Keresés

Részletes keresés

Real Böszme Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4042

 "Hogy ebbe végre mindenki bele tud majd kapaszkodni és a nyugati sajtó is ráveti magát, nos ezzel egy élénkebb eszű középiskolás is tisztában volt."

 

Rá kell szánni egy kis időt. 2010 évi CLXXXV törvényt letölteni és elolvasni. Élénkebb eszű középiskolás is megteheti. És az élénkebb eszű középiskolás is megkérezi, minek ez a a fene nagy paláver a  törvény körül?

Előzmény: Tonton Macoute (4037)
Demokrapia Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4041

Hát a Közel-Kelet enyhén más.

 

Szerintem 2001. szeptember 11-et még egy brúszvillisz filmben sme tudtuk volna előtte elképzelni. Nagy marhának néztük volna a filmrendezőt, hogy 4 gépet el lehet rabolni egyszerre az USA-ban, bele lehet vezetni a két WTC toronyba amelyek összedőlnek, plusz a Pentagonba, és brúszvillisz a negyedik gépet nem engedi célba jutni.

 

De én nem a történet pártolója vagyok, vagy dicsérem a történtekért Izraelt, csak azt mondom, hogy ez nem a sajtószabadság kérdése, hanem esetleg az emberi jogok kérdése.

Előzmény: ohrana (4038)
Tonton Macoute Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4040

"Mindenesetre újságíróval, rendőrrel, orvossal kibaszni csak akkor érdemes, ha nagyon tudod mit csinálsz"

 

Hát az ügyvéd hol marad? :-)))

Előzmény: ohrana (4038)
ohrana Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4039

Épeszű ember számára minden oldal nemzeti Magyarországon

 

Épeszű ember számára lehet, de számtalan olyan "maygar" van, aki önmeghatározása szerint nem magyar, csak éppen itt született.

 

o

Előzmény: uhuru1 (4036)
ohrana Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4038

Szerintem fingod sincsen, hogy megy egy ilyen saj.táj.

Regisztrálni kell.

Nem az utcáról, hanem általában a sajtós hívja meg az újságírókat. Akiket általában személyesen ismer (!!!) És ők is ismerik egymást - egy sajttájon megy a szevasz, hogy vagy? Kevés az ismeretlen arc, egy min. elnökén meg pláne mindenki ismer mindenkit.

A beengedéskor fémdetektor, és ugye előre regisztrált, személyesen ismert emberek.

Szerintem csak valami brúszvillisz filmben képzelhető el, hogy egy ilyen helyen egy újságíró felrobbantsa magát. (Ha megnézed az ilyen jellegű merényleteket, általában szigorúan a belsősök csinálják, szervezik, vagy teszik lehetővé.)

Az, hogy a regisztrált, és ismert újságírókat szivatják, azz ki-ki ítélje meg maga jópofa viccnek, vagy a munkája gyakorlását lehetetlenné tévő akciónak.

Mindenesetre újságíróval, rendőrrel, orvossal kibaszni csak akkor érdemes, ha nagyon tudod mit csinálsz.

 

o

Előzmény: Demokrapia (4033)
Tonton Macoute Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4037

A legnagyobb baj az, hogy a FIDESZ-KDNP-ben nem akadt egyetlen komoly politikus sem, aki felfogta volna, hogy a költségvetést alapvetően érintő(tehát fontos) és kissé necces törvények (manyup, multik adóztatása stb.) meghozatala után(ezekből is lehetnek még komplikációk)+ az elnökség átvétele előtt pár nappal - nettó politikai hülyeség  egy ilyen törvényt meghozni. Hogy ebbe végre mindenki bele tud majd kapaszkodni és a nyugati sajtó is ráveti magát, nos ezzel egy élénkebb eszű középiskolás is tisztában volt.

Ráadásul a fontosabb médiumok többsége élére kinevezték már az embereiket, az állami csapokat a ballibbant sajtó előtt elzárták(a Klubrádió már szeptember óta koldul).

