Keresés

Részletes keresés

légüres tér Creative Commons License 2007.04.16 0 0 49
11.40-kor még csak" Pedigrés" levelek voltak a ládánkban....aztán ki sem mozdultam a lakásból kettőig, mikor is lefelé menet vetettem megint egy pillantást a postaládára, s láss csodát, egy értesítés lapul benne tértivevényes levélről. Felhívom a postást, hogy ugynamááá mé nem kézbesítette a levelet, aszonggya, hogy próbálta, de nem tudott bejutni hozzám, hiába csörgette a kaputelefont. Pedig a barátnőm betudott ugyanazzal a kaputelefonnal jutni.... Most akkó mi van???? A kaputelefonom allergiás a postásra és direkt nem szól, ha ő nyomja, vagy a postásunk allergiás a lépcsőkre???! Tatabányai postások, hajrá!!!!
Már csak az a gond, ha a címzett este hétig melózik...mert a posta akkor zár.
freyya Creative Commons License 2007.03.19 0 0 48

Sajnos a srác, aki feladta, spórolni akart a postaköltségen, és csak 30 fontra biztosította.

Előzmény: Konnektororrú (47)
Konnektororrú Creative Commons License 2007.03.19 0 0 47
Igen, főként ilyen drága cumó esetében arányaiban már nem is olyan kiugróan drága a szállítás. Ezt a stúdiófelszerelést értékbiztosítva adták fel az angolok?
Előzmény: freyya (46)
freyya Creative Commons License 2007.03.19 0 0 46
Nekünk egy Angliából vásárolt és előre kifizetett majdnem 200ezer forintos stúdiófelszerelés tűnt el nyomtalanul decemberben. Angliában még nyomon lehetett követni, elhagyta az országot, érdekes módon az itteniek már nem tudnak róla. Pedig tudtommal egyetlen repülő nem zuhant le, se postakocsi nem robbant fel, hogy így eltűnhetett volna. Még csak nem is egy néhánycentis csomagocskáról van szó, ami észrevétlenül elpottyanhat valahol. Szerintem egyszerűen lenyúlták. Azóta már több helyen olvastam, hogy a magyar posta hírhedt a csomagok eltűntetéséről. Pótolhatatlan ill. értékes dolgokat nem szabad rajtuk keresztül küldeni, csak futárszolgálattal.
Előzmény: világitóbogár (44)
Konnektororrú Creative Commons License 2007.03.18 0 0 45
"A belföldi ajánlottal kapcsolatban meg azt a választ kaptuk, hogy levélszekrénybe kézbesítve. Ez is passz. Nincs hova fordulni, nincs miért panaszt tenni, mivel joguk van
az ajánlott levelet levélszekrénybe is bedobni, nem vállalnak felelősséget azért hogy az ajánlott levél eljut -e a címzetthez, csak beszedik a "semmiért " az ajánlási díjat.
Ez a felháborító, hogy olyan szolgáltatásért fizetünk, amiért semmivel sem nyújtanak többet, mint a simán feladott levélért. Teljesen fölösleges ajánlottan feladni plusz költségért bármit is, felelősséget nem vállalnak."

Az átvételért tényleg nem vállalnak felelősséget (nem úgy, mint régebben), de annyi előnye mégiscsak van az ajánlottnak, hogy - amint alább írtam - visszafizettethető velük a küldési díj, plusz annak tizenötszöröse. No persze ha valami pótolhatatlan cuccot küldenek ajánlva, akkor ez sovány vigasz, de azért ez mégiscsak plusz szolgáltatás a sima levélhez képest. Persze a levélszekrénybe kézbesítés merő pénzlehúzás a posta részéről, merthogy a drágább tértivevény felé igyekszik terelni az embert. De hát a postának már jó ideje lehetne az a jelszava, hogy "Drágábban - lassabban" ... :-//
Előzmény: világitóbogár (44)
világitóbogár Creative Commons License 2007.03.18 0 0 44
SZIA !

