Keresés

Részletes keresés

Puli Barát Creative Commons License 2001.05.02 0 0 71
2200 USD-ért már Nikkor vagy Canon obit adnak csúcsmárka, presztizs és drága név mítosszal együtt!!! :-)
Azt hittem, hogy a Pentaxnak az ára az erősssége leginkább...

A fényerős biliba ismét beugorva meg azt mondom, hogy azért ma még nem minden 400-as film fenékig tejföl. :-) Pláne ezek a turista kategóriák.
Mondjuk én total Fuji párti vagyok és annak a 400-sa nem rossz.
De nem olyan dinamikusak a színei mint aká egy 200-asnak.
Aztán az se mindegy, hoghy milyen jól játszol a zoom 2 végállásával, anélkül, hogy a blendeértéket meg kéne változtatni, ez féleutomata módban is király.
Pl. 28-ról 80-ra ugrassz és ugyanaz a 2.8!!!
Aztán akármit kilősz kézből is.
Pl. nekem most hétvégén még 400-as filmmel is gondok voltak a 3.5-5.6-os alapzoomobival.
Aztán a nagyon olcsó 3.5-5.6-osak szoktak lenni a csúcsgagyi kategóriák amit azért gyártanak, hogy el lehessen jobban adni a vázat.

Előzmény: Százbolha (70)
Százbolha Creative Commons License 2001.04.24 0 0 70
De van fix 2,8-asa, csak 2.200 USD.
Puli: más kategóriákkal szemben is élen jár néhány.
Bár a teszteknek nem mindig lehet hinni.
Tapasztalni kell!

Százbolha

Előzmény: seges (69)
seges Creative Commons License 2001.04.24 0 0 69
Hol láttad, azt az MZ3-ast? Mert ha 06-52-..., akkor azt vettem meg én. Ha nem akkor jó vétel lesz, király egy jószág. A fényerős vitához, nem tudom mit akartok csinálni a fix 2,8-as fényerejű objetívekkel, de ha mondjuk jóminőségű 400-as filmet használsz akkor ott vagy, mint a 2,8-assal 100-as filmnél. DE mamár a 400 nem sokkal szemcsésebb, mint a 100-as! És egy 4-5,6-os obi kb. harmada v. negyede mind súlyban mind árban a nagyoknak. Én speciel ahhoz hogy hátul a kertben fotózzak egy kicsit, ahhoz nem kell 2,8-as obi. Nomármost ha vérbeli profi leszek, akkor majd veszek, mert akkor majd megfizetik(?) a képeket amit csinálok. Úgyhogy lehet, hogy a Pentaxnak nincsenek fix 2,8-as v. 4-es objetívei, de nem hiszem, hogy marha sok pentax tulajdonos rohangat ilyen objektívekkel. Amúgy meg aki ilyet akar, gyárt neki a Sigma, vagy a Tamron.
Előzmény: Százbolha (67)
Puli Barát Creative Commons License 2001.04.24 0 0 68
Százbolha:
"A "jobb" Pentax objektívek élen járnak."

Nos ez tényleg egy megcáfolhatatlan kinyilatkoztatás! :-)
Képzeld el mi lenne, ha a jobb objektívek se/nem járnának élen? :o)
Szal, ez a mind a 3 tisztességes márkára elmondható (Nikon, Canon, Pentax).

Én nem is kételkedtem soha a Pentax objektívek minőségében, csak hát fix fényerőben 4-est kiadni, ráadásul ilyen áron???
Hát elég gáz...

Előzmény: Százbolha (67)
Százbolha Creative Commons License 2001.04.24 0 0 67
Te Puli!
Azért itt a legtöbben 4 feletti fényerővel játszadoznak!

A _fényerő_ * _minőség_ * _ár_ koordináta rendszerben azért könnyem el lehet tévedni....

Végig néztem több tesztet is. A "jobb" Pentax objektívek élen járnak. A régi manuálok szintén kiválóak.
Puli Barát 1,7 fényerő!!!

És boldog lennék, ha lenne egy MZ-3 asom!
120.000-ért találtam használtat.
Mi a véleményetek??

