Keresés

Részletes keresés

csimcsam Creative Commons License 2002.11.05 0 0 790
Nem bemozdulasos szeria, es azt sem mondhatom hogy eletlen, csak eppen nem borotva. Az objektivnek latszolag semmi baja, sem karcolas, sem levegobuborek, alig hasznalt. Az sem valoszinu hogy a gep ne allitana jol elesre, mert vannak olyan kepeim amelyek vegtelenen keszultek es kis rekesszel, es u.olyanok mint a tobbi. Most lovom a masodik filmet vele, ezt majd mas laborba viszem.

Az egesz azert zavar, mert elvileg egy jo objektiv kelene legyen. Egy feliratot akartam leolvasni egy keprol, nagyitot kezbe, rohadt szemcses minden, felirat nem latszik jol. Veletlenul az asztalon a baratnom szappantarto kepei, ra a nagyitot, szemcsek kisebbek ugyanolyan nagyitasnal. Rakerdeztem azota a filmre is, az oveben 200-as volt nem szazas. Az enyem normal 100 Agfa. Szoval meg gyanusabb. Tudom hogy vannak optikak amelyek kulonosen jora sikerultek es vannak amelyek gyengebbek. Gondoltam valaki tudja nem-e ilyen ez az 1.4 -es szeria. Nincs ahonnan kovetkeztetest levonjak mert elso kepeim ezzel a geppel, ezzel az objektivvel es ebben a laborban, szoval harom ismeretlenem van:(

Előzmény: Venyerin (787)
Kistván Creative Commons License 2002.11.05 0 0 789
K2DMD
semmi bajom a fix obikkal, sőt ha nem drágák akkor jöhetnek bőven:-))
Igazából csak az a kérdés, hogy általában mielyeneket lehet kapni, ilyen áron. Örülnék, ha tudnál válaszolni.
Még egy kérdés: Ezek a gépek tudnak élesség csapdát manuális obikkal? Akkor végkép tuti.

Még mindig áll a kérdésem a Z1-P és MZ-S gépekre: Lehet valahol használtan kapni? aki tud ilyet dobjon meg egy méllel.

Kierrekiarra:
Ez az amit említettem már. Sajnos szar volt az idő, és még 400-as filmen is ilyen bemozdulósak lettek. Pedig itt sem voltak gyorsak.
Amúgy a nagyjából bevállt taktikám: Mielött jön a vas befogom az aszfalt azon pontját, ahol fényképezni szeretném, élesre fogom (gomb félig lenyomva), majd amikor ott a vas, akkor továbbnyom.
80%-osan bevállt.
Vannak természetképeim, szerintem pont arra jók, hogy tudd te is, mire jó a gép.

Kistván

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 788
Az utolsó pontot én "állítólag" nélkül meg tudom erősíteni. Ugyanez volt a tapasztalatom, a Minolta szappantartóval lőtt (Párizsban kidolgoztatott) hihetetlenül éles képek után kiábrándítóan életlen képeket kaptam vissza a Fotexből. Ezeket a Pentax slr-emmel fényképeztem, és nagyon ki voltam akadva.

Bebizonyosodott, hogy a tűéles képekről képesek voltak életlen nagyítást készíteni. Egy teljes sorozatot. Másik laborban ugyanazt a filmet jóra nagyították.

Előzmény: Venyerin (787)
Venyerin Creative Commons License 2002.11.05 0 0 787
Az 1.4/50-es Pentaxok között nincs olyan, ami ne lenne pengeéles képű...
Több dolog is lehet:
- hibás a példányod
- a géped élességállítása rossz
- valami szerencsétlen bemozdulásos széria
- nagyon ritka, de állítólag rossz filmkidolgozás is tud ilyet
Előzmény: csimcsam (786)
csimcsam Creative Commons License 2002.11.05 0 0 786
Sziasztok,

nemreg vettem bizomanyibol egy smc Pentax-a 1.4:50 objektivet, es most hivattam elo az elso rend kepet, nem tunnek tul elesnek. Van aki ismeri ezt az objektivet? Hallottam mar olyat hogy a nagy fenyereju objektivek kepminosegben elmaradnak mas fix objektivektol, de ha pl. 5.6 rekesszel hasznalom, akkor ugyanolyan eleset kellene tudjon mint barmely masik 5.6-on. Lehet hogy ez egy "rossz" szeriabol valo objektiv, vagy csak elszartak az elohivast? A baratnom kis szappantarto Pentaxa elesebb kepeket csinalt mint ez. Akkor latszik igazan ha nagyitoval nezem.
Film 100-as volt, mindkettoben, kizarva hogy a szemcsesseg miatt legyen. Segitsetek ha van tapasztalat ilyen teren.

