tényleg ehetetlen a sp@ros import paprika. én nem is veszekoktóbertólmájusig.....régen is kibírtuk a telet primőr nélkül valahogy. a májat viszont durván roncsolja ez a sok vegyszer
a korrupció ami hagyományosan baloldali kormányok alatt éli virágkorát mindenhol európában tényleg csökkenthető, de az ebből reálisan a köznek visszanyerhető zseton legfeljebb pár tízmilliárdos nagyságrendű
"ezzel, meg korrupciómentesítéssel fogunk is mondjuk 100 mrd-ot ha nagyon jól csináljuk"
ha a burokratakat megritkitod foghatsz egy kis penzt de akkor a tobbi ott tesz keresztbe ahol tud, ugyhogy kenytelen leszel felvenni a kirugottak helyere hozzad lojalis uj embereket, vagy kiszervezni nekik a munkat...
"másrészt sem a Jobbik, sem az LMP nem úgy néz ki, mint akikre a kormányzást totális katasztrófa (és itt most nem holmi elqrásra, hanem igazi hardcore falnak menésre gondolok) veszélye nélkül rá lehetne bízni."
Lehet, de számomra egyelőre csak egy dolog biztos: egyedül a szoclibek bizonyították hitelt érdemlően, hogy a kormányzásuk egyenlő a totális katasztrófával. A fityesznek is fel kell kötnie a gatyáját mostanság, a kisebb pártok esetében meg leginkább a médiaköpködés eredménye a megítélésük. Bár az LMP-vel meglehetősen kesztyűs kézzel bánt a média, nekem ők a kevésbé szimpatikusak. De maradjunk meg az ártatlanság vélelménél, ha valaki kormányra kerül, akkor azért átértékelődnek bizonyos dolgok és ez nem feltétlenül negatív folyamat.
"Ellenzékként, ellensúlyként, perzekutornak nagyon is jók, ebben a felállásban funkciójuk, feladatuk van. Ők a minden felbukkanó akadályra ordítozó matrózok az árbockosárban."
Egyetértünk, csinálják. Kénytelenek is lesznek valamit letenni az asztalra, mert különben lemorzsolódik a támogatói hátterük, főként a jobbiké.
"De a kormányhoz engedni őket..."
Egyelőre erről szó sincs, így egyelőre nem érdemes ezzel foglalkozni. Érdekesebb kérdés számomra az, hogy a maszop képes lesz-e visszajönni ebből a gödörből ezzel a garnitúrával. Bár az emberi hülyeség az egyetlen bizonyított végtelen dolog....
Amit én mondtam, annak a természetes megvalósítási módja az, amit te írtál.
"De ha arra megy az energia, hogy az ellenfél holdudvarát lecseréljük a sajátunkra - akkor ugyanazt a trágyadombot állítjuk elő, legfeljebb egy sarokkal odébb lapátolva."
Maximálisan egyetértünk. Egyáltalán nem a holdudvarcsere járt a fejemben.
Szerintem ez egy alapvetően rossz megközelítés. Egy ésszerű, normális államreform ezt mondhatnók automatikusan megoldja. Nem kell senkit-semmit leválasztani, egy célszerűen, ésszerűen és hatékonyan szervezett állam- és közigazgatásban a funkciótlan, értelmetlen, haszontalan, esetleg egyenesen káros tevékenységek kirostálódnak. Ami meg megmarad, azt tökmindegy, ki csinálja, csak csinálja jól. Akkor lehet akár kubista is, le sem tojja senki.
De ha arra megy az energia, hogy az ellenfél holdudvarát lecseréljük a sajátunkra - akkor ugyanazt a trágyadombot állítjuk elő, legfeljebb egy sarokkal odébb lapátolva.
" a növekedéssel párhuzamosan csökkenthető az adóteher, és így a kiadásokhoz se kell hozzányúlni."
