2015-ös 1.4 benzines Kia Ceed SW-m van. Olyan, lényegében állandó bajom van már kb. 6-8 hónapja, hogy állandóan valamerre húz az autó. KIA szervízben kétszer is csináltak futómű beállítást, de csak a harmadiknál éreztem úgy, hogy talán nem húz. Ciki kicsit, mert már én éreztem kínosan magam. Úgy nagyjából elfogadható lett, de kb néhány hete megint elkezdett húzni. Most éppen balra. Ami érdekes, hogy 100 km/h felett nem húz sehova. Úgy vettem észre, hogy igazából városi, 40-60km/h óránál a legrosszabb. Itt szó szerint ellen kell tartani. Ha egyenesbe tartom, és elengedem a kormányt, akkor 2-3 másodperc múlva egy adott egységnyit fixen elmozdul a kormány balra, és rögtön visz át a másik sávba. Ezt például ma este, ahogy jöttem haza a kisfiammal sötétben, baromira látható volt, így, hogy a kormányon minden gomb világít. Így külső szemlélő számára is teljesen észrevehető. Volt egy utunk tavaly nyáron Hajdúszoboszlóról hazafelé, amikor is történt valami egy úthibánál, valahova ide tudom időben betenni, hogy azóta állandóan ezzel a kormánnyal szívok. Egyszerűen azóta mindig húzott valamelyik irányba. Arról már nem is beszélek, hogy a vezető ülés biztonsági övének zár szerkezete kb. 1,5 hónapja csak kifejezetten erős és lendületes nyomásra nyílik ki. De ezt is csak akkor csinálja, ha már bekapcsoltam, mozgott a testem az ülésben, és utána próbálnám kinyitni. A következő probléma, hogy a vezetőülés magasság állítójával baj van. Két teljes felemelésnyit húzok rajta, és 3 nap alatt koppra vissza megy. Idegesítő, hogy állandóan állítgatni kell.
A kormányra vonatkozóan problémával küzd-e más is?
az offos Fiesztám a Top N üzemanyagból eszi a legkevesebbet, utána a MOL normál GO jön, és legtöbbet a Top N Plus prémium üzemanyagból evett. Érdekes...
mással még nem próbálkoztam :)
ui.
Gondolom, azért érzed nyomatékszegénynek a Kiát, mert az 16 szelepes, a Ford meg 8 szelepes volt, és a kisebb szelepszámú motorok rendszerint alul erősebbek. Én legalábbis mindig ezt tapasztaltam.
Anno a benzines vw pólómba a shell v-power racing áldás volt. Vagy abban az időben még tényleg prémium volt a prémium, nem tudom, de nyaraláskor mindig csak azt töltöttem bele, máskor kb. felesbe/harmadába. fél literrel kevesebbet evett, és érezhetően jobban húzott az autó. Na de ennek már 10-15 éve. Mióta dízeles lettem, igazából azóta nem érzek semmit a prémium üzemanyaggal kapcsolatban azon kívül, hogy jóval drágább.
Nagy hidegben meg minden kút adalékolja szerintem a dízelt, nehogy ledermedjen mert az nagyon rossz reklám.
A kormányzás szokható de az elején nagyon fura volt nekem is. Én 19e km-nél tartok, 1.6 GDI még facelift előtti. Nekem volt garanciális gondom több is belenyúlhattam egy beteg darabba :-(. Az autó ettől leszámítva ár-érték arányban szerintem a legjobb vétel a piacon annak aki új autóban gondolkodik. Ennek ellenére azért még van fejlődni valója a Ceed-nek. A Golf nivót még nem éri el - talán nem is akarja - igaz koránt sem kerül annyiba. (mielőtt megköveznétek ismerem a Golf VII-est, jártam vele össze tudom hasonlítani).
Egy új Hyundai i30-at is megpróbálnék szívesen - 1.4 T-GDI-t - talán lehetne valamilyen következtetést levonni milyen lesz az új Ceed. No meg mennyire közelítette meg az "etalont". Állítólag minden versenytárs jó tulajdonságait próbálták ötvözni a Hyundai tervezői - így a marketing szöveg :-).
hogy jobban menne tőle az autó azt én se éreztem hogy kevesebbet enne, azt se hogy jobban tisztítja a nemtommit ottan belül, azt készséggel elhiszem, bár nem tudom ellenőrizni de konkrétan a lukoil top-ból határozottan többet eszik
viszont tavaly télen végig azzal jártam mert ha hemzsegnek a minuszok azzal könnyebben indult az autó (kevesebbet teker az indító mire bepöccen) idén nyáron próbáltam egyszer a shell nemtommilyen nevű drágáját, abból legalább nem evett többet ha a hidegindításban is jeleskedik, akkor télen azzal fogok járni
12000km után egy rövid leírás személyes tapasztalataim alapján az új 1,6crdi lx ecl. (136LE)autómról. Óhatatlanul lesz egy-két összehasonlítás előző, szintén 1,6 ford focus kombimmal (90LE), amit 8 évig nyúztam.
