hogy-hogy ... ? csak arra gondoltam ha már használod és ki is ismered magad a beállításokban/funkciókban egy "használati útmutatóval" kisegíthetnél ... :-))
Sikerült kézhez kapnom a nyomásszabályzót és úgy tűnik valóban a törtfehérre volt szükség. Gyorsan becsavartam és nem látok hibát. Szervó működik álló helyzetben, nem fullad le, nem erőlködik a motor. Érdekesség, hogy az eredeti alkatrésznél igen hallhatóan emelkedett az alapjárat...talán már nem is működött 100%-osan. Szóval köszönöm a segítséget. :-)
Öröm az ürömben, hogy kiderült vízhűtő radiátort is kell cserélnem és nem bízok túlságosan az üzletek által kikeresett alkatrészekben, ezért hozzád fordulnék ismét egy típusszám/alkatrésszám segítségéig:
Nálam is 3-4mp múlva alszik el a motor beindulását követően. Szerintem korábban is így volt csak most tűnt fel. Gondolom ez idő alatt ellenőrzi az ECU, hogy minden kapott jel megfelelő és kialszik. Nem gondolnám, hogy köze lenne az olajcseréhez.
Rudiapus: Te szerintem az olajnyomás visszajelző lámpára gondoltál.
Milyen érdekes ilyenkor mindenki a traktor kerék rézre gondol. Fólia vastagságút is lehet kapni, és az olajzó csövek rézkarikája is 1 mm vastag és 5mm átmérőt is kapsz. Formára illeszteni nem nagy ördöngősség.
Behalás...Jobbra (ment vele a szerelő) nem húzott, se nála, se nálam. Azt mondta, hogy ahol vezettem a víz elvezetés/víz levezetés miatt nagyobb lejtése lehetett az útnak és azért érezhettem hosszú egyenesben úgy, mintha jobbra húzna az autó. Ebben lehet valami.
Elvittem szerelőhöz. Azt mondta nem tudja mi lehet a baja, hogy olykor morog. Se nem sebességváltó, se nem kerékcsapágy, azt mondta kimehetek a világból is vele, hogy minden jó. Azt említette meg, hogy talán a jobb oldali féltengely gumiharang kemény mint a beton és szerinte attól van (nem folyamatosan, csak mikor úgy mozog a gumiharang) a morgás. (a jobb oldali puha a bal oldali kemény) Szerintetek is lehet attól a gumiharangtól efféle morgó hang?
Valakinek volt már olyan, hogy bekeményedett? De mitől tud bekeményedni csak a jobb oldali?
Némelyik fejegységnél fel van cserélve a Citroën-hez képest a fix +12V és a gyújtás + . Ha összedugod és gyújtás levétel után elfelejti a beállításokat, akkor ezzel a helyzettel állsz szemben.
Nem tudom melyikhez mit adnak, az ISO csatlakozóval be tudod majd üzemelni, egyedül az antenna csatlakozó a kérdéses, de azt egyből meglátod. Régebben a nevesebb gyártók adtak antenna átalakítót, manapság már kispórolják. Azon pl. meglepődtem, hogy az 50ezer ft-os Pioneer fejegységen nincs dimmer funkció...
Ha meg valaki már szétbarmolta a gyári csatlakozókat, akkor marad a kármentés
Akkor pl. ez a SONY DSX-A42UI fejegység minden további nélkül beépíthető? Beépítéséhez kell külön venni kiegészítőt, vagy ami a dobozban van azzal készre lehet szerelni?
ezekkel találkoztál már ...? és ha már ki ismered magad benne hogyan lehet a részletekbe beletúrni kérnék egy kis útmutatást mert az angol nem az én nyelvem ..
ha nincs berhelve a gyári megoldás, akkor ISO csatlakozók vannak, tehát be lehet szerelni. Az antenna csatlakozóhoz kellhet ISO-DIN átalakító, ez a fejegységtől függ.
...nekem meg van az eredeti ...de nem eladó... alapvetően csak azért építettem át mert marha mocsok helyen volt a gyári ... de ha már átépítem gondoltam teszek bele sportszűrőt ...
De nem akarom itt rontani a levegőt a Berlingoval!
Csak azért írtam ide hátha van vkinek elfekvőbe Xsara levegőszűrő háza kompletten,mert azzal gondoltam beépíteni a direktszűrőt!Már el is indult egy "üzlet"!
..nekem már vagy 150e -t elment a Berli 1.6 16v direkt szűrővel egy Skoda Felicia szűrőházba integrálva ...lehet egy kicsit lazábban megy de többlet lóerőt nem tett hozzá ... ez egy régi fotó a kartergáz már egy "bödön"-ön keresztül van vissza vezetve a motorba ...
Nem akarok tuningolni!Nekem egy megbízható autó kell,ami nem hagy cserben(a 23éves kocka 2.5d Ducatom sose hagyott ott sehol),remélem ez se fog!Csak gondoltam ami megmaradt egy régebbi autómról sportdob,meg direktszűrő azt rádobom,ha bírja!Ha nem,akkor marad gyári!
Ugyan az a fajta lett rárakva mint ami volt is rajt. Tapasztalni nem tapasztalok semmi különlegeset, a motor szépen jár nem rágnat. De mivel be lett inditva hátsó dob nélkül el tudom képzelni h ezt a hibát tárolná. De elmegyek majd kiolvastatom.
Sport kipufogó lett rárakva, vagy nyitottabb a gyárinál?
Ha igen megnövekedett a gázok sebessége, (gázöblítés), és friss anyag is kerül a kipufogóba a katalizátorhoz, és a két lambda különbsége átlépi a küszöböt.
ECUt kellett cseréljek. Szereztem másik ECU-t utasvédelmivel, 1db kulccsal és gyújtáskapcsolóval.
Az ECU és az utasvédelmi össze van párosítva, nem lehet csereberélni (max ha kiüttetem az immot az ECUból).
Így beindul az autó azzal az 1 kulccsal, de nem tudom átzárazni az egész autót.
Rátanítanám az eddigi kulcsaimat az utasvédelmire (és visszacserélem a gyújtáskapcsolót), ha meglenne a 4 jegyű kód, de sajnos nincs. Az alvázszám nem ismert a szerzett cuccoknál, így a Citroen inkompetens a témában.
Az én autómhoz megvan a kódkártya és a 3 gyári kulcs, de azt az utasvédelmit nem tudom használni az új ECUval, csak újabb 20-25ezer ft után (immo off).
A lenti felsorolás után minél olcsóbb megoldást keresnék a 2kulcsos rendszer megszüntetésére :)
Ha valaki meg tudná mondani az új utasvédelmihez a 4jegyű kódot pár ezerért, akkor visszacserélném a gyújtáskapcsolót és az eddigi kulcsaimat rátanítanám.
Veszprémben és Miskolcon is tudok olyan helyet, ahol ki tudják olvasni a kódot a CPH-ból, de Budapesten nem.
"antipollution fault" hibaüzenettel kezdte a napot és a check engine lámpa sárga világítsával. Nem tudom h van e köze ehhez de le volt szerelve a kipufogó az autóról mert új lett rátéve, közbe beindítottuk. és most új kipufogó lett az autó alatt, lehet összefüggés a kettő dolog közt? Vagy rossz üzemanyag, rossz égés ? Vagy mi okozhatja ezt a hibaüzenetet?
Szia!Dadog a motor alapjáraton és volt egy idő mikor nem volt ereje olyan mikor elmegy egy henger a műszerfalon eleinte csak villogott a motorhiba jel aztán folyamatosan világított.azóta volt lambda szonda csere a felső mert a Citroënnél azt mérték ki új ngk szondát rakattam bele,de nem javult aztán azt mondták mások,hogy trafó majd, eljutottunk injektor cseréhez az 1-es és a 4-est cserélték megszűnt a hiba csak a dadogás maradt fen.3 hónapig nem világított a jel most megint kezdi megint bemérettem egy ismerősömmel és megint lambda szondát ír ki azt amit már cseréltettem,de azt mondták,hogy az alsó sem működik rendesen.Nem akarom vinni szerelőhöz mert csak le akarnak nyúlni és már elegem van belőlük!!!Magam próbálom megfejteni a titkot!Abban tudnál segíteni,hogy milyen lambda szonda való bele amivel rendesen működik?Budapesten élek Debrecen ki esik a látóteremből.Ismered a ScanMaster programot az Ncoron le lehet tölteni és dicsérik.
