Keresés

Részletes keresés

Fogár Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5351

Zsuzsa: gratulálok a kis jövevényhez,

 

huhh, jó kis lakópark lehet medencével :)....ide nekem is egyet! A tenger vsz azért hideg, mert hideg áramlatok vannak arrafelé az Óceánról befelé...najó ne azt gondold,h 18fokos...csak a hőséghez képest mégsem olyan jó kis pocsolya, mint ahogy az ember számítana rá.

 

mindenkinek szp hétvégét

 

Matyinak Boldog Névnap holnapra...:)

Előzmény: MyBaby (5343)
tasha Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5350
ja, magyarság: én is nagyon szeretném ha a fiaim megtanulnának mindent amit lehet Magyarországról, na meg nálunk sem kizárt a hazaköltözés, sot, szeretnénk menni majd idovel. Addig is marad az itteni magyar kulturális központ látogatása, a sok olvasás, mesélés, nyári hazamenetelekkor az országjárás. Aztán a nagyobbaknak van lehetoség Helsinkiben magyar órákra járni, barátnom lánya tkp végigtanulta az otthoni gimis irodalmat, történelmet amellett, h finn suliba jár.
Előzmény: MyBaby (5343)
tasha Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5349
köszi jobban, fulgyulladása volt, antibio :(( Martin meg bekapott egy rota vírust, 1 napig ment a hasa, én meg mandulagyulladással kuzdök. Kész kórház.

Nojka látom jól van, szuper :)

Mybaby, én csakis magyarul beszélek a fiúkkal, a férjem meg finnul. Persze hallják az angolt is. Martin nem volt 1 éves, mikor az elso szavakat mondta, azóta is folyamatosan bovul a szókincse, de most 2 és fél évesen még mindig nem folyamatos a beszéde, bár alap mondatok (ott van anya, figyelj ide, gyere ide, leesett az auto, domi sír, hol van ezmeg az, vége mese, stb) mennek már mindkét nyelven+némi ragozás, sok szó. A bölcsis gondozónok és a két-háromnyelvu ismeros gyerekek szulei szerint ez teljesen jó, 3 éves korra szoktak jól dumálni. Én a helyedben helyi bölcsibe adnám Hankát, persze ha találsz valami jót, mert akkor fel tudná szedni a spanyolt anyanyelvi szinten és az lesz a fontos úgyis, nem annyira az angol. Bár persze az sem hátrány :)
Babakocsi áááállatjó!!

Shaish, jó költözést!
Előzmény: kismica (5347)
neglom Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5348
Igen, meló heti 20 órában. Szitter két nap jön, egyébként este-éjjel, illetve amikor Beni alszik. Meg kellett szokni, hogy hogyan lehet meló mellett háztartást is vezetni, és nem is belezakkanni, de megoldható, működik már egy ideje.
Nem mondom, hogy néha nem vagyok zombi, de megéri, mert imádom a munkám, és nagyon hiányzott már, eléggé kezdett ellaposodni az agyam. Így mindenkinek jó, mert nem egy savanyú itthonülő, beszűkült valaki vagyok, hanem túltengek az energiától és a tettvágytól :)
Előzmény: kismica (5347)
kismica Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5347

Gyáva Nyúl, már rég akartalak kérdezni, hol Ph.D.-zol? (Ha minden igaz, ma végre postázom a szigorlati jelentkezést...)

 

Maci, Neglom, Toria, Samu mama és Gyáva Nyúl, dolgoztok? Hogy bírjátok?

 

Tasha, hogy van Domi?

kismica Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5346

Azt tudom, h nem nyaralás, azt nem, hány évig maradtok... De ezek szerint sokáig :)

 

(Matyinak is van egy nagy barna macija, de eléggé hidegen hagyja, a plüs dögöket csak kicsit megcsócsálja, dobálja és slusz, semmi szerelem. Az csak az apjával és velem van, főleg a meztelen bőrünknek örül, mi meg neki :))))

Előzmény: MyBaby (5340)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5345

  Fábián Napsugár

 

Ma voltunk reggel látogatni...

Sógornőmnek ugyanaz a dokija, szülésznője, kórháza (Rókus)... és a szülésznőnk tudta, hogy megyünk ma látogatni. Üzent, hogy feltétlenül ugorjunk be hozzá, mert épp benn lesz... be is mentünk a Rékát megmutatni. ÚÚÚÚgy örült neki, és ráadásul tök jó volt, mert a csecsemősök, meg még a szülőszobás ápoló pasi is megismert, és mindenki odajött gyönyörködni a Rékusban :)

Remélem, a kistesó(ka)t is majd ott szülhetem, és nem szűnik meg addigra a Rókus :(

 

 

MyBaby Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5344
Tényleg, tasha!

