Miért van az, hogy a Bibliát eddig magyar nyelvre fordítók mind a magyar "bor" szót használták a kánai menyegző kapcsán adott folyadékra. Tévedtek vagy félrefordítottak ?
Azért próbáld meg, hátha tanulunk belőle. Ne hagyj bennünket tudatlanságban, mert akkor nem mehetsz a mennyekbe. Elkezdted a felvilágosítást, folytasd, kérlek.
Dehogynem ... olvasd végig a hozzászólásaimat nem 5 soros a leghosszabb, ellentétben a tiéddel (és nem csupa idézet-bontásos) ... és érdemi ellentétben veled, te csak pár sort szoktál írni és elmész mindíg a lényegi dolgok mellett, nem érvelsz a Bibliából, nem veszed alapnak hanem az írástudók és a közvéleményt veszed. Belecsimpaszkodsz a hülyeségekbe, írástudók fejetegetéseibe... ezt veszed alapnak.
Gondolom. Ha pedig nem kedves neki, akkor miért nem írta le egyértelműen? Miért kell ilyen nyakatekert és homályos magyarázatokra hagyatkoznia, amiket tőled olvashatunk? Miért nem használt olyan szavakat, amelyek egyértelműen és kizárólagosan mustot lelenthetnek? Miért gondolod, hogy Isten nem tudja egyértelműen kifejezni magát? Miért gondolod, hogy a Világ Ura rászorul a te magyarázatodra?
Akkor gyere ki a viágossákba ... és vállald már fel álláspontodat.
Bibliávan támaszd hogy az borfogyasztás önmagában bűn!
Mutass igehelyeket ahol erről tanítás van, vagy törvényt, vagy Isten szava az emberhez ! Én sok igehelyet írtam már, de te csak ilyen külső érvekkel jöttél.
Itt az ideje hogy igazold az álláspontodat a Bibliából.
Itt az ideje hogy kigyere a világosságra és behlyettesítsd a kérésnek megfelelően a
megfelelő magyar szavakat!
Hol a te igazságod ami sokféleképpen kifejezhető, bizonyítható és egyértelműen világos ?
De. Isten a véleményét eléggé egyértelműen kinyilvánította az alkoholról. Ugyanis eléggé egyértelműen hallgat róla. Hasonlóképp hallgat az internetről. Tehát akkor az internetezés is bűnös, gonosz dolog. Legjobb lenne, ha abbahagynád.
Senki nem vádolja Jézust azzal, hogy alkoholt fogyasztott. Vádolni ugyanis bűnnel szoktak embereket. AZ akoholfogyasztás pedig nem bűn. Sehol nincs felsorolva a bűnök között, pedig ezügyben eléggé alapos a biblia. Ha azt mondanám (távol legyen!), hogy paráználkodott, azzal vádolnám. De ha borivást említem Vele kapcsolatban, az csak annyira vádolás, mintha azt mondanám, hogy répatortát evett.
Meg sem érted, amit mondok. Úgy látszik, ez nálatok ragadós. Nem azt mondtam, hogy az alkohol szó szerepel a Bibliában, hanme azt (kérdeztem), hogy Isten a véleményét nem nyilvánította ki egyértelműen az alkoholról...?