Ennyi idő alatt már be lehet lakni az autót. Nekem is sikerült, megbarátkoztunk, de az a szerelem nincs, mint a fókával volt. Ez annak tudható be, hogy a durván 1,5-szörös LE különbség igazán nem érzik. Furcsa, de ez annak tudható be, hogy a KIA nagyon nyomatékszegény alacsony fordulaton. Én így érzem. És ezen a 6 fokozatú váltó sem segít, én az 5.-nek nem igazán látom értelmét. A másik a fogyasztás, ami csak 0,06 l/100km-el marad a a fókától. Pedig az kombi volt. Most 5,51 az átlagom, én picivel 5 felett elégedett lennék, ezt sokallom. A tempomatot sokat használom, lehet az is rátezs egy kicsit(érzésre igen).És még csak most jönnek a nagy hidegek. Amit legnehezebb volt megszoknom, az a kormány nyúlóssága. A ford kormányzása álom volt ehhez képest.
A csalódásom ennyi, nem több.
Az már most kijelenthető, hogy ár/értékben ez a modell verhetetlen, fordban ez >1-1,5millával drágább lenne ezzel a felszereltséggel, mazda3 >2milla, toyota szintén.
Egyébként kezes jószág, aránylag gyorsan melegszik és akkor hangja már szinte nincs is, szigetelése jobb mint a (8éves)fordé. A belseje is funkcionálisabb, kompaktabb mint a fordé volt. Még a hely is szélesebb picivel, hátsó sor egyértelműen tágasabb. A csomagtartótól kicsit féltem a kombi után, de kellemes csalódás, minden elfér benn. Az anyaghasználat az elmarad, de nem zavaró. Remek a digit klíma, egyenletes a hőfok, a fűtés is ilyen, nagyon komfortos, jó a keringetés. Ülésfűtés/kormányfűtés nagyon rendben, én nagyon tudom értékelni. A kihangosító egy álom, bár hívást indítani nehézkes, nem is értem a kormányról miért nem lehet scrollozni a névjegyek között. Szóval külső belső megjelenés tetszik. A hangparancsokat még nem sikerült használnom, ez az egyetlen amit még nem tapasztaltam ki (ebben várom 2 mondatos segítségeteket). Sajnos a kezelési ezen részét (sem) olvastam.
Én részemről bátran ajánlom mindenkinek, nagyon jó vétel új autóban. A garanciáról nem tudok nyilatkozni és nem is akarok a jövőben sem tapasztalatot szerezni :)
Jó autózást mindenkinek!
Ezekkel a prémium üzamanyagokkal nem tudok mit kezdeni. Fordban sem éreztem semmi pozitívat, a KIA-ban sem. Sőt negatívat, mert a fogyasztás nem hogy csökkent, inkább még nőtt is. Most a lukoil prémet próbálom, de érzésre semmi pozitív ezzel sem.
Pedig az első évek gondos használatát később meghálálja az autó....ha szerencséd van, kifogsz egy megkíméltet, ha nincs, akkor a te pénztárcádat fogja húzni a sok költség ami 8-10 évesen összejön majd. Szóval az éremnek mindig két oldala van...
új autóban soha nem gondolkozom. Az első 3-4 év amortizációja szerintem luxuskiadás. Mindenképpen a 2013 körüli Carens érdekel a szívó benzin miatt. az újabbnál ha jól tudom már csak turbós van. Cee'd is jó lehetne, de most is 2 egyterűnk van és maradok a kategóriánál. Fontosak azok az apróságok mint a 3 részből álló hátsó üléssor, lehajtható tálca az első ülés háttámláján, magas üléspozíció...stb
Sziasztok! Egy 2014-es evjarut Ceed kombit hajtok 1.6 crdi motorral. Most vagyok tul a 60e km es kotelezo szervizen, de ketsegeim vannak afelol hogy mindent csereltek amit kellett volna! Vagyis inkabb ugy mondanam, hogy tobb mindent is csereltek... Az lenne a kerdesem, hogy fellelheto valahol az interneten hogy az adott szervizperiodusnal(30-60-90e km) miket kell kotelezoen cserelni? Probaltam keresni de sajnos nem talaltam ilyen tartalmat.
Nem jó cikket linkeltél, a linkelt cikkben gyújtásmodul hibája volt a Prince motornak.
Ebben a cikkben tényleg kokszosodás okozta hibák kijavításáról van szó, de itt 90-100 ezer km-t futott motorok a javítás alanyai. Más cikkben pedig Novoth úr sokat beszél arról, hogy dízel autók esetében is 80-100 ezer km-enként javasolja a dióhéjjal történő tisztítást.
"A közvetlen befecskendezésű Otto-motorok szívószelepe működés közben forróbb, mint a szívócső befecskendezésűé. Ennek oka, hogy a befecskendezett üzemanyag nem hűti le, hiszen a befecskendezés az égéstérbe történik. A forró szívószelepen lecsapódik a szívócsőbe visszavezetett kartergáz, és apránként növekszik a lerakódás mértéke."
Ez pedig eléggé egybevág azzal, amit én is írtam korábban.
Ebben a TotalCar tesztben pedig az látszik, hogy a tesztelt 4 autó közül a legkisebb városi fogyasztást a 3 hengeres 1000 köbcentis Ford EcoBoost motoros autó produkálta.