Kierrekiarra Creative Commons License 2002.11.05 0 0 785
Kinél láthattam akkor? Nem tudom. Mindenesetre én is csak kis gagyi fotós vagyok, viszont a te természetfotóidat is szívesen megnézném, Hét!
Haja Creative Commons License 2002.11.05 0 0 784
OK, kössz!
Előzmény: kandor (781)
Hét Creative Commons License 2002.11.05 0 0 783
Sajnos én ritkán fotózok motorokat. Talán még nincs ilyen képem. Én sokkal inkább természetet szeretek fényképezni, meg családi eseményeket. Nekem is vannak MZ-50 képeim, de én nagyon kis gagyi fotós vagyok.
Kierrekiarra Creative Commons License 2002.11.05 0 0 782
Télleg Hét volt, összekavartam a dolgokat. Merhogy Hét fotótémái motorok, a tieid meg ótók. Jármű-jármű, azér kavartam. Na ezért kivégeztek. :)
A veszprémi képek közt nagyon biztatóak vannak (mármint számomra. Ha ezt lehet a kicsivel... Az jó, nagyon jó)
Találkozni meg szívesen, ha pedagóusi vénát érzel magadban. :) Pláne, ha télleg vannak természet-témájú képeid. A leírás lejött a Venyerin adta címről szépen, azzal nincs gond, tanulgatok. Részleteket majd mélben. De nem a közeljövőben, nagyon nem érek rá most.
És te hogy csináltad a képeket, ha nem fókusz lock-kal?
És a Bp-rallyn miért van annyival több bemozdult kép? Annyival gyorsabbak voltak a gépek, mint a veszprémiek? :) Vagy rosszabb volt az idő?
kandor Creative Commons License 2002.11.05 0 0 781
Haja, a régi gépekre szó nélkül rá tudod rakni az új obikat, mert azok nem várnak az obitól , AF-től semilyen infót a fényméréshez.
Haja Creative Commons License 2002.11.05 0 0 780
"Az új optikák pedig mennek a régi gépemmel (K2DMD)."

Ezt jó, hogy írod, mert épp kérdezni akartam, hogy visszafele is érvényes-e a kompatibilitás. Marmint, hogy tudom-e az AF objektíveket (pl. 28-70-s) hasznalni manuális Pentaxokkal (mondjuk K1000) vagy Chinonokkal is? Ezek szerint igen?

Előzmény: K2DMD (779)
K2DMD Creative Commons License 2002.11.05 0 0 779
Kedves István!

Chinonnal kezdtem, majd amint kicsit konyítottam a fotózáshoz, rájöttem, hogy az optika a lényeg, nem is annyira a gép. Megtudtam, hogy a Pentax ugyanolyan K-bajonettes, mint a Chinon. Elkezdtem összegyűjteni a bizományikból a régi, manuális Pentax optikákat. Jó minőségűek és áruk jóval olcsóbb, mint egy Nikoné. Minőségben pedig nem rosszabbak. Sok fix fókuszú és zoom, viszonylag fényerős objektív kapható még manapság is.
Ennek már jó ideje. Később eladtam a Chinont és vettem egy Pentaxot.
Egy időben gondolkodtam a márkacserén, de mégsem tettem meg. A következő okokból:
-A Nikon drága és nem jobb
-A Canon bajonett megváltozott, a régi FD-seket nem tudnám rátenni az új EOS-okra. Az új EF optikák között pedig sok a gyengébb fényerejű zoom optika. A fixfókuszú, fényerős objektívjeik már nagyon drágák. Az AF persze világcsúcs, nem kétlem.
- Minoltára nem is gondoltam

Maradtam hát a Pentaxnál. Az összes eddig gyártott optikáját rá tudom pakolni a gépemre (Z-1) és működik vele!Az új optikák pedig mennek a régi gépemmel (K2DMD).

Az Mz-50-et nem ismerem, de szerintem egyedülálló abból a szempontból, hogy manuális optikákkal nem megy. Ezt nem is értettem, amikor írtátok.

