Keresés

Részletes keresés

cyberworms Creative Commons License 2014.01.26 0 0 25640

Köszönöm, megnéztem a képeket, nagyon meggyőző!

Előzmény: wantitall (25627)
omegawatch72 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 25639

Odafelé másfél óra Dohában. 

Visszafelé 8 óra.

Előzmény: somi55 (25637)
wdl Creative Commons License 2014.01.25 0 0 25638

Köszi! :) Akkor én is megkérdezem majd Palm Beach-en az illetékeseket az lesz a tuti.

somi55 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 25637

Mit takar a "kevés" ?

Előzmény: omegawatch72 (25629)
Pranit Creative Commons License 2014.01.25 0 0 25636

Nekünk a TUI-s (német) szigetre telepített idegenvezetönk külön felhívta érkezéskor a figyelmet, hogy tilos ilyen dolgokat kivinni az országból, ha megtalálják, büntethetnek. Hogy ez mennyire komoly, nem tudom.

Előzmény: wdl (25635)
wdl Creative Commons License 2014.01.25 0 0 25635

Miért tiltott? Mert én nem találtam erre vonatkozó felhívást! Ezért is kérdeztem. Seychelles-ről hoztunk haza a kézi poggyászban 4-5 db kisebb csigát kagylót amit a parton találtunk. NEM korallt! A határőr meg is nézte - kérdezte honnan van - mondtuk a parton szedtük emlékbe. Nem szabad kérdeztük? Mosolygott és intett, hogy mehetünk. Azóta a nappali bútor dísze egy helyes kis üvegdobozkában -  tehát nem porfogó...:-) És amikor ránézek ha nem is mindig de sokszor előfordul, hogy megelevenednek az emlékek. Szóval nekem egyáltalán nincs lelkiismeret furdalásom emiatt.  Egyiptom teljesen más ott külön felhívják a figyelmet arra, hogy TILOS kivinni bármilyen tengeri herkentyűt az országból! Így ott ezt meg sem próbálnám. Igyekszem én is szabálykövető ember lenni mert így neveltek és mert belső indíttatásom van rá. És nem azért mert magyar vagyok-e vagy sem ennek ehez semmi köze! Micsoda badarság már ez?! Mindenhol vannak emberek akik felülbírálják a szabályokat és a saját törvényeik szerint cselekednek. Éltem több országban tapasztaltam, ott is megérik a pénzüket a polgárok. Már ezt is ráhúzni a magyarságra kicsit túlzásnak érzem. De köszönöm a válaszokat :)

samu601 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 25634

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, jó ár-érték arányú, közkedvelt szigettel. Melyiket a sok jó közül?

Schíel Creative Commons License 2014.01.24 0 0 25633

wdl!

Ez a kérdés sokunkban megfogalmazódik. Az első utamon, mikor eljutottam korallos tengerpartra, akkor én is beleestem ebbe a nem is tudom, hogy nevezzem "emlékgyűjtő szenvedélybe". Az idő múlasval ezt a korábbi hibámat mindenféle büntetés nélkül átértékeltem és nagyon szívesen visszavinném az akkor "eltulajosított" ereklyét. Most is itt van mellettem, és a porfogóként működik. Szégyellem magam miatta! Leginkább magam előtt. Mi magyarok hajlamosak vagyunk a szabályok (törvények) áthágására.  Ha haza hozod, akkor valószínűleg nem lesz belőle problémád az ellenőrzésen (ez persze nem szent írás). De mégis, ha megkérdezed magadtól. Miért? Akkor lehet, hogy a választ magad is meg tudod adni. Hozd magaddal haza az élményt a szívedben és a fejedben meg fényképekben és ez az, ami majd visszaköszön mindenféle tiltott ereklye nélkül.

Előzmény: wdl (25630)
Sborisz Creative Commons License 2014.01.24 0 0 25632

Szia!

Holttesteket (:O) ) nem láttam, de kibontott bőröndöket igen... mit kerestek nem tudom mert nem láttam.

