Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2012.08.02 0 0 13914

A májenzimeken kívül a Vvs (11,9). Hbg (191) magas, és a trombocyta (79) alacsony, érdemben. A kenetben a limphocyta (12%) alacsony, a neutrofil gr. (82%) magas.

ÜdV

Előzmény: Wet RinR (13912)
mental asylum Creative Commons License 2012.08.02 0 0 13913

Szia!

Már van is holnap 9h40m-re időpontunk.

Köszi szépen.

Üdv!

Előzmény: Wet RinR (13912)
Wet RinR Creative Commons License 2012.08.02 0 0 13912

Szia!

A májával van baj, nálam elég kicsiben nyílik meg a kép, és nem minden szám látható jól, de egyértelműen a májenzimek értékei nagyobbak. Esetleg nem ártana egy hasi ultrahang, kizárni pl. a májdaganatot.

szs

Előzmény: mental asylum (13911)
mental asylum Creative Commons License 2012.08.01 0 0 13911

Sziasztok!

Szakemberektől szeretném kérdezni.

9 éves ivartalanitott lánycicám már vagy 3 hete csak alig eszik, pár napja meg már egyátalán semmit.

A jutalomfalatokból is csak néhányat megrág, aztán kiköpi.

A doki csináltatott laborvizsgálatot.

Ha itt vagytok lécci nézzétek meg, hogy mégis mi ez.

Holnap megtudom a dokitól, de hát nyugtalanít a dolog, ezért, ha már tudnék addig is valamit, lehet, hogy jó lenne.

Ma készült a lelet.

Köszi szépen.

Üdv!

Wet RinR Creative Commons License 2012.08.01 0 0 13910

Az enrofloxacint önmagában meddig kapta, mielőtt a prednizolon kombinációra váltottatok?

zs

Előzmény: nécica66 (13906)
nécica66 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 13909

szia!Sokszor az én drágám is jó hangosan lélegzk,de ez régen is igy volt mikor egészséges volt na meg ahogy horkol!van egy szer krónikus náthára a vétoquinol Enisyl-f a herpesz virus ellenszere 

kuglimanó Creative Commons License 2012.07.31 0 0 13908

Hajajj... nem ritkán előfordul, hogy megyek, megtörlöm a nóziját :D  Először nedves törlővel, hogy a rászáradt cucctól is megszabadítsam, majd szárazzal. És tűri már ezt is :))

Olyan hangja van szegénynek, sokszor csak sima lélegzéskor is, mindig tudom, ha itt van a közelben, nem kell látnom hozzá... ha meg dorombol, az leírhatatlan :)

És úgy tüsszög, hogy a lendülettől felemelkedik a két mellsője - tündéri olyankor is. 

Előzmény: nécica66 (13907)
nécica66 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 13907

köszönöm kedves guglimanó!Aranyos vagy hogy vigasztalt és reményt adtál sokszor nagyon elkeseredek hogy elvesztem ezta tüneményes kedves cicámat,szinte szimbiózisban élünk.A te cicód is gyönyörű!!!!Az ő orra is szokott folyni ,ezt érted szörtyögés altt?nála is sok nyák termelődik ?mert a z én kincsem is szörtyög vagy krákog állitólag a hörgők miatt szeretettel Éva 

Előzmény: kuglimanó (13905)
nécica66 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 13906

Kedves zsolti !Jelenleg semilyen gyógyszert nem szed ,legutóbb 5 hete az orrfolyás miatt korokozó tenyésztés pseudó bacira lett poz.kapott enrofloxacin hatóanyagú ab-t nem használt igy injekcióba folytattuk + prednizolon ez hatott öt hétig nem volt tünet.

a amcskám az orrfolyást köhögést kivéve jól van 

a légcsőnél enyhe nehézlégzés hallható de csak fonendoszkóppal és ez már több mint egy éve stagnált,nincs progresszió hál istennek

csak hát ez az állandó nyáktermelődés amit nagyon szeretnék ha megoldódhatna de az orvosunk ugy véli ez már élete végéig elkiséri ,köszi Zsolti

kuglimanó Creative Commons License 2012.07.31 0 0 13905

Nécica, nagyon drukkolok nektek, kíváncsi vagyok, Zsolt mit tud még javasolni.

Elmesélem, nekem van egy befogadott cicám, legalább 7 éves - mikor ideköltöztünk 6,5 éve, már felnőtt volt.

