Keresés

Részletes keresés

okinayab Creative Commons License 2008.09.03 0 0 136
Most nézem,mi itt csak ketten vagyunk????
Senki nem megy Törökországba autóval? Pedig naggggyon jó dolog,csak reklámozni tudom.Elérhető,bejárható,csoda dolgok vannak ott!
Mi is vissza akarunk menni,csak előtte be kell gyüjtenem a néznivalókat,meg az utvonalat,és az biztos hogy nem jövőre,inkább 2010ben esedékes.De Kappapókiát tuti megint bevesszük,még van ott mit nézni,és ujranézni.Például akarok még raftingozni is,hegyre menni,meg ilyesmi.
Az utolsó napokra sztem is kellene vmi jó hely.Alibey camp nekünk bejött,de Edirnéből már szinte elég volt,és onnan még sok hazáig.Azon filóztunk,hogy legközelebb áthuzunk Görögországba,ott alszunk még egyet-kettőt,és onnan startolunk haza,kihagyva a török tumultusos határt.Nemtom.Lehet hogy működne.
Előzmény: bckm (135)
bckm Creative Commons License 2008.09.02 0 0 135
Teljesen igazad van, már halványulnak a kellemetlen emlékek. Egyébként a srác is érezte hogy túllőtt a célon mert még másnap is magyarázkodott, de az már elég furcsán vette volna ki magát ha azt mondja elszámolta magát és visszaad a pénzből. És szerinted kinek a mailja várt itthon mikor megérkeztünk?
A Chimeránál sajnos nappal voltunk, próbáltam valahogy úgy időzíteni hogy az esti órákba érjünk oda de nem sikerült. Alibey Adasit végig jártuk sajnos nem találtunk szállást. A kempingbe is próbálkoztunk ahogy felérsz a főútról és kettéágazik az út ami körbevisz a (fél)szigeten. Egy bungallót és egy parkolóhelyet akart adni a srác 50TL-ért úgy hogy ketten bent ketten pedig a kocsiban aludtunk volna:))))
Az után az öböl túlsó oldalán találtunk helyet magunknak, felejthető. Vittünk magunkal 3 útikönyvet mindegyik szebbnél szebb dolgokat írt az Assos előtti strandokról a szépségben nem is volt hiba viszont jéghideg a víz. Mivel Te is ugyan ezt írod vélhetőleg az egész öböl vize ilyen hideg lehet. Ha sikerül legközelebb eljutni valahol máshol kell az utolsó napokat eltölteni azt hiszem. Mi is sokat gondolkoztunk azon hogy szeptemberben kéne menni de nem tudjuk összeegyeztetni a munkánkkal. Pedig valószínűleg a belépődíjak is sokkal kedvezőbbek. A piacon fantasztikus ahogy az árusok kirakják a zöldségeket meg a gyümölcsöket az ember sajnál hozzányúlni mert kész műalkotás. Mi megkóstoltunk mindent amire gusztusunk támadt. A sajtok tényleg nagyon jók, meg a yoghurtok meg ami azt sem tudom mi volt:))) Itthon nézegetjük a térképet meg a feljegyzéseket hú de sok mindent nem néztünk meg... El kéne még menni..... egy párszor. Má Törökországba:))))
Előzmény: okinayab (134)
okinayab Creative Commons License 2008.08.31 0 0 134
Sajnos ezekbe a lehuzós dolgokba könnyű beleszaladni.Mi is egyszer csináltuk ezt a "majd a végén egyben kérjük a számlát" de soha többet.Viszont mint irod nagyon jókat ettetek,arra kell emlékezni.
Selime Kalesi kimaradt,pedig Selimében voltunk.Na majd legközelebb.
A kiszáradt sómezőn sem jártunk,pedig biztos klassz lehetett.Tunéziában voltunk hasonlón,az nagyon érdekes volt.
Lényeg hogy maradt nekünk ott még néznivaló,tán 2-3 év mulva megint nekiszaladunk.
Chiméránál este vagy nappal voltatok? Mi 4 éve nappal jártunk ott,néha leégett a lában,annyira nem látszottak a napsütésben a lángok.Idén este mentünk,akkor viszont annyian voltak fent,hogy lépni alig lehetett tőlük.Gondolom szeptember második fele lenne a legjobb kóborolni a tengerkörüli helyeken,akkor sokkal kevesebben vannak,nincs is olyan meleg,a tenger viszont kellemes még olyankor.Bár a tenger hőmérséklete kiszámithatatlan,Ayvalik mellett Alibey Adasinál olyan hideg volt a viz,hogy alig lehetett elviselni,pedig én birom a hideg vizet nagyon.
