Keresés

Részletes keresés

Herepessy Creative Commons License 2016.11.03 0 1 1296

Az oka már nem is érdekes, igaz?

Az már mindegy, hogy ott a nagypapi is vállalkozó volt, és felépítette azokat a folyamatokat, ügyfélkört stb., amire rá tudott építeni apuka, aztán meg te is. Ez mindegy.

A proli közben azt hiszi, neki minden rögtön jár. Hát lófaszt!

Előzmény: Törölt nick (1294)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 -1 0 1295

Ebben a topikban ontopik.

Hiszen pont az imaláncról szól az egész..

Hogy gebedne meg, akiért szól!:(

Előzmény: (.) (.) Gibson (1291)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1294

Németországban kétszeres a termelékenység és négyszeres a nettó bér. Ez mindent elmond. Ragozhatod, a lényeg ez. Elég jó orrom van a lényeghez.:)))

Előzmény: Herepessy (1293)
Herepessy Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1293

Senki nem vitatja, hogy anyagilag jóval jobb az élet Németországban.

Azért jobb, mert ott megdolgoztak érte, míg mi a szocializmust építettük (mindegy, ki miatt).

A munka és a tanulás a kulcs, a többi maszlag.

Aki nem tanul, nem fejlődik, nem törekszik a maximumra a saját életében, az ne üvöltsön, hogy máshol bezzeg! És az is lehet, hogy ugyanez a senkiházi tényleg jobban él, ha kiköltözik, mert ott nem a fejét simogatják, ha ajvékol, hanem megdolgoztatják a pénzéért.

Előzmény: Törölt nick (1290)
(.) (.) Gibson Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1292

Szerintem így van .

A pártatkák azért nem hozzák nyilvánosságra,mert az döbbenet lenne  .

Előzmény: Törölt nick (1288)
(.) (.) Gibson Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1291

Én nem engedném meg , a modik megengedik .

Nekik köszönd meg .

Előzmény: The undercover agent (1283)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1290

Ahogy mondod. Úgy még szarabb az állás. Még a kínaiak is megelőznek.

Emlékszel mikor átjártak Ausztriába vásárolni az ottani boltokba. Ugyanazt vették, mint a cég itthoni boltjában és mégis olcsóbbnak jöttek ki.

Az ingatlannál valóban durva eltérés van, meg a szolgáltatások egy részében, de egyébként....

Tudod mennyi mindent veszek a neten nyugatról? Szállítással együtt olcsóbban mint itthon a boltban. Pár napja is egy dezodort rendeltem Hollandiából. Szállítással nyolcezer volt. Itthon a boltban tíz. De a felvidéki memóriakártya is harminc százalékkal olcsóbb mint a legolcsóbb ugyanolyan magyar. És folyathatnám a sort.

Egy magyar ezt mondja:

Németországban (egyelőre) egy keresetből is jobban élünk, mint Magyarországon kettőből. Hozzávetőlegesen egy év alatt annyit félre tudunk tenni, hogy jó színvonalon fél évig akár munka nélkül is fenntarthatnánk magunkat (a férjem nagyjából ugyanazt a munkát végzi itt is, mint otthon).
Amióta itt élünk, hetente eszünk halat, gondolkodás nélkül megvehetjük az egészségesebb élelmiszert, és pár havonta egy belföldi hosszú hétvégét is megengedhetnénk magunknak. Tervezhetünk nyaralást és síelést is. És nem csak fényes ábránd a kéthetes kikapcsolódás valahol messze Európától.
Otthon sokszor hallottam, hogy ugyan Németországban jobbak a bérek, de minden sokkal drágább. Ez egyáltalán nem igaz. Sok dolog drágább valamennyivel, de arányait tekintve közel sem annyival, amennyivel magasabbak a bérek. Nem mellesleg az élelmiszerek, üzemanyag, ruházati cikkek, sportbérletek, színházjegyek, szabadidős programok sokszor jóval olcsóbbak, mint otthon.
Budapesten az átlag nettó fizetésből szűkösen jön ki egy albérletben élő pár, ahol csak az egyik fél dolgozik. Itt az átlag nettó fizetésből, egy keresettel egy kisebb városban jó színvonalon lehet élni, és nem irracionális közben autóra vagy nyaralásra gyűjteni.

