Keresés

Részletes keresés

Zepp1 Creative Commons License 2003.09.19 0 0 1122
Köszi a válaszaidat Reficul! Tanulmányoztam a cikket.
Nagyon benne vagy a témában! Fogadni mernék, hogy orvostanhallgató vagy - esetleg gyogyszerész, vagy tévedek?

Mindenesetre én is néztem még régebben a Proxiphent, szerintem is a legtutibb cuccok egyike, csak nagyon drága, asszem 100 dolcsi egy havi adag (nem neztem a linket, lehet, hogy hülyeséget irtam).
Ami az SOD-t illeti, nem tudsz néhány konkrét készítményt ajánlani, amelyek a test önálló termélését fokozzák ebből az anyagból.
Megköszönném

Előzmény: ReficuL (1120)
ReficuL Creative Commons License 2003.09.19 0 0 1121
Csökkentheti, de nem mindenkinél. Igazából az 5alfaR enzim 1-es típusától függ jobban a faggyútermelés, erre csak a dutasteride hat. Egy csomó más dologtól is függ még, nem feltétlenül mindig a DHT áll a háttérben
Előzmény: REMbraNT (1108)
ReficuL Creative Commons License 2003.09.19 0 0 1120
Annyit még hozzátennék, hogy a Proctor féle Proxiphen-ben SOD utánzó (mimetic) van még a minoxidil mellett. Ugyanilyen SOD utánzó hatással rendelkezik a topical copper peptide is, erről már többször is volt szó korábban. Vagyis a SOD egy szervezetben természetesen termelődő enzim, a SOD mimetic pedig topical alkalmazva fejt ki hasonló hatást helyileg

http://www.drproctor.com/rev/crcpap4.htm
http://www.procyte.com/tech/default.shtml

Előzmény: Zepp1 (1118)
ReficuL Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1119
Leegyszerűsítve, a SOD egy enzim, aminek káros szabadgyökök semlegesítése a feladata a szervezetben. Jelen esetben az aktivizálódó NO védelme szempontjából fontos

itt olvashatsz erről részletesen:
http://www.kfki.hu/chemonet/TermVil/tv99/tv9904/no.html

A nitrogén-monoxid inaktivációja. A nitrogén-monoxidot a hemoglobin és a szabadgyök szuperoxidok inaktiválják. Így a szuperoxid-anion szabadgyökfogója (scavenger), a szuperoxid-dizmutáz (SOD) védi a NO-ot is, fokozza hatékonyságát, növeli hatásának időtartamát. A glutation, amely fontos kénhidrogén (SH)-csoportot hordozó vegyület a szervezetben, kölcsönhatásba léphet a nitrogén-monoxiddal (élettani körülmények között), és még stabilabb formává – S-nitroso-glutationná – alakítja. Ez a vegyület tartós nitrogén-monoxid-hordozóként funkcionálhat a szervezetben. Az ér glutation tartalmának csökkenését mutatták ki pl. cukorbetegségben és érelmeszesedésben. Ez a tény jól magyarázhatja a szív- és érrendszeri komplikációk fellépését e betegségekben. Az érszűkületek vagy más okok miatt bekövetkező keringési zavarok hatására a károsodott érfali sejtek szabadgyököket termelnek, így a nitrogén-monoxid-képződés csökken.

Előzmény: Zepp1 (1118)
Zepp1 Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1118
"Egyébként mindig az aktuális sűrűség számít a kiértékelés szempontjából, aggódni akkor érdemes ha ez csökken"

- Hát én pont ezért aggódom, mert ez csökkenőben van most.

"Rossz esetben, megfelelő antioxidáns védelem nélkül, a megemelkedett NO túl sok nitrit szabadgyököt képez, ami kissé visszajára fordítja a dolgot, de a minoxidil ebben az esetben sem ront a dolgokon az eredeti állapothoz képest. Régi tapasztalat, Proctor is leírta, hogy SOD-al (superoxide dismutase) együtt érdemes használni a minoxidilt, az ő termékei ilyenek is. SOD egyébként normál esetben a megfelelő cink,réz, és magnézium beviteltol és a máj funkconális épéségétől függ legjobban, de a gyógyszertári "májvédok" mind segítenek megemelni a szintjét (ALA, methionine, silymarin), de még ennél is fontosabb a glutathione védő szerepe"

-......??? Sorry Reficul, bár van diplomám ebből most semmit nem értettem! (mellesleg tudom, hogy nem ez teszi az embert) MIndenesetre ezt az Sod-dolgot kifejthetnéd egy kicsit. Ezt most a szervezet termeli vagy csak külsőleg alkalmazandó?
És mi a "nitrit szabadgyök" szerepe ill. miért káros? NEkem ugy jött le a dolog, hogy a máj kellő működése, szerepet játszik a minox sikereségénél.