Százbolha

Előzmény: Puli Barát (66)
Puli Barát Creative Commons License 2001.04.24 0 0 66
slr:
Bocsi, ha megbántottalak, nem volt szándékomban.
A kijelentésem észrevétel volt.
Megnéztem a linkedet, amit már hetekkel ezelőtt is néztem.
Felhívtam az általad adott számot is és érdeklődtem az általam kiválasztott alap zoomokról.
Ez alatt a 28-200-ig való átfogást értem 2 obival, általában 28-70 és 70-200.
Nos engem a fix fényerős zoomok érdekelnek tényleges fényerővel nem olyna hülyeséggel mint a fix 4, hanem pl. a 2.8-as.
A power zoomot is hülyeségnek, egyfajta parasztvakításnak tartom.
És az végképp nevetséges, hogy a honlap csal a Pentax javára, azaz tévesek a paraméterek:
A power zoom résznél van 2 fix 4-nke irt zoom ami valójában 4-5.6!!!
Melyik az?
Tessék:
SMC FA 28-105/4
SMC 70-200/4
Ezek valójában 4-5.6-oska.
Tudott róla az optiformos kolléga és mosolygott a bakin.
Ami még korrektül van írva és tényleg normális fényerejű fix zoom, aza a SMC FA 28-70/2.8 AL csak ezért (504.000) már Nikon-t kapok amiben a Nikon név benne is van és talán jobb is, legalábbis értékállóbb, ráadásul a Nikonban az IF ED!
Tehát több pénzért kevesebbet.

Ennek a párja: SMC FA 80-200/2.8 ED IF, na ez már IF ED csak az ára megint szinte magassabb a Nikonénál.
A Manual zoom-nál meg sajnos már nincs normális fix fényerejű és árban sem túl jók szintén: 20-35/4 AL ez 221.000Ft és milyen hülyeség egy ilyen nagy látószögüre ilyen rossz fényerőt rakni???
A 28-70-es/4 árban már nem rossz (82.990), csak megint kinek kell ilyen kicsi obinál ez silány fényerő???
A Nikonban az tetszik, hogy van a motor nélküli 35-70/2.8 2 kiló körül használtan és újonnan is valami 2 és fél kiló az ára és hozzá a 80-200/2.8-as 4 kilóért de használtan a fele.
Az a 4-es fémnyerő meg...

Ne vedd fikázásnak, ez csak a szubjektív véleményem.

Előzmény: Törölt nick (64)
pronto Creative Commons License 2001.04.24 0 0 65
Üdv mindenkinek!

Tegnap is akartam szólni, de nem engedett be a gép. Nos... Van néhány üzlet, ahol ismerik és elismerik a Pentaxot, ilyen az Orbán és tsa Óbudán vagy az Optiform. Akciók is vannak, én a téli akcióban vettem a Z1P vázat és hozzá egy 28-105-ös FA objektívvel, igazán versenyképes áron. Soósék beszámították az MZ50-emet, így készpénz is kevéssé forgott.

Még csak másfél tekercset lőttem el vele, nincs sok időm újabban. A használati utasítás mintegy 130 oldal. Csak simogatom, nézegetem, ismerkedek vele. Nagyon örülök neki, sokan aggódnak, hogy nem tudom kihasználni a szolgáltatásait, hát... Ha több időm lesz (nyáron), lövök mindenre, ami mozog (meg ami áll).

Pentax digital: erőlködnek a fejlesztők, dobálják a 3,3 Megapixeles készülékeket, meg az Olympus a 4 megás gépet, mire a Pentax bejelentette, hogy mindjárt jönnek a hatmillióssal. És ez alighanem hamarosan itt lesz, mert egy fél éve a HP-val közös 3,3-as készülék több, mint 300 ezer forint volt, két hete akcióban hozzádvágnak még egy HP nyomtatót is 249 ezerért.

Ciao!
pronto

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.23 0 0 64
Kedves Puli Barát, ez itt egy Pentax fan klub, nem fikázó klub. Minden kritikai megjegyzésedet örömmel veszünk, feltéve, hogy az megalapozott és nem feltételezéseken alapul.

Kérlek, tégy meg két dolgot: Nézd meg az alábbi listát és mondd meg, hogy milyen objektívet hiányolnál ezek közül. Aztán ami a listán van, abból válassz, és kérdezd meg az Optiform-ot (215-1934, 1094 Bp. Ferenc krt. 31.), hogy kapható-e, és ha nem, mennyi idő alatt szerzik be neked.