Ha kellenek, próbálkozz, de az ilyen fajta szuvenír gyűjtést nem szokták díjazni ( ált. elveszik ha meglelik, lásd Egyiptom)

Előzmény: wdl (25630)
Sborisz Creative Commons License 2014.01.24 0 0 25631

Sziasztok Olvtársak!

Eltelt, ami jó volt; következzen egy rövid emlékeztető erről. 2014. január 09-én időben érkeztünk Malera. Mint kés a vajon úgy jutottunk át mindenen, pálinkával együtt. Tudjátok, kimenetkor is van csomagátvilágítás!! Landolás után 1 órával már a Komandoo-Kuredu VIP longueba vártuk, mikor jutunk végre szigetre!! :O)

Kb. fél óra idegtépő (!!!) várakozás után, már repültünk is Komandoo felé ahova 2 óra utazás után meg is érkeztünk. Az egy órás repülő út( hidroplánnal) azért lett kettő, mert Komandoo és Kuredu +1 órával előrébb van mint Male. Királyság!!

Fogadás a recepció előtt síppal, dobbal, kókusz fagyival, ahogy illik!( ott volt a gen. manager Patrick is) Cella kiosztás--mivel kb. 6-an szálltunk le a Kureduba tartó gépről--nem volt nehéz dolguk! A keresztségben Marlin 09-re keresztelt JBV várt ránk a sziget keleti oldalán. Ez szelesebb mint a nyugati, ennek megfelelően kellemesebb a klímája is.( mondom ezt miközben kint havazik...)

Ezen a parton csak JBV villák vannak, mondjuk engem a Jakuza rész ebből hidegen hagyott, miért azt majd később. :)

Természetesen képeket majd varázsolok később a lakosztályról.

Fürdés, rohadás a napon, snorkell,nem-ittunk-ma-még-semmit, majd ugyanez fordított sorrendben...

A villákban, mint írtam korábban az európai csatlakozó dugókat fogadni képes aljzatok vannak, ide átalakító tehát nem kell. A villa tartozéka volt napi 2* 1,5 liter ivóvíz is. Ez engem nem nagyon érdekelt, de a zassszony szerint fontos dolog volt. Erre, mivel vitatkozott velem, rögtön megvontam a két hétre szóló, teljes pálinka fejadagját! Azé' az embernek legyen tartása,na! :)

Félpanzión voltunk ami nekünk bőségesen elegendő volt; amikor nem akkor kiegészítettük a Kandu-bár Club szendvicsével, meg pár korsó sörrel. Kihasználtuk a heppi órákat is, vessetek meg érte....

Az étterem kínálata fantasztikus volt, az egy hét alatt bánatomra (???) csak a tonhal ismétlődött kétszer. De volt ráksaláta és egy isteni u.n Tom Youn Soup, ami király-rákból készült és mint elsők-között-étkezők, a kondér aljából merítve, szinte csak rák farok volt a csészében...

Pincérünk egész héten Hamid volt, aki tette a dolgát csendben, serényen. ( mivel kiemelkedő dolgot nem csinált, 20 dolcsi volt a jutalma a végén).Ennyit a gyomor örömeiről.

A sziget, amely 500*100 méteres volt ( szerintem a 100 méter szélesség enyhe túlzás-talán ha 50 méter volt a szélessége a legszélesebb részen) a maga egyediségeivel---kevés villa, ennek megfelelően kevés vendég, és csak 18 év feletti vendégek--- szenzációs house reeffel rendelkezett!!!

A nyugati oldal sznorkelezhető része a vízi villáknál kezdődött--egy kék zászló jelzi és kb. 20 méterre volt a lakhelyünktől-- a másik végét pedig szintén egy kék zászló jelzi a Falhu étterem felőli résznél. Ezen az oldalon a sznorkell rész itt véget is ért mert a Falhunál is van egy jetti--móló. A sziget keleti oldala szelesebb, hullámosabb is a sznorkelezhető falnál és nem is olyan látványos mint a nyugati.

