Kedves Ferenchurrikán!
Lefeküdhetsz nyugodtan,mert semmilyen csapadéktevékenység nincs nálam.Bezzeg a zanyósomnál,Kunhegyesen esett 17 óra körül,igaz hivatásos boszi.A túri beach-ről is jelentette Taramiram,hogy félkávés csészényi esett ma.Az sszomszédos Szarvassal,ahol szerdán meglátogattuk az arborétumot,ami elég kopár,kiszáradt.DE ITT SEMMI!:(((Pedig azt mondják,hogy a kevi Borcsa hoz esőt,de nem jött erre.
Tozatu!Na esik már az eső?Direkt fenntmaradtam,hogy nézzem hogy alakul nálad és szerintem már ott is van a csapadék,bár zivatartevékenység még mindig csak tőled keletre ven,de csapadéktevékenység már lehet nálad.
Na elolvastam ezt az egész fórumot 2000-óta.Nem volt egyszerű,volt pár ezer bejegyzés,már golyózik a szemem 22h óta ezt olvasom.
Direkt a 2001.Június 14-ére voltam kíváncsi,hogy mit írtál be Onobody,mert én akkor 90mm-ert mértem itt Szegeden,és előtte és utána is 40mm-ek.A legjobb év volt 1999 után.
Magyarliba!Nem gond,majd következőre elmondod és akkor te ott dolgozol Pista bácsinál?:)Egyébként ne aggódj,mert lesz itt eső itt délen,dk-en,mert olyan mediterrán ciklonok jönnek majd szeptemberől,hogy megismétlődik 2001.júniusa Onobody!:)
Most már elállt,az elmúlt egy órában is márcsak csepergés volt,összesen a mai nap 9.2mm eső így ebben a hónapban már 11.2mm csapadékom van.Már kezdtem aggódni,hogy a 10mm-t se érem el.
Tozatu!Most viszont ahogy nézem a villámtérképet tőled keletre,dk-re zivatar(ok)alakultak ki és Szarvason várnak is belőle esőt.És mivel keleti az áramlás így hozzád is elérhet,ha addig nem esnek szét mint szokás szerint...
Nagyon szépen kérem a tisztelt társaságot,hogy számolja ki tudományosan,Kisújszálláson mikor esik,mert itt alig maszatolta be a mérőt.Szolnokról,a környéki falvakból hatalmas esőket mondtak,de nálunk semmi.:((((
Jó olvasni, hogy végre jutott a keleti fertályra is épkézláb mennyiségű eső, így már nem is bánt, hogy az a kevés, ami itt tegnap esett, mára a szél nyomán jószerivel el is tűnt... Drukkolok nektek, legfeljebb most nekem kell többet locsolnom, nálatok nagyságrendekkel erősebb szükség van az esőre...
Hurrikán:
bocs, de nem volt ma Pista bácsi-jelentés, később értem be az irodába. Majd talán pótolom. Itt egyébiránt már nyoma sincs felhőknek.
OutdownS!Ennél a 6óránként frissülő OMSZ-os,eltorzult műholdképnél van 100x jobb,ráadásul 30percenként frissül.Villámtérkép is annyi van amennyit akartok,meg műholdkép is.Csak ezt a címet adom meg ezen minden megtaláható ami csak kell: http://free.x3.hu/sopmet
Már 8mm-nél tartunk ebből 6mm 8h-óta.
Sziasztok!Egy 30perce közepes/erős intenzitással elkezdett esni az eső!!:)))Már mindjárt 6mm-nél tartunk és ebből 4mm az elmúlt 40perc alatt jött le és a góc nagyon lassan mozog dk felé így meglehet nálam a 10mm is.Hallottam Kiskunhalas és környékén nagy eső volt egész nap.Hódmezővásárhelyen mennyi volt?
Éjszaka nem sok volt, de ma délután
esett mint a vöcsök.
Nem tudom mennyi lehetett, mert mostanában
a gyermekeim felöntik az esőmérőt , apu
hagy örüljön az esőnek.
Ugy 30mm-re saccolom.
Egyébként most is szemerkél , ha jól hallom.
Egyébként villámlás nem volt , mégcsak szél sem.
Jó reggelt. Itt is esik. (jé) :-))) Zugló. Otthon, Kerepesen is hajnlaban kezdett el csendesen esni, olyan reggel fél 8 után határozottan erôsödött. Nemtom mennyi, még nincs mérôedényem, de szubjektíve (esôcsatorna szintje, kocsibeálló) elég sok esett az utóbbi egy-másfél órában.
Pár perce beszéltem feleségemmel, aki Balatonszabadiban van, azt mondja, bár még borult az ég, teljesen elállt az esô. Éjjel viszont nagy csihipuhi volt, orkánerejű szélnek mondta.
Micsoda élet volt az éjjel ezen a topicon!
Senki nem tudott aludni a fülledtségtől mi?
Háromtól reggel hétig mátyásföldön 1.5mm.
