Keresés

Részletes keresés

antalijozsef Creative Commons License 2015.07.15 0 0 43956

+1  Szó szerint ez a véleményem nekem is!!

Előzmény: vadasz40 (43936)
szabi72 Creative Commons License 2015.07.15 0 0 43955

Csatlakozom xlsxls-hez.

Kocsis Feri, Berényi Sanyi is igen magas színvonalat képvisel, bicskáik legalább annyira pontosak, mint   a Szankovits bicskák.

És még mielőtt leüvöltitek a fejem: nem az árképzéshez szólok most hozzá, azt már pro és kontra kitárgyaltátok. ;) A minősége a Szankovits bicskáknak is nagyon magas, és az már az én dolgom, hogy veszek-e tőle bicskát, vagy sem.

Előzmény: Rockrider (43953)
xlsxls Creative Commons License 2015.07.15 0 0 43954

Én csak a csarnokban néztem a bicskáikat, azoktól Kocsis Feri bicskái jóval pontosabban vannak elkészítve, de szerintem Berényi Sanyi is pontosabban dolgozik az általam ismert mesterek közül. Ettől persze a Szankovits bicskák ugyanolyan jók.

Előzmény: Rockrider (43953)
Rockrider Creative Commons License 2015.07.15 0 0 43953

"Még sincs tőlük egy késem sem, mert ugyanezt a minőséget, kidolgozottságot más mesternél olcsóbban megkapom."

Légyszíves írd meg ki az a késkészítő, aki még ugyanezt a színvonalat hozza, hogy ha egy kés nem 100%-os, akkor kuka. Tényleg kíváncsi vagyok rá! Ezt nagyon kevesek engedhetik meg maguknak, de ugye itt az ár szavatolja ezt a minőséget, mégha túlzónak is hat.   

Előzmény: Takanohana32 (43952)
Takanohana32 Creative Commons License 2015.07.15 0 0 43952

Megint előjött az árképzés meg a Szankovits kések relative magas ára....

Volt a kezemben már sokszor bicskájuk, szoktam járni Szentendrére. Jó minőségű, szépen kidolgozott darabok. Még sincs tőlük egy késem sem, mert ugyanezt a minőséget, kidolgozottságot más mesternél olcsóbban megkapom. De nem is én vagyok az ő célközönségük. 

A szentendrei sétálóutcában megtehetik, hogy többet kérnek a késekért, mert elkelnek így is. Akkor meg bolondok lennének olcsón adni. Mindennek az az igazi ára, amit a vevők hajlandóak megfizetni.

kocsisferi Creative Commons License 2015.07.15 0 0 43951

Egyetértek a leírtakkal. Pusztán két gondolatot fűznék hozzá.

-Valószínüleg a leggagyibb bicska költsége is magasabb, mint 1000 Ft.

-A  kézműves termékeket általában nem az anyagköltség, hanem a felhasznált és gépi eszközzel ki nem váltható munkaráfordítás teszi viszonylagosan drágává.

Előzmény: florg (43950)
florg Creative Commons License 2015.07.15 0 0 43950

Lassan eljutunk Márkus László híres kabaréjelenetének a szintjére ("De mi került ezen a foleton 7200 forintba?").

Le lehet bontani anyagárra mindent, meg meg is lehet csinálni, akinek van hozzá kézügyessége, és mindjárt kijön egy bicska 1000 forintból. Ami egy noname kés lesz, akármilyen jól is sikerül, ha ügyes a készítő, el tudja adni viszonylag jó áron, ha nem ügyes, nem. 

