évek óta olvasom a fórumot és majd egy éve úgy gondolom, hogy motort veszek :-)
Két kérdésem lenne:
- kistarcsa, olvastam olyat, hogy megbízható, istenítik őket, de olyat is, hogy arany árban bontószökevényeket árulnak. Én nem értek a motorokhoz, inkább fizetek többet, de biztosan ne legyek átverve. Itt a fórum tőrzscsapatának hiszek. Megosztanátok ha van tapasztalatotok?
- másik kérdés a burgman. Nagyon tetszik, főleg 2006 utáni modell. A legnagyobb bajom a kis kerék. Van olyan nagyrobogó, ami hasonlóan szerethető, használható, etalonná váló mint ez, de nagyobb a kereke? Félek a remek bpi utaktól, hogy megutálom a motorozást mielőtt megszeretném.....
Immáron eltelt több 350 km a burgonyával, eddigi tapasztalatok elég pozitívak illetve van egy kettő elég furcsa dolog!
A motor végsebessége javult 140 ig már bármikor kimegy ha hagynám még akkor valószínű elvánszorogna 145-ig is!
A fogyasztás túra plexivel ha nem hajtom ami azt jelenti h 80-100 akkor 4,2 ha pedig 100- 115 közt megyek akkor 4 liter.... Nemtom, hogy van :)
Illetve mindenkinek eszi az olajat olvastam, hogy 2003-as burgonya 100km/dl.. Nos nekem a 350 km alatt még semmi olajat nem evett meg ez, hogy van???? Mindenesetre örülök neki!
Halihoo . kicsit besegitek a fiamnak , nekiadtam a burgimat , de nem az esete , igy eladová vált ( gsx600f-et akar ) , ezen a gépen minden adat valós , az alkatrészek tényleg cseréltek .
Csak ketten voltunk zo 40-el!Egy rövid tesztelgetős,(tiédmilyen,enyém milyen)karikát mentünk!Dobogókő,és vissza!Majd legközelebb hátha többen összeröffenünk!))))
Helló!70/9331595vagyok))Beszéltem Kistarcsán Krisztiánnal,ad olyan potit,és fel is rakják!Aztán beállítatom velük a szivatót is!Meg hátha van ötletük a fogyasztásra is!
Megjött a 2pár RMS fékbetét előre és a Castrol fékfolyadék, délután már a beépítéssel fogok bíbelődni:-) Brigéciollal átkentem a hátsó keréknél a blokkot és a környékét - gyönyörűen letisztított minden régi koszt.
Kipuffogó újrafestésére tudtok valami jó hőálló festéket? (ami legalább 2 évig rajta marad)
Ezt a plusz alátétes dolgot felejtsétek már el. Aki kíváncsi, keressen vissza tavaly őszi hozzászólásaimban a 11000km alatt "megdöglött" hátsó felnim esetére.
Krisztiánnál vettem kistarcsán egy másik felnit.
Tóth Lacinál átrakattam a gumit és mondta, hogy van módosított alátét, azt vegyem meg hozzá. Az már nem csak a felniben levő belső ricnis acél hüvelyre fog rá, hanem az alufelni peremére is.
Így már nem tud kikotyogósodni a felni ricnis acélhüvelynél.
Most a mocimról meg nem mondanád, hogy cserélt felni volt. De mondok még jobbat! Ha párezer kilóméteren belül eladásra csináltattam volna meg a motort, akkor elég lett volna csak a nagyobb alátétet megvenni/esztergáltatni, ami az acélhüvelyen túl a felni peremére is ráfog. (Úgy mentem vele párszáz km-t, amíg nem lett meg az "új" felni.)
Szóval semmi központosítás és társai, egyszerűen a nagyobb (pár mm-ről beszélünk!) alátéttel a felnit is rászorítják a hajtásra.
(Az igazán precíz patkolás az lett volna, hogy a felni peremével passzolóan készítik el az alátétet, akkor az acélhüvelyre és a felnire egyformán fog az alátét -és az anya-)
Ellenőrizni úgy lehet(ne), ha a tulaj megengedné, hogy meglazítsd az anyát és úgy mozgatnád meg oldal irányban a hátsó kereket és reflektorral figyelnéd a rést az acélhüvely külseje és a felni találkozásánál.