Ami finasteridet illeti nem hiném, hogy teljesen hatástalan, mert volt egy időszak amikor nem használtam és a hajam még azt a maradék tartását is elvesztette. Na meg persze újra elkezdett viszketni a fejbőröm, ami most nem tapasztalható.

Lehet én is leteszem most mar "kisdoktorit hajtanból", hogy jobban kepbe legyek.

Előzmény: ReficuL (1117)
ReficuL Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1117
Ha a finasteride 3 éve semmit nem használt, akkor szerintem felesleges használnod. Minoxidiltól tapasztalt fokozottabb hullás két dologtól lehet. Jó esetben a regeneráció fokoztottabb cserélődéssel jár, ez tipikus eset, többször leírtam, és nagyon sokan beszámoltak már róla az angol nyelvu fórumokon. Páran ilyenkor bepánikolnak és abbahagyják, ez a tipikus loser esete. Rossz esetben, megfelelő antioxidáns védelem nélkül, a megemelkedett NO túl sok nitrit szabadgyököt képez, ami kissé visszajára fordítja a dolgot, de a minoxidil ebben az esetben sem ront a dolgokon az eredeti állapothoz képest. Régi tapasztalat, Proctor is leírta, hogy SOD-al (superoxide dismutase) együtt érdemes használni a minoxidilt, az ő termékei ilyenek is. SOD egyébként normál esetben a megfelelő cink,réz, és magnézium beviteltol és a máj funkconális épéségétől függ legjobban, de a gyógyszertári "májvédok" mind segítenek megemelni a szintjét (ALA, methionine, silymarin), de még ennél is fontosabb a glutathione védő szerepe, erről már volt szó (ALA, NAC, vitaminok). Ebből látható, hogy mennyire összetett folyamat az AGA, és nagyon sokféle különböző esete van

Unalmas ismét leírni ugyan, de azt még hozzátenném, hogy az AGA nem a fokozottabb hullás következtében alakul ki, hanem mert lecsökken a regeneráció. Szépen lassan alakul ki, kivéve amikor kemoterápia vagy sugárkezelés a kiváltó ok, de az meg nem ide tartozik. Egyébként mindig az aktuális sűrűség számít a kiértékelés szempontjából, aggódni akkor érdemes ha ez csökken
Előzmény: Zepp1 (1110)
ReficuL Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1116
Amalgám tömés a higany tartalma miatt lehet veszélyes. Elsősorban neurotoxikus, ennek számos következménye lehet, a hormonális rendszerre pl. blokkoló hatással van, de közvetlenül nem okoz hajhullást
Előzmény: Zepp1 (1111)
harnosz Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1115
Nekem anno relatíve jól bejött a 2% Regaine is.Hátul teljesen visszanőtt a hajam,elöl is besűrűsödött valamennyire,de ahonnan végleg kihullott,oda csak pihehajszálak nőttek vissza.Ezért is hagytam abba.
Előzmény: Zepp1 (1114)
Zepp1 Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1114
Nemtom, nekem pont,hogy kevésbé zsirosodik a hajam a minoxtól (5%-os regain). Szerintem a magas alkoholtartalom miatt, na meg mondjuk en reggel- este használom.

Ami a fogorvosi vizsgálatot illeti, kicsit kételkedem abban, hogy ezzel megállapítható a tömések szerepe a hajhullásra nézve.

A vizsgalatokat úgy tervezem, hogy a haziorvosommal kiiratom magam minderre, -legfeljebb kap egy kis zsebpénzt - még mindig jobb mint "Dr. Lehúzz-nál" csináltatni.

Előzmény: harnosz (1112)
szedmák bakter Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1113
Ja egyébként ezt az inzulinrezisztencia és érrendszeri dolgot hol lehet kivizsgáltatni?Félek,hogy elhajtanak,ha csak úgy odamegyek,hogy "hullik a hajam,kérem megvizsgálni ezt meg ezt..."Mire kéne hivatkozni??

Nekem jól jönne egy vizsgálat,lévén anyám cukorbeteg,apai ágon meg szívbaj öröklődik...

harnosz Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1112
Fogklinikákon megvizsgálják a töméseket egy spéci elektrolízismérővel.