Ebben az esetben viszont egy bejáratott brand-ről van szó (világszerte ismertről, amit azért nem sokan mondhatnak el magukról). És nagyon jól teszi, hogy drágán adja, ez határozza meg az értékét. Ezért (is) megy be a külföldi a boltba. Ezért (is)  fogja érdekelni a gyűjtőt. Innen (is) tudja, hogy nem gagyit vesz. Ez így működik, bármilyen területen. Nagyon jól teszik, hogy ezt az utat választották, minőséget nyújtanak, magas áron. Aki meg tudja fizetni, meg is fogja, és így sokkal jobban jönnek ki, hogy csinálnak heti 8 mestermunkát, mint ha napi 20 közepes kést gyártanának, és piacoznának vele. Arról nem is beszélve, hogy rangjuk, hírnevük van, továbbvittek egy családi vállalkozást, egy örökséget, ami nagyon frankó dolog. És megélnek belőle, ami szintén jó. 

Aki meg nem engedheti meg magának, hogy megvegye, nem veszi meg, ezen fölösleges rugózni. Nekem sincs Rolls Royce-om, de nem is én vagyok a célközönség, úgyhogy baromira nem izgat, mennyire drága. :) 

VNDH Creative Commons License 2015.07.15 0 0 43949

Szia,

értem én, hogy mit mondasz, de ennyi anyagból már elég sok bicska kitelik, nem ?

Mennyi lehet az egy bicskára jutó összes anyagköltség ? 1000,-Ft ?

Tehát nem az anyag ára a nagyobbik költség.

A rezsi, bérleti díj, könyvelő, stb. költsége meg eloszlik az eladott darabok között.

Én is vállalkozó vagyok egyébként.

Előzmény: vigh64 (43945)
VNDH Creative Commons License 2015.07.15 0 0 43948

Köszi.

Tehát 1515Ft/Kg, azaz 200 Ft alatt van egy bicskapenge anyagköltsége.

Ez elenyésző költség a végső árhoz képest, nem ?

Előzmény: vigh64 (43944)
Dragomirov Creative Commons License 2015.07.15 0 1 43947

30x120 millimétert számítva (bőven) egy derekasabb bicskapengére kb. 175 Ft bruttó egy penge alapanyag ára. Csak mondom.

Előzmény: vigh64 (43944)
Hartai György Creative Commons License 2015.07.15 0 0 43946

nem semmi

Előzmény: vigh64 (43945)
vigh64 Creative Commons License 2015.07.15 0 0 43945

A sárgaréz tábla lemez:

1000X2000XLv1.5 57500+ÁFa

A rozsdamentes és a sárgaréz lemez táblákhoz,nyugodtan hozzá lehet kalkulálni a tábla lemez vásárlási értékének a 1.5 szeresét mint vágási munkadíjat.

Ezeket összeadva 90900*1,27= 115443  KO13

57500*1,27=   73152  Sárgaréz

188595,-Ft

Ezek még csak a lemez anyagok,és hol vannak még a markolat panel anyagai: Trópusi faanyagok amik szintén nagyon drágák illetve szarú több félesége,és esetleg kagyló vagy nemes csontok esetleg stabilizált faanyagok amelyekből egy késre való 600,-Ft tól kezdődik. Minden össze vetsz egybe,közel félmillió forintot kell elköltsél csak a kezdésre,és még kés vagy bicska nem készült,csak vásárolt a készítő!

Nem beszélve a járulékokról és rezsi számlákról,bérleti díjakról,könyvelőről,stb,stb!

Na erre mondtam hogy ezeket csak azok látják át akik ezzel foglalkoznak vagy fő állásban vagy mellék állásban,de a költségek mindig ugyan azok,nem beszélve arról ha megveszel mondjuk egy tábla D2 vagy Sleipner lemezt az már eleve félmillió forint!

