Keresés

Részletes keresés

mzsperx Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3958
13. kerületben tudok biohúsforrást, ha érdekel.
Előzmény: jemi bigli (3954)
mzsperx Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3957
tasha, sztem pl süssél le husit fokhagymával, zöldfászerekkel, paradicsommal, paprikával... akár szírban is, a zsír sem méreg ám! és az hidegen isteni fincsi, rakhatod a kenyérre.
sajtot meg adhatod reszelve, laura imádta anno felcsipegetni!
Előzmény: tasha (3953)
GoldenEye Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3956

jemi - az én dokinénim kimondottan azt mondta, hogy pl. a husit kicsi tengeri sóval főzzem. Mondjuk még nem főztem, se sóval, se só nélkül. Szóval ahány doki, annyi féle, az én dokimat nagyon bírom, biztos nem mondaná, ha olyan nagy veszélyt jelentene a só.

Megbízható húsforrás - mitől tartasz? Lehet kapni biocsirkét, az sem lenne jó?

Rólunk annyit, hogy a fogacskák miatt elakadtunk, de talán lendülünk vissza. Tegnap és ma megkínáltam Olivér tédeskömény+krumpli kombóval, veszett nagy öklendezés és kis hányás lett belőle mind2x. Úgyhogy ma kapott HIPP sütőtök-almát, abból bele bírtam diktálni majdnem egy fél üveggel. Viszont lett rajta 2 pötty, remélem éjjel nem szaporodnak tovább.
Délelőtt full rekordot döntöttünk, Olivér megevett 1 egész kisüvegnyi almát!!! :)) vendégségben voltunk és társaságban jó evő. :) Nem csak az uncsi anyját nézegetheti :)). Kíváncsi vagyok holnap hogy fog menni :)).
Előzmény: jemi bigli (3954)
jemi bigli Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3954

nekem is van soparam...:) tegnap vettem hipp csirkes bebietelt 5 hos kortol adhato..es az osszetevoknel ott figyel a jodozott so...most adjam-ne adjam? varjak vele?

jo..biztos nem fel kilo..csak a fulemben cseng a ne adjunk sot a fejletlen vesek miatt mondat...

(+vedono nem tudott biztos husforrast ajanlani..igy husosbol maradunk az uvegesnel...)

masik rossz tapasztalat....kaptunk igazi, permetet sosem latott barackot es masnapra a kicsit  eretlen allspotbol a romlott barnult peneszesbe ment at...egyszeruen kiamaradt az erett fazis...ugyhoyg et is buktuk:( a bevasarlokozpontos agyonfujkalt bezzeg gyonyoru::((

Előzmény: tasha (3953)
tasha Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3953
ja, nincs bajom a sajttal, csak M-nek 6 foga van (2 alul, 4 fent) es nem bírja elrágni. Próbáltam ráolvasztani a kenyérre, de úgysem ment neki :( Sonka: azt is akarok adni majd, csak nem tudom milyet, h ne túl sós legyen. (itt ez a só para nagy, a férjem élen jár benne)
Lekvár jó ötlet, bár a kiflit úgy eszi, hogy lenyalja a vajat, aztán eldobja :)

Peti milyen kis önálló, remek lehet :D

Spenotos galuska receptet köszi, párom szeretné biztos, kipróbálom majd. Valahogy azt hittem ez olyan, hogy magába a tésztába kevered a spenótot és úgy, de már értem!!

t.
Előzmény: Lappantyú (3951)
tünde.sz Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3952
a vajas kenyeret én is szeretem magában :)
sőt még pölö meggyel is
a gyerekek is

sajt, pari, túró, vagy joghurt + kenyérfalatkák? reggelire tökéletes sztem
hát igen, felvágottfélét nehéz találni ami jó lenne ...