Ha a listán nem találsz az igényeidnek megfelelő optikát, vagy ha az Optiformnál nem tudod azt beszerezni, akkor majd elnézést kérek tőled és én is fikázni fogok.

Csak úgy mellesleg: nézz meg egy autókereskedőt, biztos lesz nála egy, kifejezetten a magyar piacra 'kifejlesztett' modell, amiből minden extrát kivettek, mert a magyar piacon tömeget csak az így lenyomott árral tudnak eladni. Attól még a fullextrásat is megkapod, ha azt kéred, ez rajtad múlik. Ezt a Tamronhoz kapcsolódóan írom, megfejelve azzal, hogy minden márka árúsít csak gépvázat is, és a kereskedőnek nem tilthatod meg, hogy készletben árulja 3rd party optikával.

Előzmény: Puli Barát (63)
Puli Barát Creative Commons License 2001.04.23 0 0 63
Én is néztem a honlapot, csak sajnos van úgy, hogy az importőr nem hoz be mindent, csak néhány dolgot, főleg ha nem érdeke, mert más félgagyi objektívnek az importőre.
A Pentaxnak amúgy is kevés auz obija, pláne ha még ennek csak egy részét hozzák be.
Aztán elég hülye helyzet ez a több cucc importálása, lehet, hogy a Pentax meg se nézte és nem is tud róla, hogy itt gagyisítják a gépeit más obikkal, aztán megy sok panasz a cégnek, a Tamron obik miatt persze.
Ezzel veszíthet itthon a jóhíréből, ártatlanúl a cég.
Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.23 0 0 62
Pár objektív azoknak, akik hiányolják a választékot.
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.23 0 0 61
Még egy dolog a prospektusokkal kapcsolatban. Szerintem az interneten elég sok mindent megtalálsz ezekről a gépekről (ha nem is magyarul) a Pentax európai oldalán, sőt az amerikai site-on (felhívom a figyelmed, hogy Pentaxéknál eléggé közös az európai és az amerikai árukínálat és még a nevek is azonosíthatók) még egy Pentax akadémia nevű dolgot is találsz sok érdekes információval. Az tény, hogy a legújabb különösen a bejelentés előtti dolgok nem nagyon találhatók meg. Én pl. hiába keresek akármit a leendő új Pentax digit kameráról.
Előzmény: Puli Barát (59)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.23 0 0 60
Van egy olyan gyanúm, hogy lesznek itt még attraktív ajánlatok. Ha reálisan nézed a dolgot, a Pentax mint cég (szemben a Minoltával, Nikonnal, Canonnal) teljesen eltűnt Magyarországról, ehhez képest pár éve elkezdtek egyetlen - tán szabadúszó - képviselővel dolgozni, akinek egy 60-as mobiltelefonja volt, semmi iroda. Ehhez képest ma rendes képviselet van, minden nagyobb áruházlánc forgalmazza a termékeket, vannak magyar kézikönyvek és még ha tényleg nincs is valami a polcon, viszonylag gyorsan szállítanak. Ezen kívül van egy pár kiemelt, hozzáértő kereskedő, ahol egész komoly a választék az új termékeket (pl. egy spéci vakucsatlakozó megoldást, rendszervakut, elektromos kioldózsinórt, elvesztett szemkagylót) is polcon tartanak, csak Te valószínűleg kihagytad ezeket a boltokat.

Szóval szerintem igenis dolgoznak a marketingeseik, csak eddig nem a fogyasztóra, hanem a kereskedőkre koncentráltak. Sajnos az ár-dologgal kapcsolatban fáziseltolódás van. Nyugaton a drasztikusan levitt árak meghozták az üzletet, ott már felnyomták az égbe, ahogy nálunk is. Csak szerintem nálunk még mindig indokolt lenne nagyon barátságos árak alkalmazása, bár ha én lennék a Slach, biztosan bajban lennék. Elnyomattam az áruházaknak a szajrét jó magas áron, aztán promózok: a kereskedők rám döntenék az ajtót. Remélem, azért megoldják ügyesen, hogy valami emberibb, magyarabb áron kínálhassák az MZ-t és tartozékait. Hívd má' fel a kereskedőt (ott van minden internetes és papíros fotósújságban), kérdezd meg őked és írj vissza ide.