Én is megcsináltattam anno a vizsgálatot,mivel nem beutalt voltam,2500 ft-ot kellett fizetnem érte.A doki szépen megmutatta,melyik tömések veszélyesek,ezeket kicseréltettem fehérre.

Hajhullás maradt,de nem érzem haszontalan pénzkidobásnak-valahogy idegenkedem a fémektől...
***********************************************

Egyébként hallottam(vagy itt vagy máshol) hogy a haj zsírossága is befolyásolja a hullást,mert a zsíros-korpás fejbőr kedvező a DHT káros hatásainak.(A Regaine-tól nekem iszonyúan zsírosodott.)Ezért is használok szárazsampont,legalább zsír nincs.(És kevesebb is hullik.)

Előzmény: Zepp1 (1111)
Zepp1 Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1111

Ja és hallottam, hogy állítólag az amalgán tömésnek is lehet valami közze a hajhulláshoz. Erről tud valaki valamit?
Zepp1 Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1110

Elolvastam jó pár hozzászolást -egészen az elöző évig viszamenőleg- és nem igazán tudtam olyat felfedezni, ahol valaki a minoxidil okozta pozitív fejleményekről számolna be. Ez csak azért foglalkoztat, mert kb. egy hónapja használom magam is és én is tapasztalom az erősebb hajhullást.
-Remélem nem ez volt az összhatás amit a cucc nyújtani tudott.-
MIndemellett persze a finasteridet is nyomom (3.éve), de mondhatni ilyen szar, mint most még nem volt a helyzet. Lehetséges, hogy azért, mert a hajhullás már eléggé előrehaladot nálam?
Nem csak, hogy ritkul a hajam, de a meglévő szálak is vékonyodni tünnek.
Már filózok, hogy kopaszra lenyirom a hajam aztán megnézem, hogy mennyi nő vissza.

Mindensetre érdekelne, hogy közületek javult e valakinek a helyzete a minoxtól?

Ha ez nem válik be, kénytelen leszek bekeményíteni egy kis Spironolactonnal, az amúgy is szimpib.

Ami az inzulin rezisztenciát és az érrendszeri dolgokat illeti, szerintem van bene valami, ugyanis nálunk az idősebb korosztályban mindkét "tünet" megtalálható.
Asszem én mindenképp kivizsgáltattom magam,- csak nem a maszek fazonnál, mert akkor még bankot kéne rabolnom elötte. ;-)

trendkiller Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1109
Sziasztok!

Kicsit túlrendeltem, ezért eladok 6 doboz Multivitamin Cink+Réz-zel azonos készítményt (amely itthon mellesleg hiánycikk). Külföldön StressTabs néven fut. Ideális multivitamin hajhullás terápiához. Aki követi a fórumot az tudja miről van szó.
Egy évre való adag (6x60db.), össz.6000Ft-ra gondoltam. Természetesen bontatlan, stb. Akit érdekel írjon!
Összetétel:

vit.C 500mg
vit.B1 10mg
vit.B2 10mg
vit.B3 100mg
kálcium sóként - Vit.B5) 20mg
vit.B6 5mg
vit.B12 12mcg
Acidum folicum 0,4mg
Biotin (vit.H) 45mcg
vit.E 30IU
Cink 23,9mg
Réz 3 mg

REMbraNT Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1108
A Finasteride csokkenti a fagyumirigy termelodeset?

Korabban mintha lett volna szo errol, bar az inkabb a dutasteriderol szolt

kossz

ReficuL Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1107
Természetesen az inzulin rezisztencia nem feltétlenül okoz AGA-t (ehhez kellenek még az androgének és genetikai hajlam), de minkét nemnél növeli kialakulásának esélyét. De az androgének és a genetikai hajlam szerepe erősen másodlagos
Előzmény: ReficuL (1106)
ReficuL Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1106
Amikor az inzulin kisebb hatásfokkal tudja a glükózt a sejtekbe juttatni, vagyis a normálisnál több inzulinnak kell termelődnie adott glükózmennyiség feldolgozásához, lassabban csökken a vércukorszint étkezés után. Az időskori 2-es típusú diabetesben jelenik meg betegség formájában, amikor a hasnyálmirigy már nem képes elegendő inzulint termelni. De többnyire sokáig rejtve marad, mert a hasnyálmirigy általában sokáig képes többször akkora mennyiségeket termelni. Valamilyen mértékben mindenkinél növekszik az inzulinrezisztencia az életkor előrehaladtával, optimális szenzitivitás sportolóknál figyelhető meg, erősen összefügg a fizikai és szexuális teljesítőképességgel (utóbbi csak férfiaknál)
Előzmény: Törőlt_nick (1105)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.09.10 0 0 1105
és mi az az inzulin-rzisztencia? Külön-külön értem, de együtt??
Előzmény: ReficuL (1104)
ReficuL Creative Commons License 2003.09.10 0 0 1104
és nem sok (férfi)emberről hallottam eddig,akinek valami szervi elváltozás okozta volna a kopaszodását...