Hát ez van, igény van az egyre bonyolultabb rendszerekre. Jelezze ha kiég, jelezze ha elhagyod a sávot, ismerje fel a közlekedési táblákat, vészfékezzen ha kell, távolságtartó tempomat legyen, stb stb.
BSI nélküli Xsarában lehet ledesíteni, ott nem okoz gondot. Lehet hogy BSI-st is lehet, a megfelelő technikával.
Ja azt nem is mondtam, hogy nem lehetett az ECU-t diagolni, minden mást igen.
Heteket szoptam vele, minden kábelezésst átnéztem, de minden vezeték a helyén volt, minden stimmelt.
A hiba az volt, hogy a műszeregységben benne volt a vízszint jelző izzója, az autóban viszont nincs vízszintjelző elektronika. Az izzót kivettem és azóta megy az ECU diag is.
Ha esetleg valaki óracsoportot cserélne és így járna, ne járjon úgy mint én.
Szép hiba volt ez is! Csak ha még nem lett volna elég kerek a szám.. :)
jah..nekem más elképzelésem volt a Berlingoról :) de én mindig is ragaszkodtam a gyári megoldásokhoz.
Más: hengerfej problémád megoldódni látszik?
Engem most megsuhintott a francia kasza :)
1.4i, szokásos olajfolyás a hengerfej tömítés sarkánál.
Tömítés csere, szelepcsiszolás, szelepszár szimering csere, vezérlés+vízpumpa, új kuplung, hosszbordás szíjak, gyakorlatilag az összes tömítés+szimering új.
Kész lett,erős is lett, valeo kuplung mint az álom.
Hopp, elment az alapjárat.. Trafó áthúzott, ECUban kinyírta az alapjárat vezérlést (szokásos ez is sajnos, Sagem SL96, mekkora szar ?!).
Új alapjárati motor, új Bougicord trafósor, másik ECU, másik utasvédelmi, gyújtáskapcsoló csere. Most szépen megy az autó, de a lambda szakadt, szar, kell másik. Egyelőre marad lehúzva.
Hát így telt az elmúlt két hét!
Tudsz valakit aki a Texton utasvédelmiből kiolvassa a kulcstanításhoz a 4jegyű kódot?
Peugeot 206 Gyári Sirocco alufelnik eladók 6,5x15 4x108 et 28:40000ft/4db 185 55 15 Peremvédös 80-90%Hankok és Kumho téli gumik:40000ft -Forkó alátétes alufelni csavar:6000ft/garnitura hozzá valo diszkupakok:5000ft/garnitura. átvehetö SzSzmiklos vagy posta v futár 06 70 351 8126
Olvastam már itt is olyat hogy vkinek szarabb lett(vagy csak csodát várt),s visszatette a gyárit!
Anno a "régi" gépem(kb.7 évig) bírta gond nélkül!Télen szigorúan a gyári szűrővel jártam!Az új Fiestánkhoz nem ajánlották,s csak ezért kérdeztem hogy ez a régebbi motor bírja-e,vagy nem szereti ha megbolygatják!Nem ismerem a Citroenek "lelkivilágát"! :-)
Ez még egy "régi"(2002-es évjáratú) autómból maradt meg!Az bírta!Tudom hogy mit várhatok,mit nem várhatok tőle!De pl. a Fiestánkba(2009-es) nem ajánlották a fojtószelepház gyors "koszolódása" miatt!És az 100ezres tétel!Ezért kérdeztem,hogy ez a régebbi(2000.11) Berlingo bírná-e!
Ezeknek a szűrőknek kisebb a szűrési képességük, mint a gyári papírszűrőknek, ergo, több szemetet enged be. Ezt vedd figyelembe. Megfelelő időszakonként kell tisztítani és olajozni. Mi a cél? Teljesítménytöbbletet ne várj.
Új vagyok még itt,igaz nem is Xsarám van(Berlingo)!
Nincs valakinek véletlen egy 1,6 16v-s motorhoz levegőszűrő-háza kompletten?Igaz,elég lenne csak a cső a házig,mert a Berlingora szeretném felrakni a direktszűrőmet,de annak másmilyen a háza is meg a csöve is!
Mennyire bírják ezek a motorok a direktszűrőt(2000.11.havi)?
Hol szivárog a hűtőfolyadék? Szemből nézve a jobb szélén?
A síkolás mindig szükséges volt?
Nekem is ereszti már régóta. Sokáig csak leállítás után jött néhány csepp. Kb fél litert kellett rátölteni 10e km-erenként. Én is úgy voltam vele hogy megvárom vele a vezérléscserét. De sajnos most már fokozódott.
Kinek mennyit bir(t) a lambdaszondaja? Erezhetoen min.10% pluszban vagyok nagy atlagban es nincs mas okom... 145e km 1.4 kfw mi a pontos cikkszama? 2003évj
Alvázszám alapján max. a gyári cikkszáma lesz meg. Azt meg csak úgy tudod felhasználni, ha vagy újat veszel és akkor a cikkszámot pl. be tudják váltai utángyártottra, vagy ha bontottról van szó, meg kell nézni a donor alvázszáma alapján abba milyen cikkszámú volt és ha ugyanolyan, akkor jó a tiédbe.
Sziasztok. Alvázszám alapján valaki megtudja mondani, hogy milyen fajta fedcom kapcsolót kellene keresnem? Annyit tudok, hogy COM-2000 típusú, de állítólag több fajta van belőle. Köszönöm.
Én kaptam ilyen yatour féle cuccot,de nem tudom használni mert a clarion gyártmányú cd-s autórádióm nem kompatibilis vele. Haveromnak is van,neki peugeot 206 osa van,tök ugyan az a cd-s rádió van benne,csak annyi a különbség hogy az blaupunkt,és neki működik. Fél éve vadászok blaupunktra,de nem találok sehol sem.
Másik dolog, hogy az önindítónak vélhetően melyik alkatrész meghibásodása okozza azt a problémát, hogy indításkor kb. 1 mp-ig olyan hangot ad ki, mint amikor beleér valami egy ventillátor lapátba?
Kaptam árat: 23000 Ft. Ezt fogom megvenni, legalább tudom, hogy jó. A házilagos csere nem tűnik túl bonyolultnak, ha már a fűtőradiátorral boldogultam, talán ez sem lesz gond. :-)
Másik dolog, amit még korábban írtam, hogy recseg/csattog a kormányom mozgatás közben. Leginkább 270°-os elforgatás környékén jelentkezik, többnyire állóhelyzetben. Jött az ötlet, hogy toronycsapágy is lehet a hiba oka, nos ez cserére került, de probléma továbbra is fenn áll. Más tipp esetleg?
Mostanában annyit költöttem az autóra, hogy akár egy másik használt xsara-t vehettem volna belőle. :) De legalább tudom, hogy jó.
Ha már itt vagyok,akkor kérdeznék is előbb itt,mint a boltban :) Tapasztalat alapján tud-e valaki olyan cd-s mp3 lejátszót,amit beépíthetnének a Xsara2-be a gyári kazettás magnó helyett és a bajuszról lehet vezérelni ? Mert kicsit retronak tűnik nekem ez a cd táras megoldás :)
Vízhűtő viszonylag olcsó,az önindító pedig Bp.-en Intercars-nál 2 hete vettem felújítottat 21.000 volt (Xsara II-be). 20-25 között újították volna fel a benne levőt,nem beszélve arról,hogy ki tudja hány napig állt volna a szerelőnél,amíg felújítják. Szóval ez így baráti volt.
Nem igazán ismerem a Nissens márkát, ezért kértem Valeot, mert gyárilag is olyan van benne. Ezek szerint megbízható márka és bátran rendelhetek akár olyat is?
Ha a felújítás nem több, mint 5k akkor igen, elvégre csak egy kis rést kell forrasztani/heggeszteni máskülönben nem. Valeora már kaptam ajánlatot 20 és 29. Egyik kínai másik pedig elvileg jobb minőség.
Én még mindig Com2000 est keresek, fóti bontóba lett volna, csak azt mondták hogy előbb vigyem el bevizsgáltatni hogy pontosan milyen com 2000 es kapcsoló kéne bele, mer van több fajta vagy számú vagy micsoda...
