Keresés

Részletes keresés

Vucko Creative Commons License 2011.04.25 0 0 67466

Üdv,

A dróton túl blogban van fent 3 videó ahol magyar katonák géppuskával lőnek. Tudja valaki, hogy az milyen géppuska és mekkora? 50-es kaliberű? Vagy milyen?

És az ott egyébként valami harc féleség akar lenni ahol a táliboknak pörkölnek oda, vagy csak gyakorlatoznak, vagy csak lövöldöznek?

kószák egyike Creative Commons License 2011.04.25 0 0 67465

Pedig azt hiszem azon ritka alkalom lett volna, hogy kivételesen egyetértettél volna a véleményemmel...;) :)

Mellesleg a modik meg híresek a nagy objektívításról.

Előzmény: Éhesló (67462)
FOMA Creative Commons License 2011.04.25 0 0 67464

2 év letöltendő, börtön fokozat.

Előzmény: zsitvica (67463)
zsitvica Creative Commons License 2011.04.25 0 0 67463

Első fokon elítélték Szabó rektort a Zrinyi volt vezetőjét.

Kérdésem : D.L. (ex DHL igazgató) a másodrendú vádkott mennyit kapott ?

Ki tudja ?

Éhesló Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67462

Igen.

A dilit kivették.

Igazuk van.

Előzmény: vad05 (67460)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67461

Nem a rendelet, hanem amit és ahogyan kifejtettél. Láthattad, nem csak nekem tűnt fel.

Előzmény: MihályiAttila (67451)
vad05 Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67460

Hoppá! Pár hsz mint ha eltűnt volna! :)

Bujazliz Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67459

Bocs korrektúra:

színvolallal helyett színvonallal

Bujazliz Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67458

Üdv

Sajnos a szakmai(írói) színvolallal bajok vannak.Fenntartásaim vannak a cikkekkel.

A BTR-90-es cikk kivonatában olvasható:

"A BTR-90-est jó orosz szokás szerint már majd két évtizede fejlesztik, de a jó munkához idő kell. Nagy darabszámú sorozatgyártása esetén talán jó átmenetet fog képezni a nehezebb BMP család és a könnyű páncélozott terepjárók között."

Nos a BMP tömege 13400 kg, a BTR-80-é 13600 kg a BTR-90-é 20600 kg.

A BMP páncélozott harcjármű, a BTR páncélozott szálító jármű. Szerintem ezt sem tudta a cikkíró.

Lózungot mindenki tud írni, szakmai cikket csak kevesen. Itt a példa.

Előzmény: Kuruc71 (67408)
MihályiAttila Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67451

Ha konkrétabban kifejtenéd megpróbálnék válaszolni, de nem értem mire gondolsz. Ezt a rendeletet nem én találtam ki és nem én helyeztem hatályba.

Előzmény: Törölt nick (67447)
BBODRI Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67450

Egyet értek veled.

Előzmény: Törölt nick (67447)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67449

Bocs, hogy közbeszólok, de az a vezető(parancsnok), aki össze-vissza változtatja az intézkedéseit(parancsait), az képtelen, akár egy rajt is sikeresen vezetni. Abban a katonai vezetésben, amit még én tanultam, a parancsnok elhatározását elég körültekintően kellett meghoznia. Nem a (sör)pocijára ütött és beleböffent a világba. Utána, pedig azt mondta ez nem ért mert nem így gondoltam.

Persze joga van rá, de már akkor nem parancsnok(nem jogi értelemben).

Előzmény: MihályiAttila (67446)
BBODRI Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67448

Persze hogy joga van!

MEG-is látszik annyi a törvény hogy na az más kérdés ki mit tart be.

Ezért nem volt tekintélye a legtöbb pk-nak,se rég se most.

Félelemböl nem lehet csak utálat és rettegés.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67447

Alapvetően hibás a gondolkodásod.

Talán ha mélységében átgondolnád.

MihályiAttila Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67446

Miért, egy parancsnoknak a laktanyában nincs joga akár naponta új parancsot adni, módosítani, kiegészíteni? Lehet, hogy nevetségesség válik, de joga, lehetősége az van rá.

Természetesen az általad említett rendelkezés az egész ország területére vonatkozik. Ha majd a cigányok bejelentik, hogy megfélemlíti őket 6 nyugdíjas katona bográcsozása bárhol az országban, akkor feltehetően majd őket is elviszik. Mi a gond?