Előzmény: VNDH (43943)
vigh64 Creative Commons License 2015.07.15 0 0 43944

Kérlek szépen, az ár ahonnan én szoktam vásárolni, a következő képen alakul:

KO13 (1.4034)

1250X2000XLv3  60Kg

1515Ft/Kg= 90900+Áfa

Előzmény: VNDH (43943)
VNDH Creative Commons License 2015.07.15 0 1 43943

"Egyeseknek fogalmuk sincs arról,egyáltalán mennyibe kerül akárcsak egy átlagos 1.4034 (Ko13) Lv 3mm-es tábla lemez"

Tényleg fogalmam sincs, de hogy ne haljak meg hülyén; mennyibe kerül egy átlagos 1.4034 (Ko13) Lv 3mm-es tábla lemez ?

Előzmény: vigh64 (43934)
VNDH Creative Commons License 2015.07.15 0 1 43942

Ember !

Nyughassál már !!

Van Szankovics késem, ismerem a minőséget, de pár éve, amikor az üzletükben voltam, azt tapasztaltam, hogy drágák, tipikus turista áraik vannak.

Gondolom a vevőik nagy része nyugati turista.

Ugye, lehet róluk véleményem ? Egy fórumon ?

"Egyébként magyarázd már meg, mit értesz az alatt, hogy elszálltak. Mitől szálltak el? Az anyagköltségektől? Az üzletek fenntartásának költségeitől? A munka minőségétől? A munkaerőre rakódó magyarországi terhektől?"

Ezt miért nekem kellene megmagyaráznom..?

Előzmény: ...slr... (43933)
vadasz40 Creative Commons License 2015.07.15 0 0 43941

Nem kell ezt túl lihegni szerintem! A Szankovits bicskák minőségét nem kérdőjelezte meg senki,csupán vannak akik túlzónak tartják az árakat, vannak akik meg nem.

Biztos van sok egyéb olyan dolog a késeken kívül amit te sem veszel meg mert drágának találod,más meg tucatszámra veszi.

Előzmény: ...slr... (43940)
...slr... Creative Commons License 2015.07.15 0 0 43940

Megengedtetik. Szabadság van, mindenki azt gondol és ír, amit szeretne. Én is.

Itt éveken keresztül senki nem akadt, aki e műhely kapcsán eljutott volna odáig, hogy egy kést a kezébe vett volna, és előbb arról ír fél sort, és csak az után oltja őket. Amihez persze mindenkinek joga van, "hiszen belőlünk élnek."

Hát belőlünk ugyan nem, tőlünk akár éhen is halhattak volna, gondolom én, mert nekem is jogom van hozzá, hogy gondoljak egyet. És szerencsére - gondolom tovább, mivel a korábban látott készlet valahogy csak elfogyott - mégis vannak olyan (nyilván) nemkésrajongók, akik tudatlanul kifizetik a (nyilván) elszállt árakaikat, de ők nem számítanak, mert csak turisták. Nem is értem, hogy süllyedhettünk odáig, hogy ebből a társaságból valaki végül úgy szólt hozzá a késesház témához, hogy előtte pár kést is a kezébe fogott. Láthatóan zavarba is ejtette ez a szokatlan tapasztalat :-)

Előzmény: vadasz40 (43936)
vigh64 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 43939

Köszönöm neked,helyettem is szóltál.

Magam is szerettem volna egy exkluzív darabot vásárolni tőlük, elég hosszú időn keresztül tárgyalgattunk a késről,sajnos nem jött össze (az én hibámból) de a munkáikat én is végig mustráltam, kb 3 órát töltöttem el ott, és végig nagyon türelmesek és segítőkészek voltak velem. Szóval, le a kalappal előttük, a minőséget én is meg mustráltam gondoltam hátha találok valami hibát (nem rossz indulatból,csak kíváncsiságból) de nem találtam. Tökéletes minőségeket láttam és foghattam a kezembe,öröm volt ott lenni!