Nem, nem hengerfejes, hanem hajlamos (eddig mindegyik TU-m) a hűtőfolyadékot a kinyomni a tömítés átszakadása után. Ilyenkor sík + HF tömi csere, és jó. 8e km és vezérlés csere, tehát akkor majd megejtjük ezt is. Köszi!
Ha nem csinál hengerfej tüneteket, akkor hideg motornál húzz utána a hengerfej csavarokon megfelelő sorrendben. Ha érzed hogy ún. laza akkor 100 nm-re beállított kulcscsal, ha fognak a csavarok akkor negyed fordulatot ill. amennyit még enged fél-nél többet nem fog engedni.
Meghalt a rádióm, valószínűleg az antenna szakadhatott el, mert előtte volt hogy egy darabig szólt utána meg nem. Ez volt pár hónapig aztán most végleg megadta magát. Ha bekapcsolom akkor csak a sistergést lehet hallani. Emiatt akarom lecserélni hogy legalább mp3-as zenét tudjak hallgatni.
Semmiképp se az ársáv aljáról válassz fejegységet. A gyári clarion szép telt hangzású, ezért nem olcsó, ha jobbat akarsz. Legyen legalább 2 pár RCA kimenete. Beépítő keret nagyobb kell a szokásosnál. Egyébként mi a csere célja, indoka? Szebb hangzás? Ha igen, követned kell egy folyamatot, mely nem lesz olcsó. Egy elem cseréjétől nem kell hallható javulást várni.
Sziasztok, szeretnék a Xsara II autómba új autóhifi fejegység a régi helyére. Semmi tapasztalatom ezen a téren ezért szeretnék segítséget kérni mit vegyek figyelembe a vásárláskor, milyen tartozékok kellenek a beszereléséhez stb?! Előre is köszönöm!
Evvel a problémával már voltam itt,de nem oldódott meg és sürget az idő)
A 2003-as Xsara 2.0 Hdi automata váltóolaj csere után is csinálja azt hibát,hogy egyszer csak besípol,felvillan a sport és a téli üzemmód egyszerre és onnantól nem vált fel 4.-be,lámpától indulásnál meg olyan mintha másodikban indulna...
agria11 segített már annyival,hogy talán van kiindulási pont:
Nekem ugyen ílyen hiba jeenség volt a b corsánál. Hibát küldött és újra indítás után jó volt kb 2 km-ig. Nekem akkor a gép ez egyik fordulatszám szenzot jelzte hibának de hiába cseréltem ki nem lett jó aztán a szervíz feladta vigyem váltóshoz. Én itthon szét hóztam az összes csatlakozót és az egyik gyárilag nem szigetelet és az volt telejsen eloxidálódva kicsit meg csiszoltam és jó lett telejsen sokkal jobb lett mint amilyen volt előtte. De ha már csináltam kiszedtem a forduakt szám szenzorokat is és meg taakrítottam mert volt rajta vékony ilyen kopási fém. Szerintem próbáld ki hátha sikerül.
Sopron,Szombathely körül nem tudtok valami szakminisztert ajánlani,fontos lenne... :))
Bocsánat, csak annyit helyesbítenék, hogy a gyári cucc neve is Lexia3 (ill. voltak korábbi, más számozású Lexia-k is), az Actia az a műszereket gyártó cég neve.
A kérdésedre nem válaszoltam: A gyári interfész neve: ACTIA, a kínai klón neve:LEXIA3
a diagnosztikai segédprogram neve: Lexia ,vagy az újabb DIAGBOX itt már a két márkát (citroen ,peugeot) egyszerre kezeli a program( egy alkalmazás indítása) majd a márka kiválasztása! a réginél a citroen-hez a lexiát.peugeot-hoz a PP-2000-ret használta.
Sziasztok megtudnátok mondani,hogy II-es xsarához 2002-es 1.4es benzines milyen adatkábel csatlakozó kel motordiagnosztika leolvasásához program milyen kel és hol tudok beszerezni.
Köszi a segítséget idő közben már kiderítettem hogy a tűzkarika adhadta meg magát. Ma megkérdezem a helyi bosch szervízbe mit mondanak rá de megkérdezem a Szfvári. Citroën fábiánt is ott biztos jobban fel vannak szerelve ilyen hiba javítására.
Mondjuk ha megnézed az általad ajánlott oldalon akkor rájössz hogy a 195/55 R15-nek a 185/60 R15 pont a váltómérete.
Én azért nyárinak a 195/60-at teszem fel mert elfér és guminként kb 4000,- forint az ár különbözet, ami egy garnitúránál 16.000,- forint és hogy nem váltóméret azt pont leszarom. Bevált, működik, sokkal olcsóbb, de mindenki a maga módján dönt.
Javítottam a műszerfalat, - Xara 1.6 8 szelepes sx - és szeretném tudni, hogy a 2-es fokozatban a 60 km/h-hoz és a 3-as fokozat 80 km/h-hoz kb. milyen fordulat számok tartoznak. Vagy ha létezik valamilyen diagram a linket szívesen venném.
Én 195/60-t használok hasonló megfontolásból, és teljesen megfelelően viselkedik, és valóban olcsóbb, és van még hely a kerékdobban. 5 személlyel és csomagokkal teljesen beültetve sem ér bele a kasztniba még teljes berugózáskor sem.
Nem mondtam, hogy melyik milyen, csak azt, hogy a Kormorán le van akciózva az "egyik" általam belinkelt oldalon. Nem írtam, hogy melyik jobb, vagy rosszabb.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyiért tudnék eladni egy 2002-es 1.4-es Xsarát?
125000km-t futott, vadiúj a kuplung, a hátsó fékbetétek, valamint két injektor. Klíma nincs benne, van viszont fedélzeti computer, szervó, ABS, stb. Belseje makulátlan, Az első lökhárítója egy koccanás után trehányul lett fényezve, így néhol le van pattogva egy kicsit a festék róla.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy xsara 2.0 hdi rhy bosch poorlasztót cseréltetett e már valaki? Az enyémben tegnap óta az 1es hengernél elkezdett kifújni és minnél elöbb szeretném javítatni. Mire számícsak mert olvastam olyat hogy a négyet egyszerre érdemes cserélni de arra most nincs keret illetve kb mennyi lehet a csere. Van e valakinek eladó alkatrésze ami biztos hogy jó? Mór fejér megye 100km-en bellül.
Üdv mindenkinek. A bal első elektromos ablak úgy döntött, hogy csak lefelé hajlandó müködni. A kapcsoló bármilyen irányú billentésére őnagysága csak lefelé mozog. Ez kapcsoló hiba lenne, vagy motor, esetleg valami más? Ötleteket, tippeket előre is köszönöm.
A váltóban nincs szintérzékelés. Az biztos hogy a váltóból csak úgy egyik pillanatról a másikra nem tud eltűnni az összes olaj. Vagy ha mégis(háztörés, repedés), akkor azt egy nagy tócsa formájában észrevetted volna.
Azt a hangot te hallod, a leírtak alapján nincs aki megmondaná hogy mi baja van. Lehet kerékcsapágy hiba is. Meg a jobb féltengelynek van egy támasztó csapágya, az is moroghat.
Hülye a kérdés tudom... De ha nekem már zajos a sebességváltóm -illetve csak ma vettem észre ezt a morgó hangot-, akkor ez azt jelenti, hogy talán sose volt kicserélve benne a váltóolaj? (180e km-er)
illetve, most azonnal nem is tudnám utánaönteni/tölteni/cserélni. De holnap reggel ezzel mennem kellene. kibírja a váltó illetve a fogaskerekek? Nem megy tönkre? Nem áll be?
Most komolyan! Ha így hagynám (nem szeretném, csak kérdezem!!!), szóval ha így hagynám és nem törődnék vele, akkor mi történne a sebességváltóval és ez mennyi idő után lenne?
konkrétan én vagy 100km-ert tervezek holnapra, azt még így kibírja?
Illetve van a sebességváltó olajának is valami visszajelzője ha kevés már benne az olaj?
Régóta praktizáló olajboltos mondta, hogy volt már néhány szerelő aki panaszkodott nála hogy olajcsere után néhány ezer km múlva "sírni" kezdett a váltó. Azt nem tudom hogy azok mit öntöttek bele, de az biztos hogy nem TOTAL BV-t.