és én nem tudom miért, de mindig a vad-színű kajákat kenik szét nagyon :DD
(sütőtök, spenót, célka ) réka konkrét multkor a hajára kente a spenótot ...
Előzmény: tasha (3950)
Lappantyú Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3951

mitől ne lenne okés? szerintem kiváló és ha már a sonkától/sajttól ódzkodol (utóbbitól miért?), akkor adjál mellé uborkát. vagy lekvárt. nemsoká mézet. magad kevert túrókrémet. magad kevert májkrémet. mindezeket bio változatban is be tudod szerezni.

ja, hogy morzsázni fog? fog. :-)) a lekvárt meg szétkeni. a kakaót pedig egyedül issza és magára önti. a spenótot meg, áááá, azt éppen mindenhová keni, mert egyedül száll le az etetőszékről, egyedül megy ki a fürdőbe (érintve az ajtófélfákat), egyedül húzza elő az ikeás fellépőt, kapaszkodik a mosdókagylóba és egyedül mossa a kezét (egy darabig, míg felnőtt erővel be nem avatkozom és a maradékot le nem csutakolom róla). :-)))

spenótos galuska (hát nem egy babakonyhás recept, úgyhogy off)

icipici vajon kockára vágott bacon szalonnát pirítok némi fokhagyma társaságában, majd ráöntök egy kiolvasztott csomag spenótot (biztos lehet frissből is, de még sosem próbáltam) és összeforralom, amikor kész, öntök hozzá egy deci tejszínt. sima normál galuskát csinálok és ha leszűrtem, beleforgatom a spenótos szószba. Petinek ez a kedvenc eledele, de az apja is szereti (én nem, én utálom a spenótot). :-)

Előzmény: tasha (3950)
tasha Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3950
igen, értem és vettem is a jelzését, csak a dilemmám a mit adjak? Vagy a vajas kenyér tényleg okés úgy magában? (és jajdemorzsáz, váááá)
Spenótos nokedlit hogy csinálod és mivel eszitek? (villán kívul ;))
Előzmény: Lappantyú (3947)
Lappantyú Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3949

hát adjál neki semmivel, vajas kenyeret, magában, ha szereti. én például életem első tizenpár évét konkrétan vajas kenyéren éltem le, szóval megértem Martint. :-)))

(vajas kenyér alatt itt én pontosan vajat értek, legalábbis anno anyu mindig vajjal kente a kenyeret, de persze te kenhetsz rá biomargarint is, Peti azt is vajas kenyérnek hívja.)

de amúgy ha szereti és megeszi, akkor nagyon kiváló a vajas kenyér kockák mellé sajtot, sonkát, uborkát, paradicsomot kockázni. hallgass a szívedre és a gyomrodra, szerintem! :-)

Előzmény: tasha (3946)
Bugi néni Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3948

Nem kell feltétlenül felvágottat adnod neki, húst te is süthetsz neki (mondjuk pulykacombot egyben) és azt akár hidegen (persze zsírmentesen) szeletelve, szétcincálva adhatod a falatkák mellé. Sajtot még egyáltalán nem kapott?

Amúgy az a leülős reggeli tök jó dolog, nem kell feltétlenül bezabálni, de olyan jó, ha úgy indul a nap, hogy együtt a család. Persze csak akkor, ha apa emberi időben megy dolgozni és nem hajnalok hajnalán.

Lappantyú Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3947

a kérni fogja részt arra értettem, hogy nemsoká  eljön ez az idő is.

viszont most, hogy már egy éves, ha nem beszél is, sokkal inkább ő döntheti el, hogy mit akar (persze a te kontrolloddal, nyilván nem reggelire túrórudit), mint egy éves kor alatt, amikor a teljes étkezés a szülőtől függött. Martin máris jelzi, hogy kevés neki a pép és örömmel eszi a vajas kenyeret, mi ez, ha nem jelzés, figyelmeztetés, kérés? :-)

tasha Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3946
Tunde :)
anyám szerint is a kefír mellé uzsonnára kenyeret kellene adnom, jaj pedig nagyon irtózom ettol vmiért..de akkor a reggeli pép után próbálok adni vajaskenyeret, de mivel? Túró? Paradicsom, uborka? Sajtot, sonkát, szalámit, ilyeneket még nem kapott, meg májkrémet, virslit sem...te miket adsz?