Előzmény: Puli Barát (59)
Puli Barát Creative Commons License 2001.04.23 0 0 59
Kár, hogy a Pentax hazai képviselete nem csinál elég nagy és jó promót a termékeihez.
Sehol elég nagy választék, nincs bemutatóterem vagy mintabolt.
Sehol egy prosi.
Így nehéz választani, pláne meggyőződéessel áttérni rá. :-(
Levendula Creative Commons License 2001.04.23 0 0 58
Ha egyszer randa volt a keret! De a kép zseniális!:))))))))
Előzmény: Törölt nick (35)
Százbolha Creative Commons License 2001.04.22 0 0 57
slr: Sajnos az árak változásában is igazad volt!

MediaMarkt Pentax vázak:
MZ-5n: 160.000
MZ-3: 190.000
Z1-P: 260.000

Ez lehangolt!
És sajnos kipróbálni sem lehetett, mert a jobb vázakból csak rendelni lehet.

seges: Mennyiért és hol vetted az MZ-3-at?

Százbolha

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.22 0 0 56
Százbolha, a tükör tényleg elég finoman jár, ezt több topictárs magától, felszólítás nélkül megállapította, miután film nélkül eljátszadozott a gépemmel. Nem nagyon ráz, mondhatnám nagyon nem.

Az objektív az tényleg probléma lehet. A Ring Foto-nak találtam egy boltját a Karinty Frigyes utcában (XI. ker.) a Körtérhez közel. Ott kipróbáltam egy nagyobb Pentax motoros zoomot. Egyrészt zajosnak találtam. A zoomolást is, de érdekes módon a fókuszálást is. Az élességállítás a 28-70 alapobjektívvel elég csendes és gyors, de minél nagyobb optikát teszek rá sok forgatnivalóval, annál lassabb és hangosabb lesz. Mondjuk ettől még nem rohanok, hogy megszabaduljak a gépemtől :-)

A motoros zoom szerintem csak a clipping programokhoz (ami MZ gépen nincs) és a zoommal elmosott gépekhez jó. A Pentax motoros zoomok állító gyűrűjét az objektív tengelyének irányában húzogatva két állásba lehet kattintani. Az egyikben az elforgatás a zoom motort vezérli különböző sebességekkel, másik állásban viszont a zoom átmegy kézibe.

Előzmény: Százbolha (55)
Százbolha Creative Commons License 2001.04.22 0 0 55
Ja!
Es köszönet azoknak a Pentaxos fotósoknak, akik válaszoltak kérdéseimre.

Százbolha

Százbolha Creative Commons License 2001.04.22 0 0 54
MZ5:
Rosszul érted! Itt nem vita van! Legfeljebb tépelődés.

Leggyakrabban a 6x6-os Kievemet használom teljes (fix) objektív parkkal, de bizonyos helyzetekben a kisfilmes gépek előnyei tagadhatatlanok.
Gondolom másoknál is, de nálam mindenképp hosszas tépelődés előzi egy-egy nagyobb beruházás lebonyolítás, tekintettel az anyagi erőforrások behatároltságára.
Elnézést ha sokakat untatam!

Szerintem érdemes meghalgatni mások véleményét is, talán a Tied is hasznos volt. Se időm, se pénzem nincs egy meggondolatlan felszerelés vásárlásra.

A fórum tagok linkjeit összegyűjtötte
ZMan itt: http://extra.hu/fotoz/topic.html
és Bzsolt a honlapján a LINK/EGYÉNI oldalaknál: http://www.fotohaz.hu/

Ha már reklomáltál, akkor a saját fotóid is megmutathatod, mig végre valaki képes lesz gépet venni...