Előzmény: zsitvica (67442)
prwhrqkt Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67445

te hogy szeretnéd?

szóval szerinted hogy "kelletett vóna" ?

Előzmény: Éhesló (67437)
prwhrqkt Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67444

tényleg!nálunk is megfordultak néhányszor.

csak lestem,hogy 2 mikrobusznyi idegen rendőr járt kisvárosunkban körbe-körbe.

pár hete , utána következő / ? / héten újra.

Előzmény: zsitvica (67436)
prwhrqkt Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67443

én érteni vélem a szabály szellemét.

biztos nem egy kiforrott megfogalmazás aki akarja érti.

Előzmény: zsitvica (67442)
zsitvica Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67442

Pont ezt nem akarom se tudomásul venni, se elfogadni.

Egy állami rendelet, nem kisgyerekek szabályalkotása a grundfocin, mely 20 percenként változhat.

Nem érdekel se Gyönygyöspata, se kisebbségek, se senki magány törvényalkotási hozzá nem értése.

Egy állami rendelet, jogszabály, törvény NEM Gyöngyöspata községre vonatkozik, hanem a magyar állam területére.

Nincs olyan, hogy ott érvényes de a halastó partján meg nem érvényes.

Nem szabad megengedni, hogy bárhol, bármelyik faluban ha 6-10 ember áll egy magánterületen gyakorlóban az bűncselekmény vagy szabálysértés, de ha 100 km-rel arrébb egy másik területen bográcsoznak/pecáznak hatan gyakorlóban, akkor ugyanaz a cselekmény nem büntetendő.

Vagy mindkettőt büntessék, vagy egyiket se.

Előzmény: MihályiAttila (67441)
MihályiAttila Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67441

Sajnálom, de nem fogom elhinni, hogy ilyen naiv lennél, hogy nem látod mi miért van. Azért csinálták ezt a rendeletet, hogy a véderő és társai jelenségeket be tudják kasznizni, ha a cigányok (vagy egy része) rettegnek/rettegést színlelnek (a kiválasztott aláhúzandó).

Az igaz, hogy lehetőség van arra, hogy 6 bográcsozó nyugdíjast is előállítsanak, de szerintem ez elmélet marad.

A legnagyobb baj az, hogy ez valóban csak tüneti kezelés (vagy még az sem), mert úgy néz ki sem pénz, sem akarat arra, hogy a probléma meg legyen oldva. Most egy kis időt nyert a kormány, de már bebizonyososott, hogy jogászaik nem csak a jogvédőknek, hanem a gárda-véderő-szerű képződményeknek is vannak, meg fogják találni a kiskaput. Utána Pintér agyalhat újra, kezdődik előlről minden, a probléma pedig ugyanúgy nincs megoldva.

Előzmény: zsitvica (67434)
belic Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67440

Szia,

Szamomra az is erthetetlen, hogy minek uj torvenyt hozni, ha mar volt egy ilyen:

271. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot

a) csoportosan,

b) a köznyugalmat súlyosan megzavarva követik el.

(3) A büntetés bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot

a) csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva,

Előzmény: Éhesló (67439)
Éhesló Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67439

A nevetségessége abban rejlik, hogy holnaptól minden a gyermekét iskolába kísérő (hazakísérő) szülőt, dinnye-, vagy eperföldje szélén kocsiban szunyókáló gazdát, diszkó előtt az utcán "közrendet fenntartó" szekust, közúti  balesetet autóstársai részére jelző éés forgalmat terelő szerencsétlen segítségnyújtót meg lehet büntetni, hiszen:

10/D. § (1) Aki közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló

tevékenységet végez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy ilyen tevékenység látszatát kelti, százezer forintig

terjedõ pénzbírsággal sújtható.

Szánalmas és szomorú.

Előzmény: FOMA (67409)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67438

Egyetértek.

Előzmény: zsitvica (67436)
Éhesló Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67437

Szerintem nem ez a "nyilvánvaló" hanem az, hogy egy alkalmatlan kormány alkalmatlan tagja, alkalmatlan testületével, alkalmatlan eszközökkel lép fel, no még véletlenül sem a probléma megoldására, hanem tűzoltásszerű PC és tüneti "kezelésére".

Attól, hogy  mára sem közterületen, sem  magánterületen nem lehet "féellemkeltő" "csoportokban" "egyenruhában" (végül is mi ez a fogalom /fehér ing fekete nadrág? fekete ing fehér nadrág???/, mire-kikre vonatkozik? felfegyverzett vadászokra? cserkészekre? "ellenséges" politikai szervezetkre)  összejönni, ha az a hatalom és az ebei gumiparagrafusokkal gondosan körbebástyázott érzékenységét sérti, rosszabb a helyzet, mint ahonnan egy éve elindultunk.