Szerintem semmi probléma nem lesz, az olaj úgyis lefelé folyik. De lehet hogy nem a legtutibb olajat töltötted bele. Többeknek az a véleménye hogy csak kétféle olajat szabad tölteni bele. A gyáriként árultat, vagy a szervizkönyv által is ajánlott Total Transmission BV 75W-80-at.
Viszont azt nem értem hogy ha ki tudtad cserélni a kuplungot, akkor hogyhogy nem találtad meg a feltöltőcsavart.
Üdv. Kuplungot cseréltem 1.4-es Xsarában. Most olvasgatom a fórumot, és találtam ezt a képet:
Az nagyon nagy baj, hogy első kuplungcserém lévén az alábbi helyen töltöttem be a váltóolajat:?? Ott van egy kis műanyag kupak, azt levettem, tölcsér bele, oszt' uccu neki öntöttem az olajat.
Most mit csináljak? Össz-vissz 10 km-t mentem a kocsival (nem túl gyorsan), és nem tudom, hogy lehet-e bármi baja a váltómnak. 2l 75w-90-es hajtóműolajat tettem bele jó ez így? Odafolyt az olaj, ahova kell? Ja és eladó az autó.
Kb mennyiért tudok eladni egy jó állapotú, 125000km-t futott 2002-es egynégyes Xsarát. Légkondi nincs, van viszont fedkomp, ABS, szervó. Az első lökhárítót trehányul fényezte a szaki, így egy kicsit le van pattogva a festék. Így mennyit érhet az autó?
Köszönöm a segítséget előre is, és remélem, hogy nem tettem tönkre 1 váltót.
Igen, ha szemben állsz az autóval alá mész a jobb oldalon a váltó oldalán van egy 12-es imbusz csavar süllyesztett, balra tőle az alján a leeresztő. Az oldalán lévőt kitekered, és az olajnak a betöltő csavar szintjéig kell lennie.
Ha kell után tölteni addig töltsd amíg kibuggyan a betöltő nyíláson, aztán keresd meg hol fogyott el, jellemzően a féltengely szimmeringeknél szokott, vagy a nyeles tengelynél de ahhoz le kell venni a váltót
Én is meg tudom nézni a váltóban nézni az olajat, vagy csak szerelő? És ha meg lehet nézni, akkor azt hol tudom megtenni? Mit kell lebontanom hozzá? Milyen eszköz szükséges hozzá?
Mitől lehet hallani az autóban (2001-es 1,6 16V benzines Xsara) kb 30-35km/h nagyobb sebességnél erőteljesebb morgó hangot? Nem magas hangról és nem is mély dörmögő hangról beszélek, hanem egy "közepes" mangszintről. Ilyet még nem hallottam az autóból...
Azt azért el kell mondanom, hogy nem lehet mindíg hallani.
Menetvonal
- benzinkúthoz menet morgó hang
- boltig semmi hang
- köv boltig megint morgó hang
- haza morgó hang, mely abbamaradt.
Mitől lehet ez?
Csak nem hátsóhíd probléma jele?
Vagy ugye nem kerékcsapágycsere? (habár egy kicsi cincegő hangot máskor is hallottam már a kerekek felöl)
Valószínűleg szivárog a fagyálló a fűtőradiátor bekötési pontjánál.
Bontsd le a gázpedál melletti burkolatot és akkor láthatóvá válik az a rész.
Ha 1 csavar fogja össze a cuccot, de van még 2 csavarnak hely, akkor pótold azokat és próba. Ha ezután is szivárog akkor ki kell cserélni a két tömítőgyűrűt.
Ha 1 csavaros az összefogatás akkor egyből tömítőgyűrű csere.
Van még némi esély a radiátor lyukadásra és az alumínium-műanyag találkozás tömítetlenségére. Ez esetben radiátorcsere.
Célszerű megnézni a szőnyeg alatti részt, mert lehet hogy ott már pocsolya nedves minden. És onnan csak úgy önmagától nem egyhamar párolog el a fagyálló.
Szuper, köszi! A átlagnál is fokozottabb aggodalom oka, hogy hét hét múlva egy 10 napos - 3000 km-es karikát megyünk vele, és nagyon nem szeretnék semmi galibát útközben :)
Ne aggódj az úgy teljesen tökéletes. Az a rés azért van ha gázt adsz akkor picit engedi a motort megbillenni, és az az ütközője hogy ne a kasztnihoz koppanjon. A motor gázadáskor és gázelvételkor kicsit billeg.
Hibát küldött és újra indítás után jó volt kb 2 km-ig.
Nekem akkor a gép ez egyik fordulatszám szenzot jelzte hibának de hiába cseréltem ki nem lett jó aztán a szervíz feladta vigyem váltóshoz.
Én itthon szét hóztam az összes csatlakozót és az egyik gyárilag nem szigetelet és az volt telejsen eloxidálódva kicsit meg csiszoltam és jó lett telejsen sokkal jobb lett mint amilyen volt előtte.
De ha már csináltam kiszedtem a forduakt szám szenzorokat is és meg taakrítottam mert volt rajta vékony ilyen kopási fém.
Sziasztok..lehet rossz helyen kérdezek, de akkor majd szóltok..citroen xsara picasso 1,6 8 szelepes 2005-ös évjárat..
vezető oldali taposó lemezen lévő karpit..nedves kujjat osszedorzsolve csúszóscsúszós aztánaztán ahogy szárszárad tapadossa válik..nincs olaj szaga viszont nem érzek fagyallog szagot sem mit nézzek mi lehet ez..januárban vettem a kocsit.. a pedalok alatt nem nedves a szőnyeg..
A 2003-as Xsara 2.0 Hdi automata váltóolaj csere után is csinálja azt hibát,hogy egyszer csak besípol,felvillan a sport és a téli üzemmód egyszerre és onnantól nem vált fel 4.-be,lámpától indulásnál meg olyan mintha másodikban indulna...
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni a "felső" tartó bakról, ami a hűtővíz kiegyenlítő tartály "mellett" van.. a gumi része érzésem szerint picit kikopott már, alap esetben 1-1 mm űr van a gumi és a ház között. Mikor kell cserélni? Köszi
Tegnap hazafelé menet kisebb koppanásokat hallotam a Xsara jobb elejéből. MA reggel újra, elég sűrűn kopogott, erős, fémes hang, a roszabb minőségű úton.
Ez a jelenség 50es tempó alatt az aszfaltra kiérve néha-néha újra előjött.......kisebb gödröknél általában koppant kis tempónál, de néha menet közben, sík területen is hallottam, gyorsabb tempónál, jó minőségű úton nem volt hallható....
Gyakorlatilag az összes autó futóműgeometriája úgy van tervezve, hogy a kormány elengedése esetén, ha gurul az autó visszatekeredjen egyenesbe a kormány. (utánfutás miatt. olyasmi, mint a bevásárlókocsik forgó kerekei, amik tolás esetén mindig "befordulnak" a menetirányba.)
Azután ez különböző okoktól függően hol erősebben, hol kevésbé erősen valósul meg.
Van egy fórumtárs aki kiművelte magát utólagos tempomat témában, de mostanában nem nagyon írogat ide.
Ha nem jön össze a dolog akkor kapcsolási rajzzal tudok segíteni, de leghamarabb 2-3 hónap múlva. Az tuti hogy a fékkapcsolóra +12V van kötve, a féklámpa vezérlőjele a BSI-be, a tempomaté pedig az ECU-ba megy. A kuplungkapcsolót nem tudom hogy hová van kötve.
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget! Xsara 1.4B 8V. 2002/ 55kw Meghengerfejeztem a kislányt, az olaj belement a fagyállóba, jó kis mustárt képezve. Forróvizes vízrendszer átmosás 2x. Teljes h.fej felújítás után összeraktam, pöccre indult is, viszont a legkisebb gázadásra leáll. Vezérlés jó helyen, gyertyák cserélve. Próbáltam tanítani, gáz tövig, gyújtás, 10 mp,majd gyújtás le, gáz el. Nem változott. Ötlet? Kösz Zoli
No ez engem is érdekel, mível nekem is ez a jelenség fennáll. Sajnos több szerelő, szervíz nem tudta megmondani, hogy ez mitől van. Hajtom amíg össze nem dől benne valami. Ha valamit megdutsz írjál.
