Ha miniszterelnök lennék, személyautóval közlekednék. Ha öltönyt veszek fel, nem aggatok magamra hátizsákot. Azzal olyan lennék, mint egy volt NDK turista..........................Ezt valamikor oktatták, volt egy-több olyan személy, aki a jó nevelésre oktatott, (protokoll) megtanította a kuncsaftot viselkedni. Csak nem kirúgát?
Ha tudják ellenőrizni, hogy a megváltott matricával többször mentél az adott szakaszon csak arra tudok gondolni, hogy minden rendszámot - nem csak a lógóst - eltárolnak. Valameddig. Fónagy nyilatkozta, hogy ezt rendszám alapján ellenőrzik. Hogyan, ha nem spájzolták be a rendszámokat, ok nélkül?
Ha nem vetted volna észre, én egyedül vagyok, nem vagyok mi. Hol a fenében kezdtem én bárkit mosdatni és mikutyánkozni? Mindössze annyit mondtam, amennyi a pőre igazság, hogy ezek a mostaniak még sokkal, de sokszorta többet lopnak, mint az elődeik. És mindössze arról volt szól, ugyebár, hogy most már annyi folyik el kézen-közön, hogy az már költségvetési szempontból sem hanyagolható el. Erről kérdeztél ugyanis, hogy min lehetne megspórolni ezt meg azt, hogy ne az állandó megszorítások és adóemelések jelentsék az egyetlen lehetőséget.
látom fontosabb a párt iránti elköteleződés, mint a következetes fellépés a korrupció ellen. Így van ez persze mindkét oldalon, tudom én. A saját korruptjait mindenki igyekszik megvédeni, elvégre valahová kötődni kell. Wehhhh...... reménytelen ország, reménytelen emberekkel, hamisítatlan kelet-európa.
A szoci qúrmányok alatt is azért volt elégedetlen a nép, joggal, mert szemérmetlenül folyt a korrupció. A választó népség azt hitte, elküldik őket a pichába, és helyette jön egy új, végre nem balos kormány, akkor majd azok biztos becsületesek lesznek, nem fognak közpénzeket a holdudvar magánzsebeibe, azon keresztül a saját zsebükbe ömleszteni átáthatatlan jogászkodások beiktatásával. Aztán eltélt egy-két év, és a fijjug is beleszoktak a hatalomba, ráéreztek az ízére, hogyan is lehet ezt jogászok beiktatássával jogszerűnek láttatni, ők ugyanúgy kezdték művelni az ipart, ahogy a szocik is tették.
De látod, ahelyett, hogy pártsemlegesen a korrupoció letörése lenne a célkitűzés, elkezditek a "mikutyánkkölyke bezzeg más" örökzöldet danolászni.
Igazán leszállhatnál már a szociról, hacsak nem gondolod, hogy kizárólag nekik facsarja az orrát, ami az országban történik ma. És ha azt gondolod, valami hatalmasan nagyot tévedsz.
Konkrét számok vannak, méghozzá a szemünk előtt, nem is nagyon tagadva. Simicska, Mészáros, Garancsi, stadionok, alföldi autópálya, tankönyvpiac, Matolcsy ügyei, satöbbi, satöbbi. Egy nincs köztük, amit le lehet tagadni vagy meg tudnál cáfolni, mert nem stikában intézett ügyek, hanem nyilvános papírok vannak róla. Ahelyett, hogy stikában csinálnák, törvényeket módosítanak, hogy formálisan törvényesnek nézzen ki, de ettől még a mi zsebünkből lopják ki akkor is. A régebbieknek tíz-, százmillió volt legfeljebb a módi, ma Mészáros csak elfelejteni milliárdot felejt el már. Ezt mindenki pontosan tudja ebben az országban is, a fideszhitű is pontosan tudja, csak le akarja tagadni. Aki ezt a korábbi (nem szoci! bármelyik korábbi!) kormányzati korrupcióval egy szintre akarja hozni, az egyszerűen nem mond igazat.
A Megyeri-hídon még nem jártam. A nullás "régi" szakaszán járok, ott látom nap mint nap. Ahol nekünk még nem sarcos, de a tehereknek régóta. Az M6 kezdeti szakaszán is van, az érdi tetőnél is, ameddig régen ingyenes volt.
Akkor megkérdezlek, hogy te a Megyeri hídról Pest felé lehajtva, az újpesti "útleágazódás" utáni kijelzőt tartó szerkezeten láttál -e fix kamerát. Én akárhogy néztem, mikor áthaladtam alatta, nem véltem felfedezni rajt', míg a következő lehajtónál a bevásárlóközpont iránya lekanyarodtam pár száz méter után, ott sem találtam nyomát semmi ellenőrző applikációnak. A visszafelé irányban Buda felé detto.
Tegnap írtam, hogy arrafelé vitt az utam, porba szerencse alapon kipróbáltam, mert kockázat nélkül ugye nincs rizikó.
Ez egy szoci etetés. Semmi sem támasztja alá. A fidesznyikek ugyanezt mondták, csak fordítva bekötve. A valóság az, hogy egyik kutya, másik eb. Nem pártfüggő, hogy a hatalom szele elkap embereket, aki beleszédülnek abba a hatalomba, amit korábban még álmaikban sem képzeltek el, aztán amikor már benne vannak, nem akaródzik kijönni a fincsiből. Amior "rájön az ízére", érzi mi mit mozgat a befolyásolási politikában, a finom hangolások már rutinból is mennek, akkor elkezdi hinni, hogy ez mindig is járt neki, és ez már mindig is így lesz, csak a hatalmat kell megtartani hozzá, de azt mindenáron.