2007 nyarán a kertünkben bukkantunk rá nagybetegen, akkor még a gazdája egyszer elvitte orvoshoz, aztán hagyta magára.

Elkezdtem én ápolni, rengeteg gyógyszert, injekciókúrákat kapott; laborvizsgálatok, tesztek - de nem sikerül se kideríteni a bajt, se kigyógyítani őt a krónikus náthából.

3 évig a garázsban lakott, majd mikor az utolsó kinti macskát is elveszettük, kiengedtük, hadd legyen szabad - már több mint két éve él így velünk.

Ő a mi Hapci királykisasszonyunk:)  Náthás, szörcsög, tüsszög, néha eltűnnek a tünetek, néha erősödnek, de a világ legboldogabb macskája, nem csavarog, mindig itt van a közelben, és nagy barátságot kötött a januárban befogadott, spániel-beagle keverék kölyökkel, Borkával :)

Nem fertőz, sok más állattal találkozik, senkinek semmi baja, szerencsére.  

Bár nem jó, hogy nem tudjuk őt meggyógyítani, de ezzel együtt nagy öröm ez a cica, ha belegondolok, évek alatt az összes - nem kevés kinti befogadottunk meghalt, ki betegségben, ki mérgezésben, kit autó ütött el :(((

Ő meg, a nagybeteg,  itt van velünk a kezdetektől, virul:)) És valami hihetetlenül kedves, kezes lett az évek alatt, pedig az ő gyógyszerezéséhez lovagi páncél kellett anno :D 

Előzmény: nécica66 (13902)
Wet RinR Creative Commons License 2012.07.31 0 0 13904

Nécica!

Kérlek írdd meg az aktuális gyógyszereit (injekció-kúra), mert megpróbálok még ötletelni, de arra nincs időm, hogy visszakeresgéljek a fórumban.

szs

Előzmény: nécica66 (13902)
nécica66 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 13903

ildi gondolom kétirányú rtg re mentek majd ird meg mit mondtak?nekünk tüdőgyulladás maradvány tünete látszik un.beszürődések

a Te cicád az sztmára gyógyszert kap folyamatosan,?én is nap mint nap attól rettegek hogy el fogom vesziteni őt, most 8 éves  évekkel ezelőtt volt egy csodálatos fiam 8 évesen lett beteg és 2 év mulva meghalt a sok szterodtól.

nécica66 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 13902

szia Ildi ! Itt nagyon sok hasznos tanácsot kaptam már antysistemtől és Vetrinr-től amit megfogadtam pl.vérvétel

az én cicámnak tüdőgyulladása volt tavaly azóta köhög folyik az orra ,sok váladék termelődik bronhitisz idült 

itt meg is kérdezném a fiúkat ,ők mit tennének a cicával még?5 hete volt injekció kura eddig nem volt tünet ,már ujra váladékozik az orra -tenyésztés megvolt ezt irtam -nos ez is elfogja élete végéig kisérni esetleg később folyamatosan gyógyszereznem kell????

Antisystem Creative Commons License 2012.07.28 0 0 13899

Szia!

"Szeretném megkérdezni, hogy szerintetek van ilyen gyógyszer ami a cicus tüdejéből valójában kihajtja a vizet...? "

Persze, ha a veseműködés jó, akármelyik vízhajtó kihajtja a vizet a tüdőből is. Bár szerintem itt nem arról van szó, hanem valószínüleg valami szteroidot kaphatott, ami a tüdővizenyő kialakulását mérsékli, akát gyulladásos, akár allergiás, akár valamennyire daganatos esetben is.

Ha a veseműködés rossz, akkor viszont csak dializissel lehet kihajtani a vizet, állaton az un. peritoneális dializist végzik, amikor a hasüregbe juttatnak enyhén hiperozmoláris dializáló oldatot, majd a felhigulása után lecsapolják.

ÜdV 

Előzmény: Törölt nick (13896)
Nyafkamacska Creative Commons License 2012.07.28 0 0 13898

Én megértem, hogy ha valakinek meghal a macskája elkeseredik. De az általánosítás, a felelősség hiányának felemlegetése erős túlzás.

Ha valaki kételkedik az állatorvosában, el lehet menni másikhoz is. Akár párhuzamosan. Ha nem tudod, mit adott be, kérdezd meg. Kérj kezelési lapot.

