Keresés

Részletes keresés

Popenka Creative Commons License 2021.12.06 0 0 54612

Ugye, hogy milyen jó ez a dikta rendszer? :)

Előzmény: nagypapi51 (54607)
Boszorka Creative Commons License 2021.12.04 0 0 54611

Nem csak hazai eset. Spanyol társasház kertjében pálmafákat ültettek. Azok persze szépen nőttek. A sokadik emeleti lakót igencsak zavarhatta a kilátásban a fa és nem tudta kivárni, hogy túlnőjjön az ő ablakmagasságán, ezért szépen megmérgezte szegény pálmát. Szintén befúr vagy furatott valakivel lukakat és ki tudja mit nyomtak bele, de a pálma elpusztult. Ültettek újat, ki tudja az majd hogy jár ha szorgosan növöget. Már nem járok arra, nem fogom látni.

Előzmény: nagypapi51 (54609)
Édesvíz Creative Commons License 2021.12.04 0 0 54610

Ahogy öregszem, egyre jobban kiakadok az ilyesmin. Oké, nem tarkónlövés, de azért mégis, hogy képzelik?....

Előzmény: nagypapi51 (54609)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.12.04 0 0 54609

"Two things are infinite, the universe and human stupidity, and I am not yet completely sure about the universe."

https://telex.hu/belfold/2021/12/03/hetveneves-platanfa-rongalas-gazolaj-demecser

Rettenet...

nagypapi51 Creative Commons License 2021.12.04 0 0 54608

Imádni való, amikor a bolha köhög... :)

nagypapi51 Creative Commons License 2021.12.01 0 0 54607

Július 4-én lejárt a vezetői engedélyem, de ugye veszélyhelyzet+60nap, így nem érdekelt különösebben. Minden esetre csütörtökön elmentem a háziorvosomhoz, kiállította az orvosi alkalmasságit, mázlim volt, másnap reggelre volt egy szabad időpont a Kormányhivatalban, 10 perc alatt elintéztem, a hölgy 6-8 munkanapot mondott, hogy elkészül. Ezzel szemben hétfőn kaptam az sms-t, hogy postázták. Ma (szerda) ki is hozta a postás.

Szépsége, hogy 70 év felett ugyan már csak 2 évre adják, ezzel szemben 24.07.04-ig érvényes.

Nyertem egy évet :) Mindennel meg fagyok elégetve.

 

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2021.11.14 0 0 54606

Hollik: a befagyasztott üzemanyag ár is a rezsicsökkentés része... :)))

- Bunkó vagy Bugsy

nagypapi51 Creative Commons License 2021.10.15 0 0 54605

Hát, akiket ennyivel meg lehet vásárolni, azok kb. ammyit is érnek... :(

nagypapi51 Creative Commons License 2021.10.14 0 0 54604
nagypapi51 Creative Commons License 2021.10.11 0 0 54603

Csak remélni tudom, hogy Rácz Zsófia a mindennapokban is aszerint él, mint amit fennen hirdet - kétlem :(

nagypapi51 Creative Commons License 2021.10.11 0 0 54602

Nem akarok politizálni (bár mindnyájan naponta akarva-akaratlan ezt tesszük) csak idemásolom az ÉS aktuális publicisztikáját:

 

Hleb

 

Indul a Békemenet, ez általában a kormánypánik jele. Az esemény maga egy nagy vonulás, amit a Civil Összefogás Fórum (CÖF) nevű cég szervez október 23-ra. Útvonala többnyire a Hősök tere, Andrássy út, Bajcsy-Zsilinszky út, a lehető leggazdaságosabb így: a máig nem tudni, milyen pénzen fővárosba buszoztatott emberek kiszállnak a Hősök terén, ami ezen a napon ilyenformán hevenyészett buszpályaudvarrá alakul, majd a tömeg megindul a központ felé. Az eseményt a hét elején Csizmadia László jelentette be, ő a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumi elnöke is. Elmondása szerint üzenetet fogalmaznak meg Brüsszelnek és a „hazánkban lébecoló ellenzéknek”. Brüsszelnek címezve arra figyelmeztetett: a magyar jogállamiság a magyar demokrácián nyugszik, és visszautasítják a népfelség elvén ejtett sebeket. Ha a jogállamiság és a demokrácia elé bármilyen jelzőt teszünk, az önmagában is aggasztó, mert azt jelenti, hogy ez esetben e két fogalom nem egészen azt jelenti, ami a politikai fogalomrendszerben és kultúrában elfogadott, de aligha meglepő, mióta Tusványoson megtudhattuk, hogy ami nálunk kialakul, az meg az illiberális demokrácia. Az Orbán-kormány zavaros fogalmakkal és feneketlen hazugságokkal kormányoz jóformán a kezdetek óta, ezt ma már hozzá egykor lojális politikusok is elképedve nézik, mondjuk Jeszenszky Gézától Pálinkás Józsefig. Ez a politikusi kör olykor hangot is ad csalódottságának, bár kissé nehéz megérteni, mégis mit nem láttak jó tíz évvel ezelőtt. A kormány hazugságban született, és többnyire hazugságban is éli napjait. Már a Civil Összefogás Fórum elnevezése is pontosan olyan hazug, mint az az évekig hangoztatott blöff, hogy a szervezet tagjainak befizetéseiből tartja el magát. A Békemenet szokásos élképe is beszédes. A filmrendezővé támogatott rádióriporter, a köpönyeggel jól bíró főszerkesztő, a szocialista–szabad demokrata világban a baloldali sajtót végighaknizó, momentán trágárkodásban piacvezető publicista.

