Keresés

Részletes keresés

Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.12 0 0 138
Tehát Gandhi mondását élből cáfolják, mert jól bánnak az állatokkal, és mégis ők a leggörényebb nép a Földön jelenleg.
Előzmény: Julcsesz (137)
Julcsesz Creative Commons License 2007.01.12 0 0 137
mondj egy olyan népet ami feddhetetlen. mindenhol vannak hülyék. Amerika meg jó nagy, ergo több a hülye. de ettől még az állatokkal kapcsolatos törvényeik jók. más kérdés hogy undoritó idegengyűlölő egoista állatok:)
Előzmény: Munkanélküli seregély (130)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.12 0 0 136
Mondjuk azért meg lehet érteni azt az embert, aki nem szeretne magának menhelyről származó lelkisérült kutyát.

Az árvaházak is tele vannak, mégsem buzdíthatunk arra senkit, hogy gyerekszülés helyett örökbe fogadjon.
Előzmény: Katus870512 (124)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.12 0 0 135
Na, akkor legközelebb hívlak éjjel kettőkor, ha baj van a szarvasbékámmal vagy a szajkómmal. :-)
Előzmény: Törölt nick (108)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.12 0 0 134
A kilógott patkánnyal csak azért nincs gond, mert hamar elkapja valami (különösen, ha messze látszó fehér színű), kutya, macska, róka, ragadozómadár, nagyobb sikló. Egy közepes vagy nagyobb kutyának semmiféle természetes ellensége nincs, ha kiszabadul.
Előzmény: Crazyworld (99)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.12 0 0 133
"Az az igazság, hogy én az ebtartás és az ebtenyésztés körül szabályozásban látom a megoldást elsősorban, ha csak a kóbór ebeknél maradunk."

Helyes. Ez, plusz az ivartalanítás is üdvös lenne. Én csak azt mondom, hogy ha eredményes ez a kettős "pajzs", akkor már csak azt a kevés kutyát kell kilőni, mely valahogy ezen is átcsúszott, és mégis elkóborolt.
Előzmény: Törölt nick (97)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.12 0 0 132
Nyilván, ha olyan kutyával találkoznak, melyikről elsőre látszik, hogy örök barát lesz az első "gyere ide"-szóra. Ha azonban a kutya nem ilyen - és nem is kell kipróbálni vezényszóval ahhoz, hogy lássuk -, akkor lőni kell.
Ladybee Creative Commons License 2007.01.12 0 0 131

Látod, milyen érdekesen felpörgött a topic, amióta törölték 100-as hozzászólásodat és csendben figyelsz. Sajnálnám, ha ezért a gyerekes sértésért kitiltanának.  Itt nem Lindabébik és Szellőmacik gügyögnek a höcsögeikről,  jó a téma és nem sértegeti senki a másikat.

Ugye Te még soha sem kértél bocsánatot senkitől ? Szoktál a szüleiddel, vagy felnőttekkel beszélgetni ? Csak megismétlem, mi beszélgetünk !

Előzmény: Crazyworld (102)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.12 0 0 130
Akkor most melyik is a legmagasabb erkölcsi színvonalú nép? Az amerikai, mert ott vannak a legszigorúbb állatvédelmi törvények? Közben meg a fél világot lerohanják és halomra gyilkolják az olaj és a fegyveripar miatt. Ez is a fejlettség jele?