Ez a reef szerintem erősen veri a filitheyo-n látott reefet, bár rövidebb mint amaz; de élővilágát tekintve biztosan jobb!! A teljesség igénye nélkül: Napoleon-hal, barna muréna, polip, zöld-teknős--több is--fekete úszójú-szirtcápa, bohóchal,kőhal,Lion-fish, stb.stb. Még mielőtt elfelejteném, sznorkellre fizettünk be a búvár bázison, mert Johnny--teszem hozzá English-- azt mondta a snorkel hely körül előző este mantákat láttak. A túra ára 40 pénz/fő volt, meglátjuk, gondoltam. Kamera feltöltve, és láss csodát:megjöttek a manták!! Kb. 5-en voltak nem túl nagyok, félősebbek voltak, mint amire számítottam, meg voltunk vagy 20-an a vízben. DE megvoltak! A snorkellezés szokásos volt utána: a fentebb leírt élőlények tömege: jó kis erős áramlattal végig siklottuk a falat, kb 20 perc alatt.

Említettem az elején, hogy a villa jakuzzis volt, egyszer egy pajzán gondolat alkalmával végül is kipróbáltuk, de ennyi. Napi 2*3,5 óra snorkell vagy palackos merülés  miatt nem igazán kívántam a vizet. Egyik este staff party volt,ahol pár érdekes dolog történt. Az elmúlt év--2013--utolsó hónapjaiban legkiválóbb munkatársakat azzal díjazták, hogy pénzt sorsoltak közöttük!

Páran 20(!!!) , 40(!!) és 50(!!!) dolcsit kaptak elismerésképp!! Na ezt ismerve lehet elképzelésetek, arról mi nekik a baksis.....amit kapnak, Tőlünk, Tőletek.

Gyorsan eltelt az egy hét, a végén flottul átcsónakáztunk Kuderura, de azt majd kicsit később.

Palackos merülések a Prodivers-szel, profi bázis, kevés búvárral, jó merülő helyekkel.

( Caves--ez Kuredu mellet van óriás zöld teknősökkel; Felivaru--szürke szirtcápákkal a tonhal feldolgozó melletti szigetnél+barrakudák--Tinga Giri férfi comb vastagságú murénákkal--Madivaru szép korall szönyeg a falon--Aquarium színes halak tömege és hát a house reef alulról)

Amit kiloptam a videóból a nekem tetsző képeket teszem ide magyarázattal együtt. Addig is Maldív legyen veletek...

wdl Creative Commons License 2014.01.24 0 0 25630

Sziasztok! Amit a parton találunk kagylókat, csigákat azokat haza hozhatom? Vagy a határon lelőnek érte?

omegawatch72 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 25629

Nekem sikerült befoglalnom a qatarnál. 5 fős "kis" családomnak 596400 Ft lett a repjegy kevés tranzitidőkkel. Reszkess Maldív szigetek! Jövünk.

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.24 0 0 25628

Sziasztok! egy kis segítséget szeretnék, bár ez most nem utazáshoz kapcsolódik.Azon túl vagyunk:) viszont olyan mély nyomokat hagyott bennem hogy szeretném magamra tetováltatni az egyik sziget nevét VISZONT Dhivehi nyelven. Esetleg tudja valaki hogy hol találok olyan oldalt ahol pontosan megvan hogy hogy kell leírni a szigetek nevét ?

wantitall Creative Commons License 2014.01.23 0 0 25627

 

lásd a következő hozzászólásaim:

24656

24657

25374

24375

24376

 

Előzmény: cyberworms (25615)
wantitall Creative Commons License 2014.01.23 0 0 25626

 

Hello, igen, tavaly februárban jártunk ott.

