Keresés

Részletes keresés

ReficuL Creative Commons License 2003.08.26 0 0 1073
Jó, próbáld ki, és írd le mit tapasztaltál. Végül is az lenne a topic lényege, hogy minnél több féle tapasztalatot megosszunk. Proctor értelmes figura a netes hozzászólásai alapján és jó dolgokat árul, bár szerintem a Proxiphen jobb mint a Nano

Előzmény: KOPPANYI (1070)
KOPPANYI Creative Commons License 2003.08.26 0 0 1072
Nem biztos, hogy összefonódik, láttam már alopéciás testépítőt is, de mintha kevesebben küszködnének ezzel a gonddal. Talán ez összefüggésben lehet az anabolikus szteroidok közül a tesztoszteronnal, de lehet, hogy pusztán a megemelt fehérjebevitel és/vagy az ásványi anyagok, vitaminok mennyiségének tudható be.
Előzmény: donnyt (1067)
trendkiller Creative Commons License 2003.08.26 0 0 1071
Korábban szó volt arról, hogy a Minoxidil kura abbahagyását követően, az újranőtt hajszálak ismét kihullanak 2-3 hónap múlva. Mi a helyzet akkor, ha párhuzamosan finasteride-et is szedek, ami állításod szerint hosszabb távú eredményt garantál? Van-e esély arra, hogy a két szer együttes használatával egy eredményesebb és tartósabb állapotot marad fent, ha abbahagyom a kúrát?
Előzmény: ReficuL (1069)
KOPPANYI Creative Commons License 2003.08.26 0 0 1070
5 percnél tovább nem is szabad rajtahagyni, mert fejbőrirritációt okoz - Proktor szerint. Egyébként kizárólag ez az egy mellékhatása van.
Nevetni fogsz, de hatékony szerről van szó. Már olvastam olyan visszajelzést is, hogy valakinek a szemöldöke is sűrűbb lett, mert azt is érte a sampon, Proktor pedig említett olyat is, hogy a hát is kiszőrösödhet. Persze volt olyan is, akinél hatástalan volt a szer és a pénzét követelte.
Van hozzá kondicionáló is, de állítólag a sampon hatékonyabb.
Előzmény: ReficuL (1066)
ReficuL Creative Commons License 2003.08.25 0 0 1069
A herbal kivonatokról még annyit, hogy az USA-ban az elmúlt 30-40 évben több száz féle kivonatot piacra dobtak az AGA kezelésére, és ezeket elég sok ember megvette és kipróbálta. Semmi nem jött be, az első hatékony módszer a minoxidil volt a 80-as évek végén. Felesleges ugyanazokat a köröket újra lefutni
ReficuL Creative Commons License 2003.08.25 0 0 1068
Testépítés szerintem abszolút nem ide való, csak véletlenül került szóba egyes aminosavak és hormonális hatások kapcsán. Vmilyen rendszeres sport pozitív hatású, de nem ezen múlik

A virágpor már nagyon régen előkerült az angol nyelvű fórumokon, de én még nem találkoztam egyértelműen pozitív visszajelzésekkel. Starsky69 listáján az alfa-liponsav és az aminosavak számítanak szerintem.

Korábban szóbakerült, hogy a herbal készítményeknél általános probléma hogy nem létezik egységes minőségi standard. Extrém különbségek lehetnek a komponensek mennyiségében, vagyis gyakorlatilag nem lehet egységes és megismételhető terápiás hatást várni

Előzmény: donnyt (1067)
donnyt Creative Commons License 2003.08.25 0 0 1067
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Megvettem a virágport,és a pempős mézet!
Kipróbálom én is,és majd megírom az eredményt!
Látom a testépítés is belekeveredett a témába!
Elég jól összefonódik a hajhullással a
táplálkozás terén,nem?
Érdekelne,hogy edzz-e valaki rendeszeresen,
és ha igen, milyen edzéstervet követ!
ReficuL Creative Commons License 2003.08.25 0 0 1066
Ebben a válaszban röviden az NO-ról van szó, ha bővebben érdekel a téma, az NO azonos a korábbi EDRF-el (endothelium-derived relaxing factor), ami enzimek (NOS = NO synthetase) segítségével NO donorokból képződik a szervezetben. Ez természetes esetben az arginin, de más NO donorok (minoxidil) sokkal hatékonyabbak. Maga az NO valóban csak nagyon rövid ideig aktív, de az NO donorok sokkal hosszabb ideig rendelkezésre állnak. A minoxidilt pl. legalább két óráig a célterületern kell hagyni hogy közben folyamatosan felszívódjon. A NANO esetében ez a felvitel módja miatt csak 5 perc, persze ha minden nap órákig beshamponozott fejjel mászkálsz, akkor nem szóltam