 

Erre mondta Fouché: több, mint bűn, hiba.

uhuru1 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4036

Bocska, de olyan nincs hogy nemzeti oldal. Legföljebb a jobbantak lázálmaiban. Épeszű ember számára minden oldal nemzeti Magyarországon (na talán a Jobbik politikusai elég sokat ártanak a nemzetnek, de ettől még nem zárja ki őket senki a magyarságból)

Előzmény: takacsi (4035)
takacsi Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4035

Nálunk a balliberálisok időnként túlléptek ezen a problémán.

Nem is hívják meg - időnként be sem engedik - a számukra ellenségnek tekintett nemzeti oldali újságírókat...

Előzmény: eFigyelő (4032)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4034

A szövegeiket is ellenőrizni, büntetni és cenzurázni fogják? (Vagy csak uszítasz és offolsz egy másik topikban?)

Előzmény: eFigyelő (4032)
Demokrapia Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4033

Hát elég sok öngyilkos merénylőről halluttunk már. Azért úgy veszem észre a terroristák elég sok mindent kitalálnak. Ilyen ügyben nehéz a középutas döntés. Mi van ha több újságíró meghal egy esetleges merényletben? De szerintem, ha valami sértve van ebben az esetben az nem a sajtószabadság, hanem a nő joga, vagy úgy általában az emberi jogok.

Előzmény: eFigyelő (4032)
eFigyelő Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4032

OFF

 

Nesze neked sajtószabadság:

 

Benjámin Netanjahu kedd este tartotta szokásos éves nemzetközi sajtótájékoztatóját Jeruzsálem egyik nagy szállodájában. A több tucat meghívott újságíró közül a biztonsági ügynökök egyeseket „megaláztak", olykor motozásnak vetettek alá.

Szemtanúk elmondása szerint a katari székhelyű al-Dzsazíra hírtelevízió egyik riporterével, egy 31 éves izraeli nővel le akarták vetetni a melltartóját. A nő négy hónapos terhes, ezért azt kérte, hogy ne használják esetében a fémdetektort. Ezt követően a biztonsági ügynökök felszólították, hogy vetkőzzön, ám az újságírónő visszautasította, hogy levegye a melltartóját.

Egyes tudósítók inkább be sem mentek, de nem engedték meg a motozást. A The Wall Street Journal irodavezetőjének, másokhoz hasonlóan, le kellett vetnie az alsóneműjét.

Az Izraelben akkreditált külföldi újságírók szövetsége (FPA) élesen tiltakozott a miniszterelnöki hivatalnál. „Tisztában vagyunk a biztonsági követelményekkel, de teljességgel elfogadhatatlan, hogy meghívnak embereket egy ötcsillagos szállodában tartandó fogadásra, aztán arra kényszerítik őket, hogy a bejáratnál vetkőzzenek le" - hangsúlyozta közleményében az FPA, amely biztosítékokat követelt arra nézve, hogy a jövőben nem fordul elő ilyen eset.

 

ON

Demokrapia Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4030

Hát igen, de olvasok érdekes kritikákat is a megadott cseh oldalon.

És a legtöbb kritika Orbánt baloldalinak nézi. Tehát általában jobboldali megyőződésűek kritizálják Orbánt, baloldali meggyőződésűek dicsérik.

 

Téma a különadók.

hozzászóló: Víte jaký je problém socialismu ? Že po čase vám dojdou peníze cizích lidí, kteří odejdou a zbyde vám tady sebranka lidí kteří nic nedělají a jsou jen závislý na dávkách.

Tudjátok mi a szocializmus problémája? Egy idő után elfogy az idegen emberek pénze akik elmennek és marad a csőcselék aki semmit nem csinál és a segélyektől függenek.

 

válasz: Není náhodou Orbán pravičák?

Orbán nem jobboldali?

 

hozzászĺó: Nesoudím člověka podle toho jak mu kdo říká nebo jak on si říká sobě ale podle toho co dělá.