Előzmény: cyberworms (25615)
Pranit Creative Commons License 2014.01.23 0 0 25625

Üdvözlet mindenkinek Kuramathiról! :-)

Szia, mi épp Kuramathin vagyunk,  összesen 17 éjszakát, február 2.-án indulunk haza. Utána írok bővebben és teszek fel fotókat is. Ha van konkrét kérdésed, írd meg addig. 

A sziget nagy, főképp első szigetnek ajánlom, bővebben később. Az időjárás az első napokban kicsit ránk ijesztett, de már alakul, csak nagyon szeles.

(Thappa voltam eddig, de újra kellett most regisztrálnom, mert nem tudt belépni)

 

Előzmény: bambibetty (25614)
szabinyo78 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 25624

Szia, igen. Dec 1-11 (2014) pl 152e HUF, oda-vissza, minden adóval, illetékkel, csak ma, csak itt (Quatar) 

:)

 

 

Előzmény: omegawatch72 (25623)
omegawatch72 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 25623

még most lehet kedvezményesen foglalni!

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.22 0 0 25622

Hu ezt tényleg kicsit hosszú átszállási idő. :S

Előzmény: omegawatch72 (25621)
omegawatch72 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 25621

Igen már én is látom. De elég lehetetlen transtidővel (20 óra) és indulási idővel (reggel 9kor) a visszaúton. Egyáltalán a sunból oda lehet érni ilyen korán a malé-i reptérre?

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.22 0 0 25620

Az megtévesztő lehet h az összes utasra dob árakat, én még mindig látok 152.600 per főért.

 

Oda: április 6/7/8        Vissza: április 15/16 

 

Viszont az akció ma éjfélkor véget ér szerintem.

Előzmény: omegawatch72 (25619)
omegawatch72 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 25619

Van még vmikorra kedvezményes repjegy quatarnál, én néztem az áprilist és nem találtam 

Előzmény: Törölt nick (25611)
Sborisz Creative Commons License 2014.01.22 0 0 25618

Friss info eloremutatva: Komandoo-n normal, az europai dugokat fogadni kepes aljzatok vannak. Kuredu-n csak az angol 3 labu amihez vagy veszel/viszel atalakitot vagy ey pl. korom reszelot hasznalsz. Ezt kell bedugni a felso(foldeles) lukba :) ami nyitja a ket egymas mellet levo lukat :). Remelem ertheto a lukak helyzete....  :)

Sborisz Creative Commons License 2014.01.22 0 0 25617

Szia! Eddig mindenutt megoldottak ezt "dohanyzo" es " nem-dohanyzo" resz kialakitasaval(barokban) Etteremben nem lattam, hogy barki dohanyzott volna, igaz hamutal sem volt az asztalon.

Előzmény: cyberworms (25613)
Sborisz Creative Commons License 2014.01.22 0 0 25616

Szia! Nem illetekeskent mondom, de eddig mindenhol kotelezo volt a snorkell felszereles ( uszony es maszk+ legzocso) szervezett snorkell turakon. Egyeniben mehetsz uszony nelkul is, bar ha belekerulsz egy erosebb aramlatba "mezitlab" nem sokra megy... :)

Előzmény: wdl (25612)
cyberworms Creative Commons License 2014.01.21 0 0 25615

Sziasztok!

A Coco Palm Dhuni Kolhu-ról van valakinek személyes tapasztalata?

bambibetty Creative Commons License 2014.01.21 0 0 25614

Kuramathi szigetről van valakinek személyes tapasztalata?

cyberworms Creative Commons License 2014.01.21 0 0 25613

A szigeteken tilos a dohányzás? Vagy lehet? Engem nagyon zavarna egy ilyen helyen a cigaretta füst.

wdl Creative Commons License 2014.01.21 0 0 25612

Szia Ludmi!

Palm Beach-en amikor hajóval visznek ki sznorizni, tényleg kötelező békatalpat vinni magunkkal? Bungiban van 220V?

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.21 0 0 25611

Pedig közel jártál, áprilisban pl. 6/7/8 - 14/15/16

Előzmény: somi55 (25610)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!