De, a kiadásokhoz hozzá kell nyúlni. Nem is kicsit, hanem nagyon.
Az állami költségvetésből élősködő bürokráciát keményen meg kell faragni. A végtelenített számú tanácsadó cégeket, ügyvédi irodákat a versenyszférába kell tolni. A központi apparátus dolgozóinak meg a hatalom mellé oda kell rendelni a felelősséget is.
A baj ugye egyrészt az, hogy kell hozzá még egy, legalább lightos elqrás, másrészt sem a Jobbik, sem az LMP nem úgy néz ki, mint akikre a kormányzást totális katasztrófa (és itt most nem holmi elqrásra, hanem igazi hardcore falnak menésre gondolok) veszélye nélkül rá lehetne bízni. Mindegyik párt lilaködös, küldetéstudatos megszállottakkal van tele - hatalomba juttatva életveszélyesek lennének.
Ellenzékként, ellensúlyként, perzekutornak nagyon is jók, ebben a felállásban funkciójuk, feladatuk van. Ők a minden felbukkanó akadályra ordítozó matrózok az árbockosárban. De a kormányhoz engedni őket...
"Ezt még egyszer akkor sem lehet elsütni, ha a sulykot ennyire nem vetik el. Ha nem lesz eredmény - nem lesz bocsánat, jön a Jobbikos kormányzás, aki meg sittre fogja gátlás nélkül vágatni az összes eddigi prominenst."
Ez nekem egy egész szimpatikus forgatókönyv! Ha bármelyik "prominens személyt" megfognak valami disznóságon, az kezdjen gyűjteni vazelinre! :-)))) De nem lehetne ezt eljáccani további elqrás nélkül valahogy?
Lehet - de ez tévedés. Nem is kicsi. Szerintem a hazai közvélemény mélységesen kiábrándult, és nagyon szigorú elvárásai vannak. Csodát is várnak persze sokan - de mindenekelőtt határozott, egyértelmű kormányzást várnak, látható, hihető eredményekkel. Nem vagyunk egy igazi lázongó népség, és szerintem sokan elviselnek megszorításokat, meghoznak áldozatokat is - ha látszik, ha hihető, hogy ennek van értelme. Ez az, ami az elmúlt 8 évből rettenetesen hiányzott. Semmiféle eredmény nincs, csak a gondok szaporodtak. Ezt még egyszer akkor sem lehet elsütni, ha a sulykot ennyire nem vetik el. Ha nem lesz eredmény - nem lesz bocsánat, jön a Jobbikos kormányzás, aki meg sittre fogja gátlás nélkül vágatni az összes eddigi prominenst. Nem, most nem lehet töketlenkedni. Ha OVI-nak nincs bátorsága - akkor személy szerint legjobb neki, ha most rögtön világgá szalad...
Úgyhogy reméljük, hogy lesz bátorságuk érdemben lépni.
"A legújabb az, hogy ÁFÁ-t és fogyasztási adót emelnek, és SZJA-t, és TB-t csökkentenek, de szerintem ezt már a Bajnaiék megtették"
a jo hir ebbol meg a devizahiteltatvaltjukvagyinkabbmegse vagy az adotcsokkentunkvagymegse esetleg a leszarjukahianytvagymegse tortenetek alapjan az, hogy nekialltak vegre gondolkodni azon hogy mit is kellene igy kormanyzo erokent csinalni, aztan ha rajonnek hogy az elso gondolat egy faszsag volt akkor azt kepesek elkussolas utjan korrigalni; es ez orvendetes.
igen így van kb, a franc se tudja eldönteni, hogy mit fognak meglépni, amikor a számokat kell leírni. Eddig a tamáskodók felé billen a mérleg, miszerint tök banda, mint az elődje. :)
kb az járhat a fejükben hogy a következő 20 évben hatalmon lehet maradni már azzal ha nem qurják el annyira mint fecóék, akik különben is szét vannak esve....