Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Elődeink nagyjai egy szemmel sem különbek, mint a mi nagyjaink. Meg vagyunk mi áldva ezekkel a nagyokkal. (Nem Nagy Pistára és Nagy Jóskára gondoltam.)
Na igen mar olvasni sem tudok! Na megyek lefekudni!
"Tehát egy harceszköz bejár egy elég hosszú utat a rendszeresítésig, aztán következik a továbbfejlesztés." - Azert az se art ha mindjart az elejen hasznalhato a cucc!
P.S.: Nem, nem keverem a P35-ot a P-36-tal de tudtommal ez elobbi nem harcolt sehol europaban plane magyar vadaszgepek ellen!
A P-36-os meg legalabb harcolt franciaorszagban (ha jol tevedek) meg a finneknel! (Oke a P-35 a P-47 egyfajta ose persze , de pl. soxor sikerult elerni anno, hogy a kifejlesztett harceszkoz legalabb a rendszeresitese idelyen korszeru legyen! Na persze ez magyarorszagon az istennek nem megy! Mire a Re-200X sorozat teljesen kesz lett volna mar javaban repul a Mig-9, Jak-15, P-80, Meteor (ez utobbi amugy egy nagy rakas ... lattam egy kikepzovaltozatot kozelrol), stb.)
:) majdnem beléptél a légi hadviselés történetének ingoványos terepére:)
ha figyelmesebben elolvasod amit írtam utána, rájössz hogy szó sem volt a "mi lett volna ha" kategóriáról, arról próbáltam felvilágosítani a fórumtársat hogy egy csúcsmodell nem egyik napról a másikra keletkezik, egy elég hosszú és tekervényes ( és költséges) utat jár be. Az hogy összekevered a P-35-öst a 36-ossal csak ráadás:) ( az Curtiss gyártmány volt...).
Tehát egy harceszköz bejár egy elég hosszú utat a rendszeresítésig, aztán következik a továbbfejlesztés. Érdemes utánanézni pld mi minden változott egy F-16-osban az első gyártási sorozathoz képest:). És ez érvényes más haditechnikára is.
Máskor ajánlatos elkerülni az ilyen csapdákat, amikbe sokan könnyen beleesnek: a háború és az ellenfél a fejlődés nagy hajtómotorjai, a technika morális/műszaki elavulása sokkal gyorsabb mint békeidőben, sok típus elavult gyakorlatilag 1-2 év alatt. Ami ilyenkor lényeges: legyen miből/hogyan továbblépni. Folyamatos fejlesztés kell hogy tartani lehessen a lépést:(
Viszont nem is kezelném le ennyire a hazai erőfeszítéseket: majdnem a 0-ról kell újrakezdeni, azaz újjáépíteni azt a műszaki és szellemi kapacitást amit felelőtlenűl szétvertek. És a tanulás keserves és nem ingyen van.
Khmm szándékos: az adott idő és fejlesztés ismert csúcsgépeit Mo. versus elllenfelei kerestem:) Mea culpa, nem ismétlem nem technikai adatok alapján végeztem összehasonlítást:)
De akkor ideírom a mákföldekre dróthálózott Mercedes terepjárót az ugyanakkor használt HMWW-kel oké?:)))
Ez a "Nimrod versus T34" összehasonlítás kifejezetten rossz. Ez majdnem olyan, mintha a PSZH-t hasonlítanád a Leopard-2-höz.
A Nimród ugyanis légvédelmi harcjármű volt. Kifejezetten ebből a célból építették meg az elődjét a svédek, nem véletlenül került rá a 40-es Bofors légvédelmi gépágyú."
Tisztelettel megjegyzem hogy a NIMROD mint "legvedelmi es PANCELVADASZ" jarmu lett rendszeresitve.
Amolyan magyaros megoldaskent. Es ez a fajta "virtus" tovabbra is viragzik. Azt hiszem te is tudnal mondani nem egy peldat amikor az amit hasznaltal az bizony nem arra volt kitalalva.
Kösz hogy szóltál. Így tényleg nem pontos. Arra akartam utalni hogy a "saját erőből páncélosfejlesztés" műsorszámban mire jutottunk anno. Két közismert vasdoboz nevét írtam be:) ++ ha a memóm nem csalt akkor hivatalosan páncélvadásznak és légvédelmi gépágyúnak készült,. De megígérem legközelbb pontosabb leszek, és a Turánt, vagy a Tast írom be, ha összehasonlítok. ////Ezüst Nyílat fel se hoztam:)//
Ez a "Nimrod versus T34" összehasonlítás kifejezetten rossz. Ez majdnem olyan, mintha a PSZH-t hasonlítanád a Leopard-2-höz.