http://hellomagyarok.hu/szubjektiv/miben-lett-mas-az-eletem-nemetorszagban

Mondjuk standard szivart sokkal olcsóbban lehet venni, az biztos, mert szoktam mikor ott vagyok, Itthon már nem is veszek. Kimegyek kirándulunk is egyet, és feltankolok szivarból. Jobb a léleknek, mintha itthon dupla áron veszem. És még jól is éreztük magunkat.

Előzmény: Herepessy (1285)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1288

Én nagyon támogatnám a lusztrációs törvényt. Senki ne lehessen állami (önkormányzati) vezető pozícióban, aki pártvezető  a rendszerváltás előtt (bármilyen szinten) volt, vagy kisz-vezető (bármilyen szinten) volt! A Fidesz ezt éppen nem akarja, annyi az érintett náluk is. Ahogy az akták nyilvánosságra hozatalát sem. Csak azért lehet, mert ott is rengeteg érintett van. 

Előzmény: (.) (.) Gibson (1279)
The undercover agent Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1287

Ő kicsoda?

Nem volt szerencsém a kisztihandjához:))

Előzmény: VitoAjkaneserus (1286)
Herepessy Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1285

Egyébként a béreket nem nominálisan, hanem vásárlóerő-paritáson van értelme összehasonlítani, úgy meg kétszeres a különbség, pont ahogy szeretnéd.

Hiszen ha te négyszer annyit keresel, akkor a fodrász is négyszer annyiért dolgozik.

Előzmény: Törölt nick (1274)
The undercover agent Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1284

Te apám köszi,nagyon jó lábaim vannak:))

Előzmény: VitoAjkaneserus (1282)
The undercover agent Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1283

Olyan rendes vagy,hogy megengeded:))

Nem,nem-annyiszor nem csak reggel-délben-meg este,tudod amikor a csuhások is imádkoznak:))

Előzmény: (.) (.) Gibson (1281)
(.) (.) Gibson Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1281

ha ettől érzed jól magad, tedd be ma is vagy 10x .

Előzmény: The undercover agent (1277)
Herepessy Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1280

Akkor majd jönnek a vállalkozók, és kihasználják ezeket a piaci réseket. Vagy a kormánytól várod?

Ezek a kérdések pont azok, amiket kitűnően eldönt a piac.

Előzmény: Törölt nick (1274)
(.) (.) Gibson Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1279

remélem rendet tesz .

De azt te is tudod, ez cifra .

Ügynöklista, kiderülne, hogy sok a szemét közöttük is, szerintem nagyon meglepődnénk neveken .

Tiszta lappal kéne indulni mindenkinek .

Előzmény: Törölt nick (1275)
The undercover agent Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1278

Küldöm a láncot tovább nehogy megszakadjon a kiszfiú_))

DDDDDDDDDDDD

The undercover agent Creative Commons License 2016.11.03 -1 0 1277

Ma már szabad imádkozni?

The undercover agent Creative Commons License 2016.11.03 -1 1 1276

Azt kellene!

De akkor mi lesz a Matolcsy-a Pintér-a Bakondi elvtársakkal?

DDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: (.) (.) Gibson (1268)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1275

Leszámol magával? 

Előzmény: (.) (.) Gibson (1271)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1274

Ki mondta, hogy elvárom? Ha nem fizet, elmennek. Éppen ahogy most van.  

Mindenesetre a német termelékenység  kétszerese a magyarnak, a bér meg a négyszerese. 