"De kívánom ugyanezt az orvos egész családjának !" Ilyen beszólás után tényleg elvárnád, hogy az ide rendszresen író állatorvos kedvesen és együttérzően távdiagnosztizáljon?

Létezik olyan szer, ami kihajtja a vizet a tüdőből. Vízhajtónak hívják.

Balako Creative Commons License 2012.07.28 0 0 13895

köszönöm

az a legnagyobb baj hogy semmi felelőségük, ahogy sikerül (nem mintha a humán orvosoknál lenne)

az baromira nem érdekli hogy az embernek lelkiismeret furdalása van hogy miért oda vitte pont.

Ezt a legnehezebb elviselni, ha máshova viszem lehet hogy másképp alakul és nem kellene elviselni az

elviselhetetlent...

Előzmény: kingA (13894)
kingA Creative Commons License 2012.07.26 0 0 13894

Én is megértem a fájdalmadat, hisz a macska (meg a kutya meg a ló) nálam is "gyerek".

De hadd meséljek el egy rövid történetet. A régi cicámmal kezdtem járni egy állatorvoshoz, aki nagyon szimpatikus volt, és több esetben gyors és szakszerű ellátásban részesítette az állatomat, köztük egy-két komplikáltabb esetben is, majd mikor néhány év múlva az élet úgy hozta, ő is, mi is elköltöztünk. Ezután még évekig hordtam hozzá a macskát, időt, pénzt és távolságot nem kímélve, mert akkora bizalmam volt benne - és ez minden alkalommal alaposnak is bizonyult. Mondtam is neki, hogy ennél messzebb már ne költözzön, mire ő: hát, van aki Bécsből hozza a macskáját...

Csakhogy egyszer aztán, évekkel később, egy ismerősöm mesélte, hogy van egy rettenetes kókler állatorvos, aki szörnyen elrontott valami műtétet a kutyáján, és hogy az egy bűnöző, gyilkos, el kéne venni a diplomáját, stb... és el is árulja, hogy ki ez a mészáros, nehogy véletlenül oda vigyem valamelyik állatomat. Nos, szerintem kitalálod, hogy kinek a nevét és rendelője címét mondta...

Előzmény: Balako (13891)
Balako Creative Commons License 2012.07.26 0 0 13893

Köszönöm neked :-)

akinek vannak érzelmei az állatok iránt tudja hogy olyan mintha a gyereke lenne, és mindent megtenne érte,

de egyes orvosok csak az alap dolgokat tudják ellátni és ha komolyá fordul a dolog akkor már késő..

persze ez nem minden orvosra vonatkozik, nekünk nem volt szerencsénk :-(

Előzmény: mental asylum (13892)
mental asylum Creative Commons License 2012.07.25 0 0 13892

Én megértelek.

Fogadd részvétem.

Itt a 16. kerületben, ahol lakom, több példát is tudok.

Valamelyik macskás topikban írtam is róla.

Üdv!

Előzmény: Balako (13891)
Balako Creative Commons License 2012.07.24 0 0 13891

Nem érdekel kinek mi a véleménye erről, mivel nagyon el vagyok keseredve ide is beírom hátha valaki kétszer is meggondolja hova viszi az állatot. És ez nem bosszú.

Beérsz Szentendrére ha pestről jössz, jobbra egyből van egy férfi állatorvos, Mestervet klinika. Bebizonyította nekem hogy egy kókler, és a legrosszabb meg is történt velünk.

Ha máshova viszem az imádott állatom, valószínűleg ma is élne szegényke, ennyi. Ez nem vádaskodás, ez TÉNY! Voltak előzmények, tünetek és egy szaros pirulával próbálta orvosolni hónapokig a rákot, amiről persze nem is tudott és eszébe sem jutott, csak egy pirula...

Éljen a pénz!

No komment.

Wet RinR Creative Commons License 2012.07.19 0 0 13890
A gombák a macskabör természetes élösködöi, szinte az összes macskán kimutathatóak. A védöoltás akkor indikált, ha a macskánál rendszeresen alakul ki gombás börfertözés, illetve ha a gazdáin alakul ez ki. Esetleg még mefelözés céljából is, pl. kisbaba vagy idös ember esetében. szs
Előzmény: Nico.Cat (13889)
Nico.Cat Creative Commons License 2012.07.19 0 0 13889

Szia!

