Keresés

Részletes keresés

Vágó István Creative Commons License 2007.07.12 0 0 611

"Erre, ha akar majd reagál a topik házigazdája."

 

Természetesen. Valóban szó volt arról, hogy itt, az Indexen újraindul az Átvágó (ezt az origónál nem lett volna fair konkrétan megemlíteni), de - mint az látható -, a szándék "nem vált valóra". Egyéb internetes játékot nem tervezek.

Előzmény: Santiago Nazar (609)
BihariAttila Creative Commons License 2007.07.12 0 0 610
Kedves István!

Annak, hogy nem kerestem személyesen a kapcsolatot veled egyszerű oka van.

Nem szívesen beszélnék olyan emberrel, aki a nagy nyilvánosság előtt alaptalanul LOPÁSSAL vádol meg.
Főleg nem azok után, hogy már az első személyes találkozónkon elmeséltem a Honfoglaló történetét, amiből világosan kiderült, az ötletem eredetileg TV-s vetélkedőnek készült, jóval az általad említett 2001-es prezentáció előtt.

Erről számos alkalommal beszéltem TV-ben, rádióban, újságban, Interneten is az elmúlt években.

Nem értem a motivációdat.
Nem értem, hogy hogyan gondolhatod komolyan, valaki ellop tőled egy ötletet, és utána tőled kér segítséget az értékesítéséhez.
Nem értem a szóválasztásodat sem. Ez nem nyelvbotlás volt, ez egy írott interjú és nekem is van némi fogalmam arról, hogy készül egy ilyen. Ezen a szóválasztáson átsüt a számomra érthetetlen ártó szándék.

Ezzel az interjúval nem csupán engem, mint magánembert sértettél meg, hanem a cégünk jó hírét is.

Jövő héttől hosszú idő után először 3 hétig szabadságon leszek.

Azután ha nem változik a helyzet, igen, perelni sajnos én leszek kénytelen. Ha hallgatok, az azt jelentené, elfogadom amit mondasz.

Attila
Santiago Nazar Creative Commons License 2007.07.12 0 0 609

Ennek kapcsán ugye az jut először a (rosszhiszemű) ember eszébe, hogy Vágó is készül egy új internetes játékkal, így nem haszontalan megemlíteni nagy nyilvánosság előtt, hogy a jelenlegi legsikeresebb on-line játék is az ő nevéhez fűződik.

(Ez egyszerre lehet jó arra, hogy felkeltse az érdeklődést az új inernetes játék iránt, és egy kicsit befeketítse a konkurenciát... De ez utóbbit én sem gondolom komolyan, mert gyanús, hogy az on-line kvízbolondok többsége mindkét oldalon nyomulna egyszerre...:-)

Nos idén tavasszal egy interjúban említett egy ilyen tervet V.I.:

 

Szokott internetes kvízjátékokon játszani? [Gyepmester...]
- Igen, sőt most tervezzük az egyik - sokáig népszerű - netes játékom felújítását.

 

http://www.origo.hu/vendegszoba/teve/20070306vago.html

 

Persze az is lehet, hogy ez az említett felújítás már megtörtént, vagy az egész ötlet elhalt.

Erre, ha akar majd reagál a topik házigazdája.

 

Előzmény: Fáradt Vándor (560)
Santiago Nazar Creative Commons License 2007.07.12 0 0 608

Az a kérdés, hogy mi a per tárgya.

Ha azt kifogásolja, hogy szerinte Vágó valótlant állított az interjúban azzal, hogy az ötlet ellopásával vádolta meg a játék szekesztőit, akkor a perben a bizonyítási teher nem rá hárul, hanem Vágóra, hogy valóban úgy történt ahogy mondja, azaz hogy az ő ötletét lopták el a honfoglalósok.

Ezt pedig roppant nehéz lesz. (Az kevésnek tűnik ugyanis a bizonyításhoz, hogy Bihari Attila talákozhatott az RTL-es stáb tagjai közül néhánnyal.)

Mindenesetre Bihari helyében nem nyilatkoznék feleslegesen mindenfélét... Nekem úgy tűnik, hogy a saját esélyeit rontja, ha tényleg perelni akar.