Persze én keveset használok AF-et és nem óckodok attól, hogy egy rakat fixfókuszú optikát kell cipelni. Ha nálad ezek szempontok a kérdésben, akkor nem szóltam. UFF! :-)

Kistván Creative Commons License 2002.11.05 0 0 778
Lehet ezeket használtan is kapni?

K bajonett mit takar? (Tudom, hogy amatőr a kérdés, de azért mégis, please.)

Ami nem Kf (vagy Fk) azok manuálisak?
Műxik velük az élességcsapda?

kistván

Előzmény: Venyerin (777)
Venyerin Creative Commons License 2002.11.05 0 0 777
Z1P és MZ-S.

Mindegyik megy minden K bajonettes cuccal, utóbbihoz van a világ legjobb VG-je (DOF prev. is duplázva, meg minden).

Előzmény: Kistván (776)
Kistván Creative Commons License 2002.11.05 0 0 776
Nos mindkettőtöknek válaszolva:

Eos 5-öt én csak használtan engedhetem meg magamnak. Így nincs 300k, viszont VG-t mindenféleképpen vennék hozzá, mert a sportfotónál fontos, hogy biztosan tartsd.

USM obik játszhatnak, hiszen ebből rengeteg van, sajnos IS obik viszont horror áron léteznek, tehát az egyenlőre ki fog maradni.

Ha tudtok olyan pentax gépet, ami közel azt tudja (legfontosabb kritériumok: 2. redőnyre vaku, illetve 200 körüli vakuszinkron), mint az EOS5, akkor az engem kifejezetten érdekelne.

Persze még mindig kérdés marad, hogy milyen obikat találok hozzá, mert az MZ-50-es szériához iszonyúan kevés obit találtam (használtban még kevesebbet, azaz szinte 0), azokat sem igazán jó fényerővel.

kistván

Hét Creative Commons License 2002.11.05 0 0 775
Én nem rég gondolkoztam a rendszerváltáson, de pont az objektívek miatt maradtam Pentax. Így most már két géppel. Ez a teljes kompatibilitás nagy gyönyört jelent nekem. Bár USM tényleg gyorsabban fókuszál beltérben biztosan. De kinn teljesen jól működök. Egyébként nekem is EOS5-öt ajánlottak, de a 300k kicsit sok. Az már egy MZS körüli dolog.
Előzmény: Venyerin (774)
Venyerin Creative Commons License 2002.11.05 0 0 774
Az EOS5 sok mindenbn Z1P szerű...
Az EOS5 előnyei a VerticalGrip, az IS és az USM objektívek, ha kifizeted ezeket is külön. Ha ez nem reális, akkor ontopik a javaslatom... ;-)
Előzmény: Hét (772)
Kistván Creative Commons License 2002.11.05 0 0 773
Sokat segítettél:-))
Előzmény: Hét (772)
Hét Creative Commons License 2002.11.05 0 0 772
Az EOS 5 nagyon klassz kis gép. Én még sokáig maradok a Pentaxnál. Nekem nagyon bejött, és nem is kell nekem több, mert még fel kell nőnőm a géphez.
Előzmény: Kistván (771)
Kistván Creative Commons License 2002.11.05 0 0 771
Kierrekiarra:
Az ha minden igaz Hét topictars volt. Vannak természetképeim is, de azok nincsenek neten. Ha érdekel talizhatunk, és akkor a leírást is megkaphatod.

Hét:
Off topic, de EOS 5-re fáj a fogam. Mesés, amit tud, de ha tudsz, ajánlj jobbat ebben a kategóriában.
(Ja, szerintem kb. 10 képem van, ami tuti, a többi csak elmegy:-()

kistván from tatabánya

Kierrekiarra Creative Commons License 2002.11.05 0 0 770
Köszi, azokat már láttam, kifejezetten természetfotók érdekeltek volna. Azt hiszem olvastam korábban, hogy focus lock-kal készültek a pálya egy szakaszára figyelve, jól emlékszem?
Sajna a madarak nem annyira kiszámítható pályán haladnak.
Hét Creative Commons License 2002.11.05 0 0 769
Szia Kistván!

Elég jól elkapott képeid vannak a rallykon. Tényleg most milyen gépet szerzel magadnak?

