A gond az (annyira nem nagy gond), hogy nem terpeszt a hátulja, pedig 17-es keréknél azért már észre lehetne venni. Ezt a lyukat furunk és megtömjük zsírral már többen is mondták, úgy hogy lehet hogy megpróbálkozok vele. Egyébként a 306-osomnál cseréltünk hátsó hidat és mielőtt megadta magát nem nyikorgott így, de sosem lehet tudni, most valahogy nincs kedvem kicserélni, úgy hogy jövő héten meg nézetem.
hi srácok! jobb első tompított fényszóróm megadta magát, pedig nemrég cseréltem, mivel elődje is ugyanezt csinálta... Mi lehet a gond? Nemhiszem hogy ennyire gyengék az izzók. köszi
érdemes megnézni az üzemanyag rendszerben a mágnesszelepet ! az szokott még kifingani vagy csak kontaktos lesz ! alattomos egy alkatrész ez ! sokan szívnak vele , sok citroennél is hallottam!
Az alábbi linken megtalálható kezelési útmutatókban meg lehet találni, hogyan is lehet ezt a funkciót használni! Az ilyen modellekben a visszapillantó tükör joysticja mellet egy vonal van! kezelési útmutatók
Segítségre lenne szükségem .. egy jó szerelő valahol Bp-én (Zuglóban). Sima fékbetétcsere lehet hogy végre kellene hajtani, de előtte természetesen megnézni hogy szükség van e rá.
206osokban nem volt tükörbehajtó rendszer , még a premiumokban sem .
apámnak 307premiumja van és behajtja , de nem hiszem h tükörkompatibilis lenne 206-tal.
meg én úgy tudom h minden biszbasz a computeren megy keresztül (ami a bal lábtérnél van a kárpit alatt ) a klímától az ablakemelőig , így szerintem a tükörmozgató is !
szóval szerintem csak sufnis megoldással lehetne beszerelni
a nyikorgósoknak választ adva szerintem szinte 100% hogy hátsó híd baja lesz , sajnos legkésőbb 100 ezer kilóméternél előjön ezeknél a hülye torziós rugózásoknál . francia betegség , viszont egy kisebb beavatkozással meglőzhető ez a költséges probléma . ha elviszitek szerelőhöz akkor ő megfúrja a hidat telenyomja zsírral és örökéletű lesz . ezt érdemes mielőbb megcsinálni.
de a híd kopása látszik a kerékdőlésen is !
kopogósok !
a munkatársam kocsija is ilyen hangot adott a amikor kanyarodott vagy tipikus magyar úton ment ... neki a szilentekkel volt a baj , de volt egy műhely ami direkt ilyenekkel foglalkozik és kipréselték a szilenteket a futóműből és újracserélték !
Bal hátulról nálam is hallani valami hangot, de nem kifejezetten kanyarodáskor, hanem inkább úthibánál, ha kanyarba jön az úthiba, úgy észrevehetőbb:)
Én inkább valami műanyagra tippelnék ami nyekereg, nem futómű hangja van...
A legtobb auton a tanknal van....ha alafekszel akkor a tank korul kellenne latnod,ahogy a benzincso kijon belole:ket bilincs fogja mindket szarat amit egy csillag csavarhuzoval megtudsz lazitani(nekem legalabb is ilyen volt)csak ha a tankod tele van akkor vigyazz mert mig nem rakod be az ujat addig fog egy picit folyni a benzin,minimalisan,de tehetsz ala egy tiszta muanyag talat es utanna vissza tudod onteni.... Ha neked vagy valami ismerosodnek van szerelo aknaja ugy lenne a legjobb...mivel jobban latod mit csinalsz,de valoban semmi munka,de a szerelo lehuzna 2 rugoval legalabb ha mondanad,hogy csinalja.
amúgy énis észrevettem hogy hátul mintha koppanna valami mikor kanyarodok... de még nem néztem a pótkereket, meg a csomiajtót sem.
de viszont olyan kerdesem lenne, hogy utólag be lehetne szerelni a kocsiba autómatikus tükörbehúzót? vagy ahhoz kell bele egy motor ami be tudja csukni? tudja ezt valaki?