(Gyanús persze, hogy ez a vita és az annak adott publicitás nincs a honfoglalósok ellenére...:-)

 

Előzmény: Fáradt Vándor (602)
Ágicácska Creative Commons License 2007.07.12 0 0 607
Ha ennyire kell vigyázni a híres embereknek, mikor hol, mit és hogyan mondanak, akkor én inkább "hírtelen" szeretnék maradni. :-)
Előzmény: Vágó István (605)
Honfoglalós 96 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 606
Minek több ötlet, ha ez is elég jól megy?
Előzmény: Törölt nick (579)
Vágó István Creative Commons License 2007.07.12 0 0 605

Kedves Attila!

 

Meglep, hogy itt olvaslak, de ha már megtisztelted ezt az oldalt, úgy illik, hogy itt is válaszoljak neked. Voltaképp személyesen is beszélhetnénk (ahogy már többször előfordult), de ha ezt a fórumot választottad, ám legyen.

 

Egy dolgot elöljáróban: roppant sajnálom, hogy abban a bizonyos Népszabadság-interjúban kiszaladt a számon a játék története (ha a neve nem is, de akkor már késő volt, és meggyőződésem, hogy egy interjúalanynak úgy kell az írott sajtó képviselőjével is viselkednie, mintha élő adásban volna). Mentségemre legyen szólva, hogy a kérdés így hangzott:

 

– Sosem állt elő a főnökeinél saját ötlettel?

 

Hát erre mondtam, amit mondtam. Kár volt, igaz, de hogy nyilvánosan bocsánatot kérjek, azt ne kérd. Inkább a per.

 

Ott legalább tényleg kiderülhet az igazság. Attila, mi erről a plágium-ügyről sokszor beszéltünk, te mindig is tagadtad a vádat. A tények azonban egyre kínosabb helyzetbe hoznak. Már ott tartunk, hogy a Bors-ban azt állítod: "Amikor kitaláltam a játékot, akkor felkerestem vele különbözô csatornákat." Ezek szerint te is eredetileg tévés vetélkedőre gondoltál. Rossz hírem van: én ebben az időszakban a tv2-nél is, az RTL Klubnál is dolgoztam. Egyik helyen se értesültem a javaslatodról - márpedig nélkülem egyik helyen se hoztak döntést ilyen ügyekben. Neked milyen bizonyítékod van az állításodra? És hogy én ezen helyek egyikén ismerkedtem volna meg az ötleteddel? Nem szégyelled magad?

 

Ha tényleg tévés vetélkedőnek készült volna a játék, mikor döntötted el, hogy inkább a netre alkalmazod? És miért nem meséltél soha (és nem is mutattál semmilyen dokumentumot) a tévés változatodról? Pedig amikor közösen dolgoztunk ezen, legalább egyszer előhozhattad volna!

 

Hogy mégis miért segítettem neked többször is az RTL vezetőségénél, hogy tévéműsor legyen a Honfoglalóból? Elmondom. Azért, mert az ötletet jónak tartottam (és így nyilatkozott erről az Árpa Attila vezette kreatív csoport, valamint a Jean-Charles de Keyser vezette tulajdonosi testület is az általam kezdeményezett prezentáció után 2001-ben, amikor még a te változatodnak se híre se hamva nem volt), és mert nagyon nagyra értékeltem és értékelem most is, amit a Honfoglaló népszerűségéért tettél. Erről a Népszabadságban így nyilatkoztam:

 

"Azóta, sajnos vagy szerencsére, ellopták az ötletemet. Most ez a legkedveltebb játék az interneten."

 

Kell ennél nagyobb promóció a Honfoglalónak? Azt mondtam: szerencsére! Vagyis én soha nem akartam perelni, vádaskodni, anyagi természetű követelésem se volt soha - ugye elismered? Márpedig azért, mert azt gondolom, hogy ha egy ötletedet más valósítja meg, magadat okold, és találj ki egy másikat!

 

Perelni te akarsz, Attila, nem én. Ha kívánod, még egyszer elmondom: sajnálom, hogy a Népszabadság-interjúban felhoztam az ügyet, de ha már így alakult, nehogy már engem vádolj plágiummal! Ami pedig a nyilatkozat "lopás" részét illeti, azt nem vonom vissza, és nem kérek elnézést. Ha per, legyen per. Tanú lesz számos: luxemburgi, belga, német és chilei résztvevői a prezentációnak, valamint Árpa Attila egész kreatív csapata, akikkel lépésről lépésre dolgoztuk ki a játék prezentációjának minden mozzanatát. Ezek a lépések köszönnek vissza a Honfoglaló nevű internetes játékban.