A "rossz" felni típusjelzése (és az újé sem) nem olvasható le sehonnan. Se kívül, se belül, se a "gumi alatt".
Ha nem lenne burgman talán vennék X9-et, de mivel van meg se fordul a fejemben. Nem akarlak befolyásolni, próbáld ki mind a kettőt és észreveszed a külömbséget. A burgi szinte mindenben jobb, az árán is látszik nem utolsó sorban. Konkrétum: az X9 lomhább, magasabb a súlypontja, csak a hosszúlábúak tudják letenni a lábukat rendesen, esztétika pfhh, csomagtér kisebb és lehetne sorolni - de minek. Jó vásárlást kívánok!
Sokat gondolkodtam, hogy milyen motort kellene venni, mert előtte agy GSX 750 F-em volt, amit nagyon szerettem. A nagyrobogók világa vonz a legjobban a kényelem és az egyszerűség miatt. Viszont ahány fórumot vagy topic-ot olvasok mindenhol másik motorra írják, hogy jó. Gondolkoztam a Piaggo X9-en is, de az első motorom Suzuki volt és abban nem csalódtam. Ti hogy látjátok ár-érték, szervízköltség tekintetében ugye jó választás a Burgman? Inkább megerősítést várnék illetve további hasznos tanácsokat.
Érdekelne, hogy kissebb túrákon a két személy nem rontja-e el az élvezetet? Szegedi tagok is érdekelnének akik megmutatnák a lent sorolt dolgokat hol tudom pontosan megnézni illetve hogyan.
Vételnél érdemes odafigyelni, hogy a hátsó kerék felfogató csavarja alatt ne legyen plusz alátát!!!!! Ha van akkor egyszer nemjól húzták meg a csavart és valahogy egy alátéttel központosítják a kereket, de a hiba kijavítása drága lehet.. Talán van itt régebbi burgonyás aki eltudja mondani pontosan ezt a hibajelenséget! A motornak legyen szép hangja, ha kipróbálod fontos, hogy egyenletesen húzzon és nem megugorva. Fékeket tudod még ellenőrizni szemmel.. A hátsó kerék ne mozogjon, az első teló szárai ne legyenek olajosak, a kormány menet közben ne remegjen.. Ha hazaértél érdemes lecserélni az olajat hajtásban, motorban, olajszűrőt, levegőszűrőt, gyertyát, hűtőfolyadékot és a fékolajat.. A szíj vastagságát érdemes megnézni illetve még a kuplungon lévő ferodo vastagságát is lehet látni ha csak a deknit és a védő lemezt veszed le..
Szio?Bocs,de csak most jutotttam nethez.Megnéztem:gyújtás ráad,világít minden,mint a karácsonyfa.indításkor A lámpa végig világítva marad,csak egy kis halványulás van amikor az önindító dolgozik,de ez az áramfelvétel miatt van..aszem:-)
Belül a hajtomü dekniben lévö csapágyat ( ez tartja a keréktengely végét ) 1 kicsit szar kivenni mert nem lehet beakasztani a csapágylehuzot ( nekem ez volt a szar ) , vigyázz van 1 távtarto lemezke a tengelyen ( ha még nem hullot szét ) , figyeld , mi , honnan jön le ,én az üllöi u 690 körül van 1 csapágy bolt , ott vettem , a belsö csapágy egyike elég keveset keresett csapágy de volt náluk , ez 4000 körül , a keréké ezernéhány forint , MINDEN további nélkül cserélhető , 1 kis érzékkel .
Kettő hete vettem egy 2003as 400ast.Névre írás,gumi csere,szíj,olaj csere.Olaj, szíj cserét jómagam csináltam.Gondoltam az eddigi tapasztalatom meg enged egy ilyen beavatkozást.Sikerült is. Az oldal (dekli, dekni)-ben vagy egy csapágy ami a kuplungot tartja.Erre jön az anya, amit annyira meg téptem, hogy valamelyik csapágyat kinyírta. Azóta levettem, de a külső csapágy jónak tűnik, inkább belűlről jönnek a hangok.Kérdéssem, bonyolulte cserélni,és könnyen beszerezhetőke a belső csapágyak, akár a hátsó kerék csapágy is?Csapágy boltban is beszerezhető, vagy csak szalonban?Bízva abban hogy a cserével meg oldódik a probléma, ami kezd zajos lenni és a motor rezonál bizonyos sebességnél.