Az amerikai feladó megreklamálta ott, azt a választ kapta, hogy Amerikán belül lekövették a regisztrált levelet, a levél elhagyta Amerikát, Magyarországon a kicserélő
" üzemben " nyoma veszett, ott már nincs regisztrálva. Innentől passz ! :-(
Rendőrségi feljelentéssel lehetett volna élni - ismeretlen tettes ellen - , de nem érdemes, mert lezárták volna 30 nap után a nyomozást azzal, hogy az elkövető nincsen meg !

A belföldi ajánlottal kapcsolatban meg azt a választ kaptuk, hogy levélszekrénybe kézbesítve. Ez is passz. Nincs hova fordulni, nincs miért panaszt tenni, mivel joguk van
az ajánlott levelet levélszekrénybe is bedobni, nem vállalnak felelősséget azért hogy az ajánlott levél eljut -e a címzetthez, csak beszedik a "semmiért " az ajánlási díjat.
Ez a felháborító, hogy olyan szolgáltatásért fizetünk, amiért semmivel sem nyújtanak többet, mint a simán feladott levélért. Teljesen fölösleges ajánlottan feladni plusz költségért bármit is, felelősséget nem vállalnak.
Előzmény: Konnektororrú (37)
eranikó Creative Commons License 2007.03.14 0 0 43
Jó, akkor hallgatok, Bocs.:((((((Csak akkor nem értem, ha ilyen okos postáskisasszonnnyal akadtál össze, miért nem nézte meg a gépén, hogy hol a levél és nyomtatta ki Neked rögtön, miért kell várnod napokat a tudakozvány visszaérkezésére?:))))))))))))))))
Előzmény: Konnektororrú (42)
Konnektororrú Creative Commons License 2007.03.14 0 0 42
Érdekes, mert mi 15 nap múlva indítottuk, a postáskisasszony információi alapján. Ne dezinformálj, légy szíves, a kényszerügyfelek ismerjék meg a jogaikat.
Előzmény: eranikó (41)
eranikó Creative Commons License 2007.03.13 0 0 41
Ez egy kicsit téves tájékoztatás, mert tudakozványt a feladástól számítva 1 éven belül lehet indítani.
Nem is érdemes 15 napon belül, mert a feladástól, illetve a címzett lakóhelyének kézbesítő postájához érkezéstől számítva 10 munkanapig lehet akár letétbe a küldemény-amennyiben nem találják otthon a címzettet és értesítőt kap- utána visszaküldik a feladóhoz, ahol szintén előfordul, hogy csak értesítőt kap a feladó, ha nincs otthon, tehát el kell mennie a postára átvenni a visszaküldött levelet.(Ez az atrakció ugyebár akár 20 munkanap is lehet) Egyébként jobb helyen-ahol ún. gépes posta van- az ajánlási ragszám alapján, ki tudják mutatni, hogy hol "jár" a levél és amennyiben nem találják, csak azután érdemes tudakozvánnyal foglalkozni.
Előzmény: Konnektororrú (40)
Konnektororrú Creative Commons License 2007.03.13 0 0 40
Utánajártam az ajánlott levél elvesztésének. Szóval a feladástól számított 15 munkanapon belül az ajánlott slejfni birtokában lehet tudakozványt felvetetni (magyarul a keresést megindítani) a postán. Pár hét után kiderül, hogy nem találják, és ekkor, még mindig az ajánlott slejfni birtokában, a postán kipengettethetjük a feladási díj 15-szörösét, plusz magát a feladási díjat.
Előzmény: Konnektororrú (32)
eranikó Creative Commons License 2007.03.12 0 0 39
Hát a posta megtakarította a szombati nyitvatartás üzemköltségét, plusz nem kell a szombati nyitvatartásért cserébe szabadnapot adni egy dolgozónak sem, feltételezem ezáltal tudott esetleg létszámot is csökkenteni.
Viszont nem hiszem, hogy a Tecsóba hatalmas forgalom terelődött át ugyanis a három ablaknak esélye nincs annyi embert kiszolgálni,valamint nem tartom valószínűnek, hogy több milkával ott állnak befizetésre, vagy befektetésre várva. (magunk között legyen mondva, a többi postán sem igen, amilyen lelakott állapotban és körülmények között vannak.)
Az emberek véleménye, meg valószínű nem számít, de a tapasztalatok alapján nem is igen reklamálnak,vagy nem is tudják, hol kellene, meg valószínű eredménye sem lenne, ezt a Posta eldöntötte és kész.!!!(mindíg is állam volt az államban)
Előzmény: Mentol frász (38)
Mentol frász Creative Commons License 2007.03.12 0 0 38
Postabezárás:
Egyik napról a másikra azzal szembesültek az ügyfelek, hogy szombati napon nem tart nyitva a Rákoskeresztúr 1 posta (6.osztályú).
Ehhez tudni kell, hogy a főváros legnagyobb kerületéről van szó, ahol van egy nagyobb posta (Rktúr1.), és 4 (vagy 5) kisebb posta, amik rövidebb nyitvatartással üzemelnek, és szombaton egyáltalán nincsenek nyitva. Magyarul eddig szombati napon egy helyen lehetett intézni az ügyeket. Nemrég nyílt egy TESCO a kerületben, abban kapott helyet egy 3 ablakos postakirendeltség, ami szombaton is nyitva van.
A kerületi lakosok lehetőséget sem kaptak beleszólni, sőt a polgármestert is "elhajtotta" a területi igazgató...
Azóta eltelt kis idő, és kiváncsi volnék a statisztikákra:
- Mennyit tudtak ezzel megtakarítani?
- Mekkora lett a Tesco-s posta orgalma?
- Mi az emberek véleménye?