Százbolha

képek: http://www.freeweb.hu/szazbol/szazbolha.htm
Fontos ez egy "fan club"-ban? Gyere át a fotózás kellékekbe és idegesítsük fel zsoltut, Levendulát, stb...
Esetleg küldj fotókat az aktuális pályázatra!
Traxy néha működő honlapja: http://www.fw.hu/fotonet

Előzmény: MZ5 (53)
MZ5 Creative Commons License 2001.04.21 0 0 53
No szóval már nem birtam tovább,az MZ5 és a 3 super jó gépek,de akinek még jobb kell az vegyen Z1p-t vagy Nikon f90 és felette .De végülis nekem van egy f60-om is és ahhoz képest hohgy mennyire lehuzzák itt ott,azzal is lehet jó képeket készíteni.
Szóval az obi fontosabb,de azelőtt zorki c vel és zenit e vel is készitettünk jó képeket.
Ezzel a technikai vitával kicsit kezdek ugy lenni mint a szóbából magyarázó állatvédőkkel.
Lássuk a tetteket no meg a képeket!!
Üdv
mikes
Százbolha Creative Commons License 2001.04.21 0 0 52
slr:
Először is köszönöm az "üzleti" ajánlatot!
Lehet, hogy élni is fogok vele.

Érdekes így több fórumon/támán keresztül és több nickkel ugyanarról a problémáról beszélgetni...
Egyszerübb volt ezt egy fórumban tenni.
Pulibarát és Lev is érdekeseket írt gépválasztás űgyben a ... technikában. Dudáék meg létrehozhatnák a Minolta FAN clubbot.

Szóval ígazad volt, feladathoz választom a felszerelést. Ragaszkodom régi gépeimhez - bár mostanában többször gondoltam egy rendszer cserére, de a tankom nélkül nehéz elképzelni az életet - de a jó AF hiánya egyre zavar.

Sok-sok tekercset lőttem el portré-müterem témában, és konkrét esetben külső helyszínen mozgó embert kellett volna fotózzak. Számomra MF géppel nagy nehézséget okozott a probléma, az F4 sem szerepelt jól, még a másodgépként használt F50 is sikeresebben vette az AF akadályt.

Ekkor határoztam el, hogy kell egy jó AF-es gép, emlékezve arra is, hogy pl. beltéri fotózásnál 60-80 expó után a szemem elfáradt és alig tudtam élességet állítani.

Természetesen objektív oldalról közelítem meg a problémát.
Leginkább a 80-200mm tartományban van szükségem AF-re, lehetőleg fix f/2,8-val. A fényerő vitatható, de f/4 mindenképpen kéne (ilyet nem-igem találtam), viszont a változó fényerejű f/4-f/5,6 objektívekben már csalódtam.
A Nikon objektívet nem vagyok hajlandó megfizetni f/2,8-as fényerővel, amatőr játszadozásaimhoz. Talán a Sigma használtan 200 eFt alatt elérgető lenne, de akkor egy drága Nikon vázat kéne vegyek, az AF igényem minimum F90x, vagy F100-at
kívánna. De ezek a gépek más szempontból nem érdekelnek, pénzkidobás, mert leginkább "A" üzemmódban használnám egyetlen objektívvel.

Ekkor kezdtem el keresni Minoltákat és Pentax-okat.
Pentax-ot már korábban is próbáltam, és az AF-je megfelelt volna, de sehol nem találtam hozzá fényerős zoom objektívet. (ebay, orator,stb. sem)
Ezért Minoltákat kerestem, ehez már Magyarországon is találtam megfelelő objektívet.
A Minolták nálam a váz túl technózott elektronikai szemléletével és a compact jellegre törekvő kiszereléssel buktak meg.
Biztos kiváló gépek, de a kézi állítású tárcsákhoz (értsd mechanikus, nem digitális tárcsázás) már hozzászoktam, utoljára az EOS300-asomon láttam LCD panelt, az meg rég volt.
Ráadásul egy 7xi-ről majdnem letéptem az objektívet, mert az általam zoomolásra megszokott gyűrű csak pár fokban mozdult jobbra/balra egy zoom motort mozgatva. A jó öreg compact Olympus zoom gépem jutott eszembe...
Végleg akkor idegenedtem el a 7xi-től, mikor rájöttem, hogy bizonyos funkciókhoz egy az oldalán lévő ajtócskát kell kinyitni és ott pici gombokat nyomogatni. Ekkor rájöttem, hogy inkább a bolt kirakatában lévő F2-t venném meg hasonló árért.