Gandhi meg ugye biztosan nem önreklámnak szánta ezt a mondást, mert az indiaiak hírhedten kegyetlenül bánnak az állatokkal. Kivéve a tehenet.
Előzmény: Katus870512 (121)
Julcsesz Creative Commons License 2007.01.12 0 0 129
igen,ez mekkora baromság. és kutyánál is nemegyszer hallottam..
Előzmény: Katus870512 (128)
Katus870512 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 128
Egyik perzsás ismerősöm is megmentett egy agarat a menhelyről, évekkel ezelőtt. Szegény már elég öreg volt , de abban a pár éveben amennyit még élt azt biztosan nagyon élvezte.
Ez az, hogy aki ingyen akarja az állatot az még arra sem hajlandó , hogy elmenjen egy menhelyre és elhozza onnan , egyes esetekben a fajtatiszta állatot. Jó esetben ivartalanítva , oltva(általában) , stb...
Olvastam olyan hirdetést is , hogy lehetőleg a szállítást is tudja megoldani a tenyésztő. De max. 15000Ft legyen az ár mindennel együtt, mert.....
Meg ez a hülye idétlen tévhit, : Egyszer meg kell szüleszteni a nőstény macskát mert az jót tesz neki.....
Ezt ki a franc kezdte el hiresztelni? Sokan el is hiszik ez a szomorú.
nozomi99 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 127

Kimondtad az igazságot - ingyen.

Egy probléma van az ingyennel - könnyen jött - könnyen megy. Ez az olvasatomban azt jelenti, hogy amennyiben egy hirtelen fellángolásból szerezte be az állatot, egy idő után a takarítása, sétáltatása, fürösztése, etetése, esetleg betegségében kezelése mind, mind egyre inkább nyűg lesz a számára. Azt eljön a pillanat mikor szabadon engedi.

Ezzel kóbor lett, bármi is legyen.

Mi a hiány? Az egyik nincs felelősségérzet, a másik nem fél senki az esetleges büntetéstől, már ha van. Ugye ez nincs, állatkínzásért még alig ítéltek el embereket, pedig lehetne bőven. Vagy ott a kutyapiszok a belvárosban. Ép minap jártam bent, egész végig televele.

Vagy amit meséltek, kocsi megjelent az erdőszélén, beagle ki, kocsi el. Az ott lakó felírta a rendszámot, a rendőrség közölte, hogy ezzel nem tud foglalkozni.

Kérdem: miért nem lehet létrehozni az állatrendőrséget, mint Ausztráliában, New Yorkban, stb????

A végén a beagle sorsa jobbra fordult, befogadták az ottlakók.

Ha visszakanyarodok az induló gondolathoz - az ingyen szóhoz, ki tudja, hogy ez a kutya is nem egy ajándék volt. Régen is és ma is az igazi tenyésztő mindig azt mondta, hogy az almon belüli kölyköket minőségük szerint árulja, de nem adja a legrosszabbat sem oda ingyen!

Még egy fél mondat, sehol nem ismerik az ingyen kapok majd valamit, csak itt nálunk fejlődött tökélyre.

Előzmény: Julcsesz (123)
Katus870512 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 125
Na látod , ha nekem tetszik egy roborovski törpehörcsög , de nincs rá pénzem jelenleg akkor vagy gyűjtök rá és megveszem vagypedig veszek egy más fajtát akit meg tudok venni és tisztességgel el tudom látni, hogy az állat semmiben nem szenved hiányt....