Előzmény: eranikó (35)
Konnektororrú Creative Commons License 2007.03.11 0 0 37
"Az USA-BÓL KÜLDÖTT levél meg biztosított ajánlottként volt feladva (RM).
A kicserélőüzemnél állítólag nyomaveszett !
A magyar Postát nem érdekelte, nem is kereste. Ennyi !"

Ezért megcerkáztatható a fosta. Az amcsi feladótól kérni kell a küldési bizonylatot, és fingatni a fostát keményen.
Előzmény: világitóbogár (33)
világitóbogár Creative Commons License 2007.03.11 0 0 36
Szeretném megkérdezni ismét , mire szedik az ajánlott küldeményekért a magasabb díjat ? Nem garantálják, hogy eljut a címzett kezéhez, ugyanúgy mint a simán feladott leveleknél sem. Mindkettőt levélszekrénybe is bedobhatják, de bizonyítsa már be valamelyik kézbesítő, hogy ő bedobta az ajánlott küldeményt a levélszekrénybe !
Nem tudja bizonyítani, a feladó viszont igen, hogy ő ajánlva adta fel, éppen azért fizetett többet, hogy biztosan megkapja a címzett.
Előzmény: MPL ügyfélszolgálat (34)
eranikó Creative Commons License 2007.03.10 0 0 35
Igen a posta bármit megtehet.
Most,hogy a 2007-es évet az "Ügyfelek évé"-nek hírdette meg, több mint 100 postát bezárt,(amit még talán meg is értek,forgalom,állapot miatt) illetve módosítja a nyitvatartását "ügyfélbarát" módon,pl.8-19(20) helyett 10-18 óráig. Ez valóban mindenkinek a "legjobb" időpont,(főleg a nagyvárosokban, lakótelepeken lévő letéti postáknál) mert aki dolgozik az ebben az időpontban NEM TUD postára menni, így NEM fog sorbanállni, viszont NEM is kapja meg a küldeményeit,csak ha arra a napra kivesz egy nap szabadságot:(((((((((
Vajon így hogy fogja megtartani az ügyfeleit, vagy még többet szerezni,milyen új üzletpolitika ez?
Nem értem ezt a hozzá(nemértő)állást.:(((((
Úgy látszik a posta már nem szolgáltató, mert aki annak vallja magát, az ilyet nem tesz!?
MPL ügyfélszolgálat Creative Commons License 2007.03.09 0 0 34
Kedves Fórumozók!

 

Megerősítem, hogy az MPL, a Magyar Posta Logisztikai üzletágának hivatalos reagálását olvashatták / olvashattátok.

