Én is egyet tudok: Kőbán Rita. Ő viszont 2 olimpiát is nyert vegaként, tehát talán neked sem lesz bajod. Persze, attól függ, hogy mennyire vagy vega. Ha valami rettenetes makrobiotikus őrületbe fogtál, attól én is eltanácsolnálak. Sőt, már attól is, hogy vegán légy.
Szerintetek honnan lehetne összeszedni a kik a vega élsportolók? Az biztos hogy van, csak rejtőznek. (Magyaro.-ról egyet tudok)
Nekem nyomatják a dokik, meg a futótársaim is (most félmaratonozom, meg úszom rendesen) hogy ez így nem jó, hogy vega vagyok. Persze sokan már csak poénból csipkelődnek, s ez nem is bánt engem, de szeretnék azért ellenpéldát mondani nekik.
Van tippetek, hol találhatnék ilyet? (híres nem sportoló emberekről már találtam, azt hiszem beírtátok ide a linket is, de soprtolokról semennyit)
És egy OFF. A tampon elhagyásával szinte teljesen megszűntek a görcseim is. Attól is lehet erős vérzése valakinek (idegen tárgy a testben, amitől erősebb vérzéssel próbál megszabadulni a szervezet, elméletileg)
Igen, több nyersételt eszek. Reggelire pl. gyümölcsöt, zöldséget + fehérjét (magvak, mogyorók vagy tojás). Ebédre saláta megintcsak fehérjével (hüvelyesek, tojás, hal). Vacsorára szoktam főtt zöldséget enni, főzelék vagy párolt zöldség formájában. Krumplit is ritkán eszem, de néha azért főzök tésztát, pizzát vagy más "hagyományos" ételt. Amint látod, már nem vagyok vegetáriánus, ritkán de szoktam enni halat, amit terhesen kezdtem el. Lehet, hogy véletlen, de volt olyan hónap h sok sajtot, tésztát stb ettem, és utána nagyon erős menzeszem volt.
Kösz a tippet. Van olyan ismerős aki vegán ugyan de nagyon erős rohamai vannak, ezt a gabonás dolgot figyelmébe ajánlom, majd dönt, hogy akar-e kezdeni vele valamit.
Bár, előbb inkább visszakérdés: ugye jól gondolom, hogy a főtt ételek mennyisége is csökkent ugyanekkor?
Aki nem Natracare-t használ, annak tovább tart és hevesebb a vérzése. (Hacsak nem nyersevő...) És rövid időn (czirka 150 év) belül várhatóan meghal. A maffia direkt klórral vérezteti a nőket a dioxinon keresztül megbuherálva a hormonháztartást.
Komolyra véve, elég jó tapasztalatok vannak vele nőismerősi körökben. Ja, és nem csak ezen a weboldalon kapható, viszont olcsóbban...
Könyörgöm, generáljunk már valami jó kis vitát. Pl: A vegák mind hülyék, tök egészségtelen amit csinálnak és 1-2 éven belül mind meghal. A nem vegák meg hülye dögevők, tök egészségtelen amit csinálnak és 1-2 éven belül mind meghal. Na?
Halihó! (látom már egy jó kis veszekedésre is hiába jövök ide!:-)
Finom a vaddisznó pörkölt is - annak aki szereti:-)
Most jönek a legszebb vega napok, hiszen a zöldségek ára megfizethetővé válik, és a kedvenc padlizsánom is már 200Ft/kg alatt kapható.
A lányom pedig azon meditál miként fog enni ősztől ha kollégiumba megy, mivel nemigen fognak vegega tápot főzni néhány (vagy egy?) ember kedvéért. Marad a saját kotyvasztás, vagy az, hogy hétvégén főzök neki öt napra, aztán lefagyasztjuk, és majd naponta felenged egy-egy adagot.
A nőknek hamarabb kezd csengeni a fejükben az a bizonyos csengettyű, és az elszakadási törekvéseik is korábban jelennek meg, aminek viszont nem olyan könnyű érvényt szerezni.