Eeegen, sínekkel szebb volt... :-( De a remény hal meg utoljára. Annak sajnos nincs realitása, hogy EGYSZERRE helyre lesz valaha is állítva a hiányzó szakasz. De ha sikerülne egy szem (!) megállóval feljebb hozni a vágányokat+drótot Szépilonától, és így a 118-at 58-ra " vissza keresztelni", akkor hatalmas nagyot léptünk előre! Angyal Tiborral ezen fáradozunk az utóbbi időben, ezt szeretnénk valami végleges formába öntve, beton biztos indokokkal, számokkal, adatokkal alátámasztva a lehető legtöbb illetékes orra alá dugni. Részemről sajna kb. másfél hónap pause jön most április 10 -étől, (pakolászás, költözés, ADSL áthelyezés, meg hasonló ínyencségek) lakhely-változtatás jön, de nyáron teljes erővel nekiesünk a témának. ;-)
Nekem mostanság költözködés miatt nincs időm verni az asztalt, de a 12-ker. Önkormányzathoz lesz pár szavam, ha sikerült az újház-jellegű képződményben elhelyezkednem... :-) Ezen felülkészül egy komplett tanulmány a vonal visszaállításáról, és egy beadvány sok szép indokkal, hog ymilyen jó lenne nekünk ha 1 megállóval hosszabbodna a 118, mint 58. ;-)
Szóval a "nagy csönd" csak vihar előtti, nyugi. ;-) Egyelőre időhiány van, nem tudok házat építeni, melózni, és lerohanni az illetékeseket egyszerre. :-)
Ha nekiállok, a téma (ott, és akkor) egész embert kíván, ezt "fél fenékkel" nem lehet...
Hosszabb kihagyás után frissült az oldalam "58-as villamos honlapja" -része. Újabb képek a régmúltból, és a közelmúltból, videok, és egy "megvalósíthatósági tanulmány" (pályaterv) is várja az érdeklődőket! ;-)
FIGYELEM!!
A honlapom a régi címről ELKÖLTÖZÖTT!
IDE!!! A főoldalon a "FISSÍTÉSEK" -ből érdemes nekilódulni.
Mindenkinek kellemes nézelődést! ;-)
nagyon jó ötlet!
valaki állítson össze egy esettanulmányt (vagy mit), aztán bombázni a BKV-t meg a médiát
EU,környezetvédelem, minden szempontból aktuális
Én is odáig vinném az első ütemben, aztán felmehetne a Zugligeti út 64.-ig, aztán már mehetne Zugligetbe
"Egy IK405-öst meg lehetne ott fordítani, elegendő lenne 1 db midi az egész fennmaradó 158-as vonalra... " Ez is jó lenne, mert az emberek hamar átszoknának a villamosozásra.
Én is pont odáig vinném a villamost első lépésben!
És nagyon tetszik az ötlet, hogy a busz csak odáig járna, szerintem tuti, hogy még így átszállással is csökkenne az utazási idő Zugligetig! (Ugyanis amig a 158-as végégverekszi magát a Városmajoron meg a Szilágyin, az egy rémálom!)
Egy IK405-öst meg lehetne ott fordítani, elegendő lenne 1 db midi az egész fennmaradó 158-as vonalra...
Viszont nem kispályáznék 58A jelzéssel, legyen rögtön 58-as, aztán majd hosszabbodik, ha lehet...
Egy, azaz 1 megállóval kellene többet mennie, és már símán ki lehetne nevezni 58A-nak. A szépilona után a hármas útelágazásnál (Zugligeti - Zalai - Virányos) kellene egy ideiglenes fej-végállomás a Zugligeti úton. Ott főiskola, "mezei" suli, óvoda, Bölcsi található, + egy gyógyszertár, egy magán klinika, egy fodrászat, egy gyors fénymásoló, meg mit is akartam még... :-D Aki ott lakik, arról már nem is beszélek. Szóval ODA kellene mennie az "58A"-nak, (nem 118-nak, hogy enné meg a rossebb! :-D) és onnan a Libegőig járhata az átok 158-as törpe-busz. (Amíg végig nem mehet újra az 58...) ;-) Ez a Szépilonánál lévő kihúzótól kb. 200m sín lenne, és úgy 14db. oszlop.
Bár mindenki úgy beszél róla, mintha ez az 58-as feltámadása lenne, tudtommal egyelőre még csak arról beszélnek, hogy a Szépilona előtti kihúzóból csinálnak egy rendes végállomást, nem arról, hogy a villamos elindul a hegynek a Zugligetin.
Pár régi film-részlet van az oldalamon, meg még jön is hozzá, ha sikerül véééégre a honlapomat átköltöztetni valami értelmes helyre... (Ezen vagyok úgy másfél hónapja...)
http://www.tar.hu/garfield_laci/
(Tűzfalat tanácsos KIKAPCSOLNI, különben a tar.hu -s oldalak nem jönnek be, vagy csak hibásan...)