Előzmény: Rockrider (43938)
Rockrider Creative Commons License 2015.07.14 0 0 43938

Egy régi hozzászólásomban taglaltam, hogy mennyire nem értem a Szankovits kések árképzését. A miértre körülbelül két hete kaptam választ, mikor is betértem a szentendrei üzletbe. Szóval bementem, körülnéztem, és hát nem volt nagy választék, az ár is kicsit kiverte a biztosítékot, s a beszélgetés is nehezen indult. Aztán kicsit jobban belemélyedtünk a témába, látta az eladó, hogy valamennyit konyítok hozzá, így a végén több mint egy órát ott voltam. Egy héten körülbelül nyolc kést készítenek, és azt kell mondanom, hogy tökéletes minőségben. Nem tudom volt-e már valakinek rossz tapasztalata, de öt kést rakott ki elém, és mindegyik ugyanúgy nyílott, csukódott középrezárt pengével, ami becsukódva sem lötyögött. A felköszörülés mindegyik oldalon egyforma volt a pengetőnél is. Határozottan, mégis finoman lehetett nyitni őket, egyáltalán nem szorultak, olajozottan működtek. Gyönyörű rozsdamentes acél baknikkal, díszitett rugóval voltak ellátva, és az exkluzív modelleken, amelyek pengéje már nem 14C28-ból készültek hanem RWL 34-ből, szóval azokon a penge is díszített, a dió nyélben ezüst és mamutagyar berakások voltak. A penge a hegye felé nincs annyira elvékonyítva, hogy faragni is bátran lehessen vele, ezt is az ifjabbik Szankovits mondta el, és még azt is, hogy most készül Sleipner, és Elmax pengéből is egy sorozat. Szóval kevés olyan üzlet van, ahol csukott szemmel is mernék választani fejesgörbét magamnak, hát ez egy ilyen. A fejesgörbe 14C28-as 2,9mm vastag pengével, berakásokkal, díszített rugóval ötvenezerért voltak, 3,2mm-es RWL-34-ből ezüst és mamutagyarral kilencvenezerért.

Szóval ha valaki a tökéleteset szeretné, hát itt van. Nem olcsó, de nem kell kompromisszumot kötni, hibátlan. bármelyik. Üres kézzel jöttem el, mert hát csak... de kell egy Szankovits kés!

apii Creative Commons License 2015.07.14 0 0 43937

Nekem kettő készítővel volt negatív tapasztalatom. Az egyik visszavette a kését még aznap. Kritikán aluli elmozduló markolatpanellel, és az oldalankénti leélezések legalább centire voltak egymástól a hegynél. Ő azóta is készíti a csere kést! A másik készítő felajánlotta a cserét. Az a kés azóta is meg van, mára már nem zavar az akkori hibája. Nem cseréltettem ki.Számomra azok a késesek nem mesterek, akik ilyen munkát kiadnak a kezükből! Csak simán késesek! Ha az árát elkérik, valami legyen mögötte! Szerintem!

vadasz40 Creative Commons License 2015.07.14 0 1 43936

Nem értem ezt az egészet! Én úgy tudom hogy a kés illetve bicska készítők zömmel belőlünk "késbuzikból" élnek. Akkor engedtessék már meg nekem hogy véleményt mondhassak egy készítővel kapcsolatban (természetesen a legnagyobb tisztelet mellett)hogy hogyan értékelem a munkáit,milyennek találom az árait stb. Miért kell ezen felhördülni?! 

Előzmény: vigh64 (43934)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.14 0 0 43935

Én árulom, hirtelen lett belőle kettő.... :-)

Vett egyet a felségem is, gondolta hamár nagyon nézegetem, akkor vesz egyet nekem, úgy is nemsokára lesz a születésnapom...

Köszi a képpel kapcsolatos észrevételt, javítottam!

