Végre van valaki akit meg lehet kérni, hogy csináljon esőt a környéken.
Egyébként sokszor jártam úgy, hogy dörgött, sötétedett, de én csak locsoltam tovább, a szomszédok meg is jegyezték, hogy minek, de aztán egy csepp sem esett.
Jelentem Pesten én okoztam az esőt!!! :-)))
Ugyanis este hazamentem és minden előrejelzés ellenére jól meglocsoltam a füvet.Mivel nem kútról locsolok, ez mindig bejön:pár óra és esik az eső, hogy az asszony leszidhasson, már megint pocsékoltad a pénzünket :-)))
Végre esett az eső!!! (Bp környéke) Nagyon örül a kertem neki. Volt egy pár hatalmas villámlás mennydörgés, kutya, macska azonnal belógott a nappaliba. A fű örül a legjobban, mert a többi növényt csak kapott egy kis locsolást eddig is.
De jó Nektek,nálunk egyenlőre még terv.Szelídgesztenye a savanyút szereti,itt van egy háznál kettő,már teremnek is.Kicsit sárgásak,mert erre meszes minden.Mocsári hibiscust könnyebb tartani,takarás nélkül kibírták a telet,még egy nem hajt.Akkora tányérjai vannak,mint egy tányér.;)
Sziasztok!
Nálunk is kezd dörögni , meg villámlani .
Mondjuk jég az nem hiányzik.
A hétvégén Szarvason voltunk .
Szép az arbarétum , a gyerekek is
nagyon élvezték.
Vettem egy szelidgesztenyét , meg egy
mocsári hibiszkuszt .
Kiváncsi vagyok sikerül- e megtartani őket a
kertben.
Napokig nem tudtam bejelentkezni a forumba ,
ti nem tapasztaltatok semmit?
Még mindig semmi, csontszárazság...Víz van 9m-en, az men OK, aztán 18m-en, ez már elmegy, aztán 35m-en, de az 50m-es kutak az igaziak. Én 20m-nél megállnék, csak már ott lennék.
Nálunk Dél-Békésben a februári havazás óta kétszer esett eső, egyszer 10, tegnapelőtt 4 mm. Lassan elsivatagosodunk...És csak a jövő héten lesz fúrt kutam...A hőmérséklet az egyik legmagasabb volt az országban, árnyékban 33 fok.
Jövőre próbálkozom a gyapottal :)
Itt csak neki-nekikezdett, annyi sem esett, hogy mindenhol vizes legyen a beton. Volt szivárvány. Mentek a nagy fellegek délnek, kicsit fújtam is, remélem hozzánk is elért pár.
Rendes Tőle,annyira nem is izgatna a Balaton,ha mifelénk esne le víz.Jó,küldenék felétek is.A gyepen már akkora repedések vannak,pedig időnként locsolunk.Es seső ess.Lassan építhetsz homokvárat a lányoknak,ha sivatag leszünk.
A miénk még most kapcsolt rükvercből előrefele mászásba.Próbálgatja a felülést,de félúton elakad.Olyan jól ellesegetem miből lesz a cserebogár.Karattyol rengeteget.Már sikerült vendégségben lehúznia egy készlettányért,mikor másra figyeltem.
Esőre semmi kilátás?
Hehe..., hálistennek már elolvadt.
A lányka jólvan , most kezd álldogálni
a járókában .
Ugy recseg-ropog a lába , hogy az orvosa beutalta
az ortopédiára .
Be is vittük , a doki azt mondta , hogy nagyon érdekes , de
nincs semmi baja.
És felétek miujság?
Üdv,Onobody!Mi újság az igluval?;)
És a pici lánykád hogy van?Eső kéne,de nagyon!Mi lesz itt nyáron?!Nálunk nem érte fagy a gyümölcsöket,de még sok minden más érheti,ezt lekopogom,kopp-kopp.
Sziasztok!
Na , nincs már hó !
Ma leégett a hátam , délután telepitettem
a csöpögtető-öntözömet Mártélyon .
Az öszibarack elfagyott , de a többi gyümölcs
ugy néz ki rendben van .
És ti hogy vagytok ?
Hogy milyen jó nevet talált magának Taramiram...,
tök jó!
Áldom az eszem,hogy visszacipeltem a leándereket.Nálunk is volt reggelre hó,azt hittem álmodok.Az úton nem,csak a füvön látszott.Délután is esett.És fúúújt a szél.
Nálunk is volt hó reggelre - nem egybefüggő takaró, csak úgy megszórta a kertet. Ez később eltűnt, de többször is havazott, néha egész viharosan. Cudar idő!