Legfőbb célunk, hogy a csomagokat, gyorsposta küldeményeket mielőbb célba juttassuk, az esetleges problémákra pedig megoldást kínáljunk, és fontosnak tartjuk, hogy megosszunk Önökkel / Veletek olyan információkat, amelyek ezt szolgálják. Forduljanak / forduljatok bizalommal az MPL ügyfélszolgálatához.

 

Üdvözlettel:

customer.service@posta.hu

világitóbogár Creative Commons License 2007.03.08 0 0 33

Nekünk még egy sajnálkozó levél sem jött, kijelentették, hogy az ajánlott levelet joguk van bedobni a levélszekrénybe, mintha sima levél lenne. Nem térítik meg még a feladási költséget sem. Erremondom én, hogy mi a fenében különbözik a simán feladott levél az ajánlottan feladottól?- legfeljebb abban, hogy többet fizetünk érte, de ugyanúgy kezelik mint egy sima levelet, levélszekrénybe is kézbesítik, nem kell átvételt aláírással igazolni. Ez nem más mint lenyulják a pénzünket.
Az USA-BÓL KÜLDÖTT levél meg biztosított ajánlottként volt feladva (RM).
A kicserélőüzemnél állítólag nyomaveszett !
A magyar Postát nem érdekelte, nem is kereste. Ennyi !
Előzmény: Konnektororrú (32)
Konnektororrú Creative Commons License 2007.03.07 0 0 32
"biztosított, nyomkövetős levelet
2006-ban, családi fényképek voltak benne olyan személyekről akik már elhúnytak."

Nagy pekked volt :(( Az enyveskezű droidjai nekünk is rendszeresen lenyúlják az LC kódos cuccokat, de a biztosítotthoz (és a Global Priority Mail-hez) eddig még fostak hozzányúlni.

"Két héttel ezelőtt A4-es (nagy ) borítékban feladtunk szerződéseket Törökbálintra. Ajánlott, elsőbbségi vel, - nem érkezett meg . Reklamáltunk, kaptuk a választ " levélszekrénybe kézbesítve ". Szeretném tudni, hogy mit ér ha ajánlott küldeményként adunk fel valamit - azon kívűl, hogy többet fizetünk !-?"

Nekünk is volt ilyen. A zöld ajánlott slejfni birtokában megreklamáltuk (ehhez asszem 15 napnak kell eltelnie, de lehet, hogy 30), aztán egy hivatalos bocsánatkérő levél érkezett, és némi pénzt átvehettünk a legközelebbi postahivatalban.
Előzmény: világitóbogár (31)
világitóbogár Creative Commons License 2007.03.07 0 0 31

Nem akarlak elkeseríteni, de nekem feladtak egy biztosított, nyomkövetős levelet
2006-ban, családi fényképek voltak benne olyan személyekről akik már elhúnytak.
Ezért lett biztosított ajánlottan feladva ( kb. 9 dollárt fizettek érte. ) A mai napig sem
érkezett meg. Megreklamálták, az USA posta kiderítette, hogy a kicserélőben tünt el,
addig nyomonkövethető. Megkérdezték a feladót, hogy kíván-e rendőrségi feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen.... :-) ? Tűt a szénakazalban keresték volna .
Sajnos ez eltűnt.
Másik : Két héttel ezelőtt A4-es (nagy ) borítékban feladtunk szerződéseket Törökbálintra. Ajánlott, elsőbbségi vel, - nem érkezett meg . Reklamáltunk, kaptuk a választ " levélszekrénybe kézbesítve ". Szeretném tudni, hogy mit ér ha ajánlott küldeményként adunk fel valamit - azon kívűl, hogy többet fizetünk !-?
Úgyanúgy kézbesíthetik levélszekrénybe, ahova egy ekkora boríték nem fér be, bárki kilophatja. Felelősséget nem vállalnak. Régen az ajánlott küldeményeket át kellett venni, aláírni a kézbesítőkönyvben.

Szóval a Posta is úgy működik ahogy minden ebben az országban.
Előzmény: Tshu-hash (24)
Salétrom Creative Commons License 2007.03.06 0 0 30
magyarpostazrt: broááááááááááááááááááf...