Igazi piacra nekünk is sikerült többször eljutni,nagyon szeretem.Ayvalikban is van minden csütörtökön piac,hihetetlen miket árulnak,iszonyu tömeg,hangzavar,ordibálás...huhh.
Alibeyen minden nap volt piac délelőtt,igazi zöldség-gyümölcs-halpiac,ott nem győztem betelni a rengeteg itthon nem megszokott ennivaló látványával.Finom sajtokat is ott vettünk mindig.
Myra nagyon tetszett,gondolom nektek is.
Kivánom,hogy a Mikulás teljesitse kivánságotokat!
Előzmény: bckm (133)
bckm Creative Commons License 2008.08.27 0 0 133
Nos a hajót nem mi fogtuk, hanem a szállásadónk rendezte a dolgot. Kalkan előtt volt egy panzió nagyon jó a hely és fantasztikusak a kaják, ez egy családi vállalkozás. Mint kiderült az anyukának egy főzőiskolája van ahova egész európából járnak mindenféle jó hírű szálloda séfjei megtanulni a török konyha specialításait. Fantasztikusan jókat ettünk. De elkövettem azt a hibát hogy elfogadtam azt a lehetőséget hogy az étkezéseket írják hozzá az apartman számlájához. Nos a végén dobtam egy hátast amikor hozták a számlát. Olyan pofátlanul lehúztak, hogy egy életre megtanultam a leckét. Valahogy azért túl tettük magunkat a dolgon de nem ajánlanám senkinek a helyet. Nos ennek a házigazdánknak volt egy hajótulajdonos barátja és ő fuvarozott bennünket egész nap. De szerintem a telefon költségét , és minden mosolyát amit felénk intézett mind hozzáadta a végszámlához. A pénzváltási árfolyam amit írtál nagyon sokat romlott, a legjobb a mit sikerült kifognom 1,77 volt, ez Istanbulban , ezután már a 1,75-nek is örültem. Kaymakliba is ellátogattunk itt sikerült egy bácsira szert tennünk aki végig mutogatott és magyarázott mindent. Érdekes hely annyi biztos. Az Ihlara völgyet is végigjártuk oda vissza még a patakon is átkeltünk egy szamár hátán. Nekünk tetszett csak az volt a furcsa, hogy a templomokban ha felvillant egy vaku azonnal ott termett valaki kiabálva "no fless" de vésővel kalapáccsal nyugodtan nekiállhattál farigcsálni, legalábbis a képek állapota ezt tükrözi. Nem tudom megnéztétek-e a Selime Kalesi nevű helyet az Ihlara völgy mellett, a belépő jó volt ide is, ez nagyon tetszett. Jobban mint Göreme. Még kappadókia felé utazva megálltunk Tuz gülünél, Sétáltunk egyet a kiszáradt medrében a hófehér és rózsaszínes sómezőn. Nagyon érdekes volt ahová léptél vagy nyúltál mindenütt különböző sóképződmények. Sajnos a tengerparti kirándulásokra nagyon rányomta bélyegét a hőség, még a helyiek is azt mondták nem emlékeznek ilyen hosszan tartó forróságra. Azért felmásztunk a Chimerákhoz is, megérte a fáradtságot. Megnéztük a Mikulás városát és megsimogattuk a lábát hátha hoz nekünk valamit, nemsokára úgy is jön. Selcukban sikerült látnunk egy igazi helyi piacnapot ami nem a turistáknak volt tartva. Sokkal jobb volt mint turista bazár. Na csapongtam egyet megint össze vissza.