Egyébként az EDRF funkciós zavarai állnak számos érrendszeri betegség mögött is (itt a kapcsolat a kopaszodás és a szívbetegségek között). Itt is olvashatsz erről
Endotel funkció és diszfunkció

ezt írja
"A vizsgálatok szerint az endotel dependens relaxációs zavar központjában az NO megváltozott funkciója szerepel. Ez több okra vezethető vissza:

1) az L-arginin (az NO képzés kiindulási anyaga) csökkent intracelluláris mennyisége,

2) az NO synthase csökkent aktivitása,

3) kofaktor (BH4) hiány,

4) az NO fokozott lebontása (így pl. az oxigén szabadgyökök túltermelődése következtében NO inaktiváció). A csökkent NO termelődés nem csak a relaxáció csökkenését jelenti, hanem az NO trombocita aggregáció gátló hatásának kiesését is jelenti."

Előzmény: KOPPANYI (1063)
ReficuL Creative Commons License 2003.08.25 0 0 1065
Ebben igazad van, a komplex fehérjék lebontása időigényes, hosszabban ható szénhidrátokkal kedvezőbb bevinni. A gyors hatású szőlőcukor szabad aminosavakkal ideális, jelen esetben pl. lysin, vagy NAC esetében. Lysinről többször megállapították, hogy növeli a bevált módszerek (finasteride, minoxidil) hatékonyságát
Előzmény: KOPPANYI (1061)
KOPPANYI Creative Commons License 2003.08.25 0 0 1064
A legfurcsább az, hogy két egyforma palackban lévő NANO sampont és koncícionálót még nem láttam azokon az oldalakon, ahol meg lehet rendelni a terméket.
Előzmény: KOPPANYI (1063)
KOPPANYI Creative Commons License 2003.08.25 0 0 1063
Akit érdekel a NANO sampon, az olvashat róla a Hairlosshelpen, ahol Dr. Proctor válaszol a feltet kérdésekre.
Sajnos a NANO valakinél nem hat, sőt, volt már panasz a kezdeti hajhullásra a szer alkalmazásakor (ami a minoxidilnél is fennáll).
Az egyik legfontosabb kérdést bemásoltam, ami a szer hatóanyagát boncolgatja:


Question ID:4278 | NANO | Asked on 08/26/02

Chris asked: "DR., Why is NANO sometimes referred to as the "natural minoxidil"? Is it really the same NO that our bodies produce? Also what makes those who suffer from MPB's own production of it drop off? tHanks."

Dr Peter H. Proctor, PhD MD answered: "NANO is a naturally-occurring NO derivative. Like minoxidl, it contains nitric oxide as part of its chemical structure. But no, it is not NO per se. In the body, NO only lives a few thousands of a second. We don't know for sure that NO production drops in balding, but this seems a reasonable assumption. Peter H Proctor www.drproctor.com"

KOPPANYI Creative Commons License 2003.08.24 0 0 1062
Jó kis cikk, egyszer majd lefordítom.
Előzmény: ReficuL (1041)
KOPPANYI Creative Commons License 2003.08.24 0 0 1061
A szőlőcukor gyorsan felhasználódik, így a vércukorszint rövid időn belül leesik. Ha csak ilyen szénhidrátokat fogyasztanának a testépítők, 5-6 étkezésnél jóval többre lenne szükségük, pont azért, hogy ne essen le a vércukor. A kreatinhoz lehet, hogy elég a szőlőcukor is, de a fehérje szerintem nem tud olyan hamar beépülni az izmokba.
Előzmény: ReficuL (1055)
Niino Creative Commons License 2003.08.24 0 0 1060
Én mindenképpen ki fogom próbálni a virágpor és pempős méz konbinációt. Tényleg jó sok minden van benne, bár hogy hajhullás szempontjából milyen az kérdőjel, de ha csodaszer lenne akkor már felfedezték volna.
Attól függetlenül szerintem érdemes megpróbálni, főleg hogy elmondásod szerint jó íze van és hogy ettől áll a hajad mint a beton!:)