De, az MZ-3 meglepetés. Nem emlékeztem rá, hogy szinte pont az amire szükségem van. A mostani gépem zanzásítva, de JÓ AF-vel. Jóval olcsóbb a többi megszemlélt gépnél, mert nincs benne kiterjesztett programmód. Mivel full MF gépekhez vagyok szokva - és a nega expoziciós hibalehetőségeíről, meg a bracketingről is sarkos véleményem van - nem hiányzik a portre program se. Csak A és néha P vagy M módban fotózok.

A váz megfelelő, számomra csak néhány hibája van.
- 92%-os kereső
- 1/125 vakuszinkron
- nincs PC vakucsatlakozó
- nincs MLU
- manuálban a leghosszabb idő csak 1.s

beletörödök, ha használtan 50-60 között megkapom a vázat és elérhető áron egy objektívet.

A nagy gond az objektív. Az utóbbi időben előbb vettem meg az objektíveket és utána a gépet.
Most is keresem a 80-200 tartományban a fixfényerős AF-es megfelelőt Pentax-hoz.
Sajnos az AF-es zoom Pentax objektívek a tesztekben nem az élen végeztek. Ha valakinek volna tapasztalata szívesen hallanám.

Sajnos eladó vázat sem láttam még használtan, valószinűleg újként kell megvegyem és "alap" zoommal. Valószinűleg az SMC FA 28 - 70mm ƒ/4.0 AL lenne, hogy késöbb a váz eladható legyen.
De vajon mi a különbség az FA és az F objektívek között??
Aztán, ha mégis tudok venni egy jó Pentax KAF(2) bajonettes fényerős objektívet késöbb vajon el tudom adni???
Eddig max. 10-20% vesztettem az objektívcserék alkalmával.
Az SMC FA 80 - 200mm ƒ/2.8 ED (IF) vajon mennyibe kerül?? Használtban el sem képzelhető??

Sajnos a Tokina,Tamron hasonlók nem olcsók és használtban sem kaphatók.
Ha valakinek van infója írja meg!

Slr: A tükör tényleg finoman mozog?? Ez nálam kényes pont.
Kneissl nem hissz az MLU-ban, de szerintem Ő gyakran vakuzik, ami ugye min 1/1000sec. Így tényleg nincs rá szükség.

Vajon a legnagyobb (profi-nak mondott) Pentax gépbe miért nincs MLU?? Még a két legnagyobb Minoltában is van.

Százbolha

Előzmény: Törölt nick (49)
seges Creative Commons License 2001.04.21 0 0 51
Azért cseréltem, mert nem tartottam megfeleőnek a 2 mezős mátrix fénymérést amit az MZ50-em adott. Így váltottam. MZ3-ra, ennél nagyobb tudtommal csak a Z1, ill. a Z1p, nomármost mindkettő kb. 190e-nél kezdődik használtan is, ennyi pénzt meg nem tudok keresni. Az MZ3 nagyon tetszik, csak még nem volt sok időm kipróbálni. Amúgy csúcs. Az AF-je gyors, és szeretem benne, hogy lehet spot fénymérn is.
Előzmény: Százbolha (47)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.21 0 0 50
Ha valakit érdekel: Az Auchan-ban Pentax MZ-7 Pentax 35-80 objektívvel 129.900 Ft. Megnéztem: kezeli a mechanikus objektíveket is. A szám ne tévesszen meg senkit, ez még nem az MZ-5 vagy MZ-3 kategóriája, de nagyon ügyes automata gép.

Ugyanott Vivitar V4000 S 35-70 zoommal 76.930 Ft. Utóbbi egy teljesen manuális, Praktica PLC színvonalú, könnyű, K bajonettes gép, belső fénymérővel. Második gépnek (vagy első kezdőgépnek kompakt helyett) megfontolandó. A gépváz és az optika is made in Japan.

