Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144347
Pedig a világon mindenütt jelen van az élősködő kizsákmányolás és a társadalmak mindegyikében tervszerű 3 dimenziós idomítás folyik a család, a vallás és az oktatás segítségével, mert mostanság is csak az országketrecek kereteit variálgatják, meg az átjárhatóságot könnyítették meg. Szvsz aki meg valóban önzetlenül teszi a jót, az nem reklámozza magát közben és nem árt észben tartani azt sem, hogy a világ minden törvénye sérti valakiknek az érdekeit és ilyen támogatott vallási alapon minden törvényhozás és jogalkalmazás egyenesen a pokolba vezető utat kövezi ki! :)
Előzmény: breien (144346)
breien Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144346
a demokratikus jogállam szégyene ez az eset is, főleg az ezt megelőző pert a fiai" megnyerhették "a bíróságon?

Az ilyen és hasonló esetek miatt buktak ki a rendszerváltó pártok mára a parlamentből és a 90. vereséget szenvedte el ismét az mszp.

Más nem lévén, a Fideszre adtuk a szavazatunkat, egyenlőre.
Előzmény: Demokrapia (144344)
breien Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144345
Egyet értek azzal, amit az "azonos szintű gazdasági övezetről írtál".
Ezért tettem a megjegyzést mindkét esetben. Azt viszont alapvető dolognak kell elfogadni a mai csúcstechnika korában, hogy a technikához rendelt technológiai fegyelmet mindenhol és mindenkinek be kell tartani. ( ez az élet minden területére vonatkoztatva igaz , ezt próbálom évek óta elmagyarázni.)

Azzal, hogy a "demokratikus intézmény rendszert kiépítettük, de a nem a demokráciában elvárhatóan működtetjük azokat, még nem valósítottuk meg a rendszerváltást"

Ezért is írtam "majd akkor hiszem el a rendszerváltást Magyarországon, ha a jövedelmekhez már felelősségvállalást is mellékelünk"

Az elmúlt húsz évben ez a felelősségvállalás nem volt jellemző Magyarországon, ezért is kerültünk a mostani siralmas helyzetbe. Ebből csak akkor , és úgy tudunk kikerülni, hogy a demokráciára jellemző felelősséget is gyakorlattá tesszük minden területen.

Kérdezték tegnap " miért nem azonos az olasz munkás bére és a magyar"?

Az olasz munkásnak a munkájához a nevét is adni kell! (felelősséget kell vállalnia érte ) Nálunk tudnál erre példát mondani? ( az elmúlt 17 évet egy munkahelyen töltöttem.
Mindvégig , de főleg az utolsó két évben az volt a jellemző, hogy sportot űztek abból, hogy a "csillagokat is letagadták az égről, és ha probléma jelentkezett a főnökség nagy része bujkálni kezdett, elérhetetlenekké váltak. - ugyanúgy, mint 90 előtt is tették, és ahogyan tapasztaltam, más munkahelyeken is ez volt a jellemző, ezért nem mentem sehova -
Előzmény: Demokrapia (144344)
Demokrapia Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144344
Nagyon gyakran látom ezt vagy ehez hasonló kifejezést "azonos szintű gazdasági övezet".
Szerintem egyszerűen azonos szintű gazdasági övezet nem létezik még kis területen sem. Még Magyarországon sem. Szlovákia sokkal kisebb ország és fényévnyi különbség van nyugat és kelet között. De ez a régi nyugaton is így van. Németországban is óriási különbségek vannak, stb. Ha szakember ilyesmivel érvel, számomra már érdektelen a mondanivalója, mert valszeg marhaságot mond. Tehát csak olyasmit is elvárni egész Európától, hogy nagyjából azonos szintű legyen, az lehetetlen. Viszont a közös pénz és közös gazdasági környezet elég fontos, mert a jövöben Kína, USA, az oroszok, stb. szétzilálnák Európát. Tehát csak azt akarom mondani, hogy annak ellenére, hogy nem ideális feltételel voltak meg a közös pénzre, csak elöre lehet menekülni.