Előzmény: Starsky69 (1059)
Starsky69 Creative Commons License 2003.08.23 0 0 1059
Sziasztok,bár a virágporos és a pempős méz témához nem szóltatok hozzá, pedig mióta fogyasztom valami nagyon jól működik.
Egy-két cikk a mézről:
"Igen értékes táplálék, szőlő- és gyümölcscukrot tartalmaz, amely molekulaszerkezetének minden átalakítása nélkül beépíthető a szervezetbe. Kalória értéke rendkívül nagy. Megtalálhatók benne a szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemek: kalcium, foszfor, magnézium, klór, nátrium, kén, jód, vas, kobalt, réz, cink, kadmium, mangán, aluminium, stb. amelyek igen fontos szerepet játszanak az életfolyamatokban. A legtöbb vitamin a mézben fordul elő: B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12-, C-, A-, E- vitaminok különböző arányban találhatók meg benne.A méz enzimeket is tartalmaz, amelyek a sejtanyagcsere katalizátoraként elősegítik a szervezetben végbemenő vegyi átalakulásokat. Ilyen enzimek pl. a kataláz, diasztáz, invertáz, lipáz, peroxidáz. Tartalmaz még fehérjéket és aminosavakat is. Rendkívül fontos a méz fertőtlenítő baktériumölő hatása is. A mézben levő szőlőcukor (glukóz) szervezetünk számára a legfontosabb cukorféleség, amely csak a gyümölcsökben és a mézben fordul elő szabadon.
Mint ismeretes, a méz csak addig teljes értékű tápanyag, amíg fel nem melegítik.
A méhpempő például javítja a szervezet ellenálló képességét szellemi és fizikai teljesítő képességet, az étvágyat és az emésztést. Fogyasztása ajánlott vérszegénység, gyomor-, és bélfekély, érelmeszesedés, klimax, asztma, memóriazavarok, és gyermekkori fejlődési rendellenességek esetén. A propolisz szintén erősíti az immunrendszert, sebgyógyító, fájdalomcsillapító, gyulladás-, és vírusellenes szer. Ajánlott légúti és emésztőrendszeri gyulladások, fekélyek kezelésére valamint bőrbetegségek esetén.
A virágport nem a méhek állítják elő, de a virágoknak ez az „alkatrésze” is jótékonyan hat szervezetünkre.
Ugyanis gyulladás csökkentő és növekedés serkentő anyagokat tartalmaz, emellett csökkenti a hajhullást és erősiti a látást."
Pedig nem vagyok méhész ;-)

hitMan Creative Commons License 2003.08.23 0 0 1058
>1. felhasználják a palimadár tájékozatlanságát, >hogy jól hangzó ígéretekkel kiszedjék a pénzét. >Emiatt csalódott lesz, és az indokolatlan >lelkesültségből szükségszerűen csalódottságba >vált át. Ez teljesen megzavarja az >ítélőképességét

Na,ja. :) Viszont az emberek nagy része fanatikus ebben a témában, és a lelkesedésük átalakul megfontoltsággá. A saját hibájukból tanulnak, ha nem elsőre akkor majd másodjára vagy harmadjára. A lényeg, hogy megtanulják nem kell bedőlni minden reklámnak. Természetesen van egy keserű szájíz ilyenkor, de ez arra jó, hogy körültekintőbb lesz, és figyelmeztet másokat , hoy ne járják be ugyanazt a hibás utat, amit már mások végigjártak.

>NAC, ALA, benfothiamine, stb.

A benfothiamine az sima b1?

>3. nem a megfelelő ideig használja, és túl >gyors javulásban reménykedik. Sokan itt is pár >hetes távlatokban gondolkodnak, ami nagyon >irreális elképzelés.

Aki kicsit jobban beleássa magát a témába, az tisztában van azzal, hogy kell egy kifutási idő.
3-4 hónap után azért már joggal gondolkozhat el a szer hatásáról. /szerintem/ Most itt nem a finasteridre gondolok.

>Nem egyeduralkodó, szerintem nem figyeled a >dolgokat mostanában.