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.21 0 0 49
Százbolha, meg merném kockáztatni, hogy odaadom neked az MZ-5N-t kipróbálásra két objektívvel, rendszervakuval, távkioldóval, M42 átalakítóval. Érdekelne a véleményed. Bérleti díjként beérném egy vegyszerhőmérővel. Ha jól tudom, az MZ-3 alapvetően csak a zárszerkezetben tér el az 5N-től: gyorsabb a vaku-szinkronsebesség és 1/4000 a legrövidebb idő. Abban is eltér, hogy gyakran zoom nélküli, nagy fényerejű alapobjektívvel kínálják szetben.
Előzmény: Százbolha (46)
Puli Barát Creative Commons License 2001.04.20 0 0 48
Nekem a Westendben a Pálvölgyi fotóban azt mondták, hogy ami még elérhető ár és nagyon ütős profi gép az a Minolta Dynax 7.
Ez F100-as tudás kb. feleannyi pénzért azaz 250.000 körül van.
Aztán egy másik ember, egy hivatásos fotós haver ettől függetlenül másnap említette ezt a típust, hogy ő Minoltát sohasem venne, mert pl. az egyik ismerőse 1-2 év alatt már kb. negyedjére viszi a szervízbe.
És ezt elhiszem.
Ha nem Canon Nikon, akkor szerintem csak a Pentax.
A Minoltában nekem valahogy nincs szépség design, lélek, egyediség.
A technika meg máshol van...
Előzmény: Százbolha (47)
Százbolha Creative Commons License 2001.04.20 0 0 47
Bocs nem 30, hanem __MZ 3__
http://www.pentaxeurope.com/web/online/cam/mz3/mz3.htm

seges: Milyen tapasztalataid vannak?? Miért cseréltél?

Miért nem MZ-5-N?? vagy mégnagyobb?

prontó: kérdésem ugyanez + milyen géped van?

Egy jó AF-es másod gépet keresek. Megnéztem néhány Minoltát és megrettentem.

Százbolha

Százbolha Creative Commons License 2001.04.20 0 0 46
Puli Barát:
Az én Nikon koordináta rendszeremben talán az F90X már félprofi, az F100 szinte biztos.
Alattuk amatőrgépek több-kevesebb szolgáltatással.

Egyébként Travellerel itt is sok hasznosat írtatok. Másodgépnek egy Minoltát akartam, de most el kezdtem gondolkodni slr által leírt MZ 30-on is.
Vajon nagy haszontalanság 35mm-en két rendszert használni???
Kösz!

Százbolha

Előzmény: Puli Barát (44)
pronto Creative Commons License 2001.04.20 0 0 45
Pentax Z1P váz cca 240.000 .- Ft

Ciao!
pronto

Előzmény: Puli Barát (44)
Puli Barát Creative Commons License 2001.04.20 0 0 44
Igazad van, most látom a Pentax Eu honlapon, hog amikre én gondoltam, az a 67II és 645N.
Vajon sok különbség van a kettő között?
Nekem nem kéne nem 35-ös kisformátumu kamera.
Rámenne a gatyám az előhívásra, kidolgozásra és a filmre. :-)
Aztán belőle vissza semmi.
Szerintem ezek már profi reklámfotósoknak való, azokból is annak aki meg sem érzi, hogy megvette (anyagilag). :o)
Honnantól kezdődnek az igazi félprofi/profi gépek.
Mondjuk Pentaxba mi a Nikon F65 (erősalap), F70 (félprofi), F80 (erős félprofi) gép.
Bocs, de mivel eddig csak Nikonom volt nekem ez a etalon és a mérce. :o)
Mennyi pl. a csúcsgépük Z1P vagy esetleg a 3-as?
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.20 0 0 43
Nem, ez az új profi Pentax lesz, még csak képeket láttam róla, de kinézetre nagyon király. Szerintem Te a Pentax 67-re és utódjára, a 67II-re gondolsz, amelyek 6*7-esek. Azok alap-obketívvel olyan 700 ezer körül vannak újonnan, használtan még nem nagyon láttam. Ha nekem lenne olyanom, én sem adnám :-)))

A típusszámmal kapcsolatban úgy van, ahogy mondod.

Árlistát nem tudom, hol találsz, de talán próbálj meg errefelé keresni: www.fotohaz.hu

T*

Előzmény: Puli Barát (42)
Puli Barát Creative Commons License 2001.04.20 0 0 42
Trev.: Ez az a sok díjat nyert világelső tükörreflexes nagyfilmes gép?
Ennek van egy tesója is nem?
Mennyi lehet ezeknek az áruk?

Amúgy a pentax gépeknek minél kissebb a típusszámuk annál magassabb kategóriák, legalábis a ma forgalmazott modelleknél?

Hol találhatok a neten hazai árlistát a Pentax gépekről és obikról?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!