Van két légrugóm 4,5 évesek (ezért cseréltem), kicsit kivannak pálva, de nem eresztenek, reggelre sem üll le vele az autó, ha más nincs, ideiglenesen megteszi, ha valakit érdekel jelezze privátban.
Egy rossz akkuval, mikor már nincs puffer, hamar kilehet nyírni a generátort!
Azért akinek van egy kicsike műszaki érzéke is, már a reggeli induláskor lazán észrevesz egy 50%-os akkut is, talán ezért nem is foglalkoznak vele visszajelzés szintjén.
Azért gondolom ha az indítóáram túl alacsony, akkor a feszültsék is leesik terhelés esetén.
Mértem a kapocs feszültséget az akksi + saru és a karosszéria fémes csavarja között. Az én esetemben ha csak nyitottam az ajtókat a távirányítóval, már leesett 12.5v-ról 11v-ra és 12v alatt is maradt min egy percig. Ha bekapcsoltam a Xenont, akkor 11v alá esett és percekbe tellett amíg visszamászott 12v-ra(persze a xenon lekapcsolását követően.) Az indítózáskor 6-7v közé esett a feszültség.
Amikor tölteni próbáltam(+ saruról leválasztott autó) 3500ma-t tudott belenyomni a töltő és azt mondta full.
A szervízben a szuper Battery check műszer szerint 40%-át tudta az akksi mint amit tudnia kellene.
A lényeg, elvártam volna valami figyelmeztetést azon kívül, hogy nehezen indul a szekér :-)
A szerelő szerint a 6-7v nagyon gáz mert akkor már lekapcsolnak a computerek is, hogy védjék magukat. Ez okozhatott egy csomo járulékos problémát, akár a váltó, akár más vezérlésben is amit az új akksi majd megold.
sziasztok
Ma megkaptam az új akkumulátort. 12v 75ah 800a. ilyen is volt benne csak Varta gyártású. az újon nem látszik ki gyártotta mert csak a Peugeot Citroen logo van rajta. A lényeg hogy max 10 perc volt a csere.
Légszűrő ház ki(vanegy csatlakozó amit le kell szedni), + saru le, piros akármi le az akksi tetejéről, akksi burkolat előre lehúz, akksi kiszed. visszafelé ugyanez csak fordítva. A végén dátum és idő beállítás.
A régi a műszer szerint (feltöltve)340a-t tudott a 800a helyett mint indító áramot.
megérett a cserére. azt nem értem a fedélzeti miért nem reklamált, hogy gyenge az akksi. Még azért is szól ha kiég a helyzet jelző, vagy a balos féklámpa...
Hogy ne csak műszaki problémál legyenek a fórumon:
A novemberben vásárolt Picassoval (2,0 hdi Mcp6 exclusive) 10 nap alatt megjártuk Bretagne-t a Debrecen- Saarbrücken- Rouen-Brest útvonalon.
Voltunk a normandia partraszállás egyik helyszínén (Saint-Laurent-Sur Mer, Omaha Beach), bejártuk a Franciaország legnyugatibb csücskét.
A 3 gyermekem a 2. sorban a két szélső ülést és az egyik hátsót használta. A középső le volt hajtva, ott társasjátékoztak, tettek vettek.
A megtett távolság 5620 km (a leghosszabb az első nap volt Debrecen-Reims 1600km). A fogyasztás a tankolások adataiból számolva (a computer alapján is) 6,6 l (a sebességhatárok betartásával).
Az Mcp6 kiváló volt a hosszú úton, a a 2,0 hdi teljesítménye is megfelelő (előtte 2,2 hdi C5 kombink volt). Olajat egy kicsit fogyasztott, ezt pótolni kell.
Nekem /45-ös volt fent a mostani gyári méret előtt, kicsit csalt a KM óra kb. 3-4km/h-val többet mutatott száznál, kinézetre sokkal gogartosabb, egyébként semmi különös, nem mondhatom el, hogy most a gyári mérettel komfortosabb a rugózás, pedig én ezt vártam volna elvileg a váltástól.
Mint nekem új C4 picasso tulaj, kérdeznék nyárigumival kapcsolatba, 215/50 R17 helyett használ-e valaki 225/45 R17 gumit ,és hogy viselkedik ,milyen fajtát?
Elvileg 13mm a különbség tehát méretszerint ok, de árban 4db-nál sokkal olcsóbb.
télen a nagy hóban (és hidegben) sikerült olyan szerencsétlenül parkolni, hogy az orra felakadt és két oldalt elpattant az első lokhárító. A fenti harmadban két oldalt van egy-egy 8 cm-es repedés:
kérdéseim:
- bonyolult ezt leszedni (magyarán otthon hozzáfogjak és csak a lököst vigyem javítani és fényezni)
- bontott elemben (és komplett cserében gondolkodjam)
- esetleg csak márka szervizre bizzam...
Esetleg ha már valaki javítatott ilyet akkor tipp, hogy hol dolgoznak szépen...
Tudom ez nem egy apróhírdetési oldal, de lehet hogy van köztetek valaki akit esetleg érdekel egy C4 Picasso csomagtartótálca.A tálca új kibontatlan csomagolásban van.
Nincs benne semmi ördögi, csak a biztosíték házat kell előtte leszerelni, tehát:
Nyomja meg az "c"-t ; Majd csúsztassa előre a biztosítéktartót (6).Tolja el a biztosítéktartó dobozt (6) az akkumulátor díszburkolatától (7).Kösse le a(z) tápvezetéket (8) a biztosítéktartó dobozról (6).Kiszerelendő :
The red top cover, 2 clips at front left and right, squeeze together lift front up and then pull, slides out.
