90 napos diéta - a XXI. század fogyókúrás csodája lenne?:-) Várom a tapasztalatokat, véleményeket, recepteket, beszámolókat sikerekről és kudarcokról, egyszóval mindent, ami megkönnyítheti mindazok dolgát, akik úgy döntenek belevágnak!:-)
Sziasztok! 30 nap, 10,5 kg! :-) szénhidrátot nem szeretem, de a múltkorin hatalmasat bűnöztem! A káposztás tésztának ugyanis képtelen vagyok ellenállni, így 4X futottam neki! :-) de nem baj, így is egy igazi kis hős vagyok!:-)
Sziasztok! Én 1 hete kezdtem el a 90 napos diétét és már 4 kg fogytam, persze szigorúan betartom és a napi 3l vízet is megiszom.
40 év felett vagyok mikor állítólag nehéz fogyni, 170 cm magas és 95 kg- ról indultam. Előfordulhat a gyors siker titka , hogy az utolsó 5 kgt az elmúlt 2 hónapban szedtem fel. Évekkel ezelőt nyomtattam ki azt a 90 napos leírást amit alkalmazok már nem találom fent, abban azért egy evésre csak 20 dkg fehérje vagy éppen az aktuális napnak megfeleő táplálékot javasol, és a salátát öntet nélkül. A kolleganőm 25 kgt fogyott, én akkor 4 hét után abba hagytam , de 8 kgt fogytam, most ismét megpróbálom. Sikeres fogyást mindenkinek.
Nos... most tartok a 21. napnál, azaz 3 hete csinálom ééés.... hát most per pill nem tudom mennyi, de 2-3 napja mértem akkor már 5 kg volt a mínusz. Hétvégéig azért sem állok arra a hitvány mérlegre! :D
De amúgy mintha lassulna a fogyás... de nem adom fel!
Éljen április 7-e, amikor is lejár ez a mizéria. Igaz még további 90 napig csak gyümi a reggeli, de nem kell külön ebédet főznöm, ehetem amit a páromnak készítek, csak kisebb mennyiséget fogok enni, úgy döntöttem. :)
Indulás: 170 cm és 80 kg.
Vége: ... hát remélem 65 kg-t vagy kevesebbet nyomok majd.
Január 3-án keztük el párommal a 90 napos diétát. Az eredmény eddig nálam 4,5 páromnál 6 kiló. :) Nem tartjuk be 100%osan... a gyümölcsnap egy kíííín... :)
Pár kérdésem lenne:
- találtam egy könyvet ami a szétválasztó diétához tartalmaz recepteket. Ebben találtam olyat, hogy sült hús párolt káposztával.
Pároltkáposzta fogyasztható fehérjenapon?
Mit ehetek a húsokhoz? Párolt zöldséget? vagy csak nyers zöldséget?
Megkérdezhetem,h. mennyiről indultál és mennyi felesleg van rajtad? Csak azért kérdezem, mert sokan azt írják,h. 14 nap után tartanak kb mínusz 2-3 kilónál.
Nekem egyébként ma van a 17.napom, vasárnap (13.nap) álltam mérlegre, akkor mínusz 1,6 kg-nál jártam. Remélem, hogy azóta is ment le rólam valamennyi, örülnék, ha vasárnapra elérném én is a -3-at.
Nos a 14. nap után enyhe megtorpanás, a második héten mindössze -1 kg. Összeségében 2 hét -5 kg a bécsi diétával. Az első héten valószínűleg azért volt látványos a súlycsökkenés, mert több víz távozott a szervezetemből. A mozgásmennyiség egyre nő, látványosan duzzadnak az izmok és csökkennek a zsírrétegek. Most belekezdtem valami 90 napos szerűségbe, de már tegnap is brokkolis krumplit ettem a fehérjés főételhez, illetve ma reggelire egy kis tegnapi maradékot gyümölccsel a full gyömlöcs reggeli helyett. Ma viszont kelkáposztafőzelék lesz az ebéd keményítős napnak megfelelően. Szénhidrát bevitel egyenlőre 0, lehet az is marad. Kb. két hét múlva megint belekezdek a bécsibe, csak a marhahúst nyúlhúsra cserélem a menűben, meg még azon dilemmázom hogy 1 vagy 2 hetes periódus legyen-e a következő.
SZerintem ha nyers zöldséget eszel egyéb kiegészítő nélkűl, akkor is hatásos lesz a diéta. Vagy próbálj néha befőttet, vagy gyümilét, jobb ha hozáadott cukor nélküli, de talán a cukros is jobb mintha feladod.
hello:)mar egy honapja tartom a dietat de a gyuminapot utalom mert nem szeretem a gyumolcsot ....az lenne a kerdes hogy jol csinalom ha egy adag salatat eszek zoldsegekbol?ha valaki nek van kedve akkor adjon egy valaszt ....a dieta jol bevalt mar 6 kilot fogytam de ez a gyumi nap undorito:)
segítséget szeretnék kérni a szakdolgozatom megírásához. vegetáriánizmusról szóló kérdőívet kellene kitölteni. kérlek szánjatok rá 5 percet.óriási segítség lenne. a kövi linken tudjátok megnyitni: http://bit.ly/hmfpG5
Nekem is nagyon keserves most a diétám borzalmasan kívánom a szénhidrátokat már 2 nap bünöztem is, máskor meg tudom állni hogy ne egyek ennyit de most nem megy, szinte remegek érte eléggé depis időszakom van lehet azért. remélem hamar tul leszek rajta és bírom folytatni.