 

Neked meg majd azt kell bizonyítanod, hogy abból a kreatív csapatból soha senkivel se találkoztál...

 

 

Előzmény: BihariAttila (577)
bm613 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 604
Elkapkodtad. Ja. Iwiwen is, csak szólok. A meggyőzéshez meg csak annyi, hogy a bajnokságban (meg a tévés kvízekben) tudásról van szó, a sima honfiban meg nagyrészt arról, amihez te értesz, a hülyeségek megjegyzéséről.
Előzmény: Max Crassus (603)
Max Crassus Creative Commons License 2007.07.12 0 0 603
Találkoztunk Márton, nem is egyszer... Vhogy nem voltál meggyőző, bajnok:) Egyébként bocsánatot kérek Bolyai Jánostól elkapkodtam a nevét:(
Előzmény: bm613 (594)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2007.07.12 0 0 602
Csak azt tudnám hogy Bihari mire fel perelne, mikor maga nyilatkozta, hogy nincs bizonyítéka arra, hogy tévéknél házalt volna az ötlettel...
Előzmény: Ágicácska (601)
Ágicácska Creative Commons License 2007.07.12 0 0 601
Na! most már legalább AZT értem, miért éppen most került felszínre ez a téma ...
Előzmény: barbo (600)
barbo Creative Commons License 2007.07.12 0 0 600

Ma ezt lehet találni a témában:

 

http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=2846

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.12 0 0 599

Pont úgy azonosítalak vele, mint ahogy Bleut :D Az értelmi képességeiddel nincs baj, nem erre gondoltam. Csak valahogy Vágóról nehezen tudom elképzelni, hogy olyan játékstílusban játsszon, vagy olyan hangnemben fórumozzon, ahogy időnként te :)

 

Vágó Úrtól azt kérdezném meg, hogy mennyire aktív résztvevője az oldalnak (játlékszám, esetleg vep, jep).

Előzmény: Max Crassus (589)
barbo Creative Commons License 2007.07.12 0 0 598

Mondjátok már el nekem, miket is talált ki Vágó! Melyik játék illetve játékok azok, amelyek a saját ötletei? Tényleg kíváncsi vagyok erre, mert én amit fel tudok idézni, azok átvett játékok. Várom tehát a játék címeket. De csak azokét, amit ő talált ki!!!"

 

Malom, Van benne valami, Kerék Bár, Fele sem igaz, Hogy kik vannak?, Szivárvány, Quizland, Fej vagy írás, Ki vagyok én? Csalóka, Átvágó, Századforduló... Biztos kihagytam egy csomót. Elég lesz?

Előzmény: jadus (587)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.12 0 0 597
Ez esetben örülök :) Amúgy az 533. utolsó mondatából egyből sejtettem XD
Előzmény: bm613 (586)
bm613 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 596
Ja és nem ártana, ha legalább arra a teljesítményre képes volnál ezzel a hatalmas arccal, hogy helyesen írod le egykori iskolád névadójának nevét...
Előzmény: Max Crassus (592)
G.B.Bejja Creative Commons License 2007.07.12 0 0 595

A játék neve: Átvágó.

 

Várom a cáfolatod.

Előzmény: jadus (587)
bm613 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 594
Fene tudja, hányszor találkoztunk, mivel nem ismerem a nickjeid 10 %-át sem... amúgy valószínűleg nem sokszor, mert a felbukkanásod óta szerintem összesen nem játszottam 100 versenyszobás meccset.
Ha meg teljesítmény... szerintem a 2004-es bajnokság megnyerése kicsit többet ér...
Előzmény: Max Crassus (593)
Max Crassus Creative Commons License 2007.07.12 0 0 593
Gondolom Téged is lealáztalak egy párszor, és a sértettség beszél belőled. Kérjél bocsánatot, vagy a bíróság fog kötelezni erre:)
Előzmény: bm613 (591)
Max Crassus Creative Commons License 2007.07.12 0 0 592

Bólyai, Gauss, Lobacsevszkij... Amiért Ők versengtek anno az még a rádiónál is bonyolultabb. Azonban sztem Gauss hazodott, így már meg is van az analógia...