Szervi elváltozás valóban nem, de számos nagy amerikai kardiológiai felmérés utalt már arra, hogy a kopaszodó férfiak között sokkal nagyobb a szív-érrendszeri betegségek és az inzulin rezisztencia előfordulásának esélye. Az összefüggés több szálon is elég nyilvánvaló, elsősorban az EDRF (NO) diszfunkció (a miNOxidil neve is NO donor szerepére utal) valamint ebből következően a glutatahione szintet helyileg erősen csökkentő különféle superoxidok aktivitásának növekedése (1062). Vagyis az érrendszeri állapot és inzulin érzékenység optimalizása jó terápia lehet, legalábbis nálam ez eddig messze a legjobban működik

Előzmény: harnosz (1101)
ReficuL Creative Commons License 2003.09.10 0 0 1103
Szerintem fordulj a körzeti orvoshodhoz, ő elküld a vizsgálatokra. Esetleg számolj be szív-érrendszeri problémákra utaló panaszokról, ha nincs is ilyen. Egyre több jel utal arra, hogy az AGA hátterében zajló permanens folliculáris fibrozis (TNF-alpha, NF-kappaB upregulation) valódi oka a romló érrendszeri állapotra és növekvő inzulin rezisztenciára vezethető vissza (lásd korábbi hozzászólások). Nem szükségszerűen mutatkoznak érzékelhető tünetek, csak majd 20-30 év múlva (vagy soha), de a mért értékek többet mondhatnak, ezért érdemes ellenőriztetni
Előzmény: Zepp1 (1100)
ReficuL Creative Commons License 2003.09.10 0 0 1102
Ez szerintem inkább csak kötelező figyelmeztetés. De ha az 5%-osból csak 0.5 ml-t használsz 1 ml helyett, nagyjából ugyanott vagy mintha 2%-ost használnál. Vagy egyszerűbb ha a 2%-os női változatot rendeled meg, annak is jócskán esett az ára. Mellékhatásai közül a vérnyomáscsökkentő hatás nálam szinte eltűnt, viszont amikor retinollal együtt használtam, kissé előjött a "puffy face szindróma". Vagyis a korábban leírt módon a retinol hozzáadása valóban fokozza a minoxidil felszívódását, de a mellékhatások is jobban kijöhetnek. Nőknél gondot okozhat hogy ráncosíthatja a homlokot, persze ezek nem igazi ráncok, a minox. hatásának elmúltával eltűnnek, valójában (valójában inkább bőrregenerációs hatás érvényesül). Mindkét fenti tünet mérséklődik vagy eltűnik a napi felvitt mennyiség csökkentésével (vagy nem szabad mellé retinolt használni), jó lehet még napi 2 pohár zöld tea is a vízhajtó hatása miatt. A zöld tea egyébként is jó kiegészítő
Előzmény: family (1098)
harnosz Creative Commons License 2003.09.10 0 0 1101
Én voltam néhány belgyógyászati kivizsgáláson.Maga a bőrgyógyász,aki beutalt,úgy nézett rám,mint a véres rongyra,mikor megtudta hogy miért akarom kivizsgáltatni magam-úgy kellett kierőszakolnom.A többi orvos aránylag normális volt,bár néhányan gúnyosan elhúzták a szájukat.A legdurvább az az (állami)bőrgyógyász volt,aki fel sem kelt a székéből,hogy legalább közelről megnézzen,hanem kapásból,vizsgálat nélkül(!) felírt vasat...no effect,a szép fekete székleten kívül...szvsz a magánorvos a nyerő,de hát brutál drága,és nem sok (férfi)emberről hallottam eddig,akinek valami szervi elváltozás okozta volna a kopaszodását...
Előzmény: Zepp1 (1100)
Zepp1 Creative Commons License 2003.09.10 0 0 1100
Üdv Reficul,
lenne egy kérdésem, érdekelne hogy a hajhullással kapcsolatos vizsgálatokat -érrendszer, homocystein, inzulinrezisztencia, endokrin jellemzők, stb.- hol lehet elvégeztetni ill. el lehet-e végeztetni TB-s alapon?
Konzultáltam egy a hajhullással foglalkozó side-on ;-) található dokival, ő említett egy sor vizsgálatot csak, hogy ezekért akár 24 rongyot is el akrnak kérni(vizsgálatonként!!!). -nekem éget a képem helyettük is!- Többek között ilyeneket említett:
Belgyógyászati vizsgálat
BETA vizsgálat,
Enderlein mikroszkópia,
Termivíziós vizsgálat
REflexológia
VOll diagnosztika stb.

