Balog Zoltán miniszter ma (2017. március 29-én) este benyújtott egy törvényjavaslatot, miszerint az EU-n kívüli, harmadik országokban székhellyel rendelkező egyetemek csak kétoldalú kormányközi megállapodás alapján működhetnének Magyarországon.
Friss! Breaking Newsként foglalkozik Magyarországgal a Washington Post, szerintük Magyarország megalázta a fejlett demokratikus nyugati szövetséget azzal, hogy a CEU elment Budapestről!
Ne csak a saját szűk környezetét és eredményeit vegye figyelembe, hanem azt is hogy milyen sanda politikai szándék húzódik az intézmény üzemeltetése mögött
Nem én mondtam, a hivatkozott cikked kategorizálja magyar tudósokat aszerint, hogy ki volt zsidó-származású ("a holokauszt által érintettek"), és ki nem.
Valamikor elhangzott: "A CEU nem költözik, hanem terjeszkedik – így fogalmazott az egyetem rektor-helyettese"
Így is lehet, világgá kürtölik, hogy Magyarországról elüldözik őket, az összes hikál média ezen csámcsog, a hülye gyerekek tüntikéznek, közben marad Magyarországon is, de Bécsben is nyitnak egy telephelyet.
A másik üzenet az lett, hogy „a Soros-egyetem úgy megy, hogy marad, a Soros-egyetem képzéseinek jelentős részét Budapesten tartják ”. Vagyis azt kommunikálja a kormány, hogy a CEU nem is költözik el, a videó leiratában
a megy szót egyenesen idézőjelbe teszik.
Ezzel szemben az egyetem közlése szerint a CEU a fő profilját jelentő amerikai akkreditációjú programjainak mindegyikét Bécsben indítja el 2019 szeptemberében. Csak a már felvett hallgatók folytatják tanulmányaikat Budapesten, ahol a Közép-Európai Egyetem magyar akkreditációjú képzései maradnak hosszabb távon, legalábbis az egyetem erre fog törekedni.
teged fikaztalak le. a magyar oktatasi rendszer ugyan nem a legjobb, de a logikai lanc, amit irtal, az messze alulmulja a magyar oktatas mai szinvonalat.