Én az akksi tönkremenetelekor jártam így, hogy az üzemanyag mérő ment el újra kellene kalibrálni. A szerviz azt mondta , nem tudom pontosan, hogy az össze ismertető kódot felejtették el az egységek, programozós lexiával újra össze kell őket ismertetni.
Nálad is ez lehet a probléma, akksi saru többszöri levételénél ilyen kódolási gondok előfordulhatnak szerviz szerint.
Ma programoztuk volna a tempomatot a fed comot sikerült be programozni, a temomatnál bekapcstuk a dolgoakt de a kuplung érzékelőt kihagytuk de a teszt azt jelzi minden gombot érzékel, de a tempomat nem működik.
Ahogy irtam a féklámpa kapcsolóm két csatlakozós az egyikbe két sárga megy bele a másikba pedig egy piros, ez jó lehet?
A másik problémám hogy be akrtuk kapcsolni a rádió távirányítót de azt irta ki hogy komunikációs hiba erre lenne valami ötletetek?
Mostanság sokat "játszom" az aksival. Saru le/fel rakás, mert csak így tudom jelenleg zárni a kocsit.
Nem tudom, hogy ez befolyásolja, de egyik napról a másikra történt, hogy a tempomat nem működik. A kérdésem az, hogy mi tud elromlani benne? Van esetleg neki biztosítéka ami talán csak kiment? Volt már valakinek hasonló problémája? Előfordulhat, hogy a folytonos áram ki/alá helyezése miatt a program meghibásodott?
2003-as 1.6 16V Xsaram van. Gondjaim a következők lennének:
Ha fordulok vele jobbra, a bal elejéből morgó hangot hallok, sőt, néha nagyobb súlynál komlyabb emelkedőnél hallható ugyancsak ez a jelenség, igaz minimálisan.
Mindegy hogy sebességben, vagy üresben fordulok, a hiba fenn áll.
Én kerékcsapágyra tippelnék, esetleg nektek lenne más ötletetek is?
Hamarosan viszem a szerelőhöz, csak addig is szeretném tudni, hogy ez lehet-e a hiba oka.
Másik problémám, hogy a hátulja az autónak eléggé be van keményedve. Rugózása eléggé sportosra keményedet, néha picit már üt is.
Ezek a hátsó lengéscsillapítók elfáradásából adódhatnak?
Volt aki azt mondta, hogy akár hátsó híd is lehet, de a kerekek nincsenek megdőlve, normálisan állnak.
....jaaa és a harmadik... :) : A kormányszervóm szerintem nem mindig üzemel, olaj van benne, de amikor tekerem a kormányt elég érdekes hangja van, "sír a szervó"...
Cserés lesz a szervó szivattyúm?
MEgéri ezeket felújíttatni, vagy bontott a tanácsosabb? .. ha jól hallottam, az újnak elég húzós az ára...
Nem használtam még sokat az autót,és elfelejtettem már régebben megkérdezni,hogy az természetes jelenség,hogy a kormány érezhetően vissza akar térni az egyenesbe a kormányfordítás közben?
Szia! Nekem is volt ilyen bajom COM 2000-es kapcsolóval. Olyankor mikor elkezdett villogni, nem is világított csak a helyzetjelző. Picit megmozgattam az irányjelző kapcsolót akkor megint jó volt egy darabig. Aztán már a fényszórót fel sem tudtam kapcsolni. 5 szerelőnél voltam, már a központi vezérlőt is ki akarták cserélni. Végül mégis megjavította egy szaki a kapcsolót, igaz 25.000-ért.
Engem is utolért a " Battery charge fault " hiba. Rámértem, tölti az aksit, fullon van. Hol keressem még a hibát? Mostanság amúgy, sokszor volt levéve az aksi sarú a központi zár meghibásodása miatt. Nem is értem. (lásd lentebb) Kostanába szállt el a tempomatom is.
Xsara II-höz keresnék ajtókat. Ha van valakinek néhány bontott. Ne titkolja el. Mind a 2 bal oldalira szükségem volna és a jobb hátsóra + 1 jobb első díszléc xsara felirattal.
Ha a világítás kapcsoló van szétkopva, akkor a világításnak is villogni kellene, nem? Nekem csak a világítás visszajelzőm (műszerfalon, zöld) villog időnként és szabályosan.
Elvileg senki nem nyúlt a hűtővizhez. Azért nem vagyok benne biztos, mert járt az autó szerelőnél. (műszaki + kipufogócsere) Akár kerülhetett is a vizbe valami, bar elvileg nem dolgoztak azon a környéken.
Vízhőfokjeladó simán lehet, jártam már úgy. Azonban minap találkoztam egy géppel, aminél a hűtőfolyadék volt a ludas. Én arra tippeltem, hogy tévedésből ablakmosót öntöttek bele és abban az alkohol okozza a jelenséget, de esküdtek rá, hogy rendes fagyálló lett beleöntve. A lényeg, hogy a hűtőfolyadék csere megoldotta a problémát.
Inditás után viszonylag gyorsan elkezd emelkedni a vizhőmérséklet jelző mutatója és eljut kb. 75 fokig. (Kb. 1-1,5 km megtétele után)
A furcsaság ezután kezdődik. Visszaesik a mutató alaphelyzetbe és néha ismét elmozdul felfelé, aztán ismét visszaesik. Tegnap 5 km-t mentem autópályán alaphelyzetben álló mutatóval, ami utána hirtelen felugrott 75 fog fölé. Miközben a mutató alaphelyzetben áll, a fűtés működik és nem ingadozik a hőmérséklet.
Mi lehet a gond? Termosztát, vizhőfokjeladó az én tippem. Más esetleg?
A napokban vettem észre, hogy alkalmanként a világítás visszajelzőm elkezd szabályosan villogni. Hasonlóan mint az index visszajelző. Függetlenül attól hogy automatikusan vagy kézzel kapcsolom a világítást.
Tud valaki segíteni, hogy milyen hibára figyelmeztet?
Utángyártottban méret alapján kapható bele többféle utángyártott bak(többnyire hitványak), de csak egy van ami pont ugyanolyan mint ami gyárilag van benne. A SASIC.
99-es Xsara Kupéhoz keresnék vezető oldali ülést, csomagtartó központi zár mechanikát, első ködlámpát és rengeteg apróságot lehetőleg Pesten X.ker előnyben.
Biztos van különbség a 4 tárcsafékes xsara és a tárcsa+dob fékes xsara között is. Nekem 4 tárcsa fékes van, és azt kell mondjam, hogy nagyon erős a féke, kis nyomásra is azonnal fog.
FEZ jobban meg tudja erősíteni ezt, de a fékolaj is lehet ludas a gyenge fékhatásnál. Én az autó megvételekor cseréltem folyadékot, és érezhetően határozottabb lett a fék.
A kuplung pedál kopogása mitől lehet? Egyrészt a kuplung benyomásakor nyikorgás hallatszik a motortérből, az gondolom a kinyomó csapágy lesz. Viszont ha gyorsan nyomom a kuplungpedált, akkor egy hangos koppanást hallok a pedál felénél, mikor elkezd kiemelni. Ezt az utastérből hallom, és kicsit rezzen a pedál is mintha valahol megakadna, és a megakadáson átlendüléskor koppanna. Hangos és zavaró. Valakinek ötlet?
Azt hozzátenném, hogy nagyon lent fog csak a kuplungom, lehet valahogy a kuplung vezetéket vizsgálni, vagy újat kell venni, és beépítéskor derül ki, hogy az volt-e a rossz vagy a kuplung kopott?
Már ne is haragudj, de nekem csak rossz tapasztalataim vannak a szerelőkkel. Gyakorlatilag mindegyik átb**zott. Na mindegy, megvan a kocsi hibája, megosztottam a "javítási útmutatót", innentől mindenki abba köt bele amibe akar.
én impergom-ot vettem motortartó bakot, olasz gyári minőségű utángyártott, valami 3650,- pénz volt teljesen jó és tökéletes alkatrész én tudom ajánlani, nincs vele semmi gond. Lehet nem 10 évig csak 5-7 évig bírja de leszarom....5 évenként 3650 forint tökéletes
A Febi és az Impergom lutri, vagy jó lesz vagy nem. :-(
A Ruville-el eddig nem volt problémánk, neves gyártó tulajdona a cég és eddig nekünk bevált, amit vettünk, bár bevallom gumibakból pont nem vettünk még Ruville-t. :-(
Mondjuk én a három közül ez utóbbit venném, de ez saját vélemény.