A többiben egyetértünk. Kuncei mélységekbe zuhant a maffiózó pintér.

Előzmény: MihályiAttila (67433)
zsitvica Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67436

Szerintem ezek az egyletek, csendőrségek, őrségek, stb. pótcselekvések.

Az állam nem képes teljesíteni rendfentartó feladatát (talán nem is akarja teljesíteni ?) de ha más tenné meg az meg nem tetszik az államnak.

A kör bezárult.

A falusi rendőr nem tud rendet tartani, mert soxor nincs is falusi rendőr, ha más tart rendet akkor azt üldözik.

A belügyminiszter a készenléti rendőrség 100 tagját zargatja most az országban már vagy két hónapja.

Ezeknek a legényeknek már több ezer kilométer lehet a fenekükben, rendőrségi kisbuszokban ülve.

Odamennek, villognak két napot, elmennek és a faluban marad utánuk a káosz, a lopások, a garázdaság, a félelem.

Előzmény: Törölt nick (67435)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67435

Erről jut eszembe.

Az összefogás hegyeket képes elmozdítani.

Ha legalább a fele tolja.

És egy irányba.

Előzmény: zsitvica (67434)
zsitvica Creative Commons License 2011.04.24 0 0 67434

Szerintem mindenki számára nyilvánvaló.......

---------------

Még nem láttam olyan törvényt, jogszabályt, rendelkezést, szabályt ami mindenki számára nyilvánvaló lenne.

Még a tízparancsolat sem ilyen.

A mindenki számára nyilvánvaló....................nekem azt jelenti, hogy az éppen regnáló hatalom napi szája íze szerint.

Nem állandó véleménye szerint, hanem naponta változó érdekei szerint alkalmazandó kényszerítésre ad saját magának védelmet egy jogszabállyal.

-----------------

Rendkívül kíváló eredménynek (távoli célnak) tekintem, hogy a mindenki, egyszer valamilyen ügyben legalább 51% vagy többet jelentsen.

Előzmény: MihályiAttila (67433)
MihályiAttila Creative Commons License 2011.04.23 0 0 67433

Szerintem mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem fognak 6 nyugdíjas katonát elvinni bográcsozás közben, sem razziázni a tóparton a horgászok között, nem ezért született a rendelkezés.

A megoldás egyébként nagyon egyszerű lenne, ha valóban lenne akarat a helyzet rendezésére az országban: a rendőrség az eszközeivel kőkeményen és határozottan tartana rendet a lakóközösségekben "működő" tolvajok és rablók/gyilkosok ellen (persze az ott lakók segítsége is szükséges). Ha ez megvalósul, akkor feleslegessé válik minden gárda, véderő stb.

Ez mindenki számára ideális helyzetet eredményezne, kivéve persze a tolvajokat és rablókat. Ennyi.

Előzmény: zsitvica (67400)
belic Creative Commons License 2011.04.23 0 0 67432

Szia,

Asszem pont ezen a forumon olvastam,hogy a jelenleg hatalyos szabalyozas szerint a megtamadott koteles megprobalni kiterni a tamadas elol.

Szia, "alapesetben" sosem volt koteles, egy rovid ideje egyaltalan nem koteles.

ui: ha jol emlekszek, akkor elmebeteg es hazastars tamadasa eseten VOLT koteles megprobalni kiterni a sertett.

Bel

Előzmény: M.Zoli (67431)
M.Zoli Creative Commons License 2011.04.23 0 0 67431

Udv.

Kosz a valaszokat.

Ket megjegyzesem van csak. Asszem pont ezen a forumon olvastam,hogy a jelenleg hatalyos szabalyozas szerint a megtamadott koteles megprobalni kiterni a tamadas elol.

A masik meg az, hogy amikor a polgarorok kepzeserol irtam pont az volt az eszemben, hogy feltetlenul szukseges lenne a polgaroroket jogi szempontbol felkesziteni, hogy mit tehetnek, illetve nem. Van olyan selytesem, hogy a polgarorok tekintelyes reszenek hianyos ez a tudasa, pedig az o erdekuk is.

Akkor fejezzuk be itt a temat.

Udv.

Előzmény: FOMA (67429)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!