Nálatok hogy megy a kétnyelvűség? tanítod őket magyarra?
MyBaby Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5343
A sárgadög kocsival jött, tök jól bírta. Egész nap aludt a csomagtartóban.
Mondjuk nekünk nagy a csomagtartónk és le is van fóliázva, szóval nem bántotta a nap sem. De őfelsége sokat volt autóban fiatalon is , és most 12 éves már. A család azon röhög, hogy az öreg nyugdíjas korára befizetett es Spanyol all inclusivra...

Mi délebbre vagyunk mint Fuengirola, nem tudom, hogy milyen lesz a tenger hőmérséklete nyáron.
Itt minden lakóparkban van saját medence, gondolom nyáron az kellemesebb lesz.
A "hegylánc" miatt itt valóban egyedülálló a klíma, egyébként 2-3 óra autóval a legközelebbi sípálya. Tehát mehetünk telelni!

A lakást béreljük, nem jár a melóhoz.

A magyar nyelv és történelem ismerete : gondolatban készülök arra, hogy a lehetőségekhez képest az anyanyelvét is elsajátítsa és a magyar történelmet.
A nagyszülők mind keményen nacionalisták, tehát erre ők is készülnek.
Ezen kívül sok magyar család van itt kint, magyar gyerekekkel, magyarul játszanak egymással. Valószínüleg mindent megteszünk majd, hogy megőrizze a magyarságát.
De kérdés, hogy a mai fiatalok között mennyire tudjuk majd befolyásolni...
Egyébként a spanyol nyelven kívül még bejön majd az angol is, mert nem kizárt, hogy nem az állami spanyol oviba /suliba fog járni, hanem a fizetősbe ahol angolos szigorral kardigánban és kisszoknyába kell öltöznie.

Itt már működik az állami és fizetős szféra, az államiban semmit nem tanulnak, tanár néha betalál az osztályba, a másik meg az ellentéte, felvételi van és fizetni kell havonta. Most az általános osztály havi 300 euróba kerül:-((
Előzmény: Fogár (5342)
Fogár Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5342

:))

 

aranyosak...Hanka ilyen jól elmarad a járókában?...szuper.

kutymákok repültek külhonba,v autóval érkeztek? hogy viselték? csak azért kérdezem,h mennyire lehet tervezni így kutymákos utazást.(tudod nekünk is van egy fősárgánk)

 

hát szó szerint nyaralás...nyáron meg majd mehettek telelni vm Alpokba :)...én 1x voltam arrafelé nyaralni (Fuengirola) de ott olyan hideg volt a tenger még a nappali hőségben is,h annyira a víz nem tetszett...viszont a környék nagyon szép, pálmafás, füves,virágos...és ha jól emlékszem van ott vm hegylánc ami miatt Malaga és környékének a klímája mindig szuper tud maradni.

 

béreltek kint lakást,v esetleg férjednek jár a munkahelyhez?

 

Hankára tuti gyorsan ragad majd a spanyol nyelv, lévén picurka még...gyakorlatilag abban a nyelvi közegben fog felnőni.

 

Nem sajnálod,h a saját nyelvét effektíve nem fogja igazán megtanulni? (mármint írni...történelem...stb) bár ez még odébb van,de mivel hosszú távra maradtatok---így gondolom elgondolkoztál ezen is.

Előzmény: MyBaby (5341)
MyBaby Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5341
Kutyaszeretőknek:
Hanka a mackójával...sajnos nem fér be a járókába.
MyBaby Creative Commons License 2007.02.23 0 0 5340
sziasztok,

emlékszem Janka "maci"jára, hááát, éveket nem fog kibírni az tuti.
Peti aranyos a Nagy mackóval.
Hankának nincsenek ilyen kedvencei.

kismica, Borcsi, lemaradtatok. Ez itt egy olyan "nyaralás", hogy nincs vissza repjegyünk.
Itt van mindenünk, autó, bútor, kutya. (sárgáktól elnézést a sorrendért)
Férjem itt dolgozik. Spanyolból én leszek a leggyengébb. Hanka majd az oviba perfekt lesz, férjre ragad a munkahelyén, én meg megértem a zacskósleves felhasználási javaslatát és lassan tanulom a zöldségek és husok neveit a bébikaja segítségével. (kép)