Európa legnagyobb átka, hogy minden állam nagyobb önnálóságot akar, a közösböl viszont sokat akar profitálni, de ne szóljon bele más, ne ellenörizzen senki, aztán elqurják, mint a görögök és sokan mások.
Előzmény: breien (144331)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144343
Hogyne kapnának! Tudtommal 400 euró/hó, meg hozzá mindenféle Karitászos támogatást...:)
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (144312)
lajafix Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144342
A linket megadtam lentebb #144318:

'A szakirodalom kétféle származási helyet jelöl meg a Nagy Pestis esetében, egyrészt a hagyományos Kelet-Afrika területéről történő szétterjedés lehetősége mellett foglal állást, másrészt a mongol hadak által elfoglalt belső-ázsiai területeket véli a Y.pestis gócának. A fennhatóság Dél-Kínára, többek között arr Yunan tartományra is kiterjedt, amely ma az egyik endémiás pestisgóca a Földön. 1331-ben Hopei tartományban egy ismeretlen járvány (feltehetően pestis) elpusztítja a lakosság 90 %-át. 1353-ban viszont már konkrétan a pestis okaként jelölik meg a források Kína lakossága 2/3 részének pusztulását. A keletről nyugatra való terjedésnek kétféle módja lehetett: egyrészt egy "normális", ökológiai út, amely fertőzött rágcsálók és egyéb állatokon keresztül hozhatta be a pestisbaktériumot az európai területekre. A másik módja a fertőzés behurcolásának a keleti kereskedelmi utak állati és humán közege lehetett. '

nekem nem reális, hogy már a középkorban Kína egy sűrűn lakott ország, vagy a dzsungeles monszunos párás Vietnám ne lett volna állandó és kemény betegségek terepe.
Előzmény: Törölt nick (144341)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144340

Többször hivatkoztam a Róna Péterre, most is ezt teszem.

zsák a foltját...

Előzmény: breien (144331)
breien Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144339
Az ilyen megoldásra mondják sokan ebben a topicban is, hogy a 90. előtti évek legnagyobb bűne, hogy" hitelből biztosítottuk a magas jövedelem szintet"

Erre most akkor mit is mondasz? vasegér
Előzmény: breien (144338)
breien Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144338
akkor olvasd el még ezt is, az majd segít.

A költségvetési szférában duplájával emelkedtek a bérek, mint a versenyszférában, közben az állam eladósodottsága tovább nőtt.

A továbbiakban a GDP növekedést milyen szolgáltatások adták? arra is választ kapsz a fenti cikkből.

még mindig olyan "szép a leányzó fekvése"? azér vedd figyelembe, hogy állítólag "válságkezelést" végeztek az elmúlt egy évben.

Biztos vagy Te abban, hogy ez a legjobb megoldás egy pénzügyi, gazdasági válság kezelésére?
Előzmény: vasegér (144337)
vasegér Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144337

igen elolvastam és tisztelettel jelentem hogy grafikont is tudok olvasni. az azonban nagy kérdés számomra, hogy hogyan sikerült neked full negatív következtetéseket levonni a cikk nyomán 

Előzmény: breien (144336)
breien Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144336
el is olvastad a cikket, esetleg a grafikonokat tudtad értelmezni?
Előzmény: vasegér (144334)
vasegér Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144335

amúgy, te a bruttó béredből élsza vagy a nettóból?

Előzmény: breien (144333)
vasegér Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144334

hát, akkor sírjál komám!

.... a GDP növekedés miatt is meg az iparitermelés növekedése miatt is ... 

Előzmény: breien (144333)
breien Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144333
E+gy "szépséghibája" van csupán, hogy mind3en, a versenyszférát érintő adat "bukóban" van. ( úgy a bruttó keresetek arányában, mint a foglakoztatásban )

Attól tartok, hogy ezt a "javulást" az ész nélküli osztogatás eredménye a választási ciklusban. ( az "önmaguk javadalmaztatásával" emelkedett a reáljövedelem az öt éves csúcsra)

ezért, inkább sírni lehetne kedvünk, mint örülni.
Előzmény: vasegér (144332)
vasegér Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144332
breien Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144331
Fulika.