Ami még jó márka lehet, az a Sasic, de kevés helyen fogalmazzák. :-(
Köszi. Átnéztem a dolgokat és sajnos olyan márkákat találtam, amit vagy nem ismerek vagy nem hiszem, hogy egy jó minőséget képvisel. Febi, Impergom, Ruville
Lemfördert szerettem volna, de 3x-os áron van a többihez képest, ami azért túlzás.
Milyen márkát érdemes venni az épeszűség határaion belül? Neked azért biztosan van elég tapasztalatod.... :)
Sokszor olvastam már a topikban, hogy dadog a xsara, hogy kihagy a xsara, hogy nem megy 1-2 henger a xsarában, stb...
Nekem is volt! ilyen problémám, és a következők után javult meg: Volt abban már trafósor, O2 szenzor(lambdaszonda), és (állíólag) egy injektor is. Most gondoltam rápillantok az injektorokra, mert sose lehet megbízni egy szerelőben... kihúztam az injektorsort, az injektorok elé egy-egy kartonlapot tettem, majd indítóztam pontosan 5 másodpercet. Hát csodák csodájára az egyik kartonlap nem lett benzines (3-as hengernél). Gondoltam, hogy lehet ez az elektonika miatt is, nem feltétlen rossz az az injektor. Kicseréltem az 1-est a 3-assal, és megint indítoztam. Most az 1-es nem spriccelt. Mindez tegnap történt. Ma reggel bementem az UNIX-ba pont volt raktáron egy injektoruk, megvettem, beraktam a rossz helyére, és lám hibamentesen üzemel a kocsi. Aki ezt a tesztet el akarja végezni, előbb mindenképpen melegítse be a motort. Ha féltek, hogy kigyullad valami a benzin miatt, akkor húzzatok 1-1 0,5l-es palackot az injektorokra, hogy abba menjen a benzin.
Remélem segítettem azoknak, akik ilyen problémával küzdenek. Soxerencsét a hibafeltáráshoz (vagy ahogy egy hibakód olvasó reklámjában olvastam: "Élvezze a hibafeltárás felszabadító örömét..."). :)
Amennyiben nem bunkóság szeretném kérni a segítséged ismét, mert az üzlet ahonnét vásárolok alvázszám alapján nem tud mondani megfelelő motortató gumibakokat.
Tudnál ebben segíteni, vagy ez tényleg olyan dolog, hogy csak kiszerelve lehet beazonosítani milyen is van benne?
Szerintem nem volt az rossz. Abban az időben az ismeretségi körömben volt még 2 BX, 1 CX, 1 XM. Azokba átülve, nem éreztem idegennek a féket. Ergo hasonló pedálerő volt.
Ehhez képest a Xsarám nagyon kis pedálerővel dolgozik.
Az más kérdés, hogy itt elég nagy a pedálút, ott közel nulla.
Volt már nálam előtte egy 2013-as C4-es csak az még korábbi élmény. Kellett egy kis idő míg megszoktam...az első egy-két fékezés majdnem satus volt. Először nem is értettem, hogy lehet használni így a féket :))) Az autó pedig nagyon tetszik kívül belül. :)
Amikor a BX-ről Xsarára váltottam, eltartott egy darabig, míg megszoktam, hogy sokkal kisebb erő kell a fékezéshez. Mai napig, csak rá kell lehelni a fékpedálra. Vagy ez már rossz? :-)
Köszönöm a szakszerű infokat. Hagyok még neki némi időt aztán vagy javul vagy hozzászokok vagy megnézetem valahol, de az egyik az biztos. :) Sokat tanultam már a fórumon a hozzáértőktől. :)
Itt környéken nem ismerek tapasztalt Xsaras szakembert (Hatvan) és nem is szívesen bízom az autót olyanra, aki inkább más típushoz ért és nem ismeri az autó tulajdonságait, viselkedését. Igaz, most többnyire "általános" dolgokat csináltattam: vezérlés, telók, fékek, ékszíjak stb., stb...
A szabályzásnál esztergával egyenesre "húzzák" a tárcsák kopó felületét. A megmunkálás miatt ez a felület egyenes, de érdes. Az új betét felülete is érdes valamennyire. Az érdes részek kisebb felületen érintkeznek egymással, mint a simák, ezért van kisebb fékhatás ugyanakkora pedálerő esetén. A 10-20 km alatt ez a két felület kopik egymáshoz, és fényes, szinte polírozott felület alakul ki. Ezután már normalizálódik a fékhatás. (javul)
Ez az a bekoptatás, amit mondtam az előbb.
Ha te azóta mentél a kocsival már ennyit, akkor be is koptattad a felületeket.
A pofa bekoptatása (a dobban) egy másik kérdés, az sokkal lassabban fog teljesülni, a 10-20 km. sokszorosa alatt. Ha meg még a pofa íve is különbözik a dob "ívétől", akkor még tovább fog tartani a bekopása.
Szóval leginkább a dobfékben kell keresni a hiba lehetőségét. Kipróbálom, amint tudom. Egyébként úgy kb. 3-4 cm (érzésre) pedálút után kezd felerősödni a fék.
Először próbáld ki a féket úgy, hogy be van húzva a kézifékkar még annyira, hogy éppen ne fékezze a kocsit! Ha érezhetően jobb így és érzetre rövidebb pedálúton fog a fék, akkor vagy nem jó az önbeálló (ami valószínű) vagy / és a szerelő nem állította be a pofát a dobhoz az önbeállóval.
Ezen kívül természetesen be is kell kopnia valamennyire a pofának, ami komolyabb pofa-dob ívkülönbségnél jelentős ideig is eltarthat. Létezik erre egy spéci felszabályozás is, de ritka.
A fékrásegítő esetleges hibája is befolyásolhatja a pedálerőhöz tartozó fékhatást.
A fékjavítás után közvetlenül a gyenge fékhatás természetes, ha a szerelő nem koptatta össze a tárcsát a betéttel. (általában nem szokták)
Jobb helyen szólnak vagy egy figyelmeztető jelzést (matrica, papír a műszerfalra, stb.) tesznek a vezetőnek, hogy az első 10-20 km-en óvatosan fékezzen és kerülje a "satuféket", mert megégeti a tárcsát és a betétet, ezen kívül kisebb a fékhatás ilyenkor.
Bocsánat, nem szeretném szétoffolni a fórumot, de nem tudom szerkeszteni az előző hsz-t.
Hétvégén kapott az autó egy nagyobb felújítást többek között fékpofa, fékbetét, féktárcsa, fékmunkahenger. Nem ültem benne már vagy 1 éve, de más autókban igen. Pl. Focusban (2004-es, tehát a régebbi kiadás). Felújítás után, ahogy visszaültem úgy 15 km-es útra igen gyengének éreztem a fékerőt. A tárcsa fel lett szabályozva. Persze lehet mondani, hogy még nem értek be a fékek, "nem koptak egymáshoz", de 1000 km után sem gondolom, hogy annyira megnőne a fékerő, mint amekkora van a Focusban, ami szintén dobfékes. Tudom nem érdemes összehasonlítani a kettőt, de korábbról úgy rémlik mintha erősebb lett volna a Xsaraban. Focusban csak rá kell helyeznem szinte a pedálra a lábam máris érezni a fékhatást, viszont itt azért kissé erősebben kell taposni azt, persze nem azt mondom, hogy ugrálni kell rajta.
Rosszul emlékszem, hogy ez erősebb és majd bekopik vagy megeshet, hogy így lett beállítva a szerelő által?
Ez a számsor nekem sokat nem segít, de az alvázszámod utolsó 8 karaktere segítene.
:-)
Abból meg tudnám mondani milyen gyári cikkszámú jeladó van a gépedben és milyen színkódú. Abból már beválthatja bármelyik általános alkatrészforgalmazó programja utángyártott cuccra. (ha létezik hozzá, mert nem mindegyikhez létezik)
Vettem az autómhoz műanyag légterelőket az ablakra (korábban a Swiftemen nagyon hasznos volt). Felszereltem őket, de az elektromos ablak nem megy fel. Épp mielőtt teljesen záródna a rés, megáll az ablak és visszamegy jópár cm-t. Anyós oldalon ugyanez a helyzet, de ott mintha maga az ablak is lassabban működne és korábban "megszorul" és visszatér kb 3/4 állásba. A készletben voltak műanyag U elemek is, amik beszorítják a légterelőt a helyére és helyet biztosít az ablaküvegnek is, ezeket természetesen beraktam a helyükre. Volt aki már megszenvedett ilyennel ? Mi lehet a megoldás ?