Tegnap vettem egy itteni Story-t :-)))))), egyszerű pársoros cikkeket kiszótárazom.
Amúgy van nyelvkönyvem, cd-k, kazetták, stb. Csak egyenlőre mi is dobozok közt tengődünk, mert szívesen átköltöznénk egy másik lakásab ezért csak azt pakoltuk ki ami szükséges. Amúgy tervezek (rajzolok) mindig, mert otthon azért mennek a munkák.
A net segítségével mindegy, hogy hol vagyok.
Előzmény: Fogár (5339)
Fogár Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5339

mennyire aranyosak :)))

 

Jankának is van macija...ő a mindenes maci...= nyugtató,szagolgató,nyalogató,rágó,alvó,kelő,vidító,játszó,mászásközbenlakástfeltörlő...stb

ergo eléggé viharverten néz ki...sztem többen taliztatok vele már :)

persze "Ő" nem ilyen méretes,  ergo a határon át tudjuk majd csempészni és külön útlevelet sem csináltatunk neki :D

 

nagy bánatom,h ugyanilyet nem tudok sehol sem beszerezni...és különben is..."eredetimaci" csak 1van....még ha szétfoszlik akkor is. :D

Előzmény: ertal (5338)
ertal Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5338
A Vérmedve alvós maci, új szerelem :)
Bajban vagyok: lehet, hogy haza kell ezek után vinni Magyarországra, ráadásul neki kompjegyet sem vettünk...
A helyzet fokozódik:

Előzmény: Samu mama (5335)
kismica Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5337

Borcsi, nagyon jó, hogy lányka jobban van!!!

 

Én abban bizonytalakodom, tényleg kell-e bentre cipő/szandi? Kint ok. Mert alapvetően mi zokniban vagyunk bent, furcsa lenne Matyira cipőt adni..

 

PC kocsik fő előnye az áruk... Ami sajnos nagyon fontos, de én annyira utáltam a miénket, h erre inkább költök, mert naponta 2x több órán át használom még várhatóan min. 1 évig..

Ha minden igaz, holnap jönnek a Loolámért, mióta megjött a Maclaren kicsit sem fáj a szívem érte, ez tényleg hiper-szuper kocsi, épp az előbb örömködtem a beépített napvédőn...

 

Mybaby, itt is főleg kocsival vásárolnak :) Csak az itteni bevásárló kosarak nem túl higiénikusak :( Annyira látszik a képen, h jóóó az idő felétek! Meddig maradtok?

Előzmény: borcsi555 (5336)
borcsi555 Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5336
Sziasztok!
Irigykedem az összes nyaralóra!!!!! Idén mi akkor megyünk távolabbi helyekre, ha sikerül lecserélni a micrát egy cslaádi autóra. Már ki is néztük a tutit, csak el kék adni emezt..
Neglom, ne fenyegess, hanem tényleg gyertek! Samumamiék jönnek jövő héten, próbáljunk egyeztetni, hátha összejön egy közös tali. Gekkolány teljesen meggyógyult, ma nagyszülőknél csibészkedte át a napot.
Cipőügyben akartam írni: minél később adjatok rájuk kemény talpú cipőket és inkább csak ha tényleg sétálnak már. Egyensúlyérzék, stabilitás, lábboltozat mind mezítláb tudnak jól kifejlődni. Puhatalpú mamuszok jók, parkettacsúszás ellen az is használ.
Mybaby babakocsija nagyon teccik! Úgy döntöttem eladom a 2 pc-t és én is veszek vmi könnyűt. Apropó, meddig maradtok? Spanyol hogy megy?
Zsuzsa, gratula, szaporodik a család!
Samu mama Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5335
Ertal, tudtam, hogy vmit lehagytam: macis PEti tutiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!! Napközben az a haverja? :)
MyBaby Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5334
kicsit tovább a Gibraltár felé, de igen, Andalúziában. Monyesz mesélte anno szóban , hogy milyen klassz nyaralásotok volt errefelé.

Kismica,
a bevásárlóhálórol lemondok, mert errefelé mindenki autóval jár bevásárolni ÉS! itt jön a lényeg: minden bevásárlóhelyen (kisebb nagyobb , mega) a bevásárlókocsira szerelt babahordozóba ültetem a gyereket. Tehát autóbol bala a bevásárlókocsiba, onnan vissza az autóba. Babakocsit nem viszem magammal.
Egyébként lehet hozzá venni hálót, de nem kértem. Viszont kistáska amit rálehet szerelni jár hozzá. Nagyon szép, pelusnak, kajának stb. tök jó.
Egyébként meglepően nagy az ülése, nem bántam meg a vételt mert sokáig jó lesz még.
Örülök annak is, hogy szemben is rakhatom magammal és, hogy a tolókar magassága állítható, ez nekünk fontos volt.
Előzmény: ertal (5333)
ertal Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5333

Mybaby,

Malagában vagytok, ugye? Ki ne hagyjátok a nagyheti processziókat!!! Ez az egyik fö attrakciója Andalúziának. Mi véletlenül voltunk ott pár éve épp akkor, és életre szóló élmény volt.