Többször hivatkoztam a Róna Péterre, most is ezt teszem.
Nem mindenben tudom elfogadni a mondandóját, azokon a helyeken a saját véleményemet fogalmazom meg.

- mindjárt az euróról tett kijelentésénél abban egyetértek, hogy nem a közös pénz, hanem a gazdaságok konvergenciájával kellett volna kezdeni. Ha már a közös pénzt helyezték előtérbe, akkor viszont akik veszélyeztetik az egységes fizetőeszköz stabilitását, azokkal szigorú szankciókat kell foganatosítani. Itt mond ellent amit Te állítasz. - évekkel ezelőtt már leírtam a fórumon " ha felkészületlenül vezetjük be az eurót, azzal több kárt okozunk magunknak, mintha nem vezettük volna be, mert akkor a többi EU-s tagország veszteségeit kell majd nekünk állni. - " A görögök példája is ezt igazolja vissza, a legutóbbi német választáskor már a választók "megbüntették" a politikusaikat, akik most döntést hozó helyzetben vannak. - ezt is leírtam már ebben a topicban-

- a jelenlegi "valutaövezettel" sem mindenben értek egyet. - itt ellentmondást találok a Róna előbbi kijelentésével, az azonos szintű gazdasági övezettel. annak idején már leírtam " 1974-ben hiába építettük meg K-Európa legmodernebb hengerművét, ha a technológiai fegyelmet nem tudtuk hozzá itthon érvényesíteni." ez vonatkozik a mai helyzetre is , amikor azt mondom " ha a Fidesz nem hajtja végre a szükséges reformokat, akkor , abban az esetben igaza lesz a Rónának, két éven belül bele is bukhat" ( 2/3-dal valóban ki lehet húzni a négy évet, ezt bizonyítja az előző ciklus is, azonban ugyanúgy fogják őket is büntetni a választók, ahogyan az előző ciklusban büntették azokat, akik görcsösen és csak a hatalomhoz ragaszkodtak, figyelmen kívül hagyva az ország, a polgárainak az érdekét )

- a mostani válság, ha nem kezelik kellő képen, valóban nem csak az euró, de az EU végét is eredményezheti. ( sokkal kisebb indok is elég volt a múlt században ahhoz, hogy kétszer is lángba borítsák Európát. " némi történelmet nem árt, ha figyelembe veszünk )

- maximálisan egyet értek azzal, amit a "belső piacokra való termelésről "mondott. Ennek az országnak éppen ez a legnagyobb problémája, hogy az exportorientált termelést erőlteti akkor, amikor az itt gyártott "export termék 80%-át import adja"
Az "innovációt" számtalanszor leírtam, a hazai erőforrásokra kiváltani az import energia hordozókat ( szél, geotermikus energia elterjesztése )

- a forint árfolyamáról továbbra is az a véleményem," mindaddig, amíg a nemzeti valuta mögött sem pénzügyi, sem gazdasági háttér nincs, teljesen ki van szolgáltatva a spekulánsok támadásainak" - az eddigi legrosszabb jegybank elnöki kinevezés, a Simor volt. soha nem lett volna szabad őt a jegybank elnökének kinevezni -

- a bankokról és a deviza hitelekről szinte mindenben azonos a véleményem. túl vagyunk terítve bankokkal, nem baj, ha azok, akik nem akarják elfogadni azokat a játékszabályokat, amit más EU-s tagországban, az anya bankjuknak előírás, azok jobb, ha távoznak. Első körben csak azokat a lakás deviza hiteleket ( és forint alapú hiteleket ) kell kiváltani, ahol a bankok egyoldalúan és tisztességtelenül bármikor módosíthatják a szerződést, és a család lakja is az ingatlant, nem csak befektetésnek vette. Ezzel az Alkotmányban megfogalmazott "emberi méltóság és emberhez méltó élet " kritériumát teljesíti a mindenkori kormány ( az elmúlt években ezt hagyták figyelmen kívül.)