Nekem is volt hörcsögöm , már elég régen, én állatkereskedésben vettem akkor még 400Ft-ért , pedig aztán több ezerre számítottam....
Katus870512 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 124
Így van.
Valaki mondta előttem , hogy a menhelyek dugig vannak. Ez is így van. Kérdem én , hogy miért nincs annyi egy magyar emberben aki nem tud megvenni egy perzsát, egy maine coont, egy bulldogot, egy bernáthegyit, hogy kihoz egy állatot a menhelyről. Természetesen ennek az állatnak sem olcsó a tartása, és ugyanannyi felelősséget igényel mint egy fajtatiszta , de ha nem tudja kifizetni a fajtatisztát , akkor nem is fogja tudni megvenni neki a minőségi tápokat, rendszeres orvosi vizsgálatok, stb...
Julcsesz Creative Commons License 2007.01.12 0 0 123
ismét tökjó a téma:) énis egyet értek veletek. annyira szomorú, hogy nem hajlandóak az emberek fizetni rendesen az állatokért. én múltkor egy kereskedésben beszéltem erről az eladókkal. amikor hoznak be külföldről (általában németből) állatokat mindig elképedve csodálják az árakat. de ami még ennél is érdekesebb, az hogy drágább nem akadályozza meg az emberek abban hogy vegyenek is. most lehet persze azt mondani hogy több a fizetés. de azt nem értik meg a magyar emberek általában, hogy fontos honnan van az az állat, akár emlősről, hüllőről, madárról, halról vagy kétéltűről van szó. a lényeg egy, a megbízhatóság. de jelenleg a többségnek az a lényeg hogy olcsó vagy ingyen. (de spillo-nak igaza van ez nem csak az állatoknál van igy). halálra röhögöm magam az ilyen hirdetéseken hogy "francia bulldogot keresek ingyen", "yorkshire terriert vennék 10 ezer ft-ig", "perzsa macskát szeretnék, lehetőleg fehéret és nőstényt 10 ezer ft-ig". de mint mondottam volt ez nem csak az állatoknál van igy "projektort szeretnék ingyen" nah ennek az illetőnek irt is valaki vissza: "én meg egy rózsadombi villát.." félelmetes. nem fogják fel az emberek, hogy ha valamire nincs pénze, akkor gyűjtsön rá, vagy vegye részletre, vagy ne vegye meg. mert az az első hogy fű alatt megoldja valahogy. ez a rágcsálóknál is igy van, Crazy erről még többet tudna mesélni mint én. én csak 1-2 fajt tenyésztek, azt is kis létszámban. mert egyszerűen leesik az állam amikor azt mondja valaki hogy neki 2000ft sok egy roborovski törpehörcsögért. általában nem is adom oda ilyennek. 2000ft. akinek nincs 2000ft-ja egy hörcsögre, az a kajáját és a többit miből fizeti? akinek nincs 40 ezer ft-ja (ez persze szerintem egy baráti ár, az igazán igényes tenyésztők 80nál indulnak általában) egy kutyára az miből eteti? a kutya/macska sokat eszik,napi többször, dokihoz kell vinni rendszeresen, stbstb. egy biztos, felelősség az nuku. mondjuk tény és való, hogy pl rágcsáló helyzetben a kereskedések a ludasak. leviszik az árakat, egyre jobban és jobban, mert félnek, hogy nem viszik el az állatokat. de nekem elhihetik, aki nem viszi el 1000ft-ért azt a mongol futóegeret, az 250ft-ért sem fogja. mert itt nem is arról van szó, hogy nincs annyi pénze, hanem fel van háborodva, hogy pénzt kérnek tőle egy állatért. és sajnos gyakorlatilag akármilyen fajú rágcsálót lehet manapság már találni a neten, ingyen..
nozomi99 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 122
A mondás tökéletesen igaz!!!!!
Előzmény: Katus870512 (121)
Katus870512 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 121
"Egy nép erkölcsi színvonala híven mérhető le az állattokkal való bánásmódján

Ez Gandhi mondta , és egyébként a Rákosligeti Langhaar kennel honlapjáról vettem, mennyire igaz nem? :(
nozomi99 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 120

Én sem értek egyet ezzel. Sajnos ma viszont ez van, pár kivételtől eltekintve.

Egyet még nem ért meg a magyar, hogy a kutya, macska, stb. nem pénzkereseti lehetőség, hanem hobby.

Szerencsém volt, hogy a fajtát tenyésztői Európa egyik legnagyobbjai és tudtam kutyát venni tőlük, szerencsém volt, hogy ezek a tenyésztők meg tudták értetni mi a tenyésztés fogalma, és szerencsém van most is, hogy megismertem olyan magyar tenyésztőket, akik ma is segítenek, tanítanak, (genetika, mozgás, felépítés, stb. stb.) és ez a kölyök talán a legnagyobb öröm, amit ezalatt a 10 év alatt mondhatok magaménak.

Előzmény: Törölt nick (115)
nozomi99 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 118

Sajnos igazat kell adnom, hogy milyen a magyar ember. Fiatalabb lennék biztos mennék messzebb....