Lappa :)
azért M. még nem beszél! Meg mi nem vagyunk az a leulunk reggelizni típus, én délben sozktam eloször kajázni pl. Na majd meglátjuk mi lesz anyuéknál, ott minden evés egyutt megterítos, leulos, M. szét fogja hízni magát ha jól sejtem. :)
Spenótos galuska :)))))

t.
Lappantyú Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3945

szerintem lassacskán Martin abba a korba lép, amikor már nem bennünket kell megkérdezni, hanem őt. :-) mármint ha kevés neki, akkor adjál még, persze, ha vajas kenyeret szeret, hát azt.

hamarosan eljön az az idő, hogy ételt rendel. :-) az én gyerekem vasárnap konkrétan kijelentette, hogy éhes vagyok, spenótot akarok! most épp ott tartunk, hogy viszonylag nehéz vele megértetni, hogy oké, rendben, csinálok spenótot, de csak holnap, amikor nyit a bolt. :-) aztán hétfőn csináltam neki spenótos galuskát, azt ette két napig, naponta háromszor, két pofára, hiába kínáltam neki mást, spenótos galuskát kérek, ez volt a válasz. :-)

Előzmény: tasha (3943)
tünde.sz Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3944
sztem darabosabbal tudod megoldani talán
a pár falat vajaskenyér jól hangzik
nálunk is ez megy egyébként - bélpokloska a joghurt gyümi mellé eszeget még falatkákat, különben nem lakik jól :-))
Előzmény: tasha (3943)
tasha Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3943
Sziasztok,

azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek létezik, hogy Martinnak már nem elég a reggeli pépje? Megeszik egy nagy tállal gyumölccsel kikeverve (nem tejpép, hanem gabona v babamuzli) de 1 óra múlva már nyugösködik. Ha adok egy kiflit vagy ilyesmit, akkor boldog mosollyal eszi.. szóval váltani kéne 1 évesen péprol vagy pép+vajaskenyer vagy mit adjak a gyereknek?

t.
Bugi néni Creative Commons License 2005.08.15 0 0 3942
Hmmm, meggondolandó:-) Nálunk leves van ritkán, akkor is húsleves v. bordóleves, a gyümölcslevest nem szoktam levesként kezelni magamban.  Főzelék azért van néhanapján. Leginkább borsófőzelék, krumplifőzelék és spenót. Már ez is tök jó ahhoz képest, hogy én régen csak a krumplifőzeléket ettem meg:-) Mondjuk a tésztafélék túltengése egyértelmű, ami csak nekem gáz, a két hapsin meg se látszik...
Előzmény: Törölt nick (3938)
OrSoLy Creative Commons License 2005.08.15 0 0 3941
en viszont imadom anyam zoldbableveset, szal ugy is fozom, amugy Lacko es a pasi is nyomatja ketpofara, szal biztos jo:)
Előzmény: Törölt nick (3940)
OrSoLy Creative Commons License 2005.08.15 0 0 3939
Bugi neni ne viccelj mar:) mi sem eszunk fozeleket egyaltalan:( de nehogy mar ezert a gyerek se egyen:) Ja es en is kapor nelkul csinaltam, egyreszt en utalom, masreszt pont ezert nincs itthon, pedig amugy tettem volna bele. es en se csinaltam meg tan soha, de improvizalok vagy elokapok egy szakacskonyvet es lon:) Lackonak mar en se nagyon csinalok, de a jatszobolcsiben pl minden fozeleket megeszik.
Előzmény: Bugi néni (3934)
Bugi néni Creative Commons License 2005.08.14 0 0 3937

A tökfőzelék "lelke" a nem nyerő, ugyanis a kaprot nem szeretjük:-))

illdii

Köszi neked is az infót. A szombati MOM az télen-nyáron van?

Előzmény: Törölt nick (3936)
illdii Creative Commons License 2005.08.14 0 0 3935

Buginéni, szerintem a Fehérvári útira ne is vesztegesd az idődet... 1 vagy 2 árus szokott kint lenni, ebből az egyik zség-gyümölcs, de ők azok, akik házhoz is szállítanak (ebio), a másik pedig (nyers) tejtermékeket árul. Amúgy a művháznak a városhoz (Dunához) közelebbi sarkán van, az udvaron.

Akkor már jobban jártok Nagycsarnokkal a Fővám téren, ott szerda-péntek reggel 7 - délután 4-ig van kint, szintén az ebio. A többiek kintléte/-nemléte totál bizonytalan.

De az ténykérdés, hogy egyik sem említhető egy lapon sem a szombati "rendes" biopiaccal, a MOM udvaron. (Jövő hét szombaton nem nyitnak ki aug. 20 miatt amúgy.)

