Nem, sajnos tényleg nem tűnik reálisnak. És ha túlságosan görcsösen ragaszkodnak hozzá - abból egy újabb elqrás lehet... Bízzunk benne, hogy nem így lesz. A múltkori ciklusukban képesek voltak viszonylag józanul lépni, nem túlerőltetni azt, ami nem ment - de a múltkori ciklusuknak ugyebár nem az volt az előzménye, hogy 8 éven keresztül fűt-fát-bogarat megígértek mindenkinek, és amúgy elgáncsoltak minden kezdeményezést amit tudtak - a normálisakat is.
Az biztos, hogy nagyon szembe kell majd menniük mindazzal, amiről eddig ellenzékben beszéltek. Az pedig, hogy erre mennyire lesznek képesek - az majd elválik...
értsd bele az egyik pontba, hátha jobban alszol ettől. :) A fijuknak célja az újraelosztás csökkentése, csakhogy ők ezt növekedéssel akarják elérni, mint a múltkor. Nem tűnik reálisnak .
rám mondhatna gyf dehonesztálót, jobban fájna, ha bármi miatt dícsérne. Ugyanis gyf egy hülye felelőtlen gazember, attól meg nem szégyen. Utánanézve Demján az állami vízfej csökkentését ajánlotta()háttérintézmények megszüntetése, Surányi meg a minbér adómentességének leépítését(bár az igazságosságot állítólag fent akarta tartani). Ezek még ma is szükséges feladatok. Mind2 említettet lehet bírálni eleget, de épp nem az öszödi beszéd miatt.
Nem, a deficit gyakorlatilag már ma is fenntartható, de az állam még mindig túl sok pénzt költ el a megtermelt GDP-ből, és túl keveset a GDP-t előállítók.
Ázsia lényege röviden az hogy a túlnépesedést lehet lefűnyírózni, a sárgák választhatnak hogy halálra dolgozzák magukat vagy éhenhalnak. A kollektivista társadalmi hagyományok is erősítik, a dolgozókat pl. a vadabb koreai vagy kínai helyeken szokás hetente megkorbácsolni, amit a dolgozók még élveznek is. Másik módszer a rendszeres tizedelés, a rosszul teljesítő dolgozókat a felsorakoztatott kollektíva előtt vad szidás és ordítozás kíséretében félholtra verik, majd utcára lökik, ahol általában néhány héten belül éhenhalnak. A többiek ilyenkor szó szerint az életükért folytatnak gyilkos munkaversenyt. Európai munkások ilyen mértékű stressztől már halálra rémülnének vagy fellázadnának, de a sárgákat ezzel lehet igazán jól meghajtani.
nagy igasság. Matolcsyról jól kiemeli a mai index czikk a lényeget: 0 matek. 'Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány.'
"A pénzügypolitika három fő feladata az államadósság szintjének csökkentése, a fenntartható államháztartási deficitcél elérése és az euró bevezetése - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterjelölt a kinevezését megelőző meghallgatáson az Országgyűlés Költségvetési bizottságában kedden. "
A legfontosabb probléma szerinte nem is probléma, mégpedig a túlzott állami újraelosztás, és nem cél annak csökkentése, ergo nem lesz igazi adócsökkentés, max adóátrendezés.
Hát, a Bokros-csomag senkit nem tett boldoggá, de például én akkor attól még tudtam fejlődni. A mostani válság összehasonlíthatatlanul mélyebb, a Bokros-csomag idején a lakossági ügyfelek fogták némileg vissza a fogyasztásukat, a cégek - ha volt is rá példa - kevésbé. Most viszont mindenki, és nagyon. És mivel az EU-s költségvetések már fuldoklanak az adósságban, hát tartok tőle, hogy jön még egy hullámvölgy.
Bizonyára nálad jó volt a Bokros-csomag, az országnak tuti nyereséges is lehetett, de én majdnem becsődöltem két év alatt, alig bírtam túlélni. Akkor is visszaesett a forgalom, jelentős drágulások voltak, s a cégek is azt csinálták, amit most, kölséglefaragások mindenhol. Elég sok közületi forgalmam volt, néhány szinte a nullára vett vissza.
Biztos örülni kellett volna Bokrosnak, de nekem igen nehéz időszak volt.
Az ottani költségekkel úgysem lehet versenyezni. Ott egy munkás legalább 80 órát lenyom hetente, munkavédelem, környezetvédelem nuku, vagy alig...
A készleteket valóban nem szokták feljalmozni, viszont szoktak olyat csinálni, hogy a beszállítók a gyár mellé települnek, vagy legalábbis X km-es körzetbe, távolabbra(4-500km-en túlra) meg már gazdaságos a vasúti szállítás...
"Elsőnek Bokros nyírta le az országot és a kkv-s szektort"
erdekes, en egy oteves folyamatos fellendulesre emlekszem, '96-2000 kozott olyan utemben alakultak az uj cegek hogy alapitani alig gyoztem oket; alkalmazottakkal kiserleteztem meg alvallalkozot vontam be mert annyi konyvelnivalo volt... aztan 2001 korul valami megvaltozott, 2004-ben pedig megindultak kifele az orszagbol a kulfoldiek a magyar ugyfelek meg elkezdtek osszehuzodni vegelszamolodni felszamolodni...
Persze, de nem költöznek állandóan. annakak is meg van a költsége + a kieső termelésnek is. vagyis csak akkor költözik, ha a költségek növekedése miatti pótlólagos kiadások meghaladják az átköltözéssel és az új hellyel járó pótlólagos kiadásokat.
+ egyéb tényezők is vannak, hiszen ha csak a költség számítana, minden termelés Közép-Ázsiában vagy Afrikában lenne...
Üdvözlik a Széchenyi-terv ismételt szerephez jutását
Türelmet kell tanúsítani a következő kormánnyal szemben, noha a kormányprogramban konkrétumok nincsenek a tervezett intézkedésekről, de ez a mostani bonyolult helyzetben talán érthető – mondta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára vasárnap. Dávid Ferenc szerint a program gazdasági fejezete összességében nagyrészt megfelel a VOSZ és Orbán Viktor közt márciusban kötött megállapodásnak.