Hét

Kistván Creative Commons License 2002.11.05 0 0 768
Nos ugyan nem természet képek, de ezzel a géppel készültek (és azt mutatják, hogy szép időben mindent lehet vele művelni).
http://kep.tar.hu/rally_katona

kistván from tatabánya

Előzmény: Kierrekiarra (767)
Kierrekiarra Creative Commons License 2002.11.04 0 0 767
Kistván, köszönet a tanácsokért, meg minden egyéb jóindulatért.
Hogy az ismerősöm telefonáljon az MZ-50 miatt, azt nem kell lélegzetvisszafojtva várni, mert mint kiderült az ár felénél is kevesebbet képzelt, valszeg meg kell majd barátkoznia a manuláis gépek világával.
Időközben rájöttem, hogy a 210 a kétszerezővel télleg nagyon erős. Olyannyira, hogy még nem sütöttem el mögötte a gépet, igaz az utóbbi időben (mióta a kétszerező megvan) nem sütött ki a nap.
Próbálom magam azzal vigasztalni, hogy ismerek embert, akinek már a lessátor elé közvetlenül is szállt le szalakóta, igaz erről a Madártani Egyesületben is legendákat zengenek. :)
Új obit egyelőre nem tervezhetek, de majd fontolom a tanácsokat, ha eljő az ideje.
Az MZ-50-nel készült képeket láthatok valahol?
Bpeter Creative Commons License 2002.11.02 0 0 766
Eladó egy Pentax MZ-5(hibás - vakurugó eltört, csak kézzel nyílik, javítható), Tamron 28-80 3.5-5.6 objektívvel és egy Pentax SMC FA 28-90 3.5-5.6(10 hó garanciával). Ha valakit érdekel írjon a fórumba vagy ide(árajánlattal): albion@axelero.hu
Karakorum Creative Commons License 2002.10.30 0 0 765
Szia

Az Extreme Foto -n van egy pár...

Kistván Creative Commons License 2002.10.30 0 0 764
Ki tudja, hogy hol lehet a neten megnézni a magyar Sigma obi árakat?

Nagyon érdekelne.

kistván

Kistván Creative Commons License 2002.10.30 0 0 763
Nos jobb ha kikapcsolod az Af-t (szerintem), mert hangos.
Nekem sokszor megijedtek tőle a madarak.

Sajna 420-nál is messze van a madár, vagy leülsz és vársz jó sokat. Ráadásúl 210-nél 5,6 a fényereje, amit ha szorzól 2-vel, akkor bizony 11,2 jön ki, ami azt jelenti, hogy legyen sok-sok napfény, nyugodtan várakozó madár. Mert azért jó lenne természetképet 100-as filmre csinálni.

Szerintem ne add fel. A sorodban mindenféleképpen sokat tud.
Esetleg meg kell próbálni használtan venni egy 75-300-as obi (újjonan se nagyon drága), azt 1,4-szerezővel használva a fényerő sem durvul el.

Szerintem ennyi.

ha gondolod hívj fel.

kistván

Előzmény: Kierrekiarra (762)
Kierrekiarra Creative Commons License 2002.10.30 0 0 762
Kistván, köszi a biztatást, madarász vagyok, tehát természetben akarok fotózni, mozgó objektumokat, messziről, szar időben, esetleg este, vagy hajnalban, mert akkor aktívak.
Ezek után azzal biztatom magam, hogy az automatika révén még mindig gyorsabb lesz, mint a Zenit a 300-as obival, és messzebbre lát, mint az IS 1000 a 135-ös obival, amihez meg még előtétlencsét se tudtam venni.
A Tamron 80-210-hez vettem egy kétszeres konvertert, azzal még mindig halkan kell lopakodni, vagy sokat kell várni, és nincsenek még kész képeim vele, de azért biztassatok már, hogy jó lesz!
Erre a célra megfelelő gépre meg kb. tízszer ennyit kellene szánnom, az meg hobbira egyelőre sok.
A te szettedért mennyit kérnél? Van ismerősöm, aki akar SLR-gépet venni, nem tudom mennyit szán rá.

Ja, lehet, hogy nem megfelelő fórumon kérdezem, de a tükörobjektívekről van valakinek véleménye? Vagy aki többet mozog itt tud fórumot, ami érinti a témát?

hepkag Creative Commons License 2002.10.30 0 0 761
En csak en vagyok Hepka György. Nem mas.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!