Bocs , megnéztem mégegyszer....benéztem, az mindegyikhez jó.
Ez a szett azért is jó mert actia koppintás, vagy eredeti actia, és ez a gyártó gyártja az eredeti gyári diagnosztikát. Az ACTIA az eredeti franszoá gyártó.
Ebbe én belemásztam villanyos szakember lévén a tied amik 30e alatt árulódnak csak hibakód olvasást és törlést meg élő adatokat tudnak. Sem tanítani sem az új alkatrészek összeismertetését nem tudják és nekünk pont ez kellene.
Az agria 11 féle cikk már tud ilyet, mert a leírásban benne van és ezt kell keresni hogy - programming mode és abban pedig hogy mit tud programozni, pl. programming Ecu stb.
Ezzel a változatokkal tudod pl. az új motor alkatrészeket összeprogramozni az ecu-val, pl, befecskendező csere a kódja alapján összehangolni ilyenek, műszerek kalibrálása pl üzemanyag szivattyú csere utáni rossz üzemanyagszint mérés , kulcsok, immo tanítása stb. ezek egyenértékűek a gyári teljessel.
Ezek a programozói lexia-k 35, de inkább40-től felfelé indulnak, ezeket érdemes keresni. Én is egy 42.000-est néztek ki azt kívánom megvenni ha lesz rá anyegin.
Puskin is megmondta hogy minden az anyegin múlik.
Vagyis ennek a megvásárlását nem javaslom...az agere11 félét igen....
Én is nézegettem és találtam egy képet a belsőről bár drágább szereőm is innen rendelte neki működik ő mondjuk régebben rendelte és 80e környékén de akkor még új technológia volt.
Kérdésem a köv. Gyári rádió nem fogja rendesen a rádió adókat. Csak ha fogom a antennát. Próbáltam cserélni a antennát is de akkor se volt jó. Valakinek valami tipp hogy merre keresem a hibát? Válaszokat előre is köszi.
Utánfutó nélkül csak egyet szabadna villannia irányjelzéskor. Talán a reed érzékelőn nem megfelelő menetszámmal rögzítették a vezetéket, vagy épp sehogy.
A vonóhorog visszajelző led helytelenül lett bekötve, mert ha nincs utánfutó az autón, akkor is minden indexeléskor jelez. Ami például sötétben elég idegesítő. Azt nem tudom, hogy a márkaszerviz kötötte-e be ilyen szakszerűen, vagy utólagos munka, esetleg csak így oldható meg. Van valakinek fotója a helyes bekötésről?
Picit tovább kell majd menned Hajdúszoboszlóig, az édesapja van itthon aki megnézheti. Ha gondolod írj privát és egy címet/telefonszámot tudok neked adni, van lexia, az enyémet olyan 2 hónapja nézte át.
Köszönöm. Nyíregyházán vagyok.Van a citroen szalon, bejelentkezés után 3-4 nap, majd egy olyan számla, hogy garantáltan dob az ember egy hátast.Autóvill. szerelők, nagyon bonyolult az elektronikai része a verdának szerintük, de lottó sorsolás rendszerbe van jobbnál jobb tippük. Természetesen az én pénztárcámra. Ezért olvasom a topikot és próbálok innen valamit el lesni.
Sajnos nem tudok hozzászagolni sem, nincs COM2000-es cuccom. Írod, hogy a rézkarika tökéletes, ami az elsődleges hiba szokott lenni. Innenstől maradna kiméregetés. Ha nincs Lexia a környékeden.
Jó nekem három hét múlva is! Sőt akkor még jobb is mint most!! Meg addig le is kell vizsgáztatni a kocsit, hogy egyáltalán menni tudjak vele... Bár nem tudom, hogyha 3 hengerrel megy adnak-e rá műszakit :) Mindegy, majd megoldom valahogy.
...nem tudom hogy Xsaraguru mostanában foglalkozik -e ilyesmivel ,de legutóbb is tovább küldött a kollégájához a Peugeot szervizbe és az is már vagy két éve .
Tavaly kora ősszel beszéltem vele legutoljára személyesen akkor már másban utazott inkább ...
Ha otthon lennék megtudnám neked oldani ,de nem vagyok és gondolom még három hetet nem akarsz várni...
Talán azért van túlrettegve, mert házilagosan nehezen kivitelezhető (ellentétben pl. a BX-el), és faluvégi szerelők sem javítják, csak erre ráállt szerelők.
Rendszeresen látok itt a környéken egy DS5-öt. Eszméletlen kinézetű autó. Pont illene az ufó formájába a hidró. Istenkirály lenne.
10-15évenként 60-100ezer forint a mai alkatrész árakkal kb. semmi. Nem tudom miért van ez a téma ennyire túlrettegve.
A hidró nagy fájdalmam nekem is, de hát ez van. Pár ember hóbortjáért nem éri meg gyártani. Kár, hogy így alakult, mert talán az utolsó műszaki különlegesség volt a globalizált hétköznapi autózásban.
Kód tavaly év elején befecskendező hibát írt. Kaptam ajánlatot befecskendező cserére -100 eft+ munkadíj. Elvittem veresegyházára, ahol csatlakozó kontakthiba javítása történt, kb 5eft volt 1 óra munkával. Azóta rendben működött, de mostanában megint jelez. Utoljára nem voltam ott fojtószelep tisztítást csináltak,nem tudom mi volt a hibakód de kb 20 km-ig volt jó.
Egyéb gondok is vannak, kopogás elöl, futómű rendben, talán kormánymű, ami kb 20 ekm-rel ezelőtt lett felújítva. Ezen kívül van még pár apróság, ezért keresnék elérhető közelségben valakit.
Nem a "paraszt" merevtengely ez tény, van rajta két hosszanti lengőkar, de így sem tud dőlni a kerék, csak le/fel mozog. Sokkal inkább primitív és olcsó, mint jó. De hétköznapi autózáshoz teljesen jó és cserébe nagy a csomagtér.
A keresztbordák megviselik, de hát teljesen fapad futómű, macpherson elöl, gagyi merevtengely csatolt lengőkarral hátul. S1 van nekem, ezen lehet 14"-t használni, ballonos, sokat segít.
Na meg az 1.4ire feltettem a VTS felniket a 195ös gumival és mintha utánfutót húznék. El is adom őket tavasszal.
Szükségem lenne egy emberre, akinek van lexiája, és kiolvasná a xsara hibáit(persze nem ingyen)! Ha valaki mond egy elérhetőséget azt megköszönném. A váci "XsaraGuru"-nak (ha jól tudom Bayer Attila) van Lexiája??
Én is sokallottam, ezért gondoltam megnézem én mit találok. Könnyen cserélhető alkatrész? Úgy értem, hogy saját kezűleg is megtudom oldani? Így látatlanba csak egy ki és becsavarozásnak tűnik az egész.
Tudom, engem a legapróbb cicergés is ki tud készíteni. Pl ajtózsebben mocorgó jégpakaró, zizegő kulcscsomó a középboxban, stb..Képes vagyok félreállni és rendezkedni.. :D Az autó viszont nem zörög. Se az ülés se a műszerfal se a kalaptartó se az ajtókárpit se semmi.
Vagy jó napot fogott ki a műszak, vagy kíméletes volt az előző gazda vagy nem tudom.
Osztrák volt, most van benne ~150ezer km. Nem tudom pontosan mert műszeregység lett cserélve azóta, mivel gyárilag nem volt benne fordulatszámmérő.. Honosítva 130ezer körül volt, 1évvel később meg már 190ezer volt az órában és a soron következő műszakin is már ennyi lett regisztrálva. Szóval órát tekertem, csak előre :)
Fura ez a sok zajongás! Nem sok Xsarában ültem az igaz, de az enyém a legszarabb úton is teljesen csendben van. És itt most közútat értek, nem a szántás közepén.. :)
A fűtőmotor nyekereg balos kanyarban de csak ha hideg van, nyáron csendben van. Gondolom a csapágyazása már nincs a topon így 16év után.
megnyomogatva, megrángatva nem a háttámla volt mégsem, hanem az ülőlap... azt viszont majd egy jobb időben szedem ki/nézem meg mert mostmár hideg van kint :) cserébe ami érdekes, hogy lejebb állítottam az üléspozíciót és így kuss van..