Előzmény: prs (43930)
vigh64 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 43934

Egyetértek! Egyeseknek fogalmuk sincs arról,egyáltalán mennyibe kerül akárcsak egy átlagos 1.4034 (Ko13) Lv 3mm-es tábla lemez,annak mennyibe kerül a lézervágása és mennyibe kerül az oldal lemez,legyen ez akárcsak sárgaréz mondjuk Lv 1.5mm-es és ennek a lézervágása is ,de ott vannak még az oldal panelek ami vagy fa vagy szaru,csont stb,ezek is horribilis összegek! Nem beszéltünk még a belefektetett saját kétkezi munkáról,mert magától ezek bizony nemfognak elkészülni! A többi járulékos rárakodó költségekről nem beszéltem,de ezt ne is ragozzuk,mert ezt is sajnos sokáig lehetne sorolni.

Összességében szerintem is szép és jó minőségű munkáik vannak Sztankovicséknak,akinek meg nem tetszik ne vegyen tőlük semmit,de pusztán csak azért mert neki nem tetszik bármilyen ok miatt,azért még nem kell nyilvánosan lehúzni őket!

Előzmény: ...slr... (43933)
...slr... Creative Commons License 2015.07.14 -1 0 43933

A vérnyomásom száll el attól, hogy van egy mester, pontosabban egy késkészítő család, akik gyönyörű késeket készítenek saját kezükkel, de akiknek a neve ha itt szóba kerül, biztos, hogy azonnal valami leoltó-degradáló hozzászólás érkezik, aztán más se. Igen, drágák a késeik. További kérdések? 

Egyébként magyarázd már meg, mit értesz az alatt, hogy elszálltak. Mitől szálltak el? Az anyagköltségektől? Az üzletek fenntartásának költségeitől? A munka minőségétől? A munkaerőre rakódó magyarországi terhektől? Attól, hogy fenntartanak egy múzeum minőségű üzletet Szentendre főutcáján és egy állandó standot Budapest legdrágább csarnokában? Attól, hogy stabilan lehet rájuk számítani?

Tudod mit? Ne is magyarázd meg. Azt hiszem, a saját egészségem érdekében a továbbiakban tartózkodni fogok ettől a fórumtól. Nem bírom elviselni, hogy nem bírjátok elviselni hogy ki így, ki úgy próbálkozik. Ők speciel úgy, hogy (szerintem) kiváló munkát végeznek, és megpróbálják elismertetni és érvényesíteni annak értékét, és az üzleti modelljük költségeit, ez pedig a fórum közönségét végtelenül irritálja. Sok-sok kézi munkát tesznek bele egy-egy bicskába, tanulnak, változtatnak, és nyilván a nehezebb időszakokra tartalékolniuk is kell. Nekik drukkolok, nem a fanyalgóknak.

Előzmény: VNDH (43932)
VNDH Creative Commons License 2015.07.14 0 0 43932

Milyen áraik vannak ?

Egy pár éve eléggé elszálltak.

Előzmény: ...slr... (43931)
...slr... Creative Commons License 2015.07.14 0 0 43931

A minap jártam Szentendrén, és benéztem a Szankovits késesházba. Szűkebb volt a választék, mint amit korábban láttam, de ami ott volt, az nagyon tetszett. Ehhez hasonló, de diófa markolatpanellel, rozsdamentes acél paknival, és kétféle díszítéssel készített fejesgörbéket láttam. Az egyik változatban acél szegekkel és fekete szaruval volt a díszítés, a másikban csont volt az intarzia, és ezüst a fém díszítés. Kezembe vehettem több előkészített, de még be nem épített rugót, mindegyiknek más volt a díszítése.

prs Creative Commons License 2015.07.14 0 0 43930

Arnold, te árulod a Climberedet a jófogáson? (Az Electrician után...)

(De az utolsó fotón valami teljesen más van.)

És egy Evowoodot is árulsz. Vic viszonteladó lettél, vagy mi?

vigh64 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 43929

írtam mailt!

Előzmény: emcett79 (43928)
emcett79 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 43928

Igen! Mailcímemet tudod! ;-) 

Előzmény: vigh64 (43927)
vigh64 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 43927

Igen. Beszélhetünk privátban?

Előzmény: emcett79 (43925)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!