Én kutyázom, a standard szerint a négyzet a jó, mit keresnek minél hosszabb legyen. Az elején még nem értettem, mint kezdő balga, de azt rájöttem. A hosszabb szukába több kölyök fér. Még annyira sem veszi a fáradtságot, hogy utána nézzen a kívánt fajtánál egyáltalán hány db kölyök születik.

Nagyon elkeserítő az egész helyzet. Ezért nincs kölyök nálam sem. A szuka többet nem fog elleni, de a remény még él, így az utolsó alomból visszafogtam 1-et.

No az ár is érdekes, mondom hogy mennyi, csönd - azt ilyenkor szoktam ajánlani, hogy menjen az olcsóhoz, de utána se hívjon, hogy mit csináljon vele ha beteg. Nem értik meg, meg nem is akarják, hogy szerződés a kölyökről, ami garanciát is jelent.

Az utolsó mondatoddal is egyetértek, végig nézed a meglévő lehetőségeket, állományokat. Azt mondod, hogy ez a terved, amennyiben sikerül véghezvinned, akkor mi következik, kezdődik az ócsárolás, hibák keresése, és csak egy egészen keveset kell betartanod és megpróbálni megfelelni a gazdaország elvárásainak. Mindez miért, mert többet szeretnél letenni az asztalra! többet, mint az átlag, vagy inkább az alatta lévők.

Előzmény: Katus870512 (114)
Katus870512 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 117
Én még fiatal vagyok , de biztos vagyok benne , hogy nem fogom megélni azt a kort amikor olyan állatvédelmi törvények lesznek Magyarországon , ami valamilyen szinten védené az állatokat is, és szabályozná is valamennyire a felsorolt problémákat. Amíg következmény nélkül lehet macskákat felgyújtani , szándékosan átgázolni akármelyik állatfajon, megfelelő tudás és képzettség nélkül szaporítani őket , addig egy átlag ember nem tud tenni semmit....
Előzmény: Törölt nick (116)
Katus870512 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 114
Ez így van, nem megélhetési forrás. Szégyelheti magát aki ebből él. Tudnék mondani párat. De hát az nem is tartja úgy az állatokat , ahogy azok megérdemelnék, és lehetne sorolni , hogy mit nem úgy csinál ahogy azt kellene. De minek? Meg úgyis ki lenne moderálva a hozzászólás, személyiségi jogok sértése miatt. Nem azért hoztam fel azt , hogy mennyiért adják el külföldön az állatokat , hogy én is annyiért szeretném eladni az állatokat, hisz itthon ez egy hiú ábránd. Csak annyit , hogy ne találjak már olyan hirdetéseket a neten : " 5-10 ezer forintért szeretnék 3 nyelven beszélő hupilila perzsa macskát. Mert ez röhej. 10 ezer forint az oltás , féreghajtást nem fedezi. Ráadásul nekik olyan macska kell , hogy tudja vinni kiállításra , tenyészteni lehessen vele meg stb....
Ha nem így hirdet , akkor a másik meg burkoltan: Keresek nőstény perzsa cicát, kora mindegy, szín mindegy, fontos , hogy nőstény legyen , max. 10.000 Forint...
Ilyen a magyar ember....
Csak azért írok mindent perzsára mert nekem perzsáim vannak , úgyhogy ezért előre is elnézést.
Szerintem egy tenyésztő nem azért küzd sok éven át , míg ki tudja alakítani a saját állományát, hogy utána pár hülye szétbarmolja.....
cavecat Creative Commons License 2007.01.12 0 0 113

"Na hát ez eléggé rossz példa volt! :D A díszpatkányok nem szöknek ki a vadonba őzeke írtani...még a vándorpatkány se öl őzet! :D Legfeljebb nála kisebb rágcsálókat, rovarokat, és ha van elég mersze, akkor kifoszt egy-két fészket. Többet nem hinném, hogy tenne. Meg asszem a vándort is írtják tisztességgel. :S"

ne haragudj Crazy, de erre muszáj reagálnom... A kutyákkal kapcsolatban is említették azt a problémát, hogy kiszorítják a természetes élőhelyéről az őshonos, gyakran védett, veszélyeztetett fajokat, illetve hibridizációval teszik lehetetlenné a faj további fennmaradását.

