Beza, és a Pentax már a K10D-nél bebizonyította, hogy tud ő jó időben, a konkurenciánál olcsóbban überjó gépet összecsiholni. Nagyon örülnék én is neki, ha a kibontakozó fullframe csihi-puhiba (D700, A900, 5D mark II) beszállna később a Pentax is, mert az csak a vásárló pénztárcájának (és a Pentax renoméjának) tenne jót :)
Sajnos ma már 1-2 év lemaradás, óriási tud lenni. Lásd: Nikon-nak évekbe telt, amiért a digikorszak elején elaludt. Túl sokáig foglalkozott a analóggal. Jó a aps-c, de a Pentax-nak is csipkednie kell magát. Pláne, hogy a Sony is kijött a A900-al.
Tudjuk ám, hogy az ojjektíven azé' általában több minden múlik, mint a gépvázon. No meg van, akinek a Pentax bumfordi stílusa nem jön be, meg van, akinek a nyüzüge, kopogós Canon, és ugye olyan is előfordulhat, aki nem szereti, ha a gépen lévő gumiborítás idővel rányúlik az első tárcsára (Nikon).
Olyan ez, mint a nők. Bár (hogy picit vulgáris legyek) minden luk egy luk, a célnak megfelel :)))
( a mondandóm lényege az volt, hogy amíg a többi ötvenes azért nyitottabb rekesznél igyekszik képközépen lényegesen jobb lenni, mint a széleken, addig a pentax ott is egyenletes... egyenletesen fosch :) )
ehhez csak egy hozzáfűzni valóm van: minap bent volt nálam a cimborám, aki 6 hete boldog tulajdonosa egy D90-nek..... éééÉÉÉÉÉÉSSSS, megmutatta, milyen jó képeket csinált eddig vele, és hogy millllllJen f@sza videót lehet vele készíteni....höhö . kezébe adtam a k20d-t törőékes üveggel, meg egy mc fleki 3,5/50-es kf-es obival.............bokalefoschás . azért, a biztonság kedvéért megkérdeztem tőle, hogy a 2,8/180-as sonnart ráakasszam-e......nem kérte . besúvasztotta a gépét a szemszonájt tatyóba, és el . . .aláírom, hogy obiparkban a legjobb, ezért annyiért adják a vázat amennyiét jólesik ez számunkra siralmas -mármint az obik kínálata- de ez van
Hogy sziporkázik-e? Hát persze,tőkeerős cég,többféle kategóriában dob gépeket piacra. Engem csak a középkategória érdekel, ott meg csak egy gépet hozott ki nagy nehezen, míg a Pentax ez idő alatt 2db vázat. Egyszerűne világszégyen lett volna már ha az "ősöreg" D80 helyett nem jön ki valami újjal. Ez a gép is hasonló a K10-K20 fejlődéséhez, szinte változatlan gépváz, AF, fénymérés, de új szenzor,hát nem vagyok hasra esve. Ha lenne pl egy D95, vagy D85, hogy a bőség zavarában ne tudjam eldönteni milyen középkategóriás gépvázat vegyek arra már csettintenék.
Nagyon nem rajzol egyenletesen. F2.8-ig drámai minőségnövekedés,majd csenben lopakodik felfelé egészen F5.6-ig, itt egy kicsit pihizik kb F8-ig. F11-nél kicsit romlik a rajza,és F16 felett már érezhető a minőségromlás, mint minden más obinál is. Lényegében F2.8-F8-ig között a legjobb, itt érdemes használni,meghálálja.))
Hát egyrészt nem drága,másrészt meg a legszebb rajzú Pentax obi ami valaha a kezemben volt.F5.6-on a legszebb a rajza, fantasztikusan éles. F2-nél már jól rajzol. Szóval kötelező darab.
pont ma beszélgettem egy nyikonos ismerősömmel, hogy mit hasonlítsunk mihez.....:) azért 5 perc alatt sikerült világosságot gyújtanom a fejében....... mondtam neki, ha lenne felesleges pár millám, akkor én is váltanék:) bár, ha pár lenne, akkor már lenne annyi is, hogy csakazért is lajkaS rendszer:):):):) . álmodik a nyomor:( -APA!!!!kelj feeeeeel!!!! -upsz, elszunyókáltam???a @&{-ba, megint bilibe lógott a kezem
Hat ha kepesek lennenek egy KF digit (645D) kihozni mondjuk D700 és D3 közötti árszinten az azért sokkal nagyobb durranás lenne mint egy K2D :) Csak ez valszeg soha nem fog megtörténni... :D
Amúgy én sem érzem szükségességét az FF váznak. Ami nekem hiányzik a Pentaxból: -Aperture átvivő kis izé a régi obikkal való übah maximális kompatibilitásért -pontosabb AF -gyorsabb sorozat -jobb live view (de ez csak kicsit) -BlueRay minőségű videó :D
Már most ideje volna meglovagolniuk a FF-mániát. Egy relatív ócó FF váz, ami egy kicsit hozna a D700/D3 magas érzékenységű zajszintjéből és a felbontásban inkább már a 20 MP-t súrolná (legyen mondjuk 16-18) nagyom tuti. Erre mit csinál a Pentax? Tagadja a FF-t (remélem csak marketingfogás), és digit KF-ről van megint szó pletykaszinten.
Igen,mert ha jól tudom, te a 17-70-est próbálgattad, de abba mikor sdm motor van, és nem, a pl 300-asban lévő nagyobb teljesítményű, teljes köríven mozgó hajtány.)