Nem az szerint itélem meg az embert minek tartják, vagy minek tartja magát, de az szerint mit csinál.

 

Magyarul nagyon baloldalinak tartják Orbánt a cseh hozzászólók. De az igaz, hogy a baloldaliak és a kommunisták nagyon dicsérik őt Csehországban.

Előzmény: Törölt nick (4028)
Munchausen Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4029
Előzmény: omg2 (4022)
ohrana Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4027

Úgy tűnik semmi baj nincs.

Most olvasom, hogy Netanjahu sajtótájéjkoztatójára az újságjrókat csak úgy engedték be, hogy levetkőztették őket, akár tök pucérra is. Igaz, erről törvény nem rendelkezik.

Hej, de kiváncsi vagyok, hogy ezen megalázó eljárás ellen Schiffer tiltakozik-e. Meg a "mértékadó" (értsd: bolsi besúgó, kollaboráns) értelmiség.

 

o

omg2 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 4022

2-es pont szerint  pl angolul lehet anyázni

Előzmény: Törölt nick (4021)
omg2 Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4020

csatlakozom (,bár meglehet hogy van a törvénnyel baj) de nem ez a fő csapásvonal jelenleg az európai

sajtóban ie ragozzuk agyon

Előzmény: Törölt nick (4018)
Munchausen Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4019

A bolhak felmasznak valami targyra kb terdmagassagig es az elhalado meleg dolgokra ugranak ra. Az osszefogdosas legjobbkezi modja az, hogy mikor otthon vagy akkor terdig felturod anadragodat es ugy jarkalsz a lakasban. A bolhak raugranak alabadra es keresnek egy jo helyet. Vandorlasuk kozben botla-doznak labad szoreiben, ezt te megerzed, megnyalazott ujjakkalszep nugodtan leemeled, kis morzsolgatassal lecsendesited es ket kormod kozott osszeroppantod. Eloszeretettel keresik fel az olyan helyet, ahol meg tudnak tamaszkodni, pl zokni pereme,nadrag dereka, melltaro pantja stb.

Előzmény: takacsi (4016)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4018

Mondjuk az EU-ról is mond azért valamit, hogy az ezer sebből vérző országok problémái helyett néhány elmebeteg zavaros károgásával foglakoznak.

 

Magyar médiatörvény - ez jelenleg a legfontosabb problémája Európának - vagy csak a liberálisaink nyűzsgik már megint túl magukat felnagyítva a témát?

 

Csak mellesleg: mi idehaza tudjuk miért érinti ez őket ilyen érzékenyen. A nyilvános hazudozás hatalom, nagy érték. Nehéz tőle megválni.

omg2 Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4017

paul lendvai mint fő inkvizitor

Előzmény: Dzsibzon (4011)
takacsi Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4016

20 bolha köhög a szomszédban és máshol.

Előzmény: toloba (4014)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4015

ezzel teszik magukat teljesen nevetségessé.

 

régi igazság:

az szaladgál, akinek a háza ég.

 

ha biztosak lennének az igazukban, akkor megvárnák  Brüsszel vizsgálatának eredményét nyugodtan, higgadtan. Az, hogy nem ezt teszik igazolja a Fidesz igazát.

 

És nem kell arra hivatkozni, hogy hány hónap az, mire a vizsgálatot elvégzik, mert később a hibás médiatörvények miatti következményeket a hasznukra tudnák fordítani.

Előzmény: toloba (4014)
toloba Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4014
A magyar sajtótörvény elleni tiltakozás osztrák lapokban

Tizenegy jelentős osztrák lapban megjelenő közleményben tiltakoznak sajtóvédő szervezetek az új magyar médiatörvény ellen - közölték szerdán az érintett szervezetek. A közlemény aláíró a sajtószabadságot veszélyeztető törvény visszavonására szólítják fel a magyar kormányt.