Hát én sem vagyok a helyzet magaslatán! Csinálom, mert muszály :( de meg kell mondjam nagyon nehezemre megy! :( Nem, hogy nem megy lejebb a súlyom, még vissza is jött egy kiló!
Köszi a sok jótanácsot, a naplód máris felvettem a kedvenceim közé!
Nincs könnyű dolgom ezzel az 5 kg-mal, mert mostanában a reggelit már jóformán teljesen elhagytam, napközben alig van időm enni, talán az ebéd az egyetlen, amire próbálok figyelni, hogy nem maradjon el, és ha délután eszek egy-két narancsot, vagy banánt, már a vacsorát sem kívánom. Szóval elég rendszertelen az egész.
Most elkeztem inni megint a szűz teát, az segített az előző 5 kg leadásában tavaly nyár elején. Az szerencsére nem jött vissza, de nem is ment le akkor több; elfogyot az erőm, alábbhagyott két hónap után igencsak a lelkesedésem, és a maradék csak a súly megtartására volt elég, tovább fogyni nem...:(
De akarom még azt a -5kg-ot, szóval újult erővel belevágok ezzel a 90 naopssal, ezt még nem próbáltam, de az itt leírtak alapján hátha segíteni fog:)
audrie,irulan: Én 14 kilót fogytam a diéta 90 napja alatt. 95 kilóról indultam és 81 lettem a végére. A diéta befejezése után változatattam a korábbi táplálkozási szokásaimon: Sokszor és sok helyen olvastam, hogy az a legegészségesebb, ha az ember egy nap több alkalommal eszik, de alkalmanként kevesebbet. Ugyanis így folyamatossá tehető az anyagcsere. Éppen ezért én így is tettem. Most naponta legalább négyszer eszem. Emellett a "második 90 nap" lejárta után is megtartottam, hogy reggelire gyümölcsöt eszem (csupán annyi a változás, hogy megiszom mellé egy bögre kakaót). Ezután ebéd - köztes étkezés - vacsora ritmusban táplálkozom. Ha érdekel ennek a kicsit részletesebb leírása, ajánlom a blogomon írt egyik bejegyzésemet: http://90naposati.blogspot.com/2010/10/97nap-folytatas-tippek-trukkok-90-napos.html.
Ezzel a "módszerrel" a diéta befejezése után további 3 kilótól szabadultam meg az azt követő másfél hónapban. Sőt az ünnepek alatt visszajött 3 kilótól is sikerült utána így megszabadulni (no meg a mindennapi 2 óra kutyaséta is biztosan segített). Szóval nem elég diétázni, az eredmény megtartásához életmódot is kell váltani. Ha valaki a 90 után teljesen ugyanúgy étkezik, mint előtte, akkor bizony vissza fog hízni.
Amúgy újabb receptekkel bővült a blog: egy fehérje és két szénhidrátnapi finomság került fel a legutóbbi írásom óta.
Én "csak" max 5 kg-ot szeretnlk leadni. Ez nem sok, de tartósan állítólag sokkal nehezebb épp ezért... Ez a diéta erre alkalmas lehet szerintetek, vagy ha abbahagyom, visszajön ami lement?
Eddig van eredményem, 13. napon tartok. 2 napja mértem magam akkor -3 kg volt. Ma fehérje nap van, tehát halacskát sütöttem majorannával, sóval és borssal és csináltam hozzá vegyes salit tejföl-kecsap öntettel. Fincsi! :)
Néha megenném amit a páromnak készítek, de tudom hogy csak így lesz eredmény, tehát kitartok!!! :D
Hasonló cipőben, mint Te, én elkezdem, de beteg lettem és borult minden, most ott tartok, hogy délig csak gyümölcs, napközben vegyesen étkezem, de ha a gyógyszeres kezelés lemegy, és újra rendben leszek, elszeretném kezdeni. Az a baj, most nem érzek lelki erőt hozzá. :( Egyébként, az ünnepek alatt nekem 2 kg jött vissza, és azóta én is tartom ezt.
18.-án kezdtük közösen a férjemmel a diétát,férjem többször csinálta már csak az a baj ,hogy a diéta után nem vigyáz és mindig vissza jönnek a kilók.Én most határoztam el magam két kisfiam van kisebbik 10 hónapos,az első terhesség elején 56 kg voltam most hogy megszületett a második babám meg álltam 70kg-n ez sajna nem mozdul bármit csinálok.Nehezen birom ez az első gyümi nap ezért gondoltam keresek egy fórumot ahonnét merithetek egy kis erőt örülök hogy olvashatok rólatok máris egy kicsit könnyebb.sok sikert!
Én a mai napon kezdtem a 90 napos diétát remélem kiartó leszek:) Szeretnék érdeklődni hgoy szerintetek megtartható e az a súly amit lefogysz a diéa ideje alatt? És kb hány kg- lehet megszabadulni? :)