Érdekelne, hogy neked és mindenkinek, akit erdekel a téma ill. akinek van e téren tapasztalata, mi a véleménye a dologról?

harnosz Creative Commons License 2003.09.10 0 0 1099
Nekem is lenne kérdésem.

Úgy döntöttem,rendelek 5%-os Regaine-t a Pharmafutárral.Viszont Koppanyi olvtárs az 1013-ban azt említette,ha jól értelmeztem,hogy ebben nincs DHT-gátló.

Érdemes venni ilyet,vagy valamilyen másfajtára nevezzek be?

family Creative Commons License 2003.09.10 0 0 1098
ReficuL! Kétségeim vannak női AGA esetén az 5 %-os minoxidil használatára vonatkozóan. A discountminixodil.com honlapon található leirás szerint az FDA korábbi vizsgálata alapján, bár hatásfoka jobb mint a 2 %-os töménység esetén, az 5 %-s minoxidil használata - mellékhatások miatt -nőknek nem ajánlott. Ez valóban így van, vagy ez csak a "kötelező figyelmeztetés" az esetleges mellékhatásokra, amelynek a valószinűsége igen csekély?
ReficuL Creative Commons License 2003.09.09 0 0 1097
ami még eszembe jutott, a keratin.com-on olvastam, hogy az amerikai minoxidil használók 2/3-a világos hajú, náluk valószínűleg genetikailag gyakoribb az AGA. Vagyis rég kiderült volna ha náluk nem működne, már 20 éve használják
Előzmény: Zepp1 (1095)
ReficuL Creative Commons License 2003.09.09 0 0 1096
Ilyesmit még nem olvastam, szerintem ez nem így van. Az amerikai tapasztalatok szerint a kaukázusi populációnál működik jobban, ezen belül nem valasztották szét hajszín szerint az embereket. Azt viszont sokan írták, hogy a minoxidil kissé sötétíti hajat, pár embernél az ősz hajszálakat is eltüntette
Előzmény: Zepp1 (1095)
Zepp1 Creative Commons License 2003.09.09 0 0 1095
Üdv mindenkinek,
Olvastam az utóbbi pár hozzászolást. Engem az érdekelne, hogy szerintetek mennyire kell azt komolyan venni, hogy a minoxidil csak a sötéthajú "egyedeknél" hat? A német 5%-os Regain leírásában ez áll. Csak azért érdekel, mert világos a hajam.
trendkiller Creative Commons License 2003.09.04 0 0 1094
Valaki felvetette a témát a másik fórumon, és gondoltam áthozom ide, itt jobban pörög a fórum. Nem stresszelem magam, sőt ilyenekben mindig bizakodó vagyok. Egyelőre kiváró időszakban vagyok, nemrég kezdtem egy kúrát, ha lesz eredmény megírom.
Előzmény: ReficuL (1091)
ReficuL Creative Commons License 2003.09.04 0 0 1093
Ez tévedés vagy félreértetted. A minoxidil és a finasteride számos több ezer emberes klinikai vizsgálatokon lett kipróbálva, senkinél nem okozta az AGA természetesnél gyorsabb progresszióját a placebo csoporttal összehasonlítva, az esetek többségében az eredmények pozitívak voltak vagy rosszabb esetben nem történt semmi

Remélem nem Ernie Primeau-től olvastad ezt az infot az alt.baldspot-ról. Az a fazon közveszélyes marhaságokat írogat a neten a finasteridről és a hasonló szerekről. Zavaros gondolatai vannak a természetes módszerekről amiről könyvet adott ki és árul, egy szánalmas snake-oiler

Előzmény: harnosz (1090)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!