Előzmény: MyBaby (5331)
kismica Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5332

Mybaby, grat az új kocsihoz!! Nagyon jó, ha lenne még energiám és főleg pénzem és gyerekem, tuti kipróbálnám :)))) (Nem hiányzik a bevásárlóháló?)

Így maradunk a Trophynál és ma megjött a Maclaren is, a férjem (!) itt örömködik, milyen szép és formatervezett és ki akarja próbálni, mondtam, majd ha nem szakad az eső ;)

 

Zsuzsa, nagyon jó, h ilyen egykorú gyerek vannak nálatok, bónuszként tudtok egymásnak mint anyatárs segíteni...

 

Shaish, jó költözést!!!

 

Nyaralóknak jó időt, itthon akkor majd legyen max. 25 fok :)

 

Mi ma vittünk volna homokozó felszerelést - no nem homokozni a játszira, csak a kavicsokhoz, erre ömlik az eső reggeltől, persze 2-re mennem kell asztaloshoz...

 

A tegnapi nap öröme: a szigorlati jelentkezéshez kell erkörcsi vagy közalkalmazottaknak munkahelyei igazolás. Letelefonáltam a munkaügyissel, tegnapelőtt megcsinálta, beküldte ahhoz az egységhez, ami nekem közel van... Erre az itteniek kipostázták, még mindig nem ért ide (kb. 800 m-re lakunk), most nem tudom postára adni a jelentkezést... Remélem holnap megjön, csak épp a csoporttársam is e miatt adja be később a magáét (az enyémet is ő viszi), remélem, nem késünk le a DT ülésről emiatt, mert akkor fél év csúszás lesz :(

MyBaby Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5331
Babakocsi a repcsin:

elvileg meghatározott, gyakorlatilag láttam én már minden fajta és méretű babakocsit a reptereken.
A lényeg az, hogy a repülőgépig viheted a kocsit, a bejáratban összecsukod és otthagyod. A csomagfeladásnál a babakocsidra akasztanak ugyanúgy egy azonosító csomag számot. És ráírják, hogy visszakapod a leszállásnál az ajtóban.
Amikor leszálltok akkor elvileg ott kell lennie a lépcsőnél vagy a kígyónál a repcsi ajtajánál.
Vagy nem....
De mindenképpen szóljál a vezető stewinak, amikor beszállsz, hogy vetesse ki amikor megáll a gép.
Ha nincs ott leszállákor akkor balhézzál.
A: hozzák
B: forog a bőröndök között
C: csomagszám alapján jelented az eltünt csomagok között.

Ja , és gagyit vigyél, mert törhet és összekoszolódhat. Vagy nem.


Ha már nyaralás:

baba napkérém?
Előzmény: Fogár (5330)
Fogár Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5330

 hali

 

a vichy krémet ismerem, tavaly nyáron olyat vettem Jankának

hál a jóégnbek nagyon jó típusú bőre van, bár sztem ennyire délen már kb azbesztbőr kell leégés ellen

 

amikor mi 2hetet voltunk az augusztus vége szeptember eleje volt...és akkor is majd lerohadt rólunk a gatya...szóval előszezon olyan szempontból jobb,h talán elviselhetőbb a meleg.

 

én sem vagyok egy leégős fajta, párom meg simán helybélinek nézik 2 nap után...v olasznak :)...de azért kenjük magunkat vastagon...meg igazából azért is örülük,h teljesen tengerparti a szállás, mert így a legmelegebb órákban csak behúzódunk az appartmanba,v a belső medencékhez...és hűsölünk...az appartman klímás lesz, így remélem elviselhető lesz a hőség

 

MyBaby:

akkor előzetesben téged kérdeznélek mint rutinos babakocsizó/utazó :D

babakocsit hogyan lehet repülőn vinni? (fapados-wizzair)

fel kell adni csomagként,v utastérbe mehet vhol? lévén Janka 19hónapos lesz akkor, nem biztos,h sokat akar azért még sétálni...és nagyon későn fogunk megérkezni,vmkor 10körül. Mekkora babakocsit lehet max? (súlyra nézik,v méretre?)