Na, mondjuk ebbe beletrafáltál.;)

3-4 éve volt ez jellemző, >de ma már kifutófélben vannak. Dutasteride >reklámozásába az AGA területén már bele se >mertek fogni. Egyszerű oka van, sokkal >alkalmasabb szerek bukkantak fel

Viszont akár merre nézelődök az alap a finasterid, dutasterid, minox, meg azok cuccok amik eddig is jelen voltak. Mellette persze mindenki nyomat sok okosságot is, mint pl: multivitamin, GSE, MSM, lenmagolaj, stb /

Amiről te beszélsz az egy esetleges jövő, ami mögött még szerintem nincsenek fél éves használói tapasztalatok./ennek most nem néztem alaposan utána,így sorry ha ez erőteljesen másképp van/ Én ebből a szempontból úgy gondolkodom, hogy azt kell nézni ami már bejáratott és palettán van. Évek óta röppenek fel hülye újságcikkek, hogy vége a kopaszságnak, meg hasonlók, csak azért mert valami patkányon volt egy sikerélményük.

Nem az a lényeg hogy mit ordibálnak hírnek nevezve, hanem hogy kb fél év után milyenek a használók tapasztalatai. Amig nincs egy legalább fél éves felhasználói múltja , nincs miről beszélni. / és ez a múlt nem pár ember véleményét foglalja magába/ Nem egy termék jött nagy dirrel-durral, aztán miután kidobták a cuccot, a felhasználok lekáromkodták az eget.

Más.

Régebben írtad, hogy leáltál a finasteriddel, mert valami mást próbálsz ki.
Ez még titok, vagy elárulod mi ez az irány?

Ezt pedig a duta -fina hívőknek.

http://www.hairlosshelp.com/websites/seattlerock/

Bár akad itt még jópár cucc az alkalmazások között, tehát ez inkább egy össz eredmény. A képek elég rossz minőségűek , így ez egy kis bizalmatlanságra is adhat okot.

Előzmény: ReficuL (1057)
ReficuL Creative Commons License 2003.08.23 0 0 1057
A természetes irányvonal csak vergődik,

Nem hinném, itt három hiba szokott előfordulni

1. felhasználják a palimadár tájékozatlanságát, hogy jól hangzó ígéretekkel kiszedjék a pénzét. Emiatt csalódott lesz, és az indokolatlan lelkesültségből szükségszerűen csalódottságba vált át. Ez teljesen megzavarja az ítélőképességét

2. nem a megfelelő hatásmechanizmusú dolgokat keresi és használja. Reménytelen pl. természetes 5-alfa inhibitorokat keresni, amikor tudjuk hogy nincs ilyen. Ellenben egy csomó hatékony gyulladáscsökekentő mechanizmusú kvázi természetes szer jónak bizonyulhat, pl. NAC, ALA, benfothiamine, stb.

3. nem a megfelelő ideig használja, és túl gyors javulásban reménykedik. Sokan itt is pár hetes távlatokban gondolkodnak, ami nagyon irreális elképzelés. A fogyúkúrás topicokban hasonló a a helyzet, amikor a dagadt szerencsétlen azt képzeli hogy pár hét alatt lefogy, szuper izmos lesz és még a pénisze is megnő

A finasterid, minoxidil továbbra is egyeduralkodó, hatása sok embernek bejön, némelyeknek nem,

Nem egyeduralkodó, szerintem nem figyeled a dolgokat mostanában. 3-4 éve volt ez jellemző, de ma már kifutófélben vannak. Dutasteride reklámozásába az AGA területén már bele se mertek fogni. Egyszerű oka van, sokkal alkalmasabb szerek bukkantak fel

Előzmény: hitMan (1052)
ReficuL Creative Commons License 2003.08.22 0 0 1056
Amúgy az 1037-ben kifejtik miért nem jók a flavonoidok, így a varga cseppek sem. Olvasd végig az interjút, érdemes

Előzmény: KOPPANYI (1054)
ReficuL Creative Commons License 2003.08.22 0 0 1055
Szerintem a fehérjékhez nem jó az ilyen szénhidrát. Mind az edzéshez, mind a regenerálódáshoz (az aminosavak beépüléséhez)hosszabb távon kell biztosítani az energiát.