Fuse board underneath red cover, left hand side of it, about an inch or so in is a dip, feel for a pushable plastic, push it down and pull gently, the fuse board will slide out towards you (front of car), put it to the left.
Front part of battery cover is held by a plastic like insert bottom front left, looks like a wheel, it doesn't pull out, I went to pop it out but it broke the plastic so not sure about that.
You can then undo neg terminal, take 10mm bolt out of battery clamp.
pull battery out.
On my Picasso I removed the air box - but I had the cars in bit's anyway so you may or may not need to remove air intake, battery once slid forward could prob go upwards as well...
But I would remove you air intake pipe to give enough room.
Trial and error!"
Google translate nem kiválóan, de felfoghatóan fordít. :)
Én hétfőn viszem az enyémet az M5-be mert 33000Ft-ért kicserélik. Mivel 12v 75Ah 800A hidegindítóárammal bíró akksit nem nagyon kapok 30000Ft alatt, nem fogok nekiállni min. egy órát legózni vele.
Nekem 2.0 Hdi van, de ott a légszűrőház eltávolításával kezdenék neki a cserének.
A kéziféknél nem kell kitörni valami fedelet a manuális oldáshoz? Mintha azt olvastam volna, hogy az oldás után cserélni kell valami porvédő takarót???????
A kéziféket manuálisan is ki lehet oldani. A vezetőülés előtt van egy kis fül a szőnyegen, oda kell a célszerszámot beletenni és csavarni. Így kioldható a kézifék áram nélkül is. A célszerszám az emelő illetve a defektjavító mellett található. Ha jól tudom, akkor sárga a feje és a nyele. Az akku kicseréléséhez egy kis műszaki érzék kell. Ha nem mered, akkor bízd inkább szakemberre. A rádió kódot fog a csere után kérni és a fedélzeti komputert be kell újra állítani.( idő, nyelv stb.)
Emiatt nem kell aggódnod, mert ha leáll akkor az út közepén fog nem a szélén:-)
Ha őszinte akarok lenni akkor nem mondhatom rá hogy egy lerohadós típus lenne. Egyszer volt olyan hogy gyorsításkor karácsonyfa fények a műszerfalon és megállt a motor, de miután túléltem és újraindítottam ment tovább. A szervizben azt mondták, hogy a turbó nyomás jeladó jelzett valamit rosszul, amit egy csatlakozó cseréjével orvosoltak is. Azóta rendben van. A céges 1.6Hdi-vel volt olyan gond, hogy több hónapos állás után valami szemetet kapott fel és 100méterenként leálllt. A szervízben kitakarították és azóta is teszi a dolgát.
Ilyen volt a régi Xsara Picassommal is, de szerencsére csak annál akinek eladtam. Igaz én nem is tankoltam bele sosem gagyi géázolajat.
A Xsara Picassóra 6 év alatt nem költöttem annyit mint a GC4P-ra egy év alatt, de csak kicsit bánom a cserét. Ebben heten is elférünk, extrákban, kényelemben sokkal többet tud. A GC4P már egy felnőtt autó.
A bezines automata Toyotáimhoz képest a Picassó min. 3 literrel eszik kevesebbet.Én évente max. 10.000km-t megyek.Ráadásul a gázolajszámlára is van okosságom.Ilyen kevés KM-nél is kb. 150000ft-ot spórolok évente.Persze hogy nem szeretném ezt a nyereséget alkatrészre kifizetni,de legalábbis most azt mondom hogyha ez rá is megy és egy sokkal szerethetőbb autóban ülhetek akkor nekem megéri.Egy kérésem van csak.
Bocsi csak most jutottam a forumhoz.
Amikor atnezettem a vetel elott a wendomnal, mindent kifogastalannak talaltak. Mikor szoltam a legrugo miatt azt ok is megtalaltak es raitrak a papirra amit adtak.
Amikor az M5-ben csereltek a legrugot, akkoe lattam egy kis olajat a motor alatti vedolemezen.
Kiderult hogy a fotengelyszimering mellett szokik az olaj. Ezt azonnali cserere mondtak mert ott van a vezerles is, ami ha olajat kap akkor a szij is elszallhat.
Szimmering+ teljes vezerles
Azota tonkrement a grand csomagtartonyito kapcsoloja ami majdnem 60000ft-ban fajt.
Volt egy motortarto bak es valami hovedo lemez amit cserelni kellett.
Most szart be az akksim. Azt hiszem. Reggelente alig forog az onindito. Ha elkapta akkor mar egesz nap porog mint allat. Ha merem az akksi+ es a motorhazteto zar(mint test) kozott a feszultseget, akkor az alapbol 12,5V 11V-ra csokken mar az ajtok nyitasara is. Inditozas alatt akar 6v-ra is lecsokken.
Kellemes meglepetes, hogy az M5-ben 33000Ft beszerelve a 2.0HDI be valo 75ah 800A inditoaramu akksi.
Amit meg nem csinaltattam meg,
Nem megy az ulesfutes a bal fotelben
Neha mar rangat a valto indulaskor
Remelem nam nagyon vettem el a kedved:-)
Nyari gumi 216/50r17 Hankook k110 95w 130000ft volt. Mar csak a kocsira keresek.