Előzmény: Samu mama (5329)
Samu mama Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5329
Zsuzsa: gratulálunk! :))) Majd hozz képet! :D

Fogár: éljen a nyaralás! Mi is ráálltunk a témára, csak én szeretnék szezon elején menni, bár akkor vizsgaidőszak... Vigyetek nagy faktorszámú krémet, Vichy-t vagy La Roche Posay-t mondjuk, az tényleg jó és megéri kiadni többet érte. Csak azért írom, mert nem hittem el, amikor napallaergiával riogattak.... Hát, elmentünk Krétára, 2 nap múlva kiütés-piros kombó lettem, viszont a köv nyaralásnál vettem magas faktorszámút és nem jött ki, szerencsére.

Toria: ÜgyesRoli :D

Shaish, gyertek majd, jó költözést, vigyázz magatokra!!!

Borcsi, Noja kiütései hogy vannak? És a Gekkólány? :)

MyBaby, grat az új babakocsihoz!:DDD Ééééééééééééééééééédes Hankimanki, ahogy hisztizik :P

Fogár Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5328

dejóóó, gratulálok! :)

jó kis babaeső van nálatok a családban...tök jó lesz, mert Rékával egykorúak lesznek az unokatesók is kb. és lehet őket együtt "játszatni" :)....

 

nálunk Janka eléggé ki fog lógni a sorból, szegényke...:( unokatesója sztem jó esetben 3év múlva lesz

 

 

ertal: gratulálok! :) tegnap még mi is variáltunk,h repülő+komp...v hogy...de görögöknél nem találtam semmi értelmes honlapot kompokra...de szerencsére végül nem is volt rá szükség. Én sátorral tuti nem mernék menni, de nyílván szoktatás kérdése ez is...gyerek még lehet,h jól viselné...én kevésbé. Bnőmék voltak Korzikán tavaly nyáron, küldött fotókat....gyönyörű sziget. Nekünk is tervben van, csak vagy amikor nagyobbak a gyerkőcök (ugye ez feltételezi,h tesó is meglegyen) v kettesben...ergo odébb van még.

Előzmény: Zsuzsa89 (5324)
ertal Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5327
Jól gondolod. Ezúttal kabint is vettünk. 4 éve Korzikára még nem. Sátorral bejárjuk a szigetet. Klassz lesz, bár kicsit lohaszt az a hír, hogy a partot szinte elfoglalták a hotelek.
Előzmény: MyBaby (5326)
MyBaby Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5326
Ejha.... ez nem lesz semmi! Jó kis utazás lesz! Gondolom mindenki utazik, mind a 3 gyermek!
Előzmény: ertal (5325)
ertal Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5325

monyesz:

Gratula!!!

Ha nem saját tesó, az már uncsi?!  ;-)))

 

Szabadság: ma megvettük a jegyet a szardíniai kompra, most már csak ott kell lenni induláskor :-)))

Előzmény: Zsuzsa89 (5324)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 5324

20:32-kor megszületett az uncsitesónk, 53 cm, 3050 g, majd holnap meglátogatom :)

 

Fogár Creative Commons License 2007.02.21 0 0 5323

:)

eredetileg Kos volt a fő kedvenc célpont...azután lett Rhodos...de sajna csak szeptember végére lett volna hely....és az is Kos-ra. Szóval inkább nem fogadtuk azt el...jövőre mégkorábban foglalunk...bár sztem ez is elég korai...csak ugye világszerte ue az üdülőrendszer van és gondolom rengetegen akarnak nyaralni.

Előzmény: toria78 (5322)
toria78 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 5322

Fogár, pont most írtam volna, h nem felejtettem el, írok majd Kosról, de akkor jó időtöltést Krétához.


Borcsi, nagyon örülök, h jobban van a lányod!!!

MyBaby, a lányod :-))) a kocsi kapcsán örülök, hátha te is tényleg találtál végre egy jót.

Shaish jó költözködést!

 

Beni, Peti :-D

 

Nálunk: programszervezés, h mi mindent kell elintéznem a szabadságom alatt... elég hosszú...
Fiam ma megtanult be- és kimászni a bébitaxiba-ból. Elég hajmeresztő, de rengeteget gyakorolta, és nagyon ügyesen megy neki.
Velem gyakran puszilkózik, az apjának viszont nem engedi, hogy a szája körül puszilgassa :-o

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!