Előzmény: okinayab (132)
okinayab Creative Commons License 2008.08.27 0 0 132
Jó volt olvasni,olyan mintha megint ott lettem volna.Nálunk is meg volt telve a szurdok,nyilván szeptemberben kényelmesebb lenne,de ugye ekkor tudtunk menni mi is.Nem tudom hol kajáltatok,közvetlen a szurdoknál,vagy a parkolónál,vagy középen...Mi a parkolónál kajáltunk,kevesen voltak ott,ültünk a vizparton a heverőpriccseken.Uram és a haverok pisztrángoztak,sztük jó volt,én már nemtom mit ettem,de nincs róla se jó se rossz emlékem.Igazából emlékezetesen jó kaját csak pidézőkben ettem,börekesnél,meg valahol Efes után 30 km-re egy görögnél a főuton,ahol fantasztikus olcsó volt,előételek,főételek isteni finomak és változatosak voltak.Ja,és az 1001 Nuitsban is adtak valami spéci nagyon finomat..Mondjuk én nem vagyok halevő,tehát biztos sok jóból kizártam magam.Na meg az utcai kajások is nagyon bejöttek...Végül is sok helyen ettem jót../de vacakot is sikerült kifogni jópárszor./
Kekovánál voltatok Ucigaz vagy Ucagiz nevű helyen? Hol fogtatok hajót? Sztem is ez a legjobb módszer felfedezni a környéket,jól csináltátok.Mi is első uton ugy mentünk ott körbe,és legközelebb is megyek,az tuti.
Azért ha eszedbe jut még vmi érdekes,pötyögd le léci,biztos sokakat érdekel,ilyen leirásokból jó levenni merre érdemes menni...
Előzmény: bckm (131)
bckm Creative Commons License 2008.08.26 0 0 131
Hú hát a Saklikent az csodaszép, az elején mikor átgyalogoltunk a patakon azt hiszem térdtől lefelé bármilyen műtétet végrehajthattak volna rajtam pár percig, irtózat hideg volt. Volt ott pár helyi erő akik még bele is feküdtek brrrr..... Azután bent a szurdokban ránk akaszkodott egy HVCS. és mindenképpen vezetni akart bennünket mintha legalábbis el lehetett volna tévedni. Elég sok időnkbe telt lerázni. A kanyon egyébként felejthetetlen. Amikor visszafelé jöttünk ki lehetett volna tenni a megtelt táblát alig bírtunk visszagázolni mert tele volt a víz emberekkel. Itt ettük az egyetlen rossz kaját az egész út során,valami fűrészpor ízű pisztrángot meg kebabot de csak a formájáról tudtam eldönteni melyik mi mert az ízük egyforma volt. Visszatérve egy kicsit kappadókiához az álmom volt hőlégballonozni ott, aztán gyorsan le is mondtam róla mikor közölték az árat 250 Eur/fő!!!!!! Mondtam nekik nem megvenni akarom de nem értették. Egyébként mi is kipróbáltuk amit írtál utcai árusnál vettünk dönert, gyümölcsöt legtöbbször meg sem mostuk vagy ha igen akkor helyi vízben, mindent megkótoltunk amit megkívántunk, szerencsére még hasmars sem volt.Útszéli árusoktol vettünk mogyorót, mandulát na meg banánt :) Viszont a hőmérsékleti különbség mellbevágó volt a tengerparton az ország belsejéhez képest, minden nap 40 fok fölé kúszott a hőmérséklet, ha szobában megállítottuk a légkondit 10 perc múlva kibírhatatlan volt. Kekovánál béreltünk egy kis hajót olcsóbb volt mint a hajókirándulás lett volna, a tulaj körbevitt bennünket megmutatott mindent ha fürdeni támadt kedvünk megállt és megvárta míg kipancsoljuk magunkat. Na most ennyi. Rohadt fárasztó egy ujjal írni, és ráadásul egy-egy betű állandóan eltűnik a billentyűzetről:)
Előzmény: okinayab (130)
okinayab Creative Commons License 2008.08.26 0 0 130
Naná,hogy ismerős! Nem esélytelen,hogy eljutok még oda,imádom a hangulatát! Ott mindig van vmi buli,jó fej a tulaj,jó volt a kaja,szal minden tetszett.Örülök,hogy kipróbáltátok ti is.
A Nemrut hegy még nem volt meg nekünk,tervbe van véve,next time..
Azért ha birod,szedd össze még az élményeidet,kiváncsi vagyok mindenre,pld.Saklikent..meg ilyesmi.

A bulgár határátlépésünk hazafelé nekünk is tragédia volt.Már hajnali 4-kor ott voltunk,és valami rettenet sok autó állt ott a sötétben.Nem tudom hány ellenőrző ponton mentünk keresztül,de az utolsóknak már le tudtam volna tépni az arcát az idegtől.Csigalassusággal,méla undorral,kezében az utleveleinkkel elment a szomszéd ablakhoz beszélgetni...iszony volt.És hogy mire kellett megint fizetni ezt azt? Nem birtam követni.Lényeg,hogy 4 órán át ott szivtunk..
