Mindenkit szeretettel várunk erre az oldalra, aki Krétára szeretne menni szállodába félpanziós ellátással, vagy AI ellátással. De azokat is szeretettel várjuk, aki apartmanba megy.
a bungallók talán még csendesebbek, hiszen ezek lejjebb vannak, közelebb a tengerhez, gondolom kevesebb is a mozgás, mi sétálgattunk néha arra, nagyon szépen gondozott kert vagy inkább park az, ahol a szálló található.
Mi tavaly voltunk ott, nagyon jó véleménnyel vagyok a szállóról, igazán kellemesen nyaraltunk :) Teszek majd fel otthonról pár képet, hogy milyen a hely, szerintem megéri. A nappali animációk szórakoztatóak voltunk, mi általában mentünk játszani, sok hülyeség volt, ami ilyenkor kell :) Amúgy nyugis a hely eléggé, a kaja szuper, a szobák tökéletesek. Mi is autót béreltünk, a reptértől asszem 70 km-re van a szálló, közvetlen az autóút mellett, de semmit nem lehet ebből érezni, a szobák mind a tenger felé néznek, csodálatos látvány (majd mutatom :) Amúgy ez a 70 km szerintem nem probléma, mi mászkáltunk kicsit, Knosszosz például, utazni kell persze kicsit, de szerintem nem gáz, jó az út, lehet haladni rendesen, mi többször is megtettük. Amúgy a szállóban is el lehet lenni egész nap, volt ilyen napunk is, medencézés, tengerezés, stb.
2005-ben szeptember utolsó 2 hetében voltunk. Napközben 28-30 fok, este is 20 fok felett és a szobában még el kellett volna a légkondi, a tenger 25 fokos volt.
Köszi az infót, közben le is foglaltuk. A Neckermannál nem tudták megmondani,mi a különbség a szállodai szoba és a bungaló között, így a szobát választottuk, majd meglátjuk, mi lesz belőle...
Mi a félpanziót választottuk, mert reggeltől késő estig úgyis kirándulgatunk.
Remélem, nektek is sikerül majd visszatérni ide :)
Igen, mi 2005. júniusában a Creta Marine-be voltunk. Tavaly a gyerekekkel vissza akartunk menni ebbe a szállodába, de sajnos az utolsó pillanatban le kellett mondanom. És idén ismét nézegettem ezt a szállodát, tehát bejött :)))) Csak most az AI ellátással elég húzós lett - szerintem :(
Színvonala, felszereltsége kifogástalan, van összehasonlításom, mert tavaly júliusban szintén egy ilyen kategóriájú szállodába voltunk, tudom a Neckermann 5*-osnak hirdeti a Creta Marinet, de a többi oldalon 4. De szerintem beleillik az 5*-osba :) Ellátás nagyon jó, rengeteg étel közül lehet választani, ez a másik helyen szerényebb volt. Szoba: mi bungallowba voltunk, és mi nem a tengerpartit kértük, de ezt kaptuk. Szoba mérete nagy, gyerek pótágy itt szuper, külön szobája volt, külön zuhanyzóval :) (Ezt nem tudom, hogy alap-e, mi ezért nem fizettünk külön - ezt kaptuk). Én többször találkoztam már a kempingággyal is. Kilátás: mi pont az öbölre láttunk rá :)
Igen, elég messze van mindentől, de a buszmegálló a szálloda kijáratánál van, kocsit mi magunk béreltünk, Panormo felé kell sétálni, és ott kb. 1 km-re van erre lehetőség. Kisvonattal be lehet menni Panormóba is :) Van animációs program, de tényleg kevesebb, mint általában.
Visszakerestem, de nem sokat találtam az Iberostar Creta Marine-ról. Azt láttam, hogy Ti ott voltatok 1-2 éve.
Milyen volt a színvonala? Mennyire voltatok megelégedve vele (ellátás, szoba mérete, felszereltsége, kilátás stb.)?
Félpanzióval foglalnánk júli végére, most próbálok még néhány infót gyűjteni róla.
Tripadvisoron jók a vélemények, egyetlen negatívumként azt írták, hogy messze van mindentől (mi úgyis bérelnénk autót), ill. épp ezért kevesellték az animációt és az éjszakai szórakoztató műsorokat (ez nekünk jó, nappal idegesít az animálás, meg úgyis kirándulgatunk, éjjel meg aludni szeretünk a hosszú kirándulások után, nem vagyunk bulizós típusok).
