj kártya , személyi igazolvány" és még üvöltöznek is veled.

- tudod a sportoláshoz csak elhatározás kell és akarat. ( még vén fejjel is minden nap sportolok, igaz, már nem olyan intenzíven, mint akár csak 10 évvel ezelőtt is tettem.

"Elbaszott egy népség vagyunk"

Tudod Fulika éppen ezért választottam az "idegen forgalmat", hogy a desztináció segítségével az iskolákban partnerokat keressek és Istennek hála eddig találtam is, hogy a gyermekeinknek tanítsuk meg azokat az egyedi, sajátos értékeinket, amellyel több mint ezer éve hozzá járult ez a nemzet az "egyetemes európai kultúrához", hogy a gyermekeink ne abból ítéljenek meg bennünket ami az elmúlt öt évben volt, hanem megismerve az évezredes értékeinket büszkék lehessenek arra, hogy ehhez a nemzethez tartoznak és ne érezzék magukat "elbaszott nemzetnek" azt, ti lapátoltátok össze, élvezzétek akkor ti annak a "rohadt gyümölcsét"

A gyermekeinket, az unokáinkat ne akarjátok elrontani, ha már a saját életeteket padlóra vittétek. ( szavaiddal élve "elbasztátok")
Előzmény: Fulika (139662)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139677
Így van. A feketemunka felszámolásán már húsz évvel ezelőtt el kellett volna töprengeni. Most már csak fokozatosan lehetséges a húsz év bűnös politikáját korrigálni.
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139676

Természetesen kell mind a kettő: munkahelyek és a fogyasztás növelése is. Ebben nincs vita.

Azonban ha csak a fogyasztást növeljük, akkor az igen jelentős többletimporttal jár Magyarországon. Ezért kényes dolog, ha a fogyasztást önmagában felpörgetjük. Azt is vedd figyelembe, hogy duálgazdaságunkból ha levonjuk a multik importját, akkor látszik csak, hogy a belső piacunk mennyire érzékeny az import növekedésére.

Alaptalan a másik vádad, dehogy vetem el a megoldásokat. Jelenleg a legjobb lehetőség a munkahelyek teremtésére a munkát terhelő adók nagyarányú csökkentése. Ez nem kedvez a multiknak, hiszen náluk relatív alacsony a foglalkoztatottság. Kedvez viszont a kkv-knak, hiszen a kkv-k kb 3-4 szer több embert foglalkoztatnak, mint a multik. A foglalkoztatottság növelésével pedig nő az adötömeg, csökkenthetők az adókulcsok.

Komolyabban vegyétek a Fidesz nyilatkozatait:

1.) A fogléalkoztatottság növelése hosszú távú, mintegy 10 éves távlatú

2.) Ne várja senki, hogy a kormányváltás után gyökerestül fel lehet forgatni az adórendszert. Ez az állami kiadások leépítésének és a foglalkoztatottság növelésének függvénye, ami legalább tíz évet igényel.

Úgy látom lila ködben vannak a kisvállalkozóink, azt hiszik, a választások után rögtön csökkenni fog az adójuk vagy 20%-kal.

Ennyit az általad a saját hozzászólásodat "magasröptünek" érzékelt megjegyzéseidről. Csak azért tettem hozzá, hogy visszadjak neked egy kis szart is, amit rám dobtál. 

Eleon Nóra Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139675
Igen.
Erzsébeti Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139674
?
Előzmény: hanyattesett (139672)
zotya-DUB Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139673
ha viszont nem szamoljuk fel a feketemunkat es a korrupciot akkor a gorogok sorsara jutunk, ahol egy normal nyugdijjas tobb szja-t fizet mint egy orvos, ugyved stb, akik feketen kapjak a penzuk 90%-at es a kozalkalmazottak haromnegyede masodallast vallal. Ezt jol erzekeltette az amikor egy miniszteriumban tuzriado volt. Az epuletbol 50 ember menekult ki, habar a jelenleti iv szerint abban az idoben 200 embernek kellett volna bennt lennie..... Mindenki hazament 12 ora utan, ez naluk normalis. Persze a 16. havi fizetes is es hogy nyugdijjba lehet menni akar 35 evesen is. Nem tettek ezek ellen semmit, evente 40 milliard eurojukba kerult ez a lazasag.... Most meg szivnak.
Előzmény: Törölt nick (139668)
hanyattesett Creative Commons License 2010.03.11 0 0 139672
Kevésbé vannak megfizetve, de a zenekritikusokhoz lehet őket hasonlítani.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!