Jön hamarosan a liberalizáció:

Lassan befellegzik a Magyar Postának
Előzmény: Tshu-hash (24)
Konnektororrú Creative Commons License 2007.03.02 0 0 29
Hopp-hopp!! Szia, ez most egyfajta magánakció részedről, vagy hivatalosan megy a dolog "a" posta részéről? Az utóbbit nemigen nézem ki a fostából, de annál kellemesebb tud lenni a meglepetés :))
Előzmény: MPL ügyfélszolgálat (28)
MPL ügyfélszolgálat Creative Commons License 2007.03.01 0 0 28
Tisztelt Fórumozók!

 

Engedjék meg, hogy néhány újabb hozzászólásukra a Magyar Posta Zrt. ügyfélszolgálati munkatársaként röviden reagáljak:

 

Eravera EMS küldeményét  február 2-án kézbesítette a Német Posta, a késedelmet  manuális hiba okozta. A késedelemért a Német Posta elnézést kért a Magyar Postától és ügyfelétől. A Magyar Posta telefonon és írásban is tolmácsolta a feladónak a bocsánatkérést, egyúttal visszatérítette részére a szolgáltatás teljes díját.

 

Reméljük, hogy Tshu-hash és witchqueen ügye is rendeződött azóta, ha mégsem, a csomag azonosítószámának és címzettjének megadásával  kérem, vegyék fel a kapcsolatot velünk  az alábbi e-mail címen, hogy segíthessünk.

 

Üdvözlettel: customer.service@posta.hu

Konnektororrú Creative Commons License 2007.02.28 0 0 27
Az USA-ból (és más külföldi feladóhelyről is) SZIGORÚAN értékbiztosítva kell kérni a küldeményt. Drágább, de úgy legalább biztosan ideér. Fontos ezt külön, kimondottan az eladó lelkére kötni, főleg az amcsi eladóknak, mert nekik meg se fordul a fejükben, hogy itt a balkánon mik meg nem történnek, úgyhogy maguktól sima LC-s kódú levélben adják fel a cuccot, mert nekünk akarnak pénzt spórolni.

A nem biztosított küldeményeket ugyanis a mocskos szemétláda postások ellopják, vszleg a kicserélőben. Ha csak öt percre a kezem közé kaphatnám azt a tolvaj rohadékot, amelyik még az elején lenyúlogatta néhány külföldi csomagomat...
Tshu-hash Creative Commons License 2007.02.26 0 0 26
Ha nyomkövetős, akkor a nemzetközi kicserélőben tudsz érdeklődni. Ha nem, akkor sajnos csak a remény marad. Nekem a nyomkövetősöm majdnem 3 hete tartózkodik Pesten, azh USA-ból 4 nap alatt beért az országba, úgyhogy, ha azt vesszük, még nem vagy elkésve.
witchqueen Creative Commons License 2007.02.26 0 0 25

Sziasztok!

 

Kb. 2,5 hete adtak fel egy csomagot az USÁ-ban (semmi különös, csupán egy ajándéktárgy), de még nem érkezett meg.

Szerintetek mennyi az esélye annak, hogy megkapom? Hol érdemes utánaérdeklődni, hogy egyáltalán megkérkezett-e Magyarországra?

 