Előzmény: bckm (129)
bckm Creative Commons License 2008.08.25 0 0 129
bckm Creative Commons License 2008.08.25 0 0 128
Ismerős?
bckm Creative Commons License 2008.08.25 0 0 127
Most jut eszembe Török Bulgár határ az egy horror, kb 10 autó volt előttünk mikor hazafelé odaértünk. Nem emlékszem pontosan hány ablaknál kellett sorba állni 9-ig számoltam aztán már nem láttam a pipától. Ilyen papír olyan papír pendrive kiad bead hogy melyikkel mit csináltak az rejtély, a végén több mint 2 óra után fizessek még 9 eurot és a következő x-edik ablaknál egy unott pofa integet hogy haladjunk már. Közben a család nyugtatgatott meg törölgette a habot a számról. Nálatok is ilyen macerás volt a kilépés? Mert erről senki nem írt egy szót sem.
bckm Creative Commons License 2008.08.25 0 0 126
Kappadókia fantasztikus hely, megtaláltuk az általad javasolt szállást. Első blikkre majdnem otthagytuk. Az a hotel felirat azért túl erős. Aztán nem bántuk meg hogy maradtunk az egész nyaralás során végül is itt éreztük a legjobban magunkat,pedig komfort szempontjából lényegesen jobb helyeken is voltunk. A házigazdák nagyon kedvesek voltak,ezenkívül hihetetlenül jó társaság jött össze. Egyik este olyan buli volt zenészekkel hogy ihajj. Az egyik vendég ünnepelte a szülinapját minket is meghívtak ne tudd meg....Sikerült eljutni a Nemrutra is, pont napnyugtára értünk fel. Alig voltunk pár százan:( Azért ez erősen csökkentette az élvezeti értéket de így is feledhetetlen élmény. Igazából a tengerről nem sokat tudok írni két alkalommal fürödtünk benne. Megpróbáltunk Kasban szállást találni de ez lehetetlennek bizonyult, így továbbálltunk Kalkan előtt táboroztunk le egy panzióban. Innen tettünk kirándulásokat. Rengeteg helyen jártunk még egy kicsit még rendszerezni kell az emlékeket mert még csak egy massza az egész de lassan majd tisztulgat. Az a baj hogy hazaérve nincs idő semmire sem a nyakamba zúdultak a napi gondok meg az elmúlt három hét félre rakott problémái. Esténként legalább a számítógéphez hozzáférek csemeték még táboroznak egy utolsót. Ja és kösz a segítséget sok mindennek hasznát láttam amit írtál.
Előzmény: okinayab (125)
okinayab Creative Commons License 2008.08.25 0 0 125
Jó.várom a többi élményről a beszámolót.Kappadőkia? Szivem csücske.Tengerpartok?Istambul nekem nem bir vonzó lenni,de szivesen olvasok róla,hátha egyszer mégis....Utálom a nyüzsit, a tömeget...de hátha egyszer elmegyek oda is.Szal várom a beszámolód!
Előzmény: bckm (124)
bckm Creative Commons License 2008.08.25 0 0 124
Gondolom annál egy kicsit többet vársz, hogy nagyon jó!
Rengeteget utaztunk, nagyon sok mindent megnéztünk, tulajdonképpen mindent sikerült megnézni amit szerettünk volna. Nagyon gyorsan eltelt az idő,már megint csak a gálya van. Írtad hogy Istanbult Ti kihagytátok, egy kicsit tartottam tőle Én is mert nem szeretem a városokat inkább a természeti látnivalók vonzanak. Istanbul nagyon bejött tetszett az egész családnak. Nagy szerepe volt benne, hogy fantasztikusan jó szállást sikerült szerezni. De az egész hangulata is nagyon jó "gyere be Madzsar effendi" "olcsó nem drága" "amo szappan csere-bere" ezken nevettünk egész nap. A telefon kártya nagyon bejött kösz a tanácsot. Mi egy kicsit többet használtuk de nagyon megérte. Most ennyi majd este írok még akkor ráérek.
Előzmény: okinayab (123)
okinayab Creative Commons License 2008.08.25 0 0 123
Már én vagyok.Na,milyen volt?
Előzmény: bckm (122)
bckm Creative Commons License 2008.08.23 0 0 122
hallóóóó van itt valaki???????
bckm Creative Commons License 2008.08.20 0 0 121
Hali
Megjöttünk!
okinayab Creative Commons License 2008.07.31 0 0 120
Várom! De hallgassatok utána,nincs-e török invázió Röszkénél,mert akkor érdemesebb 40 km-t kerülni Kelebia felé....