Ez ugyanúgy működik ( főleg a kiszorítás ) a rágcsálók között, pl védett cickányokra gondolok itt.

Előzmény: Crazyworld (99)
nozomi99 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 112

Szia

Az alábbi hozzászólásodból kitűnik, hogy azon ritka tenyésztőkhöz tartozol, akit ma még nagyítóval kell keresni!

Katus870512 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 110
Természetesen ezt csak itthonra értem , mert míg itthon az ember szenved a perzsa cicák eladásával kb. 40-50 ezer forint eladási áron , addig külföldön , szerződéssel, meg mindennel röhögve eladják minimum 500 euroért , és a kicsik már 4 hetes korukban le vannak foglalva...
Előzmény: Katus870512 (109)
Katus870512 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 109
Teljesen igazad van. A kutyás világban annyira nem vagyok járatos , csak úgy hallomásból. A macskákban annál inkább. Sajnos ezt amit te mondasz egy perzsamacska tenyésztő nem teheti meg, mert nem tudja eladni a szaporulatokat. Vagyis nekem azt mondják , hogy nem tehetik meg , pont ezért. Szerintem hosszú évek után én leszek az első a perzsások körében aki ezt ki fogja kötni, meglátom mennyire maradnak a nyakamon a szépségeim, de ha rajtam maradnak is , nem baj mivel , nem egy idiótához kerültek....
Jó ez a topic, gratula a szerzőjének!
Katus870512 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 106
Sziasztok!

Csak azt szeretném mondani, hogy egy kis hallomásból meg tapasztalatból is tudom , hogy ha egy tenyésztő kiköti, hogy az általa eladott kiscicát ivartalanítani kell kb. 6 hónapos korában vagy később vagy előbb , mindegy ezt fajtája válogatja, akkor az összes vásárló vagy sarkon fordul vagy azt mondja : "Dehát mi szeretnénk legalább egy almot a cicától , vagy szeretnénk vele fedeztetni"....
Nevetségesnek tartom ezt az egy almos dolgot , hisz lehet , hogy az új gazdi csak egy almot akar de már ezzel elindította a szaporítás hosszú folyamatát , és a fajta rombolását.
Crazyworld Creative Commons License 2007.01.12 0 0 103

Persze azt értem, hogy ettől nem fog megszűnni a kóborkutya, de legalább az elkóborolt ebek nem szaporodnak! A vadon született kutya már valószínű, hogy nem kukázni akar majd...

Előzmény: Törölt nick (101)
Crazyworld Creative Commons License 2007.01.12 0 0 102

Félreértettél.

Én nem azt mondom, hogy a tenyészetek ivartalaíntsák a kutyájukat! Azokat a kutyákat ivartalanítsák, akiket nem tenyésztésre adnak el. Tehát nem tenyészetek közötti kereskedelemről van szó, hanem a tenyésztő és a gazdi közötti eladásról. Hogy a kedvencként tartott kutyákat ivartalanítsák!

Hozzá fűzöm, hogy ne csak a számat tépjem, 2 macskám, és egy kutyám van. Mind3an ivartalanítottak! Pedig a kutyám fajtatiszta. Erről beszélek.

Előzmény: Törölt nick (101)
Crazyworld Creative Commons License 2007.01.12 0 0 99
Na hát ez eléggé rossz példa volt! :D A díszpatkányok nem szöknek ki a vadonba őzeke írtani...még a vándorpatkány se öl őzet! :D Legfeljebb nála kisebb rágcsálókat, rovarokat, és ha van elég mersze, akkor kifoszt egy-két fészket. Többet nem hinném, hogy tenne. Meg asszem a vándort is írtják tisztességgel. :S
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.12 0 0 95
Akkor a tiéd a kivétel. Nagyüzemben nem lehet őket befogni.

A kiszökött németjuhász öt percen belül őzet hajt.
Előzmény: Törölt nick (93)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!