Mondjuk AGIP kúton elllenőriztem a múlt héten, most, hogy jelzett MOL kúton. Ha 2,5-re fújom akkor nem jelez, hogy sok? Holnap kipróbálom az AGIP kúton. Akkor 1-2 tizedet érdemes ráhagyni?
Vicces, ma elővettem az autót, felrakatni egy téligumit. Természetesen kigyullad a keréknyomás hibajel. Hámondom rendben van, hideg lett. Bemegyek egy benzinkútra, felfújom az összes gumit 2.5 barra, ugye, annyi gyári érték. Lámpa világít. másik benzinkút, szintén 2.5 bar. Felhívom a szervizt, mondom a tököm akar vitatkozni gumicsere után, nézzenek rá, beviszem 10 perc múlva kihozza az ember, azt mondja, 2.2 bar volt két gumiban, és ez a szar 1-2 tized barra bejelez, annyit meg simán csalnak a benzinkúti mérők. Fasza, elcsesztem 2 órát az életemből.
Óvatos, de később meghálálja. 150.000 km-rel úgy adtam el az 1,4-es Lacettit, hogy 1,6-osokat megszégyenítő sportossággal közlekedhettem vele. Semmi baj, tökéletes kompresszió, jó nyomaték.
Ezt a kitűnő turbós Ceed-et meg mégjobban kell óvni a hőmérséklet függvényében. Nagyon kényesek ezek a több, mint 200.000-et pörgő turbók a jó kenésre, amit csak egy üzemmeleg olaj adhat. Hidegen üzemelés, autópályázásnál a leállítás, stb. Figyelmet igénylő használat, de ha minden jól megy, ez 150.000-nél "éppen bejáratott" motor lesz, minden nagyobb hiba nélkül el kell szaladnia 3-400.000-et!
Üzemi hőmérséklet....miért nem tudja a kijelezni azon b@.. nagy kijelzőn, inkább autót rajzol oda meg minden mást. Miért kel lapozni ahhoz, hogy kinn legyen. Több információ felférne.
Azt nagyon eltolták.
Gondolkodom is egy odbII-es HUD beszerzésén éppen emiatt. Csak a kábelezéstől tartok, mert blútuttyosat nem találtam(még). Lehet, hogy egy másik telót teszek ki majd balról emiatt.
Én így járattam be az eddigi autóimat (értendő üzemi motorhőmérséklet mellett):
1000 km-ig semmi autópálya, hosszabb utazás esetén egy-két 10-15perces megálló. Gyorsítás max 1/3 gázon, max 2-2500-ig pörgetve.
2000 km-ig nem terhelni telepakolással, utánfutózással, nagy emelkedőn inkább egyet visszakapcsolva, nem erőltetve. Autópályázni nem állandó egyenletes sebességgel, tempomatot még nem használni.
3000 km után már nagyobb gázadásos gyorsítások is beleférnek, de a túl magas fordulatszám itt is még felejtős. Hosszabb autópályás üzemnél néha megállni, pihentetni.
5000 km után már csak arra kell figyelni, hogy a hűtővíz üzemi hőmérsékletű legyen legalább 10-15 perce, mert akkor már az olaj is elérte nagyjából az üzemi hőfokot.
Az írás szerint nem igényel bejáratást. Nekem kérdésemre azt mondták, hogy 2000 km-ig lehetőleg változó fordulaton, sokat kapcsolgatva közlekedjek. Így tettem, csak 2000 után mentem pályára, meg kezdtem használni a tempomatot. Első fogyasztásom nekem is magas volt, ne aggódj, majd beáll, nekem 5,2-5,3 sok-sok pályával. Most járok 7000-nél, az havi 3500 pontosan.
Hello mindenki. Csak annyi lenne a kerdesem hogy meddig bejaratos a ceed 1.6 crdi? Most van benne picit tobb mint 1000km. De azt mondtak hogy ne nagyon nyomjam neki egy par ezerig. Meg a figyasztasom sem a legjobb meg nagyon messzire vagyok a gyari adattol. Bar arra is azt mondtak a szalonban hogy majd beall szepen. Elore is koazonom😜
Ez itt offos, de szerintem igen. A 2009 szeptemberi dátum arra vonatkozik, hogy azután nem adnak típusbizonyítványt Euro4-es új autótípusnak. A korábban kiadott típusbizonyítvánnyal rendelkező Euro4-es autókat a kötelező normaváltás után egy évig (201o szeptemberig) még üzembe lehetett helyezni.
Az Euro6 norma is 2014. szeptemberétől kötelező, ettől függetlenül tavaly első félévben ezerszámra helyezték üzembe az Euro5-ös motorral szerelt új autókat.
Ma megoldódott azEPS kormányszervo gondom. Ugyan így is drága volt, de nem 600ezer, hanem mindennel együtt, bontóból, beszereléssel 125ezer. Ugyan csak negyed év garancia, de talán nem jön többet elő. Állítólag ez előforduló hiba, de szerencsére nem gyakori. Pech, hogy nálam eljött.
Eps lámpa kigyulladt? Egyik szomszéd havernak is van ilyen gondja, neki van kábel progi otthon hozzá, ő ki szokta olvasni a hibakódot olyankor egy darabig nincs gondja...
Márkaszerviz azért elég pofátlan tud lenni, tegnap én is elvittem egy 15 ezres olajcserére az autómat, literenként 5e ft-ot számlázni az olajért, kicsit bazmeg.
Tutira biztosan nem javítható? Hozzáértő mondta átvizsgálás után, hogy komplett csere kell? Azért ha esetleg még szerelő nem látta ne vegyél meg egy komplett szervot.
Régi karosszériásba itthon nem tettek bele. Ez egy készletről eladott kocsi lehet, mivel szeptembertől már a facelift jött ki. Ha szalonos/demo kocsi volt, akkor már előtte üzembe helyezték, majd ki is vonták a forgalomból, hogy szeptember után is eladható legyen "újként" DPF nélkül.
De az is lehet, hogy simán a dátum nem stimmel. Nem ritka, mint ahogyan más "pontatlanság" sem.