Előzmény: Herepessy (1273)
Herepessy Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1273

Vagyis annyit fizetsz a fodrásznak, amennyit ér.

Akkor milyen alapon várod el mástól, hogy ő többet fizessen?

Előzmény: Törölt nick (1267)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1272

Antall nem tudta, Horn nem akarta, Medgyessy nem akarta, Gyurcsány nem akarta!!!!! Orbánnal meg megetetnék:DDDDD Csak hogy nem ő a kis ujj!!!!!

(.) (.) Gibson Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1271

Ez a cél, ezt teszi a kormány .

Előzmény: Törölt nick (1270)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1270

Az átálltakkal és a volt KISZ vezetőkkel együtt!

Vevegyő Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1269

Teljesen igaz, sajnos.

Előzmény: Törölt nick (1266)
(.) (.) Gibson Creative Commons License 2016.11.03 0 0 1268

le kell váltani a volt komcsilibsi pártvezetőket, aztán rend lesz .

Előzmény: Törölt nick (1266)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 -1 0 1267

Én olyan fodrászoz megyek aki kétszer annyit kér. Mert megéri.

Már a melósok is ébredeznek egyre több helyen. De minek kell megvárni, míg félmillió elhúz innen? Most jobb?

Előzmény: Herepessy (1265)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 -1 0 1266

És még úgy is beszélnek velük sok helyen a főnökeik, mint a kapcájukkal. Nem olyan régen lázadtak valamelyik vidéki kórházban, hogy akkor inkább mind elmennek, ha ezt a pártember-osztályvezetőt nem rakják máshová. 

De ez nem csak ott jellemző. A feleségen iskolájába járnak szakmunkásképzősök is. A legtöbben a legszarabb körülmények közt dolgoznak szarért-hugyér és még naponta tízszer el is küldik őket az anyjukba a szó valódi értelmében. Tényleg nem azért mondom, de kivétel inkább csak nyugati tulajdonú cégeknél van és egy-két magyarnál. Ott korrektül bánnak velük, anyagilag (kifizetik a túlórákat például) és emberileg is. 

Ez is biztosan nagy baj, annyi kimenőtől is itthon maradttól hallom. Szar a fizu és még kutyába se veszik őket. Talán, ha nem így bánnának velük, sokan mégis itthon maradnának.

Előzmény: Vevegyő (1264)
Herepessy Creative Commons License 2016.11.03 0 1 1265

Hát fizesd meg, adj a fodrászodnak mától kétszer annyit, mint amennyit kér!

A saját szakmámban kitanultam két olyan területet, ami akár önálló szakmának is nevezhető, ezen felül elvégeztem egy OKJ-s képzést is, és ezeken felül is belekezdtem több új tevékenységekbe. Tettem magamért, tettem a környezetemért. Nem ajvékolok, hogy ezek után mi járna nekem, hanem megbecsülök minden apró előrelépést. És nem feltétlenül az anyagiakra gondolok.

Aki nem tesz magáért semmit, de ordít, hogy mi jár neki, azt megbotoztatnám.

Előzmény: Törölt nick (1258)
Vevegyő Creative Commons License 2016.11.03 -1 0 1264

Egy pár orvossal volt - sajnos - alkalmam beszélgetni (már egyikük sincs Magyarországon). Az egyikük megmondta, hogy nem is elsősorban a pénz miatt mennek el - amiatt is, persze -, hanem leginkább amiatt a hierarchia miatt, ami a magyar és csakis a magyar kórházakra jellemző.

Hogy nincs semmi lehetőségük tovább  lépni akár szakmailag, akár pozícióilag - aki egyszer főfőorvos lett, az főfőorvos marad, és a sleppje örökre mozdíthatatlan. A sleppbe pedig nem pusztán az orvosok/egyebek tartoznak, hanem a külső üzletfelek, a beszállítók, mindenki.

Előzmény: Törölt nick (1256)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!