Majd dikk jól megaszondja. Ott állnak az ellenőrök a polcok között, és letörik a kezed, ha nem magyart (mitől is az?) veszel le. Holnap megyek az osztrákokhoz egy kis hazai előállítású jövedelmet költeni. Szerinted ez megengedhető? Dikk nem vár a határon? :)))
Az a kerdes viszont egy kicsit tisztazatlan, hogy miböl keletkezik olyan munkahely (es az miböl lesz finanszirozva), amely olyannyira ertelmes tevekenyseget folytat, amit kesöbb a kollega meg is kivanna vasarolni.
A masik kerdes, hogy ha pl. joghurtot keszit, akkor az legalabb annyira versenykepes lesz-e, mint a mar piacon levö, gepekkel rendelkezö, nagy piaccal rendelkezö joghurtgyaré.
Ugyanis azt nemigen tudjuk, garantalni sem lehet, hogy a kollegank a pócrul melyik joghurtot fogja levenni.
Nem nem, ehhez helyzet kell, ahol nincs tovább, egyébként a politikus sem kezd bele (szerinte) feleslegesen, hiszen az biztosan a pozíciójába kerül. Sajnos evvan, ez itt a balkán, itt így mennek a dolgok, ilyen érdekharc mentén alakul a hozzáférés a mannához.
"Ne várja senki, hogy a kormányváltás után gyökerestül fel lehet forgatni az adórendszert. Ez az állami kiadások leépítésének és a foglalkoztatottság növelésének függvénye, ami legalább tíz évet igényel." Nincs 10 évünk."
"Ezt képtelen megérteni, úgy nem lehet munkahelyet teremteni, hogy a munka ereményének nincs meg a felvevő piaca. Az a szocializmus volt a bújtatott munkanélküliségével."
Hmmm. Itt a megértés hiánya épp nálad mutatkozik meg.
Ha azonnal és sokkszerűen nem kezdik meg a gazdaság élénkítését, nem lesz aki adót fizet. Ezt kéne felfogni. Végletesen ki van véreztetve az ország, miközben azon vitáznak itt egyesek hogy az adót 1 vagy 2 százalékkal emeljék vagy csökkentsék. Ezek a kis lépések vezettek ahhoz a csődhöz amiben most vagyunk.
"erre hoztuk fel az alternatív energiahordozókat, mint előre menekülés lehetősége , amiből ugye, mind a mai napig nem lett semmi." Nyilván, és tudod miért? Mert gyerekcipőben járnak, a valós igények tizedét sem tudnák fedezni a jelenlegi energiahordozó árak tízszereséért! Sokkal nagyobb potenciál van az energiatakarékosságban, ha valamire, arra hajlandó az ember beruházni, megy is a panelprogram az utóbbi években viszonylag szépen. Nézd majd meg jövő tél után, ha megkapják a nem támogatott árú gázszámlát a delikvensek. Szigetelőanyag, fa, szén nem fog az országban maradni...
"- az államadósság 2,5xre nőtt. Közgazda létedre, hogyan nem tudod figyelembe venni, hogy a "külső adósság 130%-os mértéke és a deviza alapú eladósodottsága a legnagyobb kockázati tényező ennek az országnak? ( a csehek, a szlovákok és a lengyelek is saját, nemzeti valutájukban adósodtak el, így őket nem érintette annyira az "árfolyam veszteség", nem voltak kitéve annyira a "spekulatív kockázatoknak"" Az államadósság 80% körül van. A lengyeleknél épp ezerrel pörög az eurohitel: Itt
"- a Gyes összege, sajnos ti itthon csak azt nézitek, hogy mit kaptok kézbe, ha a gyermek támogatásról van szó. Az első unokám megszületésekor egy hónapig voltam kinn a leányoméknál, és láttam nemcsak a klinikai ellátást, de az utána történt gondoskodást is. A második unokám megszületésekor is ellenőrizni tudtam. Tudod, nálunk a nők még álmukban sem tudják elképzelni, hogy ott milyen ellátásban részesülhetnének csupán az egészségbiztosításra befizetett pénzükért, és ott csak a "plexi kártyával" kellett igazolniuk a jogosultságukat." Már megint a rizsa! Unokatestvérem németországban él. Mindkét gyerekét ott szülte. Amit kapott az 3 hónap szülés utáni szabadság teljes pénzen, meg valamennyi pénzt még a szülés előtt. Utánna gyerek bölcsöde, ő meg irány melóba. Hasonlítsd már ezt össze azzal, hogy nálunk 2 évig jár egy viszonylag normális összeg az otthonlétér, meg még 1 év otthonlét.
"- tudod a sportoláshoz csak elhatározás kell és akarat. ( még vén fejjel is minden nap sportolok, igaz, már nem olyan intenzíven, mint akár csak 10 évvel ezelőtt is tettem." Ezt akartam érzékeltetni én is. A video viszot ezt direkte a maszop hibájának hozza fel. Nos, 1 csúsztatást még Te is felfedeztél.
Eddig úgy írtam neked, hogy nem vettem fel a kesztyűt (pedig te néhányszor az arcomba vágtad a sajátodat!) a balhéhoz. De te már nem egy hozzászólásodban szapulsz engem.
penz van csak ellopjak. Igy minden 5x tobbe kerul mint mashol, igy aztan az a becsuletesen adofizeto polgar 5x tobbet fizet a kozosbe mint amennyit kellene (kevesen vannak). Mint pl ez a hid a nemeteknel, ami 1/5-ebe kerult mint a Megyeri-hid. Lehet csodalkozni.
Most látom a zindex vezércikkét, "aranyárban épülne a sávolyi pálya"? már megint? a szlovákok hasonló pályát 1/3 áron megoldották és ott már üzemel is, mint amit Sávolyon akarnak . - mindezt az adófizetők pénzéből? arra van most a legnagyobb szükségünk?-