 

 

A közlemény csütörtökön fog megjelenni 11 országos és helyi osztrák napilapban. Az aláírók között van a bécsi központú Nemzetközi Sajtóintézet (IPI), a párizsi Újságírók Határok Nélkül (RSF) valamint az osztrák újságírók szakszervezete (GPA).

Az osztrák lapokban megjelenő közlemény szövege szerint "az új törvény alapvető fenyegetést jelent a sajtószabadságra, és így egyben a demokráciára is, és cenzúrát vezet be". Az aláírók szerint nem elégségesek a magyar politikusok állításai, amelyek szerint elképzelhető a törvény megváltoztatása.

"A magyar kormánynak inkább erősíteni kéne a demokráciát, és nem gyengítenie azt" - jelentette ki az IPI osztrák bizottságának vezetője.

 

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=383286

toloba Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4013

 

...ahogy Orbán is tette?

Előzmény: Iván Csonkin (3993)
Munchausen Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4012

En azt ruhellem a legjobban, amikor megkerdezik a szomszedtol, hogy mit is kell nyomni, igent vagy nemet? En az ilyen kepviselotol azonnal megvonnam a mandatumat, ez a demokracia es a valasztok semmibevetele.

Tarlos mai bejelentese, miszerint megszunik az eddigi ingyenes terulethasznalata a sziget fesztivalnak -  szepen beleillik a fidesz szelmalomharcaba, nehogy veletlenul valami elhangozhassek a szigeten is...

Előzmény: Törölt nick (4004)
Dzsibzon Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4011

„A nyugati újságírók a magyarországi média függetlensége miatti aggodalmukban ízekre szedik Orbán Viktor kormányának új médiatörvényét. Ha nem lenne nagyfokú alakoskodás az egészben, még elfogadhatók is lennének a bírálatok. Természetesen érvényes az, hogy a szabad véleménynyilvánítás, az újságírók függetlensége, az állam távolságtartása a rádióktól, a televízióktól és az újságoktól olyan értékek, amelyeket meg kell védeni. Éppen ezért, amikor Orbán arról beszél, hogy ez a törvény megfelel a nyugati demokráciák médiatörvényeiben megfogalmazottaknak, legalább el kellene gondolkodni. (...)
Aki Ausztriában a magyar médiatörvény körül vizsgálódik, az csak nehezen jut előre a képmutatás szófordulataival. Abban az országban, amelyben a kancellár pártja dönt az állami rádióadó befolyásos posztjának betöltéséről (legutóbb a főszerkesztői posztról volt szó), jobb lenne, ha inkább csendben maradnának. Legalább addig, amíg a törvény (angol) szövegével nem ismerkednek meg, és erre csak néhány napja van lehetőség. 
Eddig minden bíráló azokra a magyar kollégákra hivatkozott, akik a korrupt szocialistákat kormányzásuk ideje alatt ártatlanoknak állították be– és ez nem éppen tekinthető a komoly információ garanciájának.”

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4010

sőt:akkor kellett volna megtámadni,amikor egyes pártokra leadott voksok kiszámíthatatlan koalíciók és paktálások miatt épp olyan pártot erősítettek meg, amire az illető polgárnak esze ágában sem lett volna leadnia a szavazatát!

Előzmény: Törölt nick (4009)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4009

no igen.

 

kiderülhet, hogy az égvilágon semmi baj a médiatörvénnyel, csakis a jelenleg kialakult erőviszonyokkal:-)

 

azt meg nem lehet megtámadni:-)

Előzmény: uhuru1 (4007)
uhuru1 Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4008

Ez ügyben fordulj nyugodtan Orbán Viktorhoz.

Előzmény: Iván Csonkin (3993)
uhuru1 Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4007

Nyugodj meg, az erőviszonyok miatt mi fogunk ríni, hála a sok hülye dilettánsnak, akik csak a hatalmat akarták, de nem tudnak mit kezdeni vele.

Előzmény: Törölt nick (3981)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4005

... előbb írja alá a módosítást, mint a törvényt :)

Előzmény: Törölt nick (4004)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!