Nekem is ez volt X évvel ezelőtt. Kerestem egy lukat a háttámla varrásán, és ami belefért WD 40. Annyira idegesített, hogy már nem érdekelt az esetleges negatív következmény.
...alle achtung ... :-)) mint mondottam csak feltételeztem ...az ülés szivacsot már javítottam , cseréltem ... elég hülyén van megoldva a vázra való felfekvése...elkerülhetetlen hogy idővel ne nyíródjon szét...
...na utána néztem ...a Xsara-ba vagy 6 féle ülésarmatúrát építettek be , van ami csak nem azonos a Berliével de mégsem ugyanaz cikkszám szerint sem ...a háttámla szivacsban viszont cikkszám szerint is alig van különbség ...
mondjuk a háttámlát még nem szedtem szét de nem hinném hogy bonyolultabb lenne mit az ülőszivacsot levenni ... de van két komplett ülésem Berlingóból ha valamit nem sikerül összerakni ... tudom nem Xsara de gondolom a rögzítésen kívül más meg egyezik....
Sziasztok 2002-es 1.4 -es benzines xsarám van és injektorcserét szeretnék csinálni rajta tudtok ebben segíteni,hogy hogyan fogjak hozzá vagy valami útmutató.leírások vagy képek róla.
Igazság szerint az egyszerűbb végénél akartam megfogni a dolgot, hogy csak kiveszem az ülést, valahogy leveszem róla a háttámlát, kicserélem az ülőlapot majd összerakom :) de úgy látom az élet nem ennyire egyszerű.
Viszont, ha beülök/megmozdulok a háttámla nyöszörög folyamatosan.. azt nem lehet valami egyszerűbb módon megszüntetni? :)
Az akksi saru levétel megoldotta a központi zár problémám, miszerint a kulcs többszöri gombnyomása után fogta csak az autó a jelet. Köszönöm a tippet!
A kormány szervó olajat milyen időközönként illik cserélni? Nem csepeg sehol sem, viszont hangos a rendszer, a járó motor hangját elnyomja a kormány szervó szivattyú hangja. :(
magadat szopatod ... olvasd el figyelmesen mit írtam ... én is hátulról halottam a kopogást egyértelműen és még további két személy is megerősített benne és mégis a kutyacsont volt a bűnös ...amit magam cseréltem és azóta is csöndben van ..
Lehetőség van-e II-es Xsaraban a bal-, és jobb első ülések ülőlapjainak kicserélésére? Általában egyedül megyek, a jobbos még tiszta új... A balos ülés magasságállítós a jobbos nem. Nem tudom, hogy van-e köze esetleg a dolgokhoz.
Szeretnék tanácsot kérni, van egy Xsarám 1999-es és a műszerfalon a fordulatszám mérő és a kilométer óra is valótlan értékeket mutat. Nincs valamilyen módszer a kalibrálására? Ill. már egyszer szétkaptam a visszajelző egységet és a léptető motort megtaláltam a neten ilyen : "Stepper motor of Citroen Elysee SAGEM" néven. Lehet, hogy a léptető motor elromlott? (én nem tartom valószínűnek, mert a mutatókat kitéríti)
elöl ... leveszed az első kerekeket és a féktárcsa mögött az a függőleges pálca a "kutyacsont" általában a jobb oldali szokott előbb elfáradni .. nem nagy meló ...magad is kicserélheted
Üdv mindenkinek. Kérdésem lenne. A fedcomp müködését a lexiával újra lehet-e indítani? Aksi sarú levétel nélkül volt leszedve a hátsó ablaktörlő kapcsoló, majd vissza rrakva. Az ablaktörlő normálisan működik, viszont a fedcomp kapcsolóra nem reagál. Az összes bizti, a bsi-é is meg volt nézve. Volt már levéve az aksi sarú is fél óránál tovább. A réz karika is tökéletes. A jelenlegi helyzetben passz vagyok. A lexiára is csak az előző hozzá szólások alapján tipelek. Valakinek esetleg ötlete? Köszönöm.
1.6 16V-m van nekem is , ha nincs szivárgás-fals levegő a rendszerben nekem is csak első gyújtásra indul a szivattyú, azonnali újra gyújtáskor nem mert megvan a kezdő nyomás.
Ha szarakodik a szivattyú, én most cseréltem, akkor beindulás után hallgasd a szivattyút egy idő után nem jár egyenletesen ingadozik a szivattyú búgása. Akkor számíthatsz cserére, vagy fals levegőt szív be a szivattyú.
Az a fél literes fogyasztás ingadozás belefér azért lehet mert a kutak eltérő mennyiségben alkalmaznak etanolt, és a mi kocsijaink elektronikája még nincs programozva etanol felismerésére így nem módosítják a vezérlési paramétereket, így több etanolnál nő a fogyasztás. Amikor felesbe tankoltam etanol-benzint akkor csörgött zörgött a gép és egy 10.8 L fogyasztással gyorsan eltakarította az etanolt, utána benzin rögtön 5,6-al elment.
Neked hideg indításkor szerintem a dúsításod nem megfelelő ezért a fulladás, ott a hőfok jeladókat, map szenzort, lambda szondát ellenőriztetném, illetve fals levegő beszívást.
Amikor hideg a motor akkor fullad csak le indításnal, akkor nem fullad le ha kb10 másodpercig adok neki neki folyamatosan gázt, utána jó az alapjárat, nem értem. :/
Bár én nem számolgatom, de nekem kb. 1,5 éve van olyan érzésem hogy megemelkedett a fogyasztás(a kútlátogatások gyakorisága és a fedcomp értéke alapján). Szerintem több bioetanolt kevernek a benzinbe.
Majd ha nagyon ráérek számolok éves átlagfogyasztást az elmúlt néhány évre, mert fel van írva minden tankolás.
Sziasztok! Olyan problémám van most per pill. hogy mikor elsőnek indítanám az autót lehet hallani hogy dolgozik az üzemanyag szivattyú be indul az autó és le is áll, utána be akarom indítani nem indul, rá rakom gyújtásra és nem dolgozik a szivattyú, jobb hátsó ülést fel döntöm meg ütögetem a szivattyút és akkor utána vagy indul vagy nem, ha nem akkor többször meg kell ismételnem, valószínű hogy a szivattyú halt be? Köszönöm a válaszokat. További szép estét.
Sokat számít az is hogy -10ről melegszik-e be a motor vagy +5ről, hogy mennyire tekered fel a fűtést, hogy mennyire nyomod meg neki aznap, hogy megy-e a hátsó ablak fűtés sokáig.
Ezek meg mind összeadódnak. Igazából télen a 7L is nagyon baráti.
Én most anyáztam magamat, mert több mint egy éve vettem az autót (1.4i) és nyáron 8L körül, télen 9L körül evett. A kipufogó is elég szúrós CO szagú volt, gyertyák és kipufogó kormosak.
Nem igazán érdekelt, annyi amennyi gondoltam, jön megy megáll, check engine nem ég.
Most hétvégén olajszint ellenőrzéskor vettem észre, hogy a lambda szonda csatlakozója nincs bedugva, ott lóg a kábelköteg csatlakozó mellett.
Összedugtam, azóta nem büdös a kipufogó, jó katalizátor szagú és nem kormos a kipufogó (tisztára töröltem). Fogyasztást majd meglátjuk, de gondolom jó hatással lesz..
A nyárit még meg is értem, mert a klíma okán csak-csak kompenzál az ember lábbal. Meg többet is mentem autópályán, és 130 fölött már jelentősen széltoló a drága.
A téli (mostani) zavar kicsit. Nem az, hogy nem egyenletes (kút, hőmérséklet, útakadály, ácsingózás), hanem az, hogy ennyire nem.
A hogyanra nincs válaszom - én sem tudom, hogy mikor miért annyi az annyi. A tavalyi telet 5.8 körüli átlaggal "hoztam", nyáron 5.9 - 6.5 között mozgott.
Köszi a tippet, hétvégén kipróbálom az akku saru levétet. Kérdésem, hogy várjak-e 10 percet a kulcs eltávolítás után, vagy ez mindegy ebben az esetben?