Üdv.,

Witch

Tshu-hash Creative Commons License 2007.02.23 0 0 24
Mélységesen fel vagyok háborodva a magyarpostazrt viselkedésén. Az Amerikai Egyesült Államokból rendeltem egy csomagot, 2007. február 3-án adták fel. Február 7-én megérkezett Magyarországra, a nemzetközi kicserélőbe. Először 14-én érdeklődtem a csomaggal kapcsolatban. Telefonon kb 25. próbálkozásra sikerült elérnem valakit. Azt mondták, lehet, hogy másnap a vámosok megnézik a csomagot. 16-án, a következő telefonhívásnál (szintén csak nagyon hosszú idő után volt hajlandó valaki felvenni a csomagot) azt mondták, hogy aznap feladták a levelet, amelyben értesítek a csomag megérkezéséről. 21-én kaptam kézhez a levelet, melyen 20-i dátum volt. A levélben rettentő bunkó módon követelték tőlem, hogy a vámkezeléshez nyújtsak be számlát, amivel igazolom a csomag értékét. Ezek után elfaxoltam nekik a bankszámlakivonatomról egy tételt, illetve mellékeltem egy levelet, hogy minden további költséget vállalok a csomaggal kapcsolatban, csak küldjék már le. A csomag még a mai napig sem érkezett meg. Egy dolog vigasztal: a csomag nyomkövető szolgáltatással lett feladva, ezért nem merték/merik ellopni!
Salétrom Creative Commons License 2007.02.08 0 0 23
A postával máshol is baj van :-)

Postasztrájk Romániában
eravera Creative Commons License 2007.01.31 0 0 22
Sziasztok A véleményetekre illetve az ötletetekre lennék kíváncsi a következő dologban. Múlt hét szerdán (2007.01.24-én), EMS küldeményként Németországba adtam fel egy mobiltelefont. Tájékoztatásuk szerint, garanciát vállaltak arra hogy a küldemény pénteken megérkezik. Ennek ellenére azt a német posta sem pénteken, sem szombaton délelőtt nem kézbesítette. A címzett csak szombaton este talált egy értesítést a kézbesítés megkísérléséről, annak ellenére hogy a címhelyen tartózkodott, mivel tudott a küldemény érkezéséről, és várta azt !!! Amikor az ügyfélszolgálaton érdeklődtem, tájékoztattak arról, hogy a német posta válaszában azt írja hogy próbálta felvenni a kapcsolatot a címzettel, azonban ez sem fedi a valóságot, ugyanis a címzett semminemű hívást és tájékoztatást nem kapott a küldeményemmel kapcsolatban, pedig a telefonszáma a küldeményen is szerepel !! A helyzetet bonyolítja, hogy a tegnapi napon (2007.01.30-án) a címzett kapott egy küldeményt ami az elmondása szerint a magyar azonosító számot tartalmazza, azonban egy írországi banktól származik, Tehát a címzett nem az én küldeményemet kapta meg !! Ezek után nem tudom hogy a küldeményt még Magyarországon cserélték el és ragasztották at azonosítómat egy másik küldeményre, vagy kint Németországban. A címzett újra elment a német postára Wismar-ban, ahol ismét csak egy telefonszámot kapott, hogy érdeklődjön a küldeménye után. Mint ahogyan említettem, a címzettnek nincs módjában telefonálgatni, szóval fogalmam sincsen mi lehet a megoldás. Ti jártatok már így ?
Babco Creative Commons License 2005.10.16 0 0 21

Köszi a felvilágosítást, így már oké.

 

Egyébként a levelet nem normál postán (ahol minden ki van plakátozva), hanem a Váci úti Tescoban adtam fel, ott nem láttam, mert nincs is annyi hely a hírdetményeknek. Persze lehet, hogy én nem vettem észre.

Azért a hölgyikének a postán mégiscsak illett volna tudnia, hiszen nem a sarki közértestől kérdeztem, hanem attól, akinek ez a munkája.

Előzmény: HPéter1978 (20)
HPéter1978 Creative Commons License 2005.10.16 0 0 20
Hello!

Elsőbbséggel feladott küldemény esetén a Posta arra vállal kötelezettséget, hogy belföldre másnap (ill. a kövezkező munkanapon) megkísérli a kézbesítést. Feltétel még, hogy csak bizonyos időpontig feladott küldemények esetében vállalják a másnapi kézbetítést, ez az időpont postánként változó, 15-16-18 órát láttam kiírva.
(nyílván függ attól, hogy mikor szállítják el az aznapi termést)

Hogy ezt a kedves ügyintéző miért nem tudta elmondani, arra no comment...
Bár ő a pult másik oldalán valszeg nem látja azt a tájékoztatót, amit én az esetenként 10-20 perc sorbanállás közben többször is el tudtam olvasni.
Előzmény: Babco (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!