nos, ha már érveket és vitát említettél, valahogy így kell azt csinálni, és nem olyan "bunkó módon" ahogyan azt itt egy páran bemutattátok olyan témákban, amely mindannyiunkat hátrányosan érinthet. Az emberséget, a tisztességet, a nevelést, annak hiányát próbálom a tudtotokra adni. Ezt a "bunkóságot" termelte ki a "kádár korszak". Te és a hozzád hasonlóak a "díszpéldányai annak, amit mindenkor a legjobban utáltunk a cuclizmusban és 90 után is. ( ezért kerültek a "levesbe" a rendszerváltó pártok, és ha a Fidesz ugyan azokat a hibákat elköveti, amit 98 - 02 között elkövetett, ő is a sorsukkal fog osztozni. )
Ha a Róna ezt vette figyelembe, azzal 1et értek.
Előzmény: Fulika (144330)
Fulika Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144330
"Tudod Fulika minden értelmes ember számára , ha a régiót emlegeti, akkor csak azok jöhetnek szóban ez esetben azok az országok kerülhetnek szóba, akikkel 2004-ben együtt csatlakoztunk az EU-hoz. - eddig, erre még nem jöttél rá?-"
Szerintem a régió alapvetően földrajzi fogalom, vagyis számunkra a környező országokat jelenti.

"- az EU nagy árat fizetett mára azért, mert nem vizsgálta ki kellő gondossággal a tagországainak az átlagot meghaladó hiány okait. ( a magyar és a görög példa is ezt igazolja vissza, évek óta ezt írom itt a fórumon . mire kellett volna akkor válaszolnom? )"
Nyugodtan tedd továbbra is a hülyét, az nyilván céravezető érvelési technika. Az EU szemethúnyt úgy a görög, mint a magyar hiány felett. Azzal, hogy kivizsgálja az okait (amik egyébként tök nyilvánvalóak) még egy lépést sem tesz a megoldás irányába. Egyáltalán az EU miért akarná ezt megoldani? Hogyan oldhatná meg egyes tagországok problémáit, ha nincs is érdemi beleszólása a dolgaikba? Miért is kell itt bármit is megoldani? Van két (több is) hülye ország, amelyik önszántából a lecsúszást választotta. Ha ebbe az EU megpróbál beleszólni, akkor megy majd a vonyítás, hogy nemzeti szuverenitás. Ha nem szól bele, akkor megy a vonyítás, hogy az EU nem tesz semmit. Másrészt az EU nagyjai sem tehetnek meg mindent, mert a lakosságuk felkoncolja a vezetőiket, már a görög "segítség" is necces volt.
Vagyis az EU-nak hosszú távon az az álláspontja, aki hülye haljon meg, jó lesz majd gyarmatnak, túl nagy árat senki nem fog azért fizetni, hogy a hülyék továbbra is hülyék maradhassanak.

"- soha nem úgy írtam, hogy a "válság közbeni hitelből kell élénkíteni". Mindig azt írtam, innovációval kell előre menekülni egy válságban."
És mégis mia faxból innováljunk, te agybűvész??? Mert pénz az biza nincs. Kedvenc kollégád erre azt mondta, hogy ez ilyen tovuhabohu duma. És esetedben igaza is volt. Tudok ám én is ilyet:
"A perspektívikus lehetőségek erőteljes tágításával kell megoldani a mai beszűkült termelési viszonyokból létrejött problémahalmazt. A modern közgazdaságtan teljes eszköztárával növelni kell a keresetek reálértékét, amihez a finanszírozást a fejlődés felgyorsításának erősítéséből teremthetjük meg."
B+, az innováció, mint bűvszó még el sem hangzott!!!