Előzmény: bckm (119)
bckm Creative Commons License 2008.07.31 0 0 119
Köszönöm! majd jelentkezem.
Előzmény: okinayab (118)
okinayab Creative Commons License 2008.07.31 0 0 118
Legyen jó utatok
Előzmény: bckm (117)
bckm Creative Commons License 2008.07.31 0 0 117
Ha minden úgy megy ahogy szeretném akkor 20.-án jövünk.
Előzmény: okinayab (116)
okinayab Creative Commons License 2008.07.31 0 0 116
Bulgáriában a török határ előtt közvetlen vannak kutak.Ha euróban fizetsz jól lehuznak,vagy kártyával vagy levával fizess /asszem a Shellnél nem lehetett kártyával a Lukoilnál igen/.Ha jól olvasom a jegyzetemet 51 liter volt 148 leva???? Dieselből.
Aztán van egy ilyenem is felirva már Ankaránál hogy 49 l 157 líra. Egy euróért 1.84-1.92 lírát adtak,változó bank illetve egyéb szerint.
Nagyon irigyellek benneteket! Mennyi időre mentek?
Előzmény: bckm (115)
bckm Creative Commons License 2008.07.31 0 0 115
Úgy néz ki hogy holnap reggel. Már hegyekben állnak a csomagok. Ja még az üzemanyag árakra volnék kíváncsi (disel). Esetleg még arra hol érdemes tankolni oda úton?
Előzmény: okinayab (114)
okinayab Creative Commons License 2008.07.31 0 0 114
Ezer bocs,esküszöm ez kimaradt....lökött vagyok...
A pillangó-völgyet olvastam sok helyen,de most nem került sorra.
Istambulban a híd előtt van egy kapu,ahol szedik a pénzt,ott fizettünk 30 TL-t,kaptunk egy kártyát,attól kezdve minden pályadíjszedő kapunál azt huztuk le,de ezt már irtam a 97-ben
A ballonozást nem próbáltuk,talán legközelebb.Ahhoz nagyon korán kell kellni,és a két nap utazás után nem kivántam egyáltalán.Majd egyszer...ugyis visszamegyek még.
Mikor indultok?
Előzmény: bckm (108)
bckm Creative Commons License 2008.07.30 0 0 113
108
Előzmény: okinayab (112)
okinayab Creative Commons License 2008.07.29 0 0 112
????
Előzmény: bckm (111)
bckm Creative Commons License 2008.07.29 0 0 111
Rosszat kérdeztem?
Előzmény: okinayab (110)
okinayab Creative Commons License 2008.07.26 0 0 110
Semmi gáz nem volt vele.Annyi az egész,hogy mi végigjártuk teljesen,de elég lett volna csak a közepétől Ihlaráig.Szép volt,jó volt,de annyira nem,mint vártam,.A völgy legérdekesebb része az Ihlara felőli,de nem egy egész napos progi.Belisirma ameddig érdemes elmenni-ott lehet egyet enni a vizen /Nem Seliméig vagy mi annak a neve!!!/ Remélem jól emlékszem a nevekre,nincs előttem térkép.
Előzmény: kirgizke (109)
kirgizke Creative Commons License 2008.07.26 0 0 109
Szia!

Mi volt a gáz az Ihlara-völggyel? Nekünk ez lenne az egyik legfontosabb kappadókiai célpontunk....
Előzmény: okinayab (97)
bckm Creative Commons License 2008.07.26 0 0 108
Bocs hogy ilyen szaggatottan faggatlak de nem mindig sikerül ideülnöm a gép elé.
Ülü Deniz-nél van egy Pillangók-völgye nevű hely, ezt nem néztétek meg véletlenül?
A Boszporusz hídnál fizető kapuk vannak vagy előre valahol be kell fizetni a híd díjat?
Göremében nem próbáltátok ki a ballonozást ?
Előzmény: okinayab (107)
okinayab Creative Commons License 2008.07.23 0 0 107
Ne is! Imádni fogjátok.Csak jó lábbeli kell hozzá,ott osztogatnak gumi-műanyag papucsokat is,de felét elhagyják féluton.Olyan csuka kell ami a vizet is birja,meg nem is csuszik le a lábadról.Kb egy óra oda-egy vissza a normálisan bejárható utvonal,feltéve ha nem órákig fotózol utközben....
Előzmény: bckm (106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!