Nincs gombás, akitől elkaphatja. Köszi szépen a választ!

Előzmény: Nyafkamacska (13888)
Nyafkamacska Creative Commons License 2012.07.18 0 0 13888

Szerintem a kombinált a legfontosabb. Kivéve, ha van gombás a környezetben akitől elkaphatja vagy elkapta azt a gombát, amelyik ellen oltás van.

Előzmény: Nico.Cat (13887)
Nico.Cat Creative Commons License 2012.07.18 0 0 13887

Sziasztok!

Az lenne egy nagyon fontos kérdésem. Egy benti cicának mennyire fontos a gomba elleni oltás? Van annyira fontos, mint a kombi?

nécica66 Creative Commons License 2012.07.17 0 0 13886

köszi akkor ez szerinted lehet a beszürődés tüdőtől vagy inkább bronhitisz?eza kettő a befutó

Antisystem Creative Commons License 2012.07.17 0 0 13885

Szia!

Namost a horkolás és a nehezített légzés az kettő, melyikről beszélünk? A horkolásra többnyire a felső légutak (orr és garat) anatómiai eltérése szokott hajlamosítani, orrsövény-ferdülés, valami jóidulatú kinövés, ilyesmi... esetleg fokozott orrdugulás, portól, füsttől, allergiától, náthától... vagy gyengült izomtónus (ezért horkolnak a részegek:))))

A nehézlégzésnek meg  millió oka lehet, bármi, ami a légzés hatásfokát rontva abszolút vagy relatív oxigénhiányt okoz... gége, légcső, tüdő, mellkas, izmok, idegrendszer... csak példaként néhány: gégegyulladás, hörghurut pangó váladékkal, tüdővizenyő, fájdalmas mellkasi gyulladás vagy sérülés, a légzőizmot is érintő sorvadás vagy méreghatás, agytörzsi vagy gerincvelő gyulladás, méreghatás ... szóval önmagában kb olyan tünet, mint a láz, jelzi, hogy valami (sürgős) segítséget igénylő probléma van.

ÜdV

Előzmény: nécica66 (13884)
nécica66 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 13884

szeretném tudni mi okozza, okozhatja ezt a légzést ?egyébként kiskorától hangosan horkol

köszönöm szép estét

nécica66 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 13883

köszi Zsolti!Egyébként fonendoszkoppal enyhe nehezitett légzés hallatszik már több mint egy éve ,a légcsőnél hallható de csak müszerrel lehet hallani .ez lehet krónikus hörghurut?tény valami miatt több nyák termelődik ,de láz nincs és jó az étvágy kedve is ,köhögni már nem köhög annyit most ....krákog ne hogy nyugodt legyek 

Előzmény: Wet RinR (13882)
Wet RinR Creative Commons License 2012.07.16 0 0 13882
Legendás tanárom, akinél nagyobb tudású állatorvos nem nagyon létezett nálunk az elmúlt évtizedekben mondogatta mindig, hogy macskánál tüdögyulladás csak az irodalom szerint létezik. Persze ezt még az UH, CT és minden egyéb úri huncutság elötti korban volt, szóval tévedhetett is, de én a mai napig kételkedek, ha valaki ezek, vagy kórbonctan nélkül tüdögyulladást diagnosztizál. Àltalában inkább mellhártya-gyulladásról van szó, az nyugodtan lehet gennyes. Mindenesetre egy ilyen súlyos elváltozás magas lázzal és súlyos légszomjjal jár, ezeket pedig még egy laikus gazdi is simán felismeri. Egy kis krákogásnál, köhögésn inkább valamilyen felsö légúti folyamatra gyanakodnék (légcsö, gége, garat), de ez sima hallgatózással megállapítható. Egyébként is légúti betegségeknél szerintem a sztetoszkóp a leghasznosabb diagnosztikai eszköz. szs
Előzmény: nécica66 (13881)
nécica66 Creative Commons License 2012.07.15 0 0 13881

sziasztok!Kedves Antisystem mitől krágokhat a cicám és nyeldes ?most nincs más tünete ezeken kivül ,nemrég irta egy ismerősöm hogy az ő cicájának is tüdőgyulladása volt pici korában és rá pár évre megfulladt mert tele volt gennyel a tüdeje meg a légcső is...ezt hogy tudnám elkerülni?köszönöm üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!