Itt másról van szó, az aminosavak célbajuttatásához vmilyen módszerrel meg kell emelni az inzulinszintet (profik ilyenkor inzulin nyomnak), főleg egy intenzív edzés után, amikor lecsökken a vércukorszint. Lemérték, a creatine hatása akkor maximális ha szőlőcukorral szedik

Szerinted a finasterid - mivel a tesztoszteron szint megemelkedését fokozza - hasznos lehet a testépítésben is?

finasteride T emelő hatása minimális, elsősorban a konvertáló enzimek egyensúlyát változatja meg. Ezzel nem sok előnyhöz lehet jutni, ennek ellenére a finasteride doppinglistán szerepel. Saját megfigyelésem szerint a finasteride növeli hosszú távú állóképességet, de a fokozott agresziót igénylő sportágakban hátrányos lehet

Előzmény: KOPPANYI (1053)
KOPPANYI Creative Commons License 2003.08.22 0 0 1054
Szia Hitman!

Én valahol a kettőtök álláspontja között foglalok helyet, de valószínűleg, hogy hamarosan én is rátérek vagy a finasterid vagy a minoxidil használatára, amíg nem késő. Sajnos azonban nem tudok dönteni, mivel a finasterid orális használata előnyt jelent a minoxidil macerás "topical" használatával szemben (ebből a szempontból a legendás Varga-cseppek sem könnyítik meg a dolgot), viszont a minoxidil nem tartalmaz hormont. Ugyanakkor - bár ReficuL cáfolja hatékonyságát - szóbajöhet a NANO sampon mindennapos használata, ami némely könnyebbséget jelenthet, valamint ez "természetes". Ennek azért még jobban utánanézek. Kiegészítésként jöhetne még hozzá a Whey protein, néhány vitaminnal és ásványi anyaggal. Ha a minoxidilnél döntök, akkor csakis az 5%-ost veszem meg, de csak napi egyszer használom majd.

Előzmény: hitMan (1052)
KOPPANYI Creative Commons License 2003.08.22 0 0 1053
Szerintem a fehérjékhez nem jó az ilyen szénhidrát. Mind az edzéshez, mind a regenerálódáshoz (az aminosavak beépüléséhez)hosszabb távon kell biztosítani az energiát. A masas glükóz-indexű szénhidrátokat közvetlenül edzés előtt érdemes fogyasztani, mert hamar felhasználódnak.

Szerinted a finasterid - mivel a tesztoszteron szint megemelkedését fokozza - hasznos lehet a testépítésben is?

Előzmény: ReficuL (1051)
hitMan Creative Commons License 2003.08.22 0 0 1052
Szia KOPPANYI!

>hitMan, az eddigi írásaidból azt vettem ki, >hogy Te inkább a "természetes" vonalon akarsz >haladni, de úgy látom, most mintha beletörődtél >volna abba, hogy így már nem megy. ReficuL >írta, hogy neki bevált a finasterid, és mivel >ismert, hogy DHT-gátló, ezért reménnyel >kecsegtet, de ezt Te is írtad. Nem tervezed a >közeljövőben vagy ezt, vagy a minoxidilt >kipróbálni?

Úgy éreztem, hogy van megoldás a természetes megoldások területén is, de most egyelőre úgy látom tévedtem. Csak a nagyon fanatikus emberek mondhatják el, hogy nekik talán bejött ez a nehéz irányvonal. /de ők sem ilyen himi-humi cuccokat használnak, mint a Velform, Ervamatin, Rrising, Hairgain, és még bőven sorolhatnám.

A finasterid és a minoxidil állandó vita tárgya volt Reficul és köztem. Nem tudtuk egymást meggyőzni, és ez talán nem is baj, hiszen így szinte mindent felvázoltunk. Elmondtam már párszor, hogy ez a két leghatékonyabb szer, és emellett, a többi használata szerintem felesleges.Néha meginogtam, de egyelőre nem tervezem egyik szer használatát sem. /nem mintha olyan jól állnék hajilag/

Én úgy látom, egyelőre letisztultak a dolgok.

-A természetes irányvonal csak vergődik,

-A finasterid, minoxidil továbbra is egyeduralkodó, hatása sok embernek bejön, némelyeknek nem,

-A hajátültetés is kezd letisztulni, a jelenlegi eljárás napjai megvannak számlálva.