Szóval én nem temetném előre az 1000 köbcentis 3 hengeres turbós KIA motort, városba, országutakra szerintem jó választás lesz, sok csomaggal történő tartós autópályázásra tényleg az 1.6-osok a jobbak :-)
Nyolcat és ha gyári szenzor kerül a téli szettbe is akkor még a kontrollámpa sem fog felvillanni. Ha nem gyári, akkor max. 50 km-ig világítani fog mire beprogramozza (felismeri) magának. Így a következő cserénél (ha felkerülnek újra a nyáriak) már nem lesz öntanulási fázis.
Vannak olyan járművek, amelyek képesek tárolni nyolc kerék adatait, így nem jelent gondot a téli és nyári gumik átszerelése.
Vannak olyan autók is, amelyek csak négy kerék adatait jegyzik meg. Az autó komputerét azonban minden egyes téli-nyári átszerelésnél újra kell programozni."
Ezt valaki elmagyarázná?
1. A mostani vadiúj Ceed-ek 4 vagy 8 gumi adatait tudják tárolni?
2. És mi van, ha 4-et, és mi van, ha 8-at? ("Az autó komputerét azonban minden egyes téli-nyári átszerelésnél újra kell programozni.")
3. Ezt a jobban felszerelt gumisok is meg tudják tenni (gondolom, h. igen) vagy csak a KIA márkaszerviz? Előbbi esetben (gumis programoz) érintheti-e a garanciát? (Lehet olyan álláspont, hogy a sw. is az autó része, így ahhoz csak márkaszerviz nyúlhat?)
4. Fentiek alapján hiába kérnék házhoz szállítással 4 felni+gumi+TPMS szettet, azokat mindenképpen vagy egy jobb gumisnál, vagy a KIÁ-nál "fel kell programozni" az autóra/hoz?
5. Bónusz kérdés: Mit jelenthet az az egyes webshopok termékleírásaiban szereplő kitétel, hogy a TPMS szenzor "gyárilag felprogramozott"?
Egyébként 4 téli kereket szeretnék vásárolni a következő kiszerelésben
= nyilván lehetőség szerint 1 helyen, összeszerelten
(Ha valakinek van tippje arra, hogy hol, akkor az nyugodtan elküldeti privátba, vagy akár ide is beírhatja - bár nem tudom, h. mit enged meg a fórumszabályzat...)
az 1.6gdi-vel kapcsolatban, én is úgy voltam még a múlt hétig hogy új ceed-et veszek már néztem is egy ideje meg cégautóként jó párszor volt hozzá szerencsém de beültem egy tucsonba és hát családdal inkább arra hajlunk. Viszont néztem én is a carenst pont uae a megfontolásból és nem akarlak eltántorítani de a carens fogyasztása nem mérhető a ceedhez még a kombihoz sem bár méretben hasonló (inkább nagyobb mert magasabb), csak ha megnézted spritmonitor-on sem dicsérték sőt az 1.7 dízel is nagyon torkos mondjuk egy fél liter/100km reális differencia a magas építés miatt de 1,5-2 liter már nem igazán. Egyébként a carens kivül belűl szuper kocsi viszont pont ha jól emlékszem most lesz valamikor facelift asszem jövőre lehet hogy azt érdemes megvárni hátha finomítanak rajta és átdolgozzák kicsit, csak ahogy a kia szalonban is mondták legutóbb hogy az euro6 miatt minden motort kicsit lefolytanak és minden új autó kicsit gyengébb mint az elődje, legalább is a szívó benzinesekre ez igaz.
a Kia dízelekben nincs - ha jól tudom - kettős tömegű és ha újat (vagy márkaszervizelt/garanciális használtat) veszel akkor 7 évig (vagy 150ekm) teljeskörűen garanciális az autó, amibe a turbó és a részecskeszűrő is beletartozik (és ha mégis lenne akkor a kettős tömegű IS) ...
a 7 év alatt egyiknek sincs kötelező (és drága) karbantartása (ennek anno utánakérdeztem) ...vagyis ha elromlik akkor az - jó eséllyel - garanciálisan javítható...
de kétségtelen, hogy egy szívóbenzinesben azért lényegesen kevesebb hibalehetőség van... (bár garanciális/új autónál ez elvileg nem szempont)
A 2500-as fordulatnál érezhető rezgés sajnos létező jelenség az 1.6 GDI-nél. Több külföldi fórumban is említik. Sajnos ez ilyen nem lehet vele mit tenni. Nekem ez volt a legfurcsább ill. a kormányzás nyúlóssága. (Egy VW konszernes autóból ültem át aminek elég direkt volt a kormányzása.) Persze már megszoktam. Nekem facelift előtti van az újban ez a nyúlóság már érezhetően sokat javult, próbáltam. Remélhetőleg az új Ceedben ezek a jelenségek nem lesznek már. Ettől függetlenül bármikor bevállalnám újra de az már 1.6 CRDI és DCT váltós lenne. :-). Amúgy kíváncsi leszek az 1.4 T-GDI Ceed-re állítólag jön az is.