Van, elég komoly élet van, csak nem az üvöltözős fajta. Ugye az összesen max 10 taverna tömve van, van továbbá két "bár" a parton, amolyan füstölös - párnás - függőágyas, ott megy a zene, asszem, de főleg ilyen hippi-figurák vannak, vagyis nem a nagyonrossz technó szól. Egyébként van egy diszkó is, ahol meg az megy, ha kell :-)
Ami borzalmas az ilyen üdülőhelyeken, az a motorberregtető hülyegyerekek hada, na, az itt nincs. És összességében jobb arcok járnak ide, hiszen egy minimális helyismeret kell ahhoz, hogy az embert ide egy a fene.
nekem tetszett amúgy, azt leszámítva hogy méteres hólyagokkal épp csak botorkáltam... csak hát én rájöttem, hogy még nem nőttem ki abból hogy éjjel is legyen élet körülöttem. nem nagy, de azért legyen. ott meg nem tudom hogy van e, mert a hatos busszal eljöttünk:)
én egyébként rájöttem, hogy bár kirándulós vagyok, de a másik Kréta topicból mégis kilógok, mert szeretem ha van élet körülöttem. Úgyhogy sztem Chania mellett is vannak jó részek. Platanias már nekem is túl nyüzsi volt, de Stalos is kifejezetten jónak tűnt, és az aeolusnál is vannak oda tök jó apartmanok/hotel is!
És ott is homokos volt a part és nagyon sekély, gyerekkel ideális.
Valóban kavicsos, viszont olyan tiszta a víz (főleg a "túlsó" végén, a kikötőhöz képest), mint sehol máshol: beúszol, előrenézel és mélykék az egész. Van homokos része is egyébként, de nem jelentős. A túlsó végén van egy kis izgalmas sziklás-barlangos rész, szóval rendben van, csak nem augusztusban kell menni, mint mi tavaly. A vízhőmérséklettel nincs összehasonlítási alapom, mert északon sohasem fürödtem :-)
Amikor elvonul a Szamáriás siserehad, sokkal élvezhetőbb egyébként a hely :-)
Megnéztük tavaly, mikor lejöttünk a szurdokból. Mit borogattam a lábam, amig a buszra vártunk:)))
Nekem az, ha kisgyerekes lennék, túl kavicsos lenne. De ez csak egyéni vélemény. Meg ott hidegebb volt a tenger mint északon, bár lehet hogy ez is az akkori viharok miatt volt, mint a hullám.
Irodával mentek? A startutazason van egy tök jó ár most. Illetve jó volt, amikor láttam, de elég szép az az apartman. Azt nem sikerült megfejtenem, hogy melyik irodáé, de nincs kaja benne. Én azt azért szeretem, mert ott eszel és azt amit akarsz...
hát Rethymno, ahogy a neten néztem, sokkal drágább mint Stalis. Mármint szállásügyileg. Éttermekben nem tudom, mert Stalisban nem voltunk, de Rethymnoban tavaly júli közepén 18 euróból hülyére zabáltuk ketten magunkat, és kaptunk görögdinnyét, meg rakit ajcsiba. Igaz nem parton volt az étterem, de ott az óvárosi sétálós részben. 3 este ettünk ott. Ahol a mi apartmanunk volt, ilyen nem volt.
Hozzáteszem, hogy sztem pici gyerekhez eléggé hullámzott a viz. Ahogy elnéztem mindenhol, talán csak néhány helyen volt nyugodt, mert ott annyira sekély volt, hogy nem jött ki teljesen a hullám. Bár azt is meg kell hagyni, hogy mindenki el volt ájulva, hogy ilyen "szar" idő nem szokott lenni, délen méteres hullámok voltak állitólag. Mi is nagy bölcsen elmentünk Elafonisibe, hogy hátha ott jobb mint nálunk, ott egy német pár, aki Plakiasban volt, ők mondták, hogy hát ott még rosszabb a helyzet, pedig ők minden évben ott nyaralnak, de ilyen még nem volt. Szóval lehet hogy amúgy nem annyira hullámos, ezt nem tudom.
Viszont nagyon sok kisgyerek ugrabugrált boarddal a hullámokon, ez inkább azon múlik hogy mekkora a gyerek. ahogy igy visszagondolok, én azért 6-7 éves kor alatt nem örültem volna, hogyha ott ugrál a fiam pl..
Ha érdekel, kikeresem a szállásokat amiket kinéztem, mert mi is idén is oda szeretnénk menni. Csak nekünk még nem biztos, mert épitkezünk, úgyhogy lehet hogy az 1Ftos Athéni jegyem (4 napra) lesz a görög nyaralás, és Krétára idén nem jutok el.
Nekem azért is tetszett Rethymno, mert nem annyira a sziget egyik oldala, hogy behatárolja, hogy hova kirándulj, mi elérhető.
Igazából sok fotónk nincsen, mert tönkrement a vadiúj fényképező aksija, csak a mobillal fotóztam, az meg már a páromé lett, de sztem Rethymnoval nem tévedhettek.