Pedig olyan tempósnak hallatszott az éjjel mikor felébredtem.
Jóreggelt! Nem szép, de jó. Én nem emlékszem dörgésre, de hajnali 3-kor felébredtem valamiért és akkor kezdett csendesen esni. Azóta is esik, de a mennyisége még kevés.
Pártai Lucia szerint egész nap fölöttünk lesz a felhőcsík, és az Alföld is kap esőt.
Nahát erre aztán nem gondoltam volna,hogy délre mennek majd el a zivik nagyrésze.Egy egy kicsit érintett az előbb a többi mind délebbre volt,mert mostanra azok is feloszlottak.A csapadék meg 1.5mm eddig most is gyengén esik,de nem valami ördöngős.A radarképből ítélve jobbat vártam,de ez van.Azért jó lenne 5mm-ig felvinni,mert van még felhőzet utánpótlás csak az a baj,hogy nincs benne semmi ami kicsapódhatna!:(
Igen lelassult a front,de az csak jó,mert ha valakit elér akkor adja acsapadékot rendesen.Most frissült a villámtérkép és a Dunántúl tele van zivatarral,remélem nem kerülnek ki,mert elég északra vannak!:(Figyeljen mindenki,mert most Hódmezővásárhelynek nagyobb esélye van zivatarra mint Szegednek.Szolnokon meg biztos lesz.
Na Sopronban már 25mm leesett az elmúlt 2órában.
A villámtérkép nagyon bíztató,már lassan Kiskunhalas-t elérik a zivatarok.Az áramlás egyenlőre jó,bár kicsit lehetne délibb pályán a zivatarok,mert lehet nem fogja Szgedet érinteni.De nagy esély van,mert most újabb zivatarok törnek ki,hú de várom már.
Sziasztok!
Jelentem, itt már kb. 20-30 perce esik, a jég elmaradt...:)
Egész nap kóválygott körülöttünk, szétfülledt mindenki, de végre felfrissült a levegő is, ezzel együtt mindenki...:)Nem panaszképpen, de nem fog felhő szakadni, "csak" egy közepes locsolás, de már nagyon kellett ez is...
Az első kérdésedre tudok válaszolni:
Elmégy az Obiba, és a kertészeten kapsz mérőedényt.Rá lehet tüzni egy seprűnyélre, amit leszúrsz.Zöld, átlátszó, oldalán beosztás Esőmm szerint.(ritkább mint mm, mert nagy az edény szája, de vékony a tartály)
Persze esőt ez sem csinál :-(
Köszönöm a hozzászólásokat,igen elolvastam a topik-ot,csak tegnap nem volt már időm,mert fárdat voltam.Elnézést a sok kérdésért.
Nos a sok adattal nem megyek semmire,de hát mit tegyek ez érdekel.Most aki focit néz annak mi haszna belőle outdownS??
Frint!Hát igen a Békésieket se irigylem,de itt se sokkal jobb a helyzet.Legalább a télen volt havunk!!:)
onobody!Akkor nem vagy messze.De nálad több eső volt,mert zivatarok jobban bejöttek nálad.
magyarliba!Igen igen,téged lehet irigyelni,mert Sopronból is van ismerősöm aki írja a csapadékadatokat és sokkal jobb a helyzet tifelétek.
Nagyon jó kis fórum,tegnap találtam rá és megtetszett,csa kelsőnek mindig az jut az eszembe,hogy ki hol lakhat és ezért kérdeztem csak meg,mert mindig érdekel.
A véleményem az,hogy itt délen és dk-en lesz eső nem is kevés,de majdcsak Szeptembertől,mert akkor indulnak meg a mediterrán ciklonok.A mostani Golf-áramlattal meg nem érünk semmit ide nem hoz csapadékot.(persze Kőszegre,meg Sopron-ba még igen,ezért is vannak előrébb csapadékügyileg)
Mostanra Franciaországban van az a hidegfront ami csütörtök délelőtt ér ide zivatarokkal,de nem sok jót remélek,mert zivatarok szempontjából elvagyok átkozva,nekem a csendes eső kellne,de olyan okklúziós front meg szeptemberig nem jön sajnos.Igaz ez csak az én véleményem,bármi lehet,mert a remény hal meg utoljára!
Innen, Kőszeg-hegyaljáról (lakóhely)csak néha merek közzétenni az esőről mennyiségi adatokat, hogy ne fájlaljam a túloldal" szívét... Ha gondolod, a sopronhorpácsi (munkahely) mérőállomás adatait megpróbálhatom rendszeresen tudatni, van ott egy Pista bácsi, aki sosem mulasztja el reggelenként közölni velem az előző napi mérések eredményeit, bár ez is irritálna sokakat a környéketeken...
Szia,Hurrikán Ferenc!
Hiába olvasgatom a mm-t és a min-max hőt és kibeszéljük a szomszéddal,évi összesítést lustaság hiányában nem tudok felmutatni.Nem írnád az enyémet is?