Előzmény: _wood_ (563)
bm613 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 591
Na még csak te hiányoztál itt... neked csak annyi a teljesítményed a honfin, hogy száz nicken sz@rrá aláztál ezernyi kezdőt, és közben bemagoltad a baromságokat...
Előzmény: Max Crassus (589)
Max Crassus Creative Commons License 2007.07.12 0 0 590
Elég nagy hiba is lehet, ha pl a Mckinac függőhíd hosszát kérdezik... Ellenem egy függőhíd hosszat sem hoznál el, ugyanis egy 666-os sincs a játékban, én meg tom az összeset:)
Előzmény: bm613 (569)
Max Crassus Creative Commons License 2007.07.12 0 0 589
A személyes megszólítás okán... Miért ne lehetnék én Vágó István? Teljesítményem irigylésre méltó, a legjobbak közt voltam aktív koromban. Egyébként megtiszteltetés, hogy Vágó Istvánnal azonosítassz. Valóban szeretnék olyan lenni mint Ő. Volt alkalmam vele személyesen is találkozni ( egy általa vezetett játék kapcsán ) , és valóban irgylésre méltó az intelligenciája, a betöltött pozíciója, a közkedveltsége, az egzisztenciája. A testmagasságán , és az életkorán kívül mindent elcserélnék Vele. ( Elnézést az élcelődésért )Egyébként a  kérdéses ügyben  én Vágó Istvánnak hiszek, sokkal inkább kinézem belőle az ötletet, mint egy frissdiplomás egyetemistából. ( Ezért is elnézést az érintettől )
Előzmény: Törölt nick (571)
jadus Creative Commons License 2007.07.12 0 0 588
Ja, és miért kellene, hogy tobb ötletük legyen a Honfoglalósoknak, ha ez az egy jól megy. Kérdem én ezt a majjomtól.
jadus Creative Commons License 2007.07.12 0 0 587
Mondjátok már el nekem, miket is talált ki Vágó! Melyik játék illetve játékok azok, amelyek a saját ötletei? Tényleg kíváncsi vagyok erre, mert én amit fel tudok idézni, azok átvett játékok. Várom tehát a játék címeket. De csak azokét, amit ő talált ki!!!
bm613 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 586
Csak de :-)
Előzmény: Törölt nick (581)
Coladarush Creative Commons License 2007.07.11 0 0 585
Na utolsó hozzászólásom. Az miért olyan nagy dolog h. egy hozzáértő ember kitalál egy kvízjátékot, majd azt is szabadalmaztátják lassan h. hány válaszlehetőség legyen, ugyan már..., az meg h. esetleg ismerik egymást (elég 1x beszélniük), és egy jó ötletet valaki hamarabb kivitelez, ez még nem "lopás" ebben a témakörben, inkább örüljünk h. ennyi embert foglalkoztat a dolog, mert végülis azért játszunk h. tanuljunk. Nem tudom mi lehet az érve Vágó Úrnak, h most felhozta ezt, neki a tévés kvíz az élete, nekem meg a Honfoglaló, ne akarja elrontani szépen kérem. Vágó úr ha tud jó érveket felhozni, belső levelezőn is megtalál. Tisztelettel : Coladarush
Honfoglalós 96 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 584
Sajnos mi találgathatunk, de igazából a valóságot csak Vágó István, és Bihari Attila tudják (talán még páran). És sosen fog a valóság kiderülni, csak ha valaki beismeri, hogy a másik az ötletgazda. Én Vágó I.-nek hiszek, csak azt nem tudom, hogy miért pont most állt ezzel elő. De nekem mindegy, ki a Honfoglaló ötletgazdája.
Tywer Creative Commons License 2007.07.11 0 0 583
Én Vágónak hiszek akárki is vagy.
Előzmény: BihariAttila (577)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 582
Szerintem Vágó István elég rutinos közszereplő ahhoz, hogy ne beszéljen felelőtlenül a levegőbe, és átlássa, hogy milyen következményei lehetnek a kijelentéseinek. Ha épp most borított, azzal gondolom nagyon is átgondolt, konkrét szándéka lehet...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!