Majd egyszer visszamegyek a mókuskerékbe én is, csak most pihenek egy kicsit. ;)

Előzmény: KOPPANYI (1012)
ReficuL Creative Commons License 2003.08.21 0 0 1051
Szőlőcukor pont a magas glikémiás index miatt kedvező fehérjéhez és creatinhoz is edzés után, amikor a gyors pótláshoz inzulinemelő hatás szükséges. A creatin transporterekben pl. ez van. Ugyanígy kedvezőbb lenne whey-hez is, de végül is mindegy, csak ne aspartam legyen

Schwarzenegger valószínűleg szerencsés genetikailag, bár sokak szerint az AGA esetén az anyai gének számítanak jobban. Amúgy ma már valóban sokkal ritkább az AGA a profi testépítők között mint a 20-25 éve, pedig tonnaszámra zabálják a szteroidokat. Lehet hogy a jelentősen megnövekedett fehérjefogyasztás és az egyéb speciális hitech kiegészítők miatt. Azt is megcáfolták már hogy a magas tesztoszteron szint túl sokat számítana, a periferiális DHT képződés pont fordított arányban van a serum T és DHT mennyiségével, nem véletlen hogy főleg idősebb férfiak kopaszodnak

Előzmény: KOPPANYI (1050)
KOPPANYI Creative Commons License 2003.08.21 0 0 1050
A szőlőcukor nem túl szerencsés, mert magas a glükóz-indexe, a szervezet hamar felhasználja, így nem biztosít hosszabb távon energiát. Akkor már inkább a gyümölcscukor.
A kreatin monohidrátról úgy tudom, túladagolás esetén kiürül a szervezetből.
Érdekes, megfigyeltem egyébként, hogy kevés testépítőre jellemző a kopaszodás. Arnold Schwarzenegger apján például látszódott az androgenic alopecia, de rajta nem. Lehet, hogy ez összefügg a tesztoszteron tartalmú szerek fogyasztásával?
Előzmény: ReficuL (1047)
ReficuL Creative Commons License 2003.08.21 0 0 1049
Mellé szedtem még kreatint is, de ez úgy tudom, nincs hatással a hajhullásra.

Nincs, de a máj enzimális egyensúlyában problémákat okozhat. Szvsz jobb sima methionine-t szedni, ebből a szervezet igény szerint szintetizál creatint, taurint és carnitint. Mindhárom nagyon anabolikus hatású, és mind methionine-ból képződik (+más faktorok), persze edzeni kell hozzá

Előzmény: KOPPANYI (1044)
ReficuL Creative Commons License 2003.08.21 0 0 1048
Egyszerűen nem szívódik fel 5 perc alatt. Ezt a gyártók is tudják, csak az embereknek kellenek a reklámok miatt az ilyesmik, hasznon van benne

Előzmény: KOPPANYI (1045)
ReficuL Creative Commons License 2003.08.21 0 0 1047
Whey a legjobb protein, a gond csak az hogy aspartam van benne. Emiatt én abszolút nem használtam mostanában, kár elrontani egy jó dolgot egy ilyen "light" élelmiszeripari méreggel, inkább raknának bele sima szőlőcukrot
Előzmény: KOPPANYI (1044)
KOPPANYI Creative Commons License 2003.08.21 0 0 1046
Szia!

Szerintem itthon nem kapható, csak úgy szerezheted be, ha megrendeled az interneten. Én azért még nem sietném el a dolgot.

Előzmény: donnyt (1039)
KOPPANYI Creative Commons License 2003.08.21 0 0 1045
De gondolom a NANO (természetes minoxidil) szerényebb eredményeket produkál a minoxidilnél, ha jól sejtem.
Előzmény: ReficuL (1036)
KOPPANYI Creative Commons License 2003.08.21 0 0 1044
Én azt hiszem újra visszatérek a Whey (tejsavó) proteinhez. Mikor napi 2-szer szedtem, talán nem hullott annyira a hajam, bár már akkor is ritkás volt. Valahol azt hallottam, hogy a fehérjék jót tesznek a hajnak, egy ilyen dobozba pedig tesznek még vitaminokat, ásványi anyagokat. Mellé szedtem még kreatint is, de ez úgy tudom, nincs hatással a hajhullásra.
Előzmény: Starsky69 (1034)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!