"- továbbra is az a véleményem, hogy az államnak nem kell osztogatni, hanem a feltételeket kell megteremteni ahhoz, hogy az emberek "ön gondoskodjanak" - a tb reformot is erre kell felépíteni- és garantálni kell az értékállóságot . ( erre hoztam példaként, a svájci nyugdíjrendszert )"
igazad van, a másik csoda a "garantálni kell az értékállóságot" mert az olyan elhatározás kérdése :( Beteg vagy te nagyon...
Előzmény: breien (144329)
breien Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144329
erre gondoltál?

Tudod Fulika minden értelmes ember számára , ha a régiót emlegeti, akkor csak azok jöhetnek szóban ez esetben azok az országok kerülhetnek szóba, akikkel 2004-ben együtt csatlakoztunk az EU-hoz. - eddig, erre még nem jöttél rá?-

- az EU nagy árat fizetett mára azért, mert nem vizsgálta ki kellő gondossággal a tagországainak az átlagot meghaladó hiány okait. ( a magyar és a görög példa is ezt igazolja vissza, évek óta ezt írom itt a fórumon . mire kellett volna akkor válaszolnom? )

- soha nem úgy írtam, hogy a "válság közbeni hitelből kell élénkíteni". Mindig azt írtam, innovációval kell előre menekülni egy válságban.

- továbbra is az a véleményem, hogy az államnak nem kell osztogatni, hanem a feltételeket kell megteremteni ahhoz, hogy az emberek "ön gondoskodjanak" - a tb reformot is erre kell felépíteni- és garantálni kell az értékállóságot . ( erre hoztam példaként, a svájci nyugdíjrendszert )
1enlőre ennyit
Előzmény: Fulika (144327)
breien Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144328
Ebben a topicban a görögökről már sok rosszat leírtak.
Mégis alapvető különbség, amiről már számtalanszor írtam.

"Férje adótartozása miatt lemondott a görög miniszter helyettes"

Nálunk, tudsz hasonló esetet említeni?
Előzmény: Fulika (144322)
Fulika Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144327
"Fulika , aki évek óta esetleg figyeli e kettőnk közti vitát éppen, hogy ennek az ellenkezőjét tapasztalta."
Esetleg végezzünk egy rövid közvélemény kutatást, mit is gondol erről a topic közönsége, ha már őket hozod példának.

Csak a legújabbak, ami felett "elsiklottál":

- Megkérdezte tőlem, hogy képben van-e Heim Péter. Válaszoltam, hogy mit gondolok róla példákkal kifejtve, no reaction.
- Reagáltam arra, hogy az EU nem szólt a 10%-os hiányért, azóta is no reaction.
- Vagy ott az ide citált cikk a 144325-ben, ami a válság közbeni hitelből történő élénkítésről szól. Te mindig azt írod, ezt kellene MO-nak is csinálni, hát erre itt az újabb válasz ami neked ellentmond.

Az, hogy idehányod az elképzeléseidet, majd amikor arra bárki reagál azt figyelmen kívül hagyod, nehezen nevezhető vitának. Hiába írod le őket százszor, attól még nem lesznek igazak!

"Érvelni eddigi vitánkban még téged nem láttalak, csak az "epédet szórod" azokra, akiket kipécéztél. "
Kackac :)))))
Előzmény: breien (144326)
breien Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144326
"Breiennel nem lehet beszélgetni, mert ömlik ki ugyanaz az anyag, nála input nem jut be az agyközpontba"

Fulika , aki évek óta esetleg figyeli e kettőnk közti vitát éppen, hogy ennek az ellenkezőjét tapasztalta.

Most csak pár dolgot idéznék az emlékezetedbe.

- a tb reformmal kapcsolatban, évek óta többször vázoltam az elképzelésemet, ami hosszútávon működőképessé tehetné a tb-t.