Előzmény: Bugi néni (3934)
Bugi néni Creative Commons License 2005.08.14 0 0 3934

Tökfőzeléket nagyon nem tudok csinálni, ill. még sose csináltam, ugyanis rossz példát mutató szülőként egyikőnk sem eszi meg ezt az ételt. Amikor Gábor kicsi volt, anyu csinált magának és a nagypapámnak és abból kapott Gábor. Akkor gond nélkül megette, most már csak az oviban hajlandó megenni.

ed

Köszi a biopiac ötletet, az hozzánk is aránylag közel van. Még a Kispiacot (Fehérvári út) néztem, de ott melyik részen kell keresni szerdán/szombaton a bio részt??

Előzmény: OrSoLy (3929)
ed_ Creative Commons License 2005.08.14 0 0 3933
Bugi néni, nekünk a XII. ker MOM művház (Csörsz utca) udvarán levő biopiac vált be legjobban, minden szombaton 7-11-ig van. Újpesti (Baros utca asszem) nem jött be annyira.
Előzmény: Bugi néni (3928)
ed_ Creative Commons License 2005.08.14 0 0 3932
Mindkét módszer lehetséges. Ha csak natúr belelököd a turmixolt gyümöcsbe (én így szoktam), akkor tkp sűrítésre használod, mert a gyümölcs víztartalmától  duzzad meg és csak annyit lehet belerakni, amennyit felvesz. Ha előbb forró vízbe teszed, akkor akármennyi vizes pépet rakhatsz a gyümölcshöz, azaz így inkább a mennyiséget turbózod fel, kevésbé érvényesül a sűrítő hatás.
Előzmény: GoldenEye (3930)
GoldenEye Creative Commons License 2005.08.14 0 0 3930

ed - köszi! Igen, úgy döntöttem, hogy akkor még nincs rágcsa Olivérnek :)
Viszont kérdezném, hogy amikor rizspelyhet adtok gyümölccsel, akkor a pelyhet csak simán összekeveritek a gyümölccsel vagy előbb forralt vízzel és úgy a gyümölccsel? Én eddig 2x csináltam, az utóbi módon.

Előzmény: ed_ (3923)
OrSoLy Creative Commons License 2005.08.14 0 0 3929

bugi neni patisszonbol is mehet pl tokfozelek, en mar csinaltam Botinak, benyomta (bar ez nem ujdonsag:)).

o.

Előzmény: Bugi néni (3927)
Bugi néni Creative Commons License 2005.08.14 0 0 3928
Biopiac ügyben a tapasztalatok érdekelnének a leginkább, hova menjünk és melyiket érdemes kihagyni:-)
Előzmény: Bugi néni (3927)
Bugi néni Creative Commons License 2005.08.14 0 0 3927

Sziasztok!

Van egy pat(+t?)iszon (csillagtök) itthon, azt érdemes vmi módon elkészíteni/előkészíteni/fagyasztani a babának? Ebből mindenki rántott tököt szokott csinálni, amit én nagyon nem szeretek:-(

Biopiac/biozöldséges ügyben mikor/merre érdemes menni?

torkrisz Creative Commons License 2005.08.14 0 0 3926
Ja és fagyasztva veszít a vitamintartalmából, bár szerintem a mai zöldségeknek az   egyébként sem túl magas, csak frissen szedve.  Főleg amit leszedve tárolnak télire pl srépa sokat veszít . Én úgy tudom ha megpucsz egy zöldséget, onnan kezdve rohamosan romlik  a tápértéke, akár felhasználod, akár a hűtőben tartod.
Előzmény: torkrisz (3925)
torkrisz Creative Commons License 2005.08.14 0 0 3925

Én főleg gyümölcsöt tettem el, jó ivólevet lehet belőle csinálni, főleg a barackokból, meggyből( ezt már nem kapsz), szilvát ...

Zőldséget talán paradicsomot érdemes elrakni, de ha pici lesz még a babád télen vagy csakis bio zöldséget akarsz neki adni, azt kapsz frisset egész évben, bár ökör áron. Sárgarépát télen is kapsz jó minőségűt. Én zöldséggel nem vergődtem. Igaz nekünk az első téli időszak még csak anyatejes volt, a 2-on pedig már ehetett mindenfélét.

Előzmény: MAYa (3924)
MAYa Creative Commons License 2005.08.13 0 0 3924

Sziasztok!

Zöldséget leturmixolva érdemes télre fagyasztani a babának? Úgy értem, vannak olyan zöldségek, amik nincsenek télen vagy most vitamindúsabbak és érdemes eltenni belőlük? Bocs a szó szerint "zöld" kérdésért...:-)

Maya

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!