A Nimród ugyanis légvédelmi harcjármű volt. Kifejezetten ebből a célból építették meg az elődjét a svédek, nem véletlenül került rá a 40-es Bofors légvédelmi gépágyú. A T-34-et meg ugye tudjuk, mi volt. Ha a Nimródot megnézed, (A Hadtörténeti Múzeumban még van egy példány) a fegyverzethez csatolva kifejezetten légvédelmi kiegészítők, felépítmények vannak. Nem mondom persze, hogy egy légvédelmi gépágyú ne tudott volna leküzdeni egy harckocsit, hiszen a 40-es Bofors néhány száz km/h-s maximális célsebességéhez képest a harckocsi nem számít mozgó célnak, de ha eltalálja is, mit kezd vele? Hacsak nem valami extrém helyen találja el, akkor a találatnak nincs értelme.
Háát ha a rendőrségnek kell nagyobb számban aknavédett jármű akkor már régen rosszz..
Ui: arra mi a garancia, hogy hogy olyan terepen lesznek katonáink, ami kellőképpen sík, és mindenfele aszfaltos.... A szegény ember azzal főz, ami van. elmélet próbájára meg szép példa volt A Don -kanyar és tsai:( pld Héja versus Mustang, Nimrod versus T34)
Uthalozattal rendelkezo, viszonylag sik teruleten nem akkora hatrany, + mindenki azzal foz ami van. Azonkivul elkepzelhetonek tartom, hogyha egyaltalan szuletik rendeles, akkor a rendorseg tobbet kap majd belole.
Nem tudom, manapság mi a divat, nekem - marha nagy szerencsémre - pont beleesett némi jubileumi jutalom, némi kifizetetlen szabadság (jutalom nem volt). Akkor a nyugdíjalapba ezt mind beszámították. Sokat nem foglalkoztam a dologgal, hiszen az én nyugdíjamon már nem változtat (remélem) de valami afféle pletykát hallottam, hogy a jubileimi jutalom féle összeget erősen lecsökkentették, és az a nyugdíjalapba is csak korlátozottan számít bele. Mert az szívás a mostanában nyugdíjba menőknek.
Nem hulyeseg. Csak folytatjak azt amit a Del Afrikaiak annak idejen elkezdtek, az otthon rendelkezesre allo platformhoz igazitva. A gep magyarorszagi es bekemisszios felhasznalasra nagyon jo lehet. Afganisztanban az mas teszta.
A Telegraph az általa csokorba szedett új információk közül kiemelte, hogy az al-Kaida egyik meg nem nevezett parancsnokának állítása szerint a terrorhálózat elrejtett egy atombombát Európában, és a szerkezetet akkor robbantaná fel, ha Oszama bin Ladent, az al-Kaida vezetőjét elfogják vagy megölik.
– 1996. évi XLIII. törvény a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról 182. §
– 1996. évi XLIII. törvény a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról 183. §
– 1996. évi XLIII. törvény a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról 184. §
– 28/2006. (XI. 9.) IRM-ÖTM együttes rendelet az igazságügyi és rendészeti miniszter, illetve az önkormányzati és területfejlesztési miniszter irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek és az állami és hivatásos önkormányzati tűzoltóság hivatásos 2. §
– 28/2006. (XI. 9.) IRM-ÖTM együttes rendelet az igazságügyi és rendészeti miniszter, illetve az önkormányzati és területfejlesztési miniszter irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek és az állami és hivatásos önkormányzati tűzoltóság hivatásos 3. §
– 28/2006. (XI. 9.) IRM-ÖTM együttes rendelet az igazságügyi és rendészeti miniszter, illetve az önkormányzati és területfejlesztési miniszter irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek és az állami és hivatásos önkormányzati tűzoltóság hivatásos 4. §
– 28/2006. (XI. 9.) IRM-ÖTM együttes rendelet az igazságügyi és rendészeti miniszter, illetve az önkormányzati és területfejlesztési miniszter irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek és az állami és hivatásos önkormányzati tűzoltóság hivatásos 5. §
– 28/2006. (XI. 9.) IRM-ÖTM együttes rendelet az igazságügyi és rendészeti miniszter, illetve az önkormányzati és területfejlesztési miniszter irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek és az állami és hivatásos önkormányzati tűzoltóság hivatásos 6. §
– 17/1997. (V. 9.) IM rendelet a büntetés-végrehajtási szervezet hivatásos állományú tagjai nyugellátásának eljárási rendjéről 3. §
– 17/1997. (V. 9.) IM rendelet a büntetés-végrehajtási szervezet hivatásos állományú tagjai nyugellátásának eljárási rendjéről 4. §
– 8/2002. (II. 15.) HM rendelet 2. §
– 1/2000. (I. 18.) TNM rendelet a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai nyugellátásának eljárási rendjéről 2. §
– 1/2000. (I. 18.) TNM rendelet a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai nyugellátásának eljárási rendjéről 3. §
– 1/2000. (I. 18.) TNM rendelet a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai nyugellátásának eljárási rendjéről 4. §
– 1/2000. (I. 18.) TNM rendelet a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai nyugellátásának eljárási rendjéről 5. §
– 1/2000. (I. 18.) TNM rendelet a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai nyugellátásának eljárási rendjéről 6. §