Most nekem lenne egy kis problémám, néhány hete valami nyikorog, nyüszörög a hátsó futómű körül, de csak akkor ha valaki beül hátra először a kézifék bowdenekre gyanakodtam (mert mindig bevolt húzva mikor a nyikorgás hallatszott), aztán hallgattam kiengedett kéziféknél is, szóval fogalmam sincs mi adja a hangot, lehet hogy a szilentek, vagy készül tönkre menni a hátsó hídam, elvileg a teleszkópok nem lehetnek mivel alig másfél évesek. Mene közben nem hallani, csak beszálláskor, és biztos nem a csomagtartó zörög. Valakinek valami ötlete? Az autó 6.5 éves 97 000 km-rel és XS.
A havernak anno 4000 ft-volt a tank es szivattyu tisztitas..... most nem tudom,de egy kerdest meger es ha nem veszes szerintem megeri..... Beleontheted most is es utanna tankolj ra altalaban en is igy szoktam...... Viszont elobb csak csereld ki az injektorszurot az kb. 2000 ft-tol nem hiszem hogy tobb es te is megcsinalod 2-3 perc alatt-es ha utanna jo lenne akkor nem kell a tankot megkerdezned....
Mármint mit lenne érdemes? elvinni szerelőhöz és a szájába rágni, hog ymit kéne csinálnia? amúgy nem szoktam ennyire leszívni a tankot, csak most valahogy ennyi sikeredett...
mennyiért vállalnak egy ilyen teljes tank, injektorszűrő stb tisztítást, cserét?
jah és ezt az stp, beleönthetem most negyed tankba a kútnál és rányomhatom fullig a benzint, vagy tankoljam tele és úgy öntsem bele?
Nos meg a problemadhoz annyit csak kerdezz meg egy autoszerelot mennyire hasznal egy injektorosnak ha 2 liter benzin van a tankban......... Nekem a veki es a kissarkany is otthol all 3-4 honapokat fel tank benzinnel(mert nem otthol vagyok)es ha hazamegyek csak visszateszem a sarut forditom a kulcsot es utra kesz mindketto,es egyik sem akar megallni-legalabbis eddig szerencsere..... Azert mondom ezt mert annak idejen nyomtuk a seftet rendesen szabolcsi reven..... Minden nap Ukrajna telenyomni a tankot aztan leszivni es eladni... A haver kesobb valtott 2.0 94-es injektoros audi 80-ra egyszer nagyon leszivta a benzint ugy,hogy kifogyott neki...telenyomtuk,de tobbszor produkalta azt amit neked,hogy megallt foleg kanyarban mivel ilyenkor jobban mozdul a benzin a tankban... Lenyeg a szivattyu felszedte a sok szart a tankbol majdnem eldugult neki... Szerelo leszedte a tankot es kipucolta a b.szivattyuval egyutt+kapott egy uj injektorszurot es megszunt a problema....... Szal szerintem megerne ezt megcsinalnod es odafigyelni,hogy 10 liter legalabb legyen benne.....
Szerintem ott van mint az összes többinél: Ha szemben állsz az autóval akkor bal oldalon (a motorháztető légbeömlője alatt) van egy "mélyedés" ott benyúlsz és ki tudod emelni!
De volt nála másik két márka, úgyhogy szerintem tarthatja. No meg autós bolt, ráadásul két autós bolt is van kicsiny városunkban és egyiknél se volt STP...
Mindegy, Fehérváron a madaras tescoban látott haver, úgyhogy ma megnézzük ott.
Amúgy a feketét akarom az STP ből mert állítólag bazi erős, igaz sokkal drágább mint a piros.
Egyébként AC pumpa nem lehet, sőt semmi más nem lehet, mert minden normál értéket jelez. és ezt több szervíz, szerelő megnézte már. Amúgy az üzemanyaggal kapcsolatban lehet valami, mert mikor itthon az ESSOnál tankoltam, akkor jobb volt, az adott hónapban csak kétszer állt le, de hozzláteszem, hogy negyedig volt a tank mikor teletankoltam, aztán a múltkor muszáj volt Fehérváron az ESSOnál tankolni, mert már kifogyóban volt.. konkrétan 2 liter maradt a tankban:).
Miután a fehérvári kútnál tankoltam, egy hét múlva szinte minden napos dologgá vált a megállás...
Amúgy azt nem értem, hogy pl mikor munkahelyre megyek a 206-al, akkor pont mindig az utolsó kanyarnál áll le... lehet nem akarja hogy dolgozni menjek?:)
Minden üzemanyag adalék jövedéki adós termék, ezért nem tarthatja akárki, csak akinek van ilyenre jogosultsága. Tehát a boltos ugyan hazudik abban hogy kifutó termék, de ettől függetlenül nem tarthatja elvileg.