Erkélyajtó csere előtt állva erősen gondolkodom, hogy tokküszöb helyett toktoldót és arra alumínium küszöböt rakatok be, ami 3 cm magasságú. A tokküszöb 7,8 cm-es lenne, a jelenleginél magasabb.
A problémám, hogy bár még nem lakom a lakásban, párszor már jártam ott, és több alkalommal buktam ki az erkélyre, mert nem éreztem rá a küszöb magasságára. (Józan voltam.) A 8. emeleten nem akarnék ilyen miatt bosszankodni, de nem tudom megítélni, hogy hőszigetelés szempontjából mekkora különbséggel járna ez a döntés.
Kérdeztem a kinézett ablakos céget, sőt, a Veka ügyfélszolgálatát is felhívtam. Nem tudták megmondani, hogy az alacsonyabb küszöb hőátbocsátása milyen értékkel bír, de a rendszer mindkettő szerint hőhídmentes, és csak akkor nem ajánlják, ha az ajtó fokozott csapadéknak és szélnek van kitéve. Mindkettő jelezte, hogy a tokküszöb jobban szigetel, de azt is, hogy bejárati ajtókhoz rendszeresen raknak ilyet.
Ha közöttetek van valakinek véleménye, tapasztalata a toldóra helyezett alumínium küszöbbel, örülnék, ha megosztaná.
Tégla ház (30cm), es most cserélik az összes nyílászárót (sok lesz, 3 rétegű Veka).
A nyilásokba nem tesznek körbe XPS-t, mert hogy kiviszik a fal síkjába, ahol a toktoldóra (1.5 cm) rámegy majd a szigetelés (igaz ez majd kb 1-2 év múlva jön).
3 rétegű üvegezési réteg felépítésben elérhető 48 mm-es vastagságban, amely 42 dB zajszűrést ér el, ez az üvegezési lehetőség a felső kategóriájú Schüco Living 82 MD rendszerbe illeszthető be esetünkben, az általunk forgalmazott Schüco nyílászáró rendszerek esetében.
Bövebben kitudnád egészíteni hogy pontosan miért nem a jánlottak ezek az ablakok lakotérbe szerinted?
Az Aluplast ban Maco vasalat van a Schüco ban Roto vasalat. mind kettö tud mindent amire szükségem van. 3 Íréteg üvegezéssel.
Ahogy irtam a korábbi hozzászolásomban mind két ablak nagyon hasonlo tulajdonságokkal bír, de az árajánlatban az Aluplast jelentösen olcsobb mint a Schüco.
Az volt a kérdés hogy ez miért lehet ti mit tudtok erröl.
Erre kaptam egy olyan választ hogy egyiket sem. És semmilyen indoklást nem irtál.
Persze ezek a leg alapabb verziók szigetelésben, de sajnos ezt az árkategoriát tudom meg engedni magamnak, és a válaszod egyáltalán nem segitett. Legalább egy alternativát ajánlottál volna hasonló árkategoriában.
hogy hol nem záródik rendesen. Ezt legegyszerűbben egy papírlappal tudod megcsinálni, vagyis a nyitott szárnyat rácsukod a tokra úgy. hogy egy A4-es papírlapot közécsuksz. Ahol szorul a lap, ott OK a záródás, ahol nagyon könnyen ki tudod húzni, ott állítani kell a gógákon.
Üdv! Frisen felújított (2021. június) műanyag nyílászáróval akad egy kis gondunk, hiszen becsukott ablak mellett hangos sípoló, fütyülő hangra lettünk figyelmesek, ami nagyon kellemetlenné teszi a mindennapokat. Nyitásnál a hang rögtön megszűnik, akár bukó, akár oldalirányú nyílásról van szó. Van esetleg a csoportban, aki már tapasztalt ilyet és esetleg tudja, hogy mi lehet a gond? A segítséget előre is köszönöm! (Nyilván az lenne a kézenfekvő megoldás, hogy a garanciális javítást igénybe veszem, de egyszerűen elérhetetlen a cserét végző cég. Már a fogyasztóvédelemhez fordultam, de ez egy másik vetülete lesz a problémának)
A két profilnak nagyon hasonló tulajdonságai vannak, de az Aluplast lényegesen olcsobb mint a Schüco én ugy gondolom ennek van valami oka. Ti mit tudtok erröl?