Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.26 0 0 8
Kb. én is akkor készítettem első FF nagyításaimat. Még az orrom volt közelebb a hívótálhoz, az Universal illatát most is érzem.

Az MZ-5 korrekciós gyűrűje P, Av, Tv módban a természetes fényre mért expozíciót korrigálja, a vakura nincs hatással. M üzemmódban a blendét és az időt te állítod, a korrekciós gyűrű pedig a vakura van hatással. Ezzel a módszerrel az adott fényt annyival lövöd alá / fölé amennyivel akarod, és a vakut is tudod + - 3-mal korrigálni, felenként.

A krézikönyv nem írja, egy amerikaitól tanultam. Kipróbáltam, így van.

Előzmény: MZ5 (7)
MZ5 Creative Commons License 2001.03.26 0 0 7
Kösz az üdvözlést SLR,de azért a tapasztalataim nem biztos,hogy mindenben üdvözitőek.Vannak fehér foltjaim.Tedd meg ezt a vakutapasztalat megosztását mert még nem vagyok teljesen képben .Ugyanis én abszolut amatőr vagyok igaz 33 éve.De azért élvezem és szeretek fotózni ,no meg tanulni.
mikes
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.26 0 0 6
Az amerikai Pentax kamera-összehasonlító oldalán egy érdekes dolgot találtam. Van egy olyan sor, hogy:

Customized Pentax Functions, ami az MZ 30 és az MZ 50 esetében üres volt, de az 5N-nél a következő jelent meg: Electronic Data Back FG. Ebből én azt hittem, hogy bár az 5N-ről (érthető okból) hiányoznak a más márkáknál ismert funkciók, egy bizonyos hátlap használatával mégiscsak elérhetők valami speciális Pentax funkciók. Sajnos az oldalon nem találtam meg az "FG" hátlap adatait.

Felhívtam a Pentax magyar képviseletét (479-5880) és a márkaszervizt (Camera Kft. 266-8085). Készségesek voltak mindkét helyen, de ilyen plusz funkcióról nem tudtak, pontosabban határozottan állították, hogy ilyen nincs. Ezek szerint az a bizonyos 'compare' táblázat csúszott el.

Mellesleg szerintem érdekes lenne, ha a képviselet és a szerviz is be-bekukkantana ide újdonságokkal, esetleg kérdésekkel/válaszokkal. Például a lentebb kérdezett belső vaku kompenzáció nincs leírva a kézikönyvben de működik, és más titkokat is megoszthatnánk egymással.

A képviselettől - ha erre járnának - például megkérdezném, jónak találják-e, hogy egy vakuszinkronkábelt 40 000 (negyvenezer) forintért árulnak. Esetleg megpróbálhatnánk megmagyarázni nekik, hogy ez nem az az ország, ahol az amatőr ennyit ad egy drótért, inkább másik márkát választ ha külső vakut akar használni. Például juthatnának arra a következtetésre, hogy jó marketing ötlet lenne nekem sokkal olcsóbban adni azt a fránya szinkronkábelt :-))))

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.25 0 0 5
Szevasz Mikes, már vártalak. Ugye most nem sietünk, biztos sok mondanivalónk lesz.
Alighanem neked van a társaságból a legtöbb Pentax tapasztalatod, számítunk rá.

Egy-két apróságot én is kiderítettem. Tudod pl. hogy az MZ5-ösön hogy lehet a belső vakut kompenzálni?

Előzmény: MZ5 (4)
MZ5 Creative Commons License 2001.03.25 0 0 4
Sikerült bejelentkeznem a pentaxosok táborába
Kezdtem Pentax ME super,P30,Mz50
Üdv mindenkinek
mikes
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.25 0 0 3
Bocs, nem mondtam. Amerikában minden kamerának más a neve mint Európában, gyakran a modellek is eltérőek, de az MZ és a ZX sorozat azonos.
Előzmény: bkaszap (2)
bkaszap Creative Commons License 2001.03.25 0 0 2
Szia Slr!

Megnéztem az oldalt, amit mondtál, de ott zx30-ról és zx-50 ről van szó. MZ pedig egyáltalán nincs.
Ezek a ZX -ek ugyanazok, mint az mz gépek?
Üdv,
Balázs

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.25 0 0 1
Szevasz! A Tamron objektívekkel kapcsolatban nem sokat tudok, de a gépeket valamennyire ismerem. A lenti linken elmehetsz a "Products" fejezetig, ott megkapod a vázlatos leírást, specifikációkat, és PDF leírást is letölthetsz.

Mielőtt vásárolnál, azt javaslom, hasonlítsd össze az 50-es és a 30-as modelleket, és nézd meg a Cora 99.9KFt-s MZ-30 + egy Tamron zoom akcióját. A Pentax nagyon nagy nyomás alatt fejlesztette az újabb modelljeit, mert a Canon / Nikon / Minolta fejlesztésekre kellett válaszolnia. Lehet, hogy megéri a 30-as.

A Pentax oldalon találsz egy modell-összehasonlítás funkciót.

Előzmény: bkaszap (0)
bkaszap Creative Commons License 2001.03.25 0 0 0
Sziasztok!

A MediaMarkt katalógusa 110 ezerért ajánl egy Pentax MZ 50-est egy Tamron 28-80 és egy Tamron 80-210 objektívvel. Mit szóltok ehhez a géphez? És a lencsékhez? Nem tudtok valami részletesebb leírást róla a neten?

Üdv.,
Balázs

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.24 0 0 topiknyitó
Kezdjük 1919-től, amikor az "Asahi Optical Joint Stock Co. of Tokyo", és pentaprizmáról még szó sem volt. Ezen a linken keresztül a cég sztorit és a masinákat is eléritek.

A többi rajtunk múlik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!