- az autópályák építésekor felmerült visszaélésekkor többször kinyilvánítottam az "útalap szükségességét", valamint az európai főközlekedési úthálózat figyelembe vételével az EU.-s pénzek felhasználását az autópálya építésénél. ( ellenőrzöttebb, hatékonyabb pénzfelhasználás és nekünk adófizetőknek lényegesen kevesebbe került volna, ahogyan több EU.-s tagország is csinálta. - arról nem beszélve, hogy az üzemanyag árba beépített adó felhasználását is tudnánk mire fordítják. talán akkor nem fordulna elő olyan, hogy a jövedéki adó tartalmát is megadóztatják, ami adott esetben ma, 30 Ft-vel emeli Magyarországon az üzemanyagok árát - szakmailag nem igazán magyarázható a mai gyakorlat.

- az állam szerepéről is gyakran vitatkoztunk. Tegnap írtam," akkor fogom elhinni, hogy a rendszerváltás végbe ment Magyarországon, ha a jövedelemhez már felelősség is társul" - ezt ugye már itt is levezettem, amikor megbeszéltük, hogy egy vezetőnek miért magasabb a bére, mint a beosztottjának.-

Tipikus "magyar mentalitás" amit itt bemutattok, amit a "kádár kor" termelt ki ebebn az országban. ez jellemző rátok, hogy a saját jellemtelenségeteket másokra fogjátok. Érvelni eddigi vitánkban még téged nem láttalak, csak az "epédet szórod" azokra, akiket kipécéztél. Ami Te ( és még páran ) ezen a fórumon évek óta bemutattok, az a "jellemtelenség csúcsa".
Előzmény: Fulika (144323)
Fulika Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144325
Darwin Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144324
Ja, Breient olvasgatva egész Deja Vu-d van, mi?

(amúgy a hasonló - Deja Vu - című filmben egy Stumpf hajót akarnak megmenteni a nyomozás során a robbanástól és a nyomozó önfeláldozóan meghal ennek érdekében... ezér a magyar Stumpfér vajon a Gergényi vagy a Pintér fog? ;)) )
Előzmény: Fulika (144323)
Fulika Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144323
Megkérdezte tőlem, hogy képben van-e Heim Péter. Válaszoltam, hogy mit gondolok róla példákkal kifejtve, no reaction.
Reagáltam arra, hogy az EU nem szólt a 10%-os hiányért, azóta is no reaction.

Breiennel nem lehet beszélgetni, mert csak ömlik ki ugyanaz az anyag, nála input nem jut be az "agyközpontba".
Egy sima shit generátor szerintem.
Előzmény: lajafix (144320)
Fulika Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144322
Meg vagy lepve? Megvolt a napi epe, lehet továbblépni. Hogy mások esetleg hozzászólnak, vitatkoznak, belekérdeznek, érvelnek, az neki nem számít, egy brájen az kinyilatkoztat.
Persze, hogy ezt így minek, azt is csak brájen tudja...
Előzmény: lajafix (144320)
Quador Mortis Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144321
És ez most már biztos?

Előzmény: jetitalp (144298)
lajafix Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144320
ki fogja khúzni az országot a szarból volt a kérdés, amire elegánsan szartál válaszolni.
Előzmény: breien (144319)
breien Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144319
Ami ebben az országban az elmúlt húsz évben történt, annak ez az eredménye.

Akárhonnan nézem, ez még viccnek is rossz, nem hogy "közgazdaságnak".

ez, Fulikának is szól.
Előzmény: lajafix (144314)
lajafix Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144318
Előzmény: lajafix (144317)
lajafix Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144317
off: nem mintha ez a téma vinné félre a topikot, de maga a pestis is a távolkeletről jött. a középkorban Kína 2/3át kiirtotta. nem is 1x.
A csecsemőhalandóság ott is hatalmas volt, ua mint Európában.
A középkori háborúkban sosem a csaták okozták a fő veszteséget, hanem az őket kisérő járványok, így volt ez a távol keleten is.

Szóval ezt dikki jól látja.
Előzmény: Törölt nick (144311)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!