A gyári a legjobb (ami Bosch). de semmiképp sem NGK. ha 16 szelepes az XS akkor torx kulcsra és egyí 16os gyertyakulcsra lesz szükséged. a középső műanyagtakarót leszeded a motorról (amin a Peugeot embléma is van 6 darab csavar fogja) alatta a gyújtótrafót talűlod amit szintén torx csavarok rögzítenek. meg a kartergázvisszavezető csöveket amiket úgy szerelhetsz le hogy miközben lefelé húzod a sárga nyelvet benyomod rajta. ha kihajtottad a gyújtótrafót tartó csavarokat akkor leveszed róla csatit és félre teszed. ha benézel a lyukakba ott lesznek a gyertyák innen már egyértelmű. _Vigyázz, hogy ne húzd túl a csavart mert alu a hengerfej. kézzel behajtás útán még egy olyan fél fordulat szokott lenni de majd érzed. sok sikert. ha véletléenül 8 szelepes akkor nem kell burkolatot leszedni. a szürke szelepfedél és az injektor közt van a trafó amit két csavar tart (10es villáskulcs kell hozzá) középen van a csatija amit leveszünk és lefűzzük a vezetékét is a trafóról. a kartergázcsövét szintén illik levenni. ebben a motorban a gyertyák ferdén vannak kardános gyertyakulcs kell hozzá. egyébként ugyanez vonatkozik 1.1, 1.4re is.
pótkulcsot is ellopták?? mind a kettőt egyszerre? érdekes, lehet hogy csak nyári szünetben dugták el a szülők hogy ne vidd el olyan sokat. amúgy van egy kis kártya azon van a kulcsnak a szériája vagy micsodája és asszem az alapján lehet csináltatni egy újat. hogy emnnyibe kerül azt nemtom, de hívd fel a legközelebbi szervízt ott biztos megtudják mondani... vagy felhívom neked aztán este meg csengess meg és megmondom.
Sziasztok! Lenne egy komoly problémám!!! Pár napig nem távol voltam, de a kocsit itthon hagytam. Azzal vártak mikor hazaértem hogy nincs meg a kocsikulcs, elvesztették vagy esetleg ellopták garázsból....
Kérdezném hogy ilyenkor mi a teendő? Hol és hogy tudok új kulcsot csináltatni? Illetve ha tényleg úgy lopták el akkor mit tegyek? Lehet bele teljesen más kulcsot csináltatni? És ezeknek mennyi lenne az ára?? Gondolom nem kevés:(
Megerősítem a megállpítást: nem okvetlenül durran a légzsák koccanások esetén Kétszer is volt lehetőségem megtapasztalni :-( Egyszer a klímahűtő is elgörbült, de nem durrant semmi.
valaki segíthetne hogy a hátsó komplett antennát hogy a túróba tudom kiszedni? lekell szedni a tetőkárpitot? egy xs-es jószágból. múltkor erősebb voltam a kelleténél és frankón letörtem ami eredetileg volt fennt.
Szerintem minimális az esélyed hogy ezt a te kiadásod nélkül rendbe rakassd,sajnos:-(De nagyon gáz,hogy amiket írtatok a légzsák és társairól....Más autónál még kisebb koccanásnál sem nyílik ki....Hiszen a patront nem a lökháritóhoz szerelik....
régebben 307 cc nél véletlenül a járdaszegélyhez ért a küszöb és az oldallégzsák eldurrant meg a bizti öv befeszült meg a légzsák vez elektronika meg stb. sztem ha tényleg nem találkoztál egy füben ülő téglával vagy vasrúddal vagy nagy huppanóba becsapodva ami az indító lassulásérzékelöt beindítja akkor a márka hírnév miatt keress fel egy Peugeot márkaszervizet hátha bevállalnak valami %-ot de sokat ne remélj. egyébként nagyon biztonságos autók a peugeotok.
Hat basszus ez nem semmi..... Egy legzsakszett nem olcso muri...... A baj az mivel nem garancias mar szerintem igy le fogjak sz@rni magasrol. A jobbik eset ha nem oly regen vetted az autot akkor talan reklamalhatsz a kereskedonel. Sok szerencset,de azt nagyon!
Tegnap földúton, kb. 15 km/h sebességgel 2001-es 1,4 HDi autómban kirobbantak a légzsákok. Mondhatom, meglepődtem... Hatalmas durranás, légzsák kint, nagy füst. Világít a biztonsági öv jelzése, a légzsák és a motordiagnosztika.
1.: láttatok már ilyet? (nem állt sokat napon, nem volt hirtelen fékezés, nem tört össze...) ha 10m-rel arréb történik, már 80-nal megyek! 2. nincs 300 000 ft-om a javításra, segítsetek, mit érdemes most tenni. Azt tervezem, hogy valamelyik Peugeot szervízben "rábírom" őket, hogy az ő felelősségük miatt hadd ne én fizessem már ki az ő hibájukat...
BŐR SPORTÜLÉSEK, SPORTKORMÁNY LÉGZSÁKKAL, UTASOLDALI- ÉS OLDALLÉGZSÁKOK, KLÍMARENDSZER, ELEKTROMOS PANORÁMA ÜVEGTETŐ, ABS, HANGSZÓRÓK, KALAPTARTÓ, ÖVEK, KÁRPÍTOK, SZŐNYEG MŰANYAGOK...+ELSŐ KÖDLÁMPÁK Minden jó állapotban van. Hívjatok, ha valami érdekes lehet: 70 388-9466 Kérésre, tudok még képtket küldeni a kiszemelt dolgokról.
Én viszont keresek, bal első sárvédőt és bal első fényszórót.
Az autó tökéletes állapotban van.1.4 es,mert nem gyártanak már 2.0 Hdi -t 206 os ban.Sőt,már 1.6hdi-t sem:-(Szerintem az 1.4 is fürge...Igen,klimás is....A trendy + a legmagasabb felszereltségű volt amikor vettem.A feleségem házat szeretne,ezért adjuk el,+ még az én audimat is.Sajnos fotóm most nincsen még.Aluminium ezüst a gyári neve,5 ajtós,fekete szürke belső,fehér számlapokkal..stb..:Színre fújt a külső diszcsik,....Szerintem nézd meg a peugeot honlapján.....
Eladó sorba került egy 2007 évjáratú 206 HDi Trendy + felszereltségű,gyári állapotú ,a legkisebb sérüléstől is mentes autónk.8000km van benne.Ha valakit érdekel a részleteket is megtudhatja.
autókereskedő vok, szal van némi rutinom:)ebben tényleg csak ennyi van.évente megjelent a kötelező szervizen és az átlag 4-5 ezer km-enként volt, átnéztem, olyan mint egy új autó.
esőben felforró víz?
hátsó híd?-ebből már tettem el egyet tartalékba-vagy ki lehet küszöbölni valahogy a problémát?szimmeringet lehet venni hozzá a peugeotban?mert akkor szétszedetem most és minket már kiszolgál.
mi van még?
gondolom 10ezrenként olajcsere oszt ennyi.2-3évig tervezzük megtartani a zasszonnynak szal 8évesen is max hihetetlen 70ezer lesz benne:)
Azt szeretném kérdezni, hogy a 206 egyik ismert "típushibájára": " az esőben felforró motorra" van-e valami gyógyir, mert ugyan csak kétszer fordult velem elő, de harmadszor már nem szeretném. Ha jól rémlik volt aki azt mondta, hogy valami bimetál gombát kell cserélni elől, ami tönkremegy, és emiatt nem kapcsol a ventilátor magasabb fokozatba, de volt asszem másik "megfejtés" is. Lehet ezzel kapcsolatban biztosat tudni ?
Hűha! Erről az apróságról megfeledkeztem...:) Szóval: Budapest.
És hogy ne kelljen visszaolvasni:
"Sziasztok!
Tud valaki ajánlani egy lelkiismeretes, nem lehúzásra játszó Peugeot-szervízt? Nemrég vett a család egy kis 206-os HDI-t, és szeretném megfelelően szervízeltetni...:) Előre is köszi!"