Ez az ország, hogy őket idézzem, tényleg többet érdemel.

Nem hagyjuk a magyar szuverenitást – jelentette ki Csizmadia László a budapesti sajtótájékoztatón hétfő este. Demokrácia csak ott van, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket saját sorskérdéseikről, úgy élhetik az életüket, ahogy szeretnék – tette hozzá, és még mindig nem szakadt le a plafon. A jelenlegi ellenzékről azt mondta: „semmire sem volt jó” 2002–2010 között, 2006-ban pedig egy délután alatt „államterrorral véres köztársaságot hozott létre” a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Astoriánál. A mondat első fele lehet akár igaz is, annyiban talán igen, hogy kormányzási hibákat követett el, de az államterrort meg a véres köztársaságot aligha gondolhatja komolyan. Amúgy október 23-án a Békemenet babakocsival, karon ülő gyerekekkel vonul végig azon az útvonalon, ahol „ők ezt a balhét elkövették” – mondta a CÖF elnöke. Bencsik András újságíró, a Demokrata főszerkesztője a következő Békemenet okairól szólva kiemelte: nem szabad engedni, hogy az „elképesztően zajos és agresszív” ellenzéki propagandakampány bárkit is elbizonytalanítson. Ezek vagy valótlanságok, vagy szimpla zagyvaságok.

Orbán Viktor a minap a következőt írta abból az alkalomból, hogy szeptemberben a CEU épületében nemzetközi konferencia zajlott: „Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta és elüldözte a CEU-t Budapestről.”

A miniszterelnök szerint az eseményen a liberális akadémiai és politikai élet jeles képviselői is részt vettek, ami azért történhetett meg, mert „akik eddig az egyetem bezárásával kampányoltak, nyilvánvalóan nem mondtak igazat.

Mit gondolhattak azok a jó nevű kutatók, politikusok és értelmiségiek, akik megjelentek és előadtak a konferencián? Vajon hogyan egyeztették össze egyetemi fellépésüket azzal a hazugsággal, hogy a CEU-t a magyar kormány elüldözte Budapestről?”

Mi ez? Miről beszél Orbán? Mi működhet CEU néven Bécsben, ha nem a Budapestről elüldözött egyetem? A CEU budapesti épületében folyik oktatás, de a vita nem erről szólt két éven keresztül, és ma már nyilvánvalóan nem ugyanaz az oktatás történik, mint korábban, még ha CEU felirat áll is a homlokzaton. A Bakonyban mind a mai napig egy kis község valamikori boltjának falán ez olvasható: Hleb. Vagyis kenyér. A Vörös Hadsereg rengeteg katonája élte itt mindennapjait, a felirat megmaradt. De ha szabad javasolnom, a kormányfő ne ide térjen be, ha esetleg pékárut óhajt fogyasztani, mert itt már valami vegyiáru-kereskedés működik. Nem gondolom pontosnak a párhuzamot, de arra jó, hogy megvilágítsa a gyengébbeknek: egyik helyen sem az van már, amit a valamikor kitett felirat jelez.

Elképzelni is nehéz, és az emlékezet sem képes megőrizni azt a mérhetetlen mennyiségű hazugságot és félreinformálást, amit az évtized alatt hallhattunk Orbántól és eszmetársaitól.

„A magyar politikának fontos kiindulópontja, hogy a politika és az üzlet egymástól el legyen választva; politikusok a politikával foglalkoznak, üzletemberek meg az üzlettel” – jelentette ki, amikor azt kérdezték tőle a parlamentben, miként lehetséges, hogy édesapja állami beruházás beszállítója. Ezzel a családi üzleteléssel amúgy is folyton gondja van, egyszer maga alá temetik a bajok. „A Fidesz függesztette fel egyoldalúan a jogai gyakorlását, nem pedig a többiek” – mondta, amikor már épp megszületett volna a felfüggesztési határozat az Európai Néppártban. Formálisan igaz, tartalmilag egy szó sem. Vagy: „Itt van több mint 1 milliónyi kínai vakcina, amit néhány napon belül az emberek rendelkezésére tudnánk bocsátani, csak nincs meg hozzá a hatósági papír” – vagyis mindenről az európai gyógyszerészeti hatóság tehet. „Magyarország kormánya egy korrekt viszonyt alakított ki minden önkormányzattal, és ez így lesz a jövőben is, nincs jelentősége, hogy az önkormányzatnak milyen pártszíne van” – ezt talán kommentálni sem érdemes, viszont az igazi nagy durranás: „Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.” És most aztán jön a Civil Összefogás Fórum békemenete, nincs kétségem, sokan lesznek.  

 

Ez az ország úgy viselkedik, mintha egyenesen az ő életföltétele volna az a hazugság, mely pedig csak az ő mai urainak életföltétele. Az országnak hazudnak a kormányzói, s az ország azt hazudja vissza, hogy rendben van. Az ország kéjesen, álmosan nyújtózik egyet, s kinyújtja kezét-lábát: tessék.

Ezt az utolsó bekezdést, ezt a három mondatot nem én találtam ki, Ady Endre írta 1908-ban, a Budapesti Naplóban. Az a címe: A hazugok országa.

/Kovács Zoltán/

 

nagypapi51 Creative Commons License 2021.09.19 0 0 54601
nagypapi51 Creative Commons License 2021.09.12 0 0 54600
nagypapi51 Creative Commons License 2021.09.06 0 0 54599

Elment J-P Belmondo is... :((

https://www.youtube.com/watch?v=GUyjYC_Pv90

 

nagypapi51 Creative Commons License 2021.08.11 0 0 54598

nem nem, 19-2-30

Előzmény: Boszorka (54597)
Boszorka Creative Commons License 2021.08.10 0 0 54597

51 éve, mindig ugyanaz a hely?

Előzmény: nagypapi51 (54596)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.08.10 0 0 54596

Ha már munkahely, 51 éve ezen a napon álltam munkába

Még ma is tart... :)

Előzmény: nagypapi51 (54595)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.07.17 0 0 54595

Akinek nem volt vekkere, a harangszó ébresztette, hogy le ne késse a buszt, ami a munkahelyére viszi. Ma már idejétmúlt megoldás, lévén nincsen munkahely... :(

Előzmény: Boszorka (54594)
Boszorka Creative Commons License 2021.07.17 0 0 54594

Mondjuk azt én se értem, hogy minek "az éjszaka közepén" reggel 5-kor vagy 6-kor harangozni? A nyaralóknak ajánlanám, menjenek máshova, vagy füldugó.

Előzmény: nagypapi51 (54593)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.07.17 0 0 54593

Megszűnt a reggeli harangozás

Ekkora f@szságot...

A 'nyaralóknak' újra nyitnám Lipótmezőt (OPNI), zöldövezet, hangszigetelt gumifalú szoba...

nagypapi51 Creative Commons License 2021.07.16 0 0 54592

Kémszoftver?

Az lett volna a hír, ha nem vásároltak volna.

Boszorka Creative Commons License 2021.05.03 0 0 54591

:-)))))))

Előzmény: nagypapi51 (54590)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.05.03 0 0 54590

Megpróbálták, aztán lemondóan legyintettek... :(

 

Boszorka Creative Commons License 2021.04.21 0 0 54589

Örül majd a dolgozó nép. Dolgozós koromban öröm volt minden, akármilyen ünnepnap.

Előzmény: nagypapi51 (54587)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.04.21 0 0 54587

Ne linkelem újra, az utolsó megszálló szovjet katona aznap hgyta el az országot 1991-ben.

(CÖF javaslat, ergo lehet, hogy átmegy)

Előzmény: Boszorka (54586)
Boszorka Creative Commons License 2021.04.20 0 0 54586

A link nem működik!!!

El nem tudom képzelni, hogy miről nevezetes nálunk a juni 19, de talán akkor lesz valami foci ügy?

Előzmény: nagypapi51 (54585)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.04.20 0 0 54585

Semmi poli-dili topikba nem írok, már csak a lelki nyugalmam kedvéért sem, de ezt megosztom:

legyen nemzeti ünnep június 19

 

Kicsit tessék gondolkodni, annyira nemkedves Fritztamás!

Hol is tartunk most?

Boszorka Creative Commons License 2021.01.07 0 0 54584

:-)))

Remek ötlet. Támogatnám.:-)

Előzmény: nagypapi51 (54583)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.01.07 0 0 54583

Ez jó duma, most olvastam:

Ha betennék a covid vakcinát a sörbe, és kinyitnák a kocsmákat, egy héten belül a fél ország be lenne oltva. Csak segíteni akarok.... :)

Boszorka Creative Commons License 2020.04.26 0 0 54582

Tökéletesen egyetértek. Felhergelt hiszteria helyett józan ész. Sajnos az utóbbi